Miután ​meghaltatok nélkülem 18 csillagozás

Mogyorósi Vivien: Miután meghaltatok nélkülem

Hat ​év – hosszú idő, pláne ha magányosan töltöd. Pontosan ennyi évvel ezelőtt Sev élete szilánkokra hullott, miközben ő megpróbálta felvenni a harcot egyre súlyosbodó drogfüggőségével. A barátai meghaltak, szerelmének nyoma veszett, az apja pedig magára hagyta. Azóta magányosan vergődik az emlékek és az őt kísértő rémálmok és hallucinációk között. Képtelen továbblépni, és legyűrni a depresszióját, mert nem tudja elengedni a múltat. Nem tudja elengedni őket.
Egészen addig, míg fel nem bukkan egy ismerős arc. Ő beindítja az eseményeket, Sev pedig kénytelen belátni, hogy menekülnie kell a múlt kísérteteitől, a gyötrelmes magánytól.
Sev tudja, hogy jól dönt, mikor végre hátat fordít a múltnak.
Az élet viszont nem egészen ezt a sorsot szánta a lánynak.

A történeten keresztül megismerkedhetünk a drogokkal való harccal, azoknak hosszan tartó káros hatásaival, az örök, maradandó sebbel, amit a barátok elvesztése ejt, és az olyan sötét mentális betegséggel, mint a… (tovább)

Tagok ajánlása: 18 éves kortól

>!
Könyv Guru, 2018
560 oldal · ISBN: 9786155803253
>!
Könyv Guru, 2018
560 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155803246

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Erik Sandberg · Matthew Norra · Sevelena Nilsson · Dominik Norra


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Mogyorósi Vivien: Miután meghaltatok nélkülem

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/03/mogyorosi-vivie…

„Hosszú, szenvedésekkel teli utazás volt ez. Sevelena története az eddigi legsötétebb árnyalatú könyv, amit valaha is olvastam. Nincsenek benne megkönnyebbüléssel szolgáló jelenetek, a tömör fájdalom sugárzik a lapokról. Mégis, a nehézségek ellenére is igazán hatásos olvasmánynak mondhatom. Ritkán találhatunk olyan olvasmányt az ifjúsági polcokon, mely ennyire mélyen kielemzi a droghasználat minden lépcsőfokát és aminek a valóságát nem ferdíti a tündérmesékre jellemző végjáték. Ha eltekintek az alapfelállással szembeni kételkedésemtől, akkor úgy érzem, hogy a történet lényegi része hiteles volt.
Egyedül csak azt sajnálom, hogy már a legelején tisztában voltam, hogy mi lesz a vége. A teljes folyamatot előrevetítettem egy szempillantás alatt, így vajmi kevés meglepetést tartogatott. Valószínűleg a rengeteg elolvasott könyv miatt nem tudott már a számomra igazán újat mutatni, ám mégis, a végjáték elemei, a gyors, feszes váltakozás vitt előre, még akkor is, ha tudtam, mire számíthatok. S még ennek ellenére is találtam az utolsó oldalakon olyan jelenetet, amely megolvasztotta a lelkemet gúzsba kötő közönyt, hogy egy pillanatra felpislákoljon az együttérzés lángja. Az utána következő befejezés is egyértelmű volt a számomra, Sev jellemét tekintve máshogy nem is végződhetett volna, mégis, maradt bennem egy kicsi elégedetlenség emiatt. Van valami, ami hiányzik. A kirakós utolsó darabja, ami még ebben a részben kellett volna, hogy megjelenjen.
Összeségében tanulságos történet volt, melyen egyáltalán nem érződik, hogy első könyves szerző írta. Vivien csodaszép hasonlatokat használ, jó kicsengésű szófordulatokkal él és mesteri szintű eszmefuttatásokat végez. Mindig büszkén húzom ki magam, mikor egy ilyen tehetséggel megáldott, fiatal magyar szerzővel találkozom. Van még hova fejlődnie, de nagyon jó úton halad. A Miután meghaltatok nélkülem nem kezdőknek való téma, mégis, a szerző többet hozott ki belőle, mint amit várni mertem volna. Remélem, a következő könyve egy kicsit közelebb engedi hozzám a szereplőket és ezáltal könnyebb lesz az olvasási folyamat is.”

