Betli 5 csillagozás

Molnár Anna Lujza: Betli

Két rendőr, akiknek a bűntények felderítése csak amolyan délutáni móka; az Ördög és üzletfele kalandjai; egy hányattatott sorsú ember története; egy rendőrőrs mindennapjai.

Tulajdonképpen mindet tekinthetjük a regény témájának, és mégsem. Ami igazán fontos szerepet kap, az a szereplők közt lezajló párbeszéd, csipkelődések, pergő humor, néhol abszurdba hajló pingpong a szavakkal. A lapokról süt az élet szeretete, és hogy nem kell mindig mindent komolyan venni. A fiatal írónő sajátos stílusa, laza vagy éppenséggel szarkasztikus humora üdítő frissességet ad a regénynek. A leírások érzékletesek, a szereplők pedig szórakoztatóak. Mindezek ellenére olyan témákat is érint, amelyek elborzasztóak, vagy éppen rettenetesen szomorúak.

Komikus Faust-parafrázis, avagy az élet értelmét feszegető mű? Az olvasó döntse el maga.

>!
Shirokuma, Budapest, 2016
186 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631229479

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Janda>!
Molnár Anna Lujza: Betli

Mindenképpen egy többször olvasós könyv. Első alkalommal elénk tárul egy izgalmas és fordulatos történet, egy új világ, valamint szarkasztikus humor. A könyvet azonban csak a második-harmadik találkozás alkalmával ismerhetjük meg igazán. A csavaros sztori, a kiszámíthatatlanság és a humor lebilincseli az olvasót.
Csak ajánlani tudom!

L3slie>!
Molnár Anna Lujza: Betli

Szerintem nagyon jó könyv. Nem vagyok egy nagy könyvmoly, azonban a barátaim ajánlására úgy döntöttem elolvasom, nem bántam meg.
Tele van izgalmas fordulatokkal és meglepetésekkel. Emellett változatos az érzelmi világa. Nem egy sablon történet ahol már előre ki lehet találni mi lesz a vége.
Bátran ajánlom bárkinek, aki szereti az érzelmi hullámzást, és nem csak az élet napos oldaláról szeretne olvasni.

sárgabögre>!
Molnár Anna Lujza: Betli

Imádom azt a könnyed bátorságot, amivel nekiugrik egy-egy tabutémának, a karakterek karakterességét :)), és hogy igenis kerek-perec kimondja, hogy az élet nem habostorta – azonban a spenótot is lehet szeretni. Ja, és nem szájbarágós, feltehetően más ember más tapasztalatokkal egészen eltérő következtetésekre jut. Egy biztos azonban, hogy a könyv rákényszeríti az olvasót, hogy tovább agyaljon egy-egy részletén – még hónapokkal később is.

Réka_Eszter_Szabó>!
Molnár Anna Lujza: Betli

Ha tömören kellene jellemeznem a Betlit, az így hangzana: magával ragadó. A váratlan események ügyesen szőtt láncolata, a dinamikus írásmód, melyeket a lélek mélyére hatoló jellemábrázolások pihentetnek meg és a sajátos humor mind-mind letehetetlenné teszik az alkotást.
Az ifjú írónő könyve nem modern ponyvaregény: nyelvi, képi és a cselekményszálakban megmutatkozó bravúrjai teljes elménket lekötik- nem amolyan útközben 5 percet itt és 5 percet ott olvasós könyv. A mű fontos üzeneteket közvetít az olvasó részére, de mindezt közlékeny hangnemben. Nekem személy szerint az volt az érzésem, mintha az írónő személyesen mesélné el a történetet egy baráti társaságnak, mely minden olvasóval tovább szélesedik. Kíváncsian várom a jövőbeli alkotásokat. :)

1 hozzászólás
GyukIza>!
Molnár Anna Lujza: Betli

Nagyon tetszett! Kétszer olvastam, mindkétszer szuper volt! Aki szereti a humoros, pörgős történeteket, és az érdekes karaktereket, annak szívből ajánlom. Az biztos, hogy ennél a könyvnél nem lesz olyan érzése, mintha már olvasta volna valahol, mert elég abszurd egy regény, a szó minden értelmében. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Terry Pratchett: Agyaglábak
E. T. A. Hoffmann: Az arany virágcserép / A homokember / Scuderi kisasszony
Jonathan Swift: Gulliver utazásai
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Marcus Sakey: Briliánsok
Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja