A ​szilva termesztése és házi feldolgozása 0 csillagozás

Mohácsy Mátyás: A szilva termesztése és házi feldolgozása Mohácsy Mátyás: A szilva termesztése és házi feldolgozása

Elsősorban a házi, háztáji és szórványgyümölcsök művelőinek szól. Megtaláljuk benne a gyakorlat számára valamennyi fontos tudnivalót a szilva alanyairól, faiskolai neveléséről, telepítéséről, talajműveléséről, trágyázásáról, metszéséről, további ápolásáról, gondozásáról, a termés betakarításáról. Ismerteti a legfontosabb fajtáit, betegségeit, kártevőit és az ellenük való védekezést. foglalkozik az aszalással, lekvárfőzéssel és pálinkakészítéssel. Leírja az egyszerű vándor- és beépített aszalókat, megmaradva a házi feldolgozás keretei között. A lekvárfőzést és pálinkakészítést is kisüzemi fokon ismerteti. Mohácsy Mátyás könyve a kistermelőkön kívül a termelőszövetkezetek számára is tanulságos

>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1960
124 oldal
>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1956
146 oldal · puhatáblás

Hasonló könyvek címkék alapján

Monika Kratz: Napraforgók
Monika Wohlert: Állatok és növények a gazdaságban
Gippert Tibor – Kőrösiné Molnár Andrea: A baromfi takarmányozása intenzív és szabadtartásban
Horst Schmidt: Dísztyúkok
Barry Ambrose: Kerti virágok
A kertészkedés alapjai
Friedrich W. Frenz – Thomas Jaksch: Zöldségek balkonvirágokkal
Enrica Boffelli – Guido Sirtori: A növények szaporítása
Jeannine Mcandrews – Paul Wagland: 500 kérdés és válasz kertészkedőknek
Nagy Eszter (szerk.): Ház és kert