ggizi P>!
Mogyorósi Vivien: Miután meghaltatok nélkülem

Nagyon szomorú történet. Rögtön Lena sok éve fennálló depressziójával és kísérteteivel szembesülünk, ami miatt képtelen a gyászát feldolgozni és továbblépni egy, bár számára üres, de valahogy mégis élhető életbe. A jelen hullámzó hangulatát végigkísérve a múlt bevillanó szemelvényeiből ismerhetjük meg egy váratlan találkozásból fakadó pusztító kapcsolat kialakulását, a fokozatos süllyedést a kábítószerek világába, a különböző függőséggel szembeni kilátástalanságot nemcsak fizikai hanem érzelmi vonalon is. Nagyon erősen átjöttek az érzelmek és bár Lena egyáltalán nem volt számomra szimpatikus jellem, mégis pont ezzel együtt, az ő szemszögéből követve a történéseket volt nagyon is hatásos az az érzelmi káosz, ami rányomta a bélyegét mindenre.
A vége összezavart és nem hozott megnyugvást, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy a folytatás milyen irányt fog majd mutatni.

Első könyves szerző? Nem gondoltam volna. Nagyon érzékletes volt, nem éreztem sem erőltetettnek, sem túlzónak, sőt nagyon is magával ragadó és könnyen átérezhető volt. Gratulálok!

Anarchia_Könyvblog>!
Mogyorósi Vivien: Miután meghaltatok nélkülem

Mogyorósi Vivien neve ismeretlen volt számomra, amíg lehetőséget nem kaptam a regénye megismerésére. Azonban az írónőnek köszönhetően egy olyan élményt szereztem, melyre most óriási szükségem volt. A Miután meghaltatok nélkülem című mű olyan témát feszeget, melyről ritkán olvasni. Hiszen nem olvasunk gyakran egy olyan alkotást, melynek fő alapja a drog világából való kikászálódás. Vivien pedig pontosan egy olyan eseménysorozatot tolt a képembe, ami rengeteg tanulságot és számos reális cselekményt rejt magában.

A teljes ajánló itt érhető el:
https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/11/20/mogyor…

kávésbögre P>!
Mogyorósi Vivien: Miután meghaltatok nélkülem

Ez a könyv is a 2019-es év egyik legjobb olvasmánya volt: nem is gondoltam volna, hogy elsőszerzős az írónő, zseniális ez a sztori! Főleg a szerkezet tetszett nagyon: az elején még nem is nagyon értettem, hogy akkor most ki kicsoda és mi történik valójában, aztán ahogy párhuzamosan fut a jelennel a múltbeli események felgöngyölítése, egyre izgalmasabbá válik az egész. :) Sev karaktere nagyon ott van, rendkívül erőteljes főszereplőt kaptunk.
Teljesen véletlenül akadt a kezembe a könyvtárban, jó döntés volt! :)

csfannie P>!
Mogyorósi Vivien: Miután meghaltatok nélkülem

"Egy történet a csalódásról, az elmúlásról, a bennünk lakozó démonokról, a függőségről, és persze a nagy szerelemről. Sev élete korántsem egyszerű a barátai elvesztése után, depressziója pedig csak felteszi azt a bizonyos pontot az i-re. Begubózik, nem mozdul ki, kommunikációról meg aztán ne is álmodjon az olvasó, ugyanis főszereplőnk a saját, belső kísérteteivel küszködik napról napra. A drog megtette hosszútávú hatását, tönkretette a lány életét, nem mellesleg elvette tőle a barátait, és mégis nehezen tudja megállni, hogy ne nyúljon újra hozzá, ezzel is érzékeltetve, hogy a függők alig tudnak leszokni, pláne egy ilyen kilátástalan helyzetben. De vajon Sev megtalálja a boldogságát, és egyáltalán tovább tud valaha lépni a veszteségein?

