Blood ​Red Road – Vérvörös út (Homokvidék 1.) 280 csillagozás

Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út

Hogy megmeneküljön, küzdenie kell.

Hogy túléljen, vezetővé kell váljon.

Saba világa darabokra hullik, amikor az ikertestvérét, Lugh-t fogságba ejti négy kabátos lovas. Saba eldönti, hogy megmenti, ezért nekivág a Pusztítók által hátrahagyott törvényen kívüli sivár tájnak. Ez egy brutális világ, ahol Saba felfedez magáról pár meglepő dolgot. Vad harcos, ravasz ellenfél és mindenek fölött legyőzhetetlen túlélő. Egy Jack nevű fenegyerekkel és egy Szabad Sólymok nevű lány forradalmár csapattal Saba útnak indul, hogy megmentse a testvérét – és talán az egész világot.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
422 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633735947 · Fordította: Dobó Zsuzsanna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735930 · Fordította: Dobó Zsuzsanna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735930

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Jack · Saba · Ike Twelvetrees · Emmi · Nero · Vicar Pinch · Ash · DeMalo · Lugh · Maev


Kedvencelte 62

Most olvassa 10

Várólistára tette 221

Kívánságlistára tette 153

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út

Hadilábon állok ezzel a könyvvel. Több részlet megfogott, azonban néhol untam is.
Tetszettek a karakterek. Saba szimpatikus főszereplő, igazi harcos, a testvéreiért a tűzbe megy. Emmi is aranyos, a végére megkedveltem, de az elején tényleg elég éretlen volt,(bár mit várunk, hisz 9 éves) a későbbiekben megkomolyodik. A cselekmény is pörgött, viszont számomra sokszor érdektelen dolog történt.
A legnagyobb problémát ez a rengeteg tőmondat jelentette, amivel az idegeimre ment a könyv. A másik gondom az volt, hogy engem egyáltalán nem fogott meg a felvázolt világ. Lehetett volna kicsit több információ róla, olyan sivárnak éreztem.
Nekem ez egyszer olvasós kategória lett sajnos. A legjobban az úristennembíromletenni érzés hiányzott.

Naiva P>!
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út

Könnyen meglehet, hogy ennyi tőmondattal, ilyen egyszerű mondatszerkezetekkel, általános, alsó óta nem találkoztam. Az egész háttértörténet és maga a világfelépítés nem egészen volt egyértelmű. A cselekmény egy picikét kiszámítható, de el tudtam tekinteni ezektől a hibáktól. A könyv hangulata nagyon magával ragadta a figyelmem. A cselekmény pörgős, egyetlen pillanatra sem laposodik el. Gyakorlatilag, ahogy elkezdtem, nem volt megállás. Izgalmas, kalandos olvasmány.
A főszereplőlányt, Sabát először nem tudtam hova tenni. Nem volt szimpatikus húzás tőle, ahogy a kishúgával bánt és az sem, hogy mindenért őt hibáztatta. 18 évesen sokszor úgy viselkedett, mint egy 12. Néha egyenesen az agyamra ment a konokságával, de a történet végéig jelentősen fejlődött a karaktere, amit főként a bátyja iránti kitartása, szeretete, és a fenegyerek, Jack hozott ki belőle.
Éppen annyi romantikus pillanatot tartalmazott a könyv, mint amennyit egy ilyen műfaj és világfelépítés megenged. Azok a pillanatok aranyosak, viccesek voltak. Jack feltűnése a történetben határozottan sokat javított a könyv hangulatán, egy kicsit elviselhetőbb lett minden a személyétől. Remélhetőleg nem lesz elrontva a karaktere a folytatásokban.
Ő és a varjú, Néró nőttek a legjobban a szívemhez. A fontosabb szereplők egészen jók ki voltak dolgozva, nem úgy a jelentéktelen szereplők.
Hangulatában, cselekményében, világfelépítésben sokkal inkább a Mad Max-hez tudtam volna hasonlítani és nem a Battle Royale ultra light THG-hez.

Kate20>!
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út

Ez a könyv nagy jelentőséggel bír számomra, hiszen az elsők között olvastam anno, mikor megszerettem az olvasást.
Akkor is imádtam a maga módján.
És ez most sem volt másképp.

Ki ne szeretne egy kicsit antihős jelleggel bíró heroikus karakter szemszögéből olvasni? Mert Saba pontosan ilyen volt számomra. Egyszerre volt taszító és hívogató jelleme.

