Hajósok ​éneke 2 csillagozás

Moldova György: Hajósok éneke Moldova György: Hajósok éneke

Moldova György riportjainak titka, hogy írójuk legtöbbször nem riporterként keresi fel témáját. Nem formális újságírói megbízatással, nem is holmi „riporteri elhivatottságból” utazik. Ha már egy-két hónapig ült asztalánál és dolgozott – egy hivatalnok szoros munkarendjével – új muvén, belso kényszertol hajtva neki kell vágnia az országnak, s talán o maga sem tudja elore, hogy másnap segédmunkásként fog-e dolgozni valamelyik nagy építékezésen, vagy újságírói igazolvánnyal látogatja meg ugyanannak az építkezésnek a fomérnökét.Összegyujtött riportjainak kötete az 1956-os mohácsi árvíz krónikájával kezdodik, falusi és konzervgyári riportokkal, a komlói bányáról, a vidéki zálogházakról, az aszódi javítóintézetrol szóló riportokkal folytatódik, hogy – mintegy visszatérve a tizenöt év elotti színtérre – a régi mohácsi iparosok mesterségét, dunai hajósok életét bemutató, mindeddig kiadatlan riportokkal fejezodjék be.

Eredeti megjelenés éve: 1971

>!
Urbis, Budapest, 2007
362 oldal · ISBN: 9789639706279
>!
Szépirodalmi, Budapest, 1971
436 oldal

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Népszerű idézetek

>!
Balint84

Mint tudnivaló a szocializmusban a következő típusú dolgozók vannak: először is az ötujjasok, akiknek mind az öt ujjukkal meg kell fogni a kalapácsot, a kaszát. Aztán a négyujjasok, akik a négy ujjukkal viszik az utcán az aktatáskát, a háromujjasok, akik a feketekávét kavargatják, a kétujjasok, akik jelentkeznek, hogy ők tudnak valamit és el akarják mondani, végül az egyujjasok, akik azzal az egy ujjukkal ráböknek a munkára: nesze, csináld!

399.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cseh Gergő – Krahulcsán Zsolt – Müller Rolf – Pór Edit (szerk.): Zárt, bizalmas, számozott II. Irodalom-, sajtó-, és tájékoztatáspolitika 1962–1979
Kordos Szabolcs: Taxisvilág, Hungary
Borbély Szilárd: Nincstelenek
Pakuts Károly: 25 esztendő munkája a szocialista mezőgazdaságért a Zselicben
Bene Zoltán: Keserédes
Bertha Bulcsu: Balatoni évtizedek
Vásárhelyi Mária: Csalóka emlékezet
Balázs Kovács Sándor – Gutai István: Bánátból bánatba
Géczi János: Vadnarancsok
Parti Nagy Lajos: Mi történt avagy sem