Nem értettem mindenben egyet Sevvel, és persze mindenkinek vannak hibái, de emelem kalapom Vivien előtt, hogy ennyi dolgot össze tudott egyeztetni már az első könyvében, és bizakodva várom további műveit. A jelen és múlt váltakozása sokszor még feszültebbé tette a hangulatot, és arra sarkallt, hogy haladjak és haladjak és haladjak, míg egyszer csak elfogytak a lapok, én pedig ültem a könyv felett tágra nyílt szemmel, és egy „mi vaaan?”-nézéssel."

Bővebben…
https://fannislibrary.blogspot.com/2019/03/mogyorosi-vi…

Laura_Bakos P>!
Mogyorósi Vivien: Miután meghaltatok nélkülem

Nekem nagyon tetszett. Bátran ajánlom másoknak is, mert megéri elolvasni. Izgatottan várom a folytatást, hogy végre választ kapjak a bennem maradt kérdésekre.
*--*
Még sohasem hallottam olyan címről, ami annyira megfogott, hogy napokig nem tudtam kiverni a fejemből. Sajnos, amikor először hallottam róla, a nagy hangzavarnak köszönhetően pontosan nem is tudtam, hogyan keressek rá később. A keresőbe számtalan ötletemet beírtam, mégsem találtam rá. Végül az egyik bloggerina írt a könyvről pár szót, és akkor ugrott be, hogy „igen, ez az a regény!”. Rögtön beszereztem, aztán egy nap és egy hosszú éjszaka alatt kiolvastam, mert annyira magába szippantott Sev világa. Na de elég a kálváriámról, most nézzük magát a tartalmat!
Bővebben itt ~~> https://krvilagakonyvek.blogspot.com/2019/10/velemenyem…

Széni>!
Mogyorósi Vivien: Miután meghaltatok nélkülem

többször is le kellett ellenőriznem a könyv borítóját, hogy biztos magyar író neve szerepel-e rajta. meglepően jó első könyv a Miután meghaltatok nélkülem Mogyorósi Vivientől. a regény nem könnyű olvasmány, eléggé lélekromboló, de zseniális. nagyon kusza, szövevényes és drámázgató (talán néhol kicsit feleslegesen is). itt-ott eléggé kiszámítható, aztán teljes téboly. van az egészben valami – nem tudom, hogy a történet, a szereplők, a helyszínek vagy egyszerűen az, hogy Vivien jól ír –, amitől vonz magához a könyv és olvastatja magát. először a két idősík nem tetszett, illetve túl nagyotmondónak éreztem a történetet. aztán fogalmam sincs, mi történt, de valahogy elkapott a regény világának hangulata, és már nem akartam szételemezni magamban a könyvet, csak olvasni és megtudni, kivel mi volt és mi lesz. fogalmam sem volt, hogy a két idősík hogyan fog összemosódni, de meglepően jól megoldotta ezt is Vivien. a könyv hirtelen ér véget, nincs levezetve, de megokosodtam, hogy jön a következő kötet, tehát már ezért sem aggódom.
nekem a cím egy kicsit elcsépelt, a borító viszont nagyon tetszik. a könyv köntöse elég silány minőség, hiába vigyáztam nagyon olvasás közben.
kíváncsian várom, hogy milyen lesz a következő kötet, hogy mit lehet még ebből a történetből kihozni.

BettiWinchester>!
Mogyorósi Vivien: Miután meghaltatok nélkülem

Érdekes könyv, komoly témával. Végig fent tartotta a figyelmet, nagyon tetszett benne a múlt és jelen vonal keveredése.
Sev depresszióját ismerhettük meg a jelenben, ami egyre jobban gyengülni látszik, viszont a múltban fokozatosan kiderült miért is lett olyan amilyen. Imádtam, hogy a drog ès az alvilág dolgaiba is beleláthattunk.
Sev nem az a tipikus badass főhösnő, mégis szerethető, együtt tudtam érezni vele. Nagyon tetszettek a gondolatai, ahogy csavarta a szálakat. Nincs egyszerű s nagyszerű élete, hát ne várjuk el, hogy ő is az legyen.
Bevallom engem a múltban történt részek jobban megfogtak, ugyanis én jobban szeretem a sötét, nyomott hangulatú témákat, a srácokon jókat nevettem (szívembe zártam a gyagyásokat), a szerelem izgalmas volt és titkos, no meg, hogy a drog mennyire teheti tönkre az embert és az életet szépen volt levezetve.
Pedig tetszettek nekem a jelenben játszódó részek is, a hygge téma érdekelt, izgalmas volt, meleg és kellemes érzést adott át!
Erik – a svéd szőke macsó – végre újra megnyitotta a lány lezárt szívet, boldoggá tette, megmutatott neki egy olyan harmonikus világot – a hyggét – amit Sev soha nem ismert. Könnyű beleszeretni, de addigra egy szürke szemű démon lefoglalta a szíved azon helyét, akit szintén egyre jobban megismerhetünk a múlt által. Semmi sem egyszerű, főleg ebben a könyvben nem. :D
Szerethető és gyűlölhető karakterek, ismert helyszínek, izgalmas jelenetek, szerelem, banda háború, találkozás a pokol szirénjével, ez vár rád ha elolvasod! Megéri!