A cselekmény még mindig egyedi, azóta sem olvastam egy könyvet sem, ami felért volna ehhez a felépített világhoz. Imádom a disztópiákat, pláne a kietlen – túlélős verziókat. A csipetnyi fantasy az ikrekkel kapcsolatban tökéletesen elég volt, mert itt legfőképp a disztópiára helyezte Moira a hangsúlyt.
Teljesen érthető hogy akkoriban mennyire felkapott lett a könyv, nemcsak a Costa díj miatt. Hanem, mert Moira rendelkezik egyfajta írói stílussal, ami pont jókor látott napvilágot és ezzel megnyerte magának azt a sok olvasót – köztük engem is.

Egy szó mint száz, ez a könyv a szivem csücske, és megérdemli azt a jó sok pozitív értékelést amit kapott. Mert elképesztően cselekménydús és szerethető karakterekkel tarkított könyv.

Lanore P>!
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út

Azt ugyan nem tudom, hogy miért. Kell. Folyton. Tőmondatokat. Pakolni. Egymás. Mellé., de ezt az egy apróságot leszámítva imádtam a könyvet! A borító szerint „jobb, mint az Éhezők viadala”, szerintem viszont nem érdemes összehasonlítani a kettőt, mindkettő nagyon jó a maga nemében, és nekem ez is ugyanúgy kedvencemmé vált. Erősek a szereplők, és az az egyik legjobb tulajdonságuk, hogy nem hibátlanok! Megvannak a maguk furcsaságai, rossz tulajdonságai, és ezt tudják is magukról. Saba, Jack, és Emmi nem tökéletesek, mégis nagyon jó karakterek, néha felpofoztam, máskor pedig megöleltem volna őket. Az írónő fogalmazása magával ragad, alig bírtam letenni a könyvet, annyira visz előre, pörgős, kemény stílusú, a lapok félelemmel, küzdelmekkel, ugyanakkor szeretettel és reménnyel vannak tele. Szívesen olvastam volna többet a kialakult világról, hogy hogyan jutott idáig az emberiség, mi történt velük, talán a következő kötetekben erre is választ kapok, és bízom benne, hogy Saba apjáról, családjáról, és Jack múltjáról is kiderül pár dolog. Kíváncsian várom!

54 hozzászólás
AniTiger P>!
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út

Iszonyat király volt! Nagyon bírom a tökös, erős karaktereket, a jól felépített (háttér-)sztorikat / élettörténeteket és az egyedi világokat. Kedvelem a folyamatosan pörgő eseményeket, a meghökkentően kegyetlen pillanatokat és – úgy általában – a jól megírt YA disztópiákat. Sajnáltam, hogy ennyire rövidke a könyv – alig 424 oldal, uhh –, mert túl hamar kellett hagynom Sabáékat abban a zord világban. (*.*)

Érdekelne Mercy története, az igazság a csillagokból olvasókról, hogy mi lesz DeMalo-val és sok minden más. Olvasnám a folytatást!

Bővebben: https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/10/homokvidek1.html

5 hozzászólás
kiruu>!
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út

Remegek. Az egész testemet rázza a remegés. Nem, nem vagyok beteg. Annyira felkavaró ez a könyv, hogy nem tudok nyugton maradni.
Még. Még többet akarok. Ez a könyv valami eszméletlenül jó. Imádoom. Imádooom. Imádoooom.
Fantasztikus, csodálatos, magával ragadó, elképesztő… nem, nem bírok egy értelmes mondatot leírni.
Jack… a pillanat, amikor a 170. oldalon felbukkant. Szerelem. Szerelem első olvasására. Végem van. Idézném a 244. oldalról: Francos Jack. Mi ez vele? Mitől van, hogy mindenkit és mindent eltud varázsolni, aki és ami az útjába kerül? Asht, és nagyjából az összes többi Szabad Sólymot, a húgomat, és most még az átkozott varjamat is. Esküszöm, ha az útjába akadna egy szikla, amit nem akarna átlépni, elég lenne csak ránéznie, és az magától arrébb gurulna. Na, hát erről beszéltem!
Saba.. na őrá lehet mondani, hogy hős, és, hogy egy igazi bele való szereplő. Nem, azokra a kis nyápic libákra, akik a mai könyvekben felbukkannak, és az a legnagyobb bajuk, hogy kettő vagy több, mostanában menő a 3 pasi plusz egy csaj.. pasi közül választania kell. Éld túl, hogy leborotválják a hajad, éhezel, harcra vagy kényszerítve, undorító helyen kell élned, gyilkolnod kell… és még sorolhatnám. Ez a hős.
Nem, nem akarom részletezni a többi szereplőt, vagy a cselekményt. Ez a könyv, csak pörög, pörög és pörög és rohadtul nincs megállás. Faltam a sorokat. Imádtam. Nincs is rá megfelelő szó. Kedvenc.

