A ​végtelen vonal 6 csillagozás

Moldova György: A végtelen vonal Moldova György: A végtelen vonal

Legenda a golyóstollról
BÍRÓ LÁSZLÓ ÉS GOY ANDOR EMLÉKÉNEK
„A golyóstoll története kalandos história. Árad belőle a műszaki tehetség illata, a vakmerőség, az erőteljes kutatói ambíció, a kockázatokra is kész vállalkozói törekvés, de nem hiányzik lapjairól a nyerészkedési vágy, az intrika és a konkurensek egymás iránti irigysége sem. Találkozhatunk ebben a történetben sokmilliós hasznokkal, de kielégületlen becsvágyakkal és tönkrement egzisztenciákkal is. Komoly kereskedők és tehetséges tudósok éppúgy feltűnnek az események forgatagában, mint hazardőrök és primitív haszonlesők.”
Fachzeitung Papier–Baden-Baden

Eredeti megjelenés éve: 2001

Urbis, Szentendre, 2017
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155289170
ICO, Budapest, 2001
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630057115

Moldova György: A végtelen vonal

Ez inkább dokumentumleírás, mint regény – és nem sok van benne az „igazi” Moldovából. Ettől függetlenül sok új és érdekes információt tartalmaz a golyóstoll feltalálásának és a mai forma kialakításának rögös útjáról, némi történelmi ismerettel vegyítve. Akit érdekel a régi feltalálók sorsa, azoknak mindenképpen ajánlom.

nandras>!
Moldova György: A végtelen vonal

2 nagyon kalandos élettörténet amiből igazán látványos, érzelmes filmsorozatot lehetne készíteni. Ez volt az első Moldova könyv amit olvastam, de nem nagyon győzött meg. Igaz, hogy alapos kutatómunkát végzett és hálás vagyok neki amiért megismertetett ezekkel a történetekkel, de a stílusa elég lapos. Persze lehet, hogy csak azért mert ez egy dokumentumregény, de én mégis úgy éreztem próbálta érdekesen előadni, csak nem nagyon sikerült.

gesztenye11>!

A lángelmékről szóló könyveknek az a legnagyobb hibájuk, hogy nem lángelmék írják őket…

gesztenye11>!

Külföldnek azt a helyet nevezzük, ahol nem szabad megsértődnünk – nyugtatgatta magát.

gesztenye11>!

A slamposság enyhíti a diktatúrát – idézte fel magában a régi mondást.