Rea_Vabrik>!
Mogyorósi Vivien: Miután meghaltatok nélkülem

Nehéz szavakba önteni.
A könyv nagyon komoly témával foglalkozik, amit kevesek tudnak megragadni és kifejezni, pláne beszélni róla.
A depresszióval való küzdés, a múlt sötét árnyéka, ami a jelenbe is előre nyúl, megragad minket, és visszaránt.
Sev pont ilyen lány. A múlt árnyékát, a saját árnyékát nem tudja elhagyni, ott van mellette a sötétben, követi minden lépését, házon kívül is.
A múltba való visszaemlékezés, akármilyen fájdalmas is, mégis a boldog múlt, amiért mindent megadna, bárcsak újra ott lehetne abban a pillanatban.
A barátai mellett.
Elfelejteni őket nem tudja, de tovább lépni sem.

A történet az elején kicsit ijesztő, tényleg, mintha engem is magába szívott volna a sötétség. Pont ez a hangulat kellett hozzá, letenni sem mertem, hisz Sev-vel együtt én is ki akartam volna mászni belőle.
Nehéz leírni, hiszen Sev legrosszabb rémálmait ismerhetjük meg, és ki az, aki szívesen mesélne rémálmairól?
Mégis a sötétség, a rémálmok és depresszió által ismerhetjük meg, milyen Sev.
Visszaemlékezéseiben felfedezhetjük a múlt történését is.
A barátait, akik akkor mindent jelentettek neki, a jelenben már csak a maguk mögött hagyott űrt.
Borongós, mégis, a fiúk minden történettel megnevettettek,egyre jobban megismertem és szívembe zártam őket.
Bár a fiuk mellett Sev volt a lány, bebizonyította többször is, hogy ott van mellettük a helye.
Nem a legjobb társaság, a szülők legrosszabb rémálma, ha gyerekük ilyen társaságba keveredne, de ahogy olvastam, bár én is ott lehettem volna.
A karakterek szimpatikusak, minél többet olvastam róluk, annál inkább tartózkodtam a végétől, hogy el kell válnom tőlük.
A jelenben még több részlet kiderül a fiukról, titkokról, amikről már azt hinni, sosem fog napfényre kerülni.
Mivel nagyon átéltem Sev karakterét, beszippantott, nem lepődtem meg, hogy kedvenc karakteremnek Matte-et tartottam, és vártam, hogy még egy kis morzsányit megtudjak róla.
A vége sajnos függővég, így az új titkok és magyarázatok még váratnak magára, de remélem, hamar azok is felfedik magukat.

A könyvet mindenkinek ajánlani tudom, aki meg akarja ismerni milyen az alvilágban, milyen a sötétben, milyen a hygge, milyen a titkos és tiltott szerelem. Mindenkinek ajánlom, aki olvasni szeretne egy sokat mondó, elgondolkoztató és igen komoly történetet.
Megérthetik a „zord tini kor” igazi sötétségét.

