3. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
4. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
15. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Az ​égi hivatalnok áldása 3. (Az égi hivatalnok áldása 3.) 169 csillagozás

Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Nyolc évszázaddal ezelőtt Xie Liant, a Xianle királyság koronahercegét rajongásig szerették az alattvalói, senki sem vetélkedhetett a népszerűségével. A herceg már fiatalon az égbe emelkedett, ám szerencsétlen körülményeknek köszönhetően hamarosan visszakerült a halandók világába. Néhány évvel később újra felemelkedett, de ezúttal csak néhány percet tölthetett odafent, és megint a mélybe zuhant.
Nyolcszáz év elteltével Xie Lian harmadszorra is az égbe emelkedik, hogy az ég császárától kapott első megbízatása során egy a szellemeknek parancsoló titokzatos démonnal hozza össze a sors. A koronaherceg nem is sejti, hogy a démon már milyen régóta szemmel tartja őt.
A Heaven Official's Blessing varázslatos történet a The Untamed szerzőjétől, a halandók és az égiek világáról, hűségről és árulásról, barátságról és szeretetről, sorsról és döntésekről.

Tartalomjegyzék

>!
Művelt Nép, Budapest, 2022
460 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156186539 · Fordította: Kiss Marcell

Kapcsolódó zóna

!

Mo Xiang Tong Xiu

314 tag · 3670 karc · Utolsó karc: 2024. április 12., 18:42 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Hua Cheng · Xie Lian · Shi Qingxuan · Pei Ming · Ming Yi · Qi Rong


Kedvencelte 42

Most olvassa 8

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 59


Kiemelt értékelések

Nokedli28>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Egyszerre volt ez a kötet tragikus (főleg a múltbéli események befejezése, te jó ég! Szégyentelenül sírtam emiatt a vonaton!!!), szívmelengető (a Hualian jelenetek ^^), izgalmas tele veszéllyel és humorral. Még mindig nagyon olvasmányos és hamar beszippant a történet, amikor a kezembe veszem a könyvet. A legvégén teljesen leesett az állam, többször is voltak olyan fordulatok, amikre egyáltalán nem számítottam!

klaratakacs P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Igazi kalandregénynek önmagában is a harmadik rész, hőseink utaznak, csatáznak, menekülnek spoiler, van akit elvesztünk, van akinek ismét megismerjük a történetét. Egy perc unalom nincs, nagyon jó a könyv humora és ez a fordításban is átjön. Hua Cheng egy hős lovag, de már Xie Lian is kezdi észrevenni spoiler, hogy ez már túl van a barátságon.
Továbbra is csodálom, mennyire kidolgozott a regény teljes világa, a különféle létezések (istenek, halandók, szellemek) mennyire emberiek, nem jók vagy rosszak, hanem hibáznak is.

millalilla013>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

A kötet elején még Xie Lian első bukásának történetét olvashatjuk, amit én egyszerűen IMÁDTAM. De így… így nagyon. Nagyon imádtam. A karaktereket, a hangulatot, a cselekményt… perfekt volt, tényleg. Pedig az elején féltem, hogy engem ez az előzménysztori nem fog érdekelni… hát pedig elég gyorsan ledaráltam:D
Utána visszatértünk a jelenbe, és itt is sodródni kezdtünk az eseményekkel. Sebesen peregtek a lapok az ujjaim alatt, közben a szívem vérzett rendesen. Voltak itt viccesