Blood ​Red Road (Dust Lands 1.) 6 csillagozás

Moira Young: Blood Red Road Moira Young: Blood Red Road Moira Young: Blood Red Road Moira Young: Blood Red Road

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Saba ​has spent her whole life in Silverlake, a dried-up wasteland ravaged by constant sandstorms. The Wrecker civilization has long been destroyed, leaving only landfills for Saba and her family to scavenge from. That's fine by her, as long as her beloved twin brother Lugh is around. But when a monster sandstorm arrives, along with four cloaked horsemen, Saba's world is shattered. Lugh is captured, and Saba embarks on an epic quest to get him back.
Suddenly thrown into the lawless, ugly reality of the world outside of desolate Silverlake, Saba is lost without Lugh to guide her. So perhaps the most surprising thing of all is what Saba learns about herself: she's a fierce fighter, an unbeatable survivor, and a cunning opponent. And she has the power to take down a corrupt society from the inside. Teamed up with a handsome daredevil named Jack and a gang of girl revolutionaries called the Free Hawks, Saba stages a showdown that will change the course of her own… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Marion Lloyd, London, 2012
544 oldal · ISBN: 9781407124261
>!
Simon & Schuster, New York, 2012
460 oldal · ISBN: 9781442429994
>!
Marion Lloyd, London, 2012
418 oldal · ISBN: 9781407124261 · ASIN: 1407124269

2 további kiadás


Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Gaura_Ágnes IP
Moira Young: Blood Red Road

Angolul olvastam, ezért ide írom az értékelést a Homokvidék-trilógia első részéről, amit kizárólag azért szenvedek ki magamból, hogy megnyugtassam az első, magyarul kijött rész rajongóit:ha szeretted is az első részt, ne sajnáld, hogy nagyon úgy néz ki, magyarul nem jön ki a többi. (Úgyhogy talán jobb helye lenne az értékelésnek a magyar könyv adatlapján, de mindegy.) Ez egy akkora írói mélyrepülés, hogy a Mariana-árok is csak szűkösen ad helyet neki.
Az első részt megkínálom 3 csillaggal, hogy a másik két rész csillagozása mutathassa a színvonalbeli különbséget. Azt kell mondjam, talán az első rész önmagában még többet is kaphatna egy olyan olvasótól, aki nem olvasott még jó YA disztópiát, hiszen sok mindenre úgy reagál az ember, hogy hmmm, hát ez ugyan nem látjuk, hogy van, de majd kiderül, és biztos lesz majd egy nagy csattanó, rejtélyfelgöngyölítés, stb ez ügyben. Nem lesz, de nem vagyok hajlandó ezt spoilerbe tenni. Meg: hát van benne girl power, azért ez jó, mert felkelti a női olvasó girl powerjét. Ez így is van. Ha a főszereplő csaj elém került volna, biztos fejen rúgom az acélbetétes bakancsommal.. Meg: úúú, kezdődik a szerelmi szál, ez majd szépen kibontakozik a trilógiában. Idézzük fel Murphy törvényét.
Az elején látszik a nagy akarás, ahogy az írónő nem akar beleesni a koppintás vádjának csapdájába, ezért megpróbál egy anti-Katnisst kreálni. Akinek van ugyan húga, de utálja de megszereti majd idővel, és az alapmotivációja az ő védelmezése lesz – ez szerintem 3 sor után világos, úgyhogy nem ítélem spoilernek. Akinek nincs macskája, mert az Katniss-gyanús lenne, ezért lesz ugyanolyan funkciójú madara. Pofám leesett a kreativitástól. És elvisszük arénába küzdeni mert arról biztos senkinek nem jut eszébe Katniss. És hogy végképp bebiztosítsuk, hogy Katniss-asszociáció még véletlenül se legyen, az E/1-es elbeszélés hangját olyan dialektusban nyomjuk, ami élvezhetetlenné teszi az olvasást. Ilyen esetekben nagyon fontos a helyes arány megtalálása (pl. Patrick Ness jól csinálja a Chaos Walking-ban), de ez nemcsak itt nem sikerült. Az első rész azonban tényleg istenes a folytatásokhoz képest.

3 hozzászólás
>!
Rileey
Moira Young: Blood Red Road

Hűha, nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen olvasásélményem, mint ennél a könyvnél. Olyan izgalmas volt, olyan szépen adagolta a feszült momentumokat, hogy nem győztem abbahagyni. Baromi jó a szerkesztettsége, a sztori egy pillanatra sem ülepedik le, és gyönyörű íve van mind történet, mind kapcsolatok szempontjából. Különösen tetszett, hogy átszőtte egyfajta meseszerűség is a történetet.

A világról nem sok mindent tudunk meg, de nekem nagyon tetszett ez a sejtelmesség, hiszen itt végső soron annyira nem fontos, hogy miért alakult ki az az életforma, ami a mostani társadalmat jellemzi.

A stílusát szokni kell, a tájszólással különösebben nem volt bajom, a tőmondatokat is úgy-ahogy lenyeltem, igazából csak a párbeszéd formája zavart, mert így nagyon egybefüggő a szöveg. Viszont ha jobban belegondolok, ötletes írói eszköz, hogy a szöveg idomul ahhoz, hogy egy olyan világot mutat be, amiben nincsenek szabályok, nincs rend, tehát miért legyen könnyű kiigazodni a betűk között az olvasónak a kényelmes kis ülőhelyén?

Sabát szerettem is meg nem is, a húgához való hozzáállása nyilván ellenszenves, viszont csodáltam azért azt erőért, ami benne lakozik, amivel minden megpróbáltatást legyűr, ami előrehajtja tűzön-vízen át. Imádtam a romantikát, ahogy Jack mindig Sabát ugratta, és ahogy Sabának rá kellett jönnie, hogy talán nem csak a bátyja lehet az egyetlen fontos férfi az életében. Jack a könyv legjobb karaktere, végigvigyorogtam a jeleneteit.

Rohanok is a következő részre!

Bövebben: http://chasingcraziness.blogspot.hu/2015/05/moira-young…

>!
wolfy27
Moira Young: Blood Red Road

Nem akartam elhinni, hogy ez ennyire jó lehet, de ez a könyv hihetetlenül jó volt. Óriási pozitív csalódás. Nagyon jók voltak a karakterek, nagyon jó volt a történet és a világ. Egy másodperce se ült le a történet, mindig történt valami. A nyelvezet, ami az elején furcsán hatott, nagyon jól kiegészítette az egész történetet és világot bár be kell valljam, az első 10 oldalon gondolkoztam, hogy földhöz vágom az olvasót.

Emmi néha zavart, mert mindig akkor nem volt hajlandó hallgatni másokra és a józan eszére, mikor nagyon szükség lett volna rá, de végül is 9 éves tehát elnézem neki. Jack nagyon hamar belopta magát a szívembe, titokzatos, ragaszkodó, bátor, sorolhatnánk, és képes volt elviselni Saba minden hülyeségét pedig valljuk be, azért ez nem volt egyszerű. Saba nagyon jó főhősnő volt, jó volt a szemével látni a dolgokat, próbálta a legjobbat kihozni abból, amit kapott és sosem adta fel. Voltak hülyeségei, de kinek nincsenek, és változott, fejlődött folyamatosan. Egyre jobban felnőtt a „feladatához”. Egyetlen dolog zavart, hogy borzasztóan bánt Emmivel az elején, amivel nem igazán lopta be magát a szívembe, plusz szegény Jack is rendesen kapta a hülyeséget tőle, de a kötet végére szerencsére összeszedte magát.

A folytatásra kíváncsi vagyok, bár nem nagyon van ötletem, hogy még mit lehet ebből kihozni, de ha hozza a színvonalat, akkor nem is izgat túlságosan.

>!
szeszi
Moira Young: Blood Red Road

Annyira nagyon jó!!!
Mad Max dystopian style, girlpower, izgalmas történet, és mindig van valami miatt aggódni.


A sorozat következő kötete

Dust Lands sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Patrick Ness: The Ask and the Answer
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Philip Pullman: The Amber Spyglass
David Almond: Skellig (angol)
Chris Riddell: Goth Girl and the Ghost of a Mouse
Sally Gardner: Maggot Moon
David Almond: The Fire-eaters
Frances Hardinge: The Lie Tree
Rumer Godden: The Diddakoi
Jason Wallace: Out of Shadows