From ​Ashes – Főnix (Főnix 1.) 124 csillagozás

Molly McAdams: From Ashes – Főnix

Cassidy ​Jameson, miután hatéves korában elvesztette apját, egyetlen férfiban képes megbízni: legjobb barátjában, Tylerben. Nem csoda, hogy amikor a fiú más városba megy egyetemre, Cassi vele tart. Azt azonban álmában sem gondolja, hogy beleszeret új szobatársukba, Gage-be, az észveszejtően helyes texasi srácba. Hogy hol itt a bökkenő? Tyler és Gage unokatestvérek.
Gage Carson alig várja, hogy összeköltözzön unokatestvérével, Tylerrel. Azt sem bánja, hogy Ty nem egyedül szeretne beköltözni, hanem a titokzatos barátjával, akiről Gage számtalan történetet hallott… egészen addig, amíg a világ leggyönyörűbb lánya ki nem pattan az unokatestvére Jeepjéből. Van valami Cassiben, ami olyan hatást gyakorol Gage-re, hogy úgy érzi, mindenét odaadná neki. A gond csak az, hogy Tyler figyelmezteti: még ránézni se nagyon merjen Cassire.
Bár nem lenne szabad, egy tánc során Cassi és Gage milliméterekre kerül az érintéstől, amire mindketten vágynak. Cassi azonban egy súlyos csapás után… (tovább)

Eredeti mű: Molly McAdams: From Ashes

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454757 · Fordította: Varga Tibor

Enciklopédia 1


Kedvencelte 26

Most olvassa 11

Várólistára tette 93

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
KönyvMoly_1989
Molly McAdams: From Ashes – Főnix

Édes Istenem, hogy ez milyen borzalmasan rossz könyv volt…. :O
Nem olvastam az „írónő” előző „remekművét”, de nem is akarom… Sőt, több regényt látni sem akarok tőle.
Mi volt ez? De most nagyon komolyan kérdezem…
Imádom a nyálas könyveket, a romantikát, a repdeső rózsaszín szívecskéket, a drámát, de ez úgy megfeküdte a gyomromat, mint karácsonykor a nagyi töltött káposztája.
Így kínlódni embereket még nem láttam….
Tökéletes Miss ButaLiba Cassidy egy nagy nulla. Mindenki imádja, mindenki beleszerelmesedik első pillantásra, de kérdem én, miért??? Olyan felszínes, butuska, naiv, hiszékeny csitri, hogy inkább 14-nek gondolnám, mint 18-19-nek. elnézést az érett gondolkodású 14 évesektől a hasonlat miatt
Az érte „versenygő” 2 srác se kutya…
Az egyik egy mezőn kérődző emlős értelmi szintjét sem üti meg, a másik pedig, hű, de érzéki, szexi istenség (igen, ezt mondta róla Cassidy és kb ennyi is a jellemzése), de mellette szerintem egyáltalán nem férfi, hanem kisfiú. Egy igazi férfi nem úgy viselkedik, mint egy ovis, akinek elvették a homokozó lapátját… bár szerintem még az ovisok is tökösebbek, mert a másik fejére csapnak a homokozó vödörrel

Egy szónak is száz a vége, ez irtóra borzasztó volt… Soha, de soha többé még csak látni sem akarom… Brrr….

Ui. Elnézést a nagggyon negatív kritika miatt, de irtózatosan felbosszantott ez a könyv! ;)

44 hozzászólás
>!
nat
Molly McAdams: From Ashes – Főnix

„Hozzám vágták”, hogy betegségem alatt olvasgassam. Azt hiszem, ezt a könyvet max tényleg csak olvasgatni lehet.
Nulla történt, idegesítő szereplők, igazából kb. az ötödik oldalon belekerülünk a „történésekbe”, vagyis a mindent elsöprő, halálos szerelembe.
Tipikusan ez az a könyv, amikor a főszereplőnő szenved, mindenki bántja, bántalmazza, de ő tűr, de természetesen annyira gyönyörűségesen szép, hogy két férfi is meg akarja menteni, az egyik mondjuk már évek óta teszi ezt. Itt relatív a „megmentés”, szerintem inkább jól k*baszott vele, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak…
Ha most túllépek azon, hogy micsoda gagyi ez a könyv, és kicsit játszani akarom az aggódó felnőttet, akkor azért szerintem lassan elkeserítő lesz ez a trend, hogy bántalmazott fiatalokról ilyen „lelketlen”, rossz regényeket írnak. Természetesen a témával foglalkozni kell, de nekem valahol most már kezd hányingerem lenni attól, hogy egyesek inkább csak kihasználják ezt az amúgy iszonyatosan szörnyű témát. Olyan mintha csak a gyönyörűen szép lányok várhatnak arra, hogy ebből a borzalmas helyzetből kikerüljenek, természetesen egy halálosan szerelmes lovag segítségével. Remélem azok a fiatalok, akik hasonló helyzetben vannak, vagy akinek ismerőse hasonló helyzetbe kerül, azok tudják, hogy nem szabad várni, tűrni, hanem egy felnőttnek, bárkinek, mindenkinek szólni kell! Az élet nem egy lányregény, lehet, hogy nem úgy fog végződni, ahogy ezek a könyvek.

3 hozzászólás
>!
Dsheavenofbooks P
Molly McAdams: From Ashes – Főnix

A Könyvmolyképző kiadó oldalán körülbelül egy hónapja olvastam a részletet a könyvből, már akkor megragadta a figyelmemet, s már akkor tudtam, hogy nekem ez a könyv márpedig kell. Meg is szereztem.
Nagyon szerettem volna elolvasni, bár inkább más típusú könyvre vágytam akkor, de mégis csak győzött a vágy, hogy én lehetek az, aki az első szöveges értékelést írja a könyvről, tehát belevágtam.:)
Annyira jó érzés, hogy tényleg én lehetek az első..:)

Én nagyon, de nagyon akartam szeretni ezt a könyvet, és ez sikerült is. Voltak hibái, persze, melyik könyvnek nincsen? De a hibái ellenére is egy nagyon aranyos történet volt ez nekem. :) Néha már a fejemet fogtam, néha már megőrültem, néha (na jó, elég gyakran) imádtam. Bevallom, a részlet alapján picit másra számítottam, én azt hittem, ez egy olyan történet lesz, amiben az ég világon semmi más nem lesz, csak, hogy megismeri, megszereti, elszakadnak egymástól, összejönnek, de tényleg, csak ennyiszer. De valahogy ez a könyv nekem sokkal több volt ennél.

Cassidy egy nagyon szerethető karakter volt a számomra, nem az a tipikus hisztis lány. Külön öröm számomra, hogy nem az a tipikus nehéz sorsú tini, aki azt se hagyja, hogy hozzá érjen a másik, aki fél a szerelemtől ésatöbbi. Na jó, néha őt is fejbe csaptam volna egy vasalóval, de ehhez Ty-nak is van egy kis köze. Nem igaz, hogy az ember nem veszi észre, hogy mennyire odavan érte a másik, vagy nem igaz, hogy nem kéri számon, hogy „oké, ha ez van, akkor miért viselkedsz így?”. Jó, tudom, az úgy túl egyszerű lenne.
Gage egyszerűen imádnivaló. Végre egy könyves pasi, aki nem a tipikus „bunkó vagyok, mindenki álma, minden lány az enyém lesz, majd egy megváltja a világot”. Egy jól nevelt úriember. Na jó, nyilván ő sem tagadhatja meg a korát, a tetteit, neki is volt egy kisebb az idézőjelesre hajazó dolgai, de akkor sem olyan ő. Egyszerűen egy nagyon szerethető karakter, spoiler. Tyler. Na én őt nagyon, de nagyon tudtam utálni, de a végére hihetetlenül megbékéltem vele. Ha úgy nézzük, meg lehet őt is érteni, na de az már más dolog, hogy mennyire cselekedett helyesen. Nagyon elszúrta, de helyrehozta. Gage családja imádnivaló. Ezt nem is ragoznám tovább.
Cassidy családja.. spoiler Csak ha én egyszer megérteném, hogy miért kell minden könyvbe minimum egy nehéz életet megjárt tizenéves…
spoiler
spoiler

A könyv borítóján J. L. Armentrout ajánlása van, gondoltam, akkor csak van valami ebben a műben..:) Volt is.

Összességében ez egy nagyon szerethető könyv (számomra). Én élvezettel olvastam, gyorsan is haladtam vele, szinte olvastatja magát.:) Nem lett a kedvencem, de nagyon megszerettem. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a szerelmes, fájdalmas történeteket, és aki bírja ideggel a tehetetlenséget.

Örülök, hogy olvashattam.:)

5 hozzászólás
>!
Szimirza P
Molly McAdams: From Ashes – Főnix

Vállon veregetem magam a kitartásomért és szépen elkönyvelem magamban, hogy ha legközelebb valami hasonlót akarok olvasni, nem egyszer, hanem tízszer fogom átgondolni, hogy belevágok-e. A szereplőket nyárson sütögettem volna kb. a 40. oldaltól…azt hiszem ebben minden mondanivalóm benne van…

3 hozzászólás
>!
Zzsófi
Molly McAdams: From Ashes – Főnix

Szerintem tökéletes kikapcsolódás egy hideg, téli estén.

>!
nagara
Molly McAdams: From Ashes – Főnix

Ez a könyv elég megosztó volt, egyszerre idegesített, de kíváncsivá is tett, és nagyon könnyű volt olvasni, mert olvasmányos. Adott egy lány, Cassidy, akiért két srác is odavan. Az egyik a legjobb barátja (Tyler), akivel elég furcsa a kapcsolata, és a srác unokatestvére (Gage) jön még be a képbe. Mindent megtennének a lányért, mégis Tyler évekig titkolja azokat a szörnyűségeket, amit Cassidyvel tesz az anyja és nevelőapja. Ezt nem nagyon tudtam megérteni, s azt sem, hogy minden sebet ki tudtak magyarázni, és senkinek nem tűnt fel semmi…

>!
Hópárduc P
Molly McAdams: From Ashes – Főnix

Vegyesek az érzéseim ezzel a könyvvel kapcsolatban.
Az eleje jól indult, de aztán nyúlt, nyúlt.
És, hogy mindenki beleszeretett ebbe a lányba????
Nem újra olvasós.

>!
neofelis
Molly McAdams: From Ashes – Főnix

Már megint egy McAdams könyv, ahol a páratlan szépségű főhősnőért liheg minden kan 0-99 éves korig. Remélem, érezhető a fanyalgásom. :)
Van némi áthallás a hölgy előbbi művéből, így joggal gyanakodtam, mielőtt nekikezdtem olvasni. Azt kell mondjam, jobb kicsit. Habár a fent említett pasimágnes hősnő előkerült itt is, meg az érte vetélkedő 2 szuperkirály kan is- ezek állandó kellélek az írónőnél, úgy látom- de a történet és szereplők kedvelhetőbbek annál. Legalábbis a kishölgyet nem oldalanként szeretném fejbecsapni egy péklapáttal. Ez már haladás. Cassidy ugyan naiv nebántsvirág kicsit, de legalább nem kufircol minden pasival, aki utána liheg.
Haladván előre a történetben újabb és újabb hasonlóságot vélek felfedezni a másik könyvvel. Itt sincs senkinek semmi hétköznapi gondja- számlák, vizsgák, miegymás- csak amolyan HozéÁrmándós venyogás„ leginkább a szeret nem szeret témakörben. Nem lennék meglepve, ha az írónő kedvelt (bár lehet titkolt) elfoglaltsága 2 regény közt brazil szappanopera maraton lenne:)
És lehet, lelövöm a poént, de nem tudok fanyalgás nélkül elmenni a mondanivaló mellett se, már ha a vége- a bokánkat nyaldossa a rózsaszín nyál típusú hepiend – a mondanivaló.
A hősnőnkről a traumatizált múltján (nem meg a csodálatos gyönyörűségén kívül) nem sok minden derül ki. Nehéz elhinni, h szóba se került a terápia kérdése, holott Amerikában ennek nagyüzeme van, a filmekben, könyvekben és persze a való életben is. Itt erősen indokolt lenne. Szerintem.
Nem szoktam túl nagy jelentőséget tulajdonítani egy könnyed YA könyv „üzenete” mellett, már ha van neki, vagy feltételezzük, h van. De zavar az immáron 2. alkalommal jól kivehető vezérszál. Jónő, gazdagpasi, nagyszerelem, (szerelmi sokszög) gyerekszülés 20 évesen és vég nélküli boldog táncikálás a konyhában főzicskélve. Nem hinném, h vki innen vesz ötletet, de azért jó lenne szólni az írónőnek, h ez már biza' a 21. század. De legalábbis nem az 50' évek.
Na mindegy, egynek azért elment

8 hozzászólás
>!
vIVIv
Molly McAdams: From Ashes – Főnix

Vegyesek az érzéseim. Ennél rosszabbra számítottam, de végül is egyszer el lehetett olvasni.
Cassidy élete az anyjával és annak új férjével borzalmas. De ennyi évet szenvedni, és nem tenni semmit bosszantó. Főleg úgy, hogy más is tudodd róla..Ty és az ő apja aki szintén inkább elfordította a fejét és nem tett semmit. Az anyja számlájára lehet írni, hogy alkoholista lett, de ez már ok, hogy így viselkedjen? Az sms amitt küldött elég durva volt, a levélen annyira nem lepődtem meg, mivel vártam mikor jön nála a megvilágosodás, hogy tönkretette a lánya életét ő pedig kimaradt a fontos dolgokból.
Ty…ő egy érdekes karakter, mert baromira idegesítő, hogy nem tett semmit és mint a hímestojás ő Cassidy mencsvára, de aztán bekattan és kimutatja az „igazi?” énjét. Bár alapból fura kapcsolat az övéké, és azért elég fura lenne kimagyarázni, hogy figyelj drágám, a legjobb barátom fog velem aludni az ágyban nem te, értsd meg kösz. Oké ez nyers volt, de ha akkor lett volna vki mondjuk a fiúnak v a lánynak….azért a szitu elég fura. És persze a lánynak nem esik le annak ellenére sem, hogy a fiú merevedése az ágyban zavarja őt meg amúgy is volt egy csomó jel, de ő csak meglepődve néz amikor a srác ledugja a nyelvét a torkán. -.- Persze Ty nem játszott tiszta lapokkal és azt hitte ezek nem derülnek ki.
Gage..én nem szerettem bele és néha úgy adtam volna neki egy pofont. Első látásra szerelem, élni nem tudok nélküli, ő az igazi, de az első adandó alkalommal hátralép, ahelyett, hogy leülnének megbeszélni. Gage az ő hősszerelmessége, a tökéletesen megértő családja nekem túl sziruposra sikeredett.
Connor, aki amúgy szintén egyből oda meg vissza van a főhősnőért, de mondjuk nekem ő jobban bejött. (A kapu nyitva áll előtted Connor bébi :D) Viszont felesleges volt még őt is összeboronálni a lánnyal.
A könyv végére jön a szokásos lezárás. A mezes dolog mondjuk aranyos volt.
Nem egy húúúúdejó könyv, de ha kéznél van egyszer el lehet olvasni.

>!
ParkYeonSeul
Molly McAdams: From Ashes – Főnix

Molly McAdamsnek mi ez a szerelmi háromszög mániája?? Néha Cassidyt és Tylert kilöktem volna a 10.-ről.


Népszerű idézetek

>!
Könyvmolyképző KU

…de mindennek van határa, ennél többször nem engedhetem, hogy összetörje a szívem.

>!
Park_HaeSoo

(…) A huncutságokat ezennel beszüntetem, értve vagyok?
– Apa, most komolyan beszél?
John vállat von.
– Ha ellenkezem anyáddal, akkor a kanapén alszom, és nem ad ennem. Úgyhogy nem ellenkezem.

348. oldal, 17. fejezet

>!
Dsheavenofbooks P

Mégis, mit képzelek: bemegyek, mint valami Neander-völgyi, és közlöm Tylerrel, hogy enyém a nője?

50. oldal

>!
Dsheavenofbooks P

– Hamvakból? – kérdezte mosolyogva.
– Hamvakból – feleltem határozottan.

426. oldal

>!
Dsheavenofbooks P

Úgy döntöttem, megvárom, amíg otthagyja Tylert, és ő jön hozzám.

29. oldal

>!
Könyvmolyképző KU

De már így is olyan életet élt, amit nem ő választott, nem akartam egy újabbat ráerőltetni. Úgy döntöttem, megvárom, amíg otthagyja Tylert, és ő jön hozzám.

>!
Könyvmolyképző KU

De nem az én portámon. És ha azt mered mondani, hogy az a te portád, hát ne hidd, hogy nem megyek utánad a fakanállal! Bánom is én, hogy már felnőtt ember vagy.

>!
Dsheavenofbooks P

– Na és, miről dumáltatok? – kérdezte Tyler, és leült a másik oldalamon lévő székre.
– Az óriási farmról, ahol túl sok a tehén.

36. oldal

>!
nagara

– Ty, lesz ott egyáltalán valaki, akit ismersz?

(első mondat)

>!
nagara

Az az egy pillanat is elég volt: még könnyezett, de a szája már a világ legédesebb és leggyönyörűbb mosolyára görbült. Olyan mosoly volt, amit nem elég egyetlen pillanatra látni.

205. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Lakatos Levente: A hatalom szabályai
Kim Holden: Bright Side
Calia Read: Elborulva
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!