brena>!
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út

Hamarabb kedvenceltem mint befejeztem volna. Húúú ez nagyon tetszett!
Kaland szerelem,szenvedés,gyilkolás,harc…. apááám,minden volt ebben!
Volt hogy nem vettem levegőt olvasás közben,annyira izgultam! Ritkán van ilyen nálam:)
Ez egy 6 csillagos könyv!És KMK-s,hihetetlen!!!!Várom a folytatást!!!!
(utálom a borítókon az ajánlásokat,tiszta lükeség mindegyik mindig!)
Olvassátok!!!!!!

13 hozzászólás
MFKata>!
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út

A Homokvidék trilógia egy újabb felejthetetlen disztópikus világba vezet. A Vérvörös úton humor, félelem, izgalom és rettegés várja az olvasót. A disztópia-kedvelők nem fognak csalódni a könyvben!
Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/04/moira-young-blo…

Roszka>!
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út

Hűha!!!
Régen olvastam ilyen jó könyvet, izgalmas, szórakoztató, gyorsan olvasható és nem letehető!
Történet a barátságról, testvéri odaadásról, szeretetről, és szerelemről. Rengeteg harccal, küzdelemmel, vérrel, nyomorral és egy halott, vagy alig élhető világgal.
Jó lenne, ha folytatódna.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

– Sajnálom – mondom neki.
– Mit? – kérdi.
– Azt, hogy mindig olyan… tudod… vagyok…
– Hálátlan? – kérdi.
– Igen.
– Harapós?
– Azt hiszem.
– Undok? Makacs? Erőszakos?
– Nem vagyok erőszakos!
– Ó, dehogyisnem. Nagyon is. De ezt szeretem egy nőben.
Nevetek.
– Bolond vagy!
– Normális voltam, amíg nem találkoztam veled – mondja.

351-352. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack · Saba
kiruu>!

– Bolond vagy!
– Normális voltam, amíg nem találkoztam velem – mondja.

352. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack · Saba
adrii01>!

– Mozogj gyorsan, utazz könnyen és soha ne áruld el az igazi neved…

297. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack
Sheila_7 I>!

– Ha háromszor megmented valaki életét, akkor az az élet a tied lesz. Ma megmentetted az életemet. Ez egynek számít. Mentsd meg még kétszer, és teljesen a tied leszek.
– Akkor már csak arra kell vigyáznom, hogy ez meg ne történjen – vágok vissza.

209. oldal

Sheila_7 I>!

– Gyere hozzám! – mondja. – Megvan az összes fogam, egy évben kétszer fürdök és felesben beveszlek az üzletembe.

287. oldal

Łauraa>!

Mert minden előre el van tervezve, Minden megmásíthatatlan.
Mindenki élete, aki valaha megszületett.
Mindenkié, aki még csak várja, hogy megszülessen.
Mindent elrendeltek a csillagokban amikor a világ létrejött.
A születésed és a halálod idejét. Még azt is, hogy milyen ember leszel, jó vagy rossz.

Sheila_7 I>!

– Te a testvérem vagy – mondja. – Az nem ugyanaz.
– De mi lenne, ha meghalnék? Hiányoznék, nem?
– Hú – mondja. – Kicsi az esélye, hogy meghalsz, és végre békén hagysz. Az őrületbe kergetsz azzal, hogy követsz mindenhova. Amióta csak megszülettünk.
– Nem az én hibám, hogy te vagy a legmagasabb dolog a környéken – mondom neki. – Jól árnyékolsz a nap elől.

24. oldal

Sheila_7 I>!

Francos Jack. Mi ez vele? Mitől van, hogy mindenkit és mindent el tud varázsolni, aki és ami az útjába kerül? Asht, és nagyjából az összes többi Szabad Sólymot, a húgomat, és most még az átkozott varjamat is. Esküszöm, ha az útjába akadna egy szikla, amit nem akarna átlépni, elég lenne csak ránéznie, és az magától arrébb gurulna.

244. oldal

MFKata>!

     – A barátok nem tartoznak egymásnak – mondja. – És nem fizetnek vissza egymásnak semmit.

240. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Patrick Ness: Válasz és Kérdés
Alexandra Bracken: Sötét játszmák
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Alaya Dawn Johnson: Nyárherceg
Ilsa J. Bick: Hamvak
Philip Reeve: Ragadozó városok
Margit Sandemo: Hóvihar
Samantha Shannon: Csontszüret
Catherine Fisher: Incarceron
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás