Guantánamói ​napló 6 csillagozás

Feljegyzések a fogolytáborból
Mohamedou Ould Slahi: Guantánamói napló

A mauritániai Mohamedou Slahi, bár sosem vádolták meg semmivel, 2002 óta a Guantánamo Bay-i fogolytábor rabja, most pedig naplóján keresztül bepillantást nyerhetünk élete mindennapjaiba, jogtalanul eltöltött, hosszú rabságának részleteibe.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Mont Blanc válogatás

>!
Maxim, 2017
460 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617244 · Fordította: Ipacs Tibor

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
Video
Mohamedou Ould Slahi: Guantánamói napló

Mohamedou Ould Slahi: Guantánamói napló Feljegyzések a fogolytáborból

Több szempontból is tetszett a könyv. Egyrészt érdekelt, mint börtönnapló, másrészt a Közeleg a tél című könyv oroszországi történetei után érdekes volt Amerika emberi jogi „kihágásairól” olvasni, végül pedig az is érdekes volt, hogy hogyan látja Amerikát valaki, aki nem onnan vagy Európából származik. Talán sokat elmond, hogy nagyjából egy ültömben elolvastam, pedig közel 440 oldalas.

>!
Mpattus P
Mohamedou Ould Slahi: Guantánamói napló

Mohamedou Ould Slahi: Guantánamói napló Feljegyzések a fogolytáborból

Összességében letaglózott a könyv. Nagyon idegennek éreztem, és ez az érzés végig megmaradt. Nehéz megmagyarázni, de ilyen könyvek olvasásakor, mikor az abban tárgyalt, teljesen abszurd és hihetetlen (háborús és hajtóvadászatos) események valóban ebben a világban, itt és most történnek, akkor valahogy elgondolkozik az ember, hogy egyáltalán nem rossz itt nekünk, a Kárpát-medence ölelésében.

Bővebben itt:
http://szembetuno.blogspot.hu/2017/04/mohamedou-ould-sl…

>!
kratas P
Mohamedou Ould Slahi: Guantánamói napló

Mohamedou Ould Slahi: Guantánamói napló Feljegyzések a fogolytáborból

Sokat gondolkoztam, hogy vajh' mit is lehet írni erre értékelésnek. Nehéz téma, mert szerencsére nem érint bennünket ilyen szinten (reménykedjek vagy talán húzzam ki a fejem a homokból), nekem inkább tűnt egy másik ország – amely mégoly világbefolyásoló is – belügyének a történet. Igen, felháborító, igen, szörnyű, hogy mi történt ezzel a fiatalemberrel, de nézzünk már körbe jobban, hogy milyen esetek fordulnak elő Afrikában, Ázsiában.
Ami viszont szép lecke és a könyv egyik fő mondanivalója, hogy az az ország, amely úgy hirdeti magát, hogy a szabadság és igazság országa (és nemzetközi szerepvállalásait is mindig ezekkel indokolja), abban az országban hogy fordulhat elő egy ilyen történet?


Hasonló könyvek címkék alapján

Büky Dorottya: Angyalboksz
Moustafa Khalifa: A burok
Korvin Ottó: Börtönnapló
Pálfi Tamás: Üzenet a börtönből
Mark Brandon Read: Chopper
De Sade márki: Börtönévek
Szalai Vivien: Magyar börtönpokol
Stephen King: A halálsoron
Lorenzo Carcaterra: Pokoli lecke
On Sai: Szürke szobák