Lizi90>!
Mogyorósi Vivien: Miután meghaltatok nélkülem

Az elején nem terveztem öt csillagot adni, csak négyet vagy négy és felet, mert bár az elejétől megfogott a stílusa és a téma, mégis nagyjából 50 oldalon keresztül csak keresgéltem, hogy merre járok, hol vagyok: Hol játszódik a történet? Miért van tele külföldi nevekkel, ha mégis vannak benne magyar nevek is? Most komolyan egy budapesti III. kerületi helyszínbe akar az írónő egy amerikai hollywoodi filmekbe illő drogokkal, depresszióval és bandázásokkal kapcsolatos történetet elhelyezni? Aztán szépen lassan válaszokat kaptam a kérdéseimre és a legutolsó oldalig fenntartotta az érdeklődésemet és a figyelmemet. Magamhoz képest lassan olvastam, idő volt, mire feldolgoztam az olvasottakat. Nem voltak benne felesleges időhúzások, mindennek megvolt a maga oka, kitöltötte a majd' 600 oldalt. És a vége sem lett se nem elcsépelt, se nem nyálas, se nem tanító célzatú, hanem a maga módján teljesen hihető, és valamennyire az elejétől fogva erre készített fel minket olvasás közben. Jó könyv, komoly témával, hitelesen. Félelmetesen hihetően, legalábbis egy kívülállónak nagyon hihetőnek tűnt. Eddig sem akartam közelebbi kapcsolatba kerülni drogokkal, most még inkább nem szeretnék, és remélem a könyv segítségével lesznek még, akik lebeszélik magukat erről az útról. Mert ez nem lehet megoldás. Ahhoz ennek túl nagy ára van, amit végül mindenki megfizet: aki kipróbálja, a család, a barátok. Ennyit nem ér. Na jó, lelkizésnek vége, a lényeg, hogy ez egy jó regény. Mivel elég nyomasztó, csak akkor érdemes belekezdeni, amikor van elég extra lelkierő, hogy ne szippantson be.


Népszerű idézetek

Anarchia_Könyvblog>!

– Hiszel a sorsban?
– Nem – rögtönöztem arckifejezése láttán. – De a tündérmeséket így hívják felnőtt nyelven.

Anarchia_Könyvblog>!

Elveszettnek éreztem magamat az érintése nélkül. Mintha kitépték volna a töltőt a szívemből, ami az érzéseim erősségéért volt felelős. Nem akartam lemerülni.

Kapcsolódó szócikkek: Sevelena Nilsson
Anarchia_Könyvblog>!

A legtöbben megfeledkeznek róla, hogy akkor kell valakit a legjobban szeretni, amikor a legkevésbé sincs mit szeretni benne. Pedig nincs ebben semmi bonyolult, szimpla logika. A rosszból a rossztól nem lesz jó. A rosszal jót kell tenni ahhoz, hogy megjavuljon.

Kapcsolódó szócikkek: Erik Sandberg
csfannie P>!

Matt felegyenesedett, ahogy elhúzta tenyerét az arcomról, majd egy halvány mosoly kíséretében azt mondta:
– Egy igazi kincsért érdemes küzdeni, nemde?

142. oldal

csfannie P>!

– Szerelmes lettél belé?
– Még mindig az vagyok.

176. oldal

csfannie P>!

– […] És mindennek ellenére tényleg úgy néztem rád, mint egy királynőre. És melletted Norra úgy vált királlyá, hogy észre sem vette.

109-110. oldal

csfannie P>!

Fellángolt parázsló gyűlöletem a húgom iránt. Ezért utáltam őt annyira. A szeretet miatt, amit anélkül megkapott, hogy kivívta volna magának.

143. oldal

csfannie P>!

– Mit akarsz, Hamupipőke? – kérdezte gúnyos vigyorral az arcán a békafejű, miközben alaposan végigmért.
Vágtam egy grimaszt.
– Anyád a Hamupipőke – morogtam az orrom alatt.

146. oldal

Anarchia_Könyvblog>!

Szeretni kezd, majd elrontja.
Tökéletetlen.
És tökéletes.
Hibázik. Majd vállat ránt.
Olykor érdeklődik, majd ügyet sem vet.
Szárnyra kap.
Utána zuhanásnak ered.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Kathleen Glasgow: Girl in Pieces – Lány, darabokban
Kalapos Éva: Kéz a kézben
Margit Sandemo: A magányos lovag
Gayle Forman: Itt voltam
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig
John Green: Teknősök végtelen sora
John Green: Alaska nyomában
Leiner Laura: Ég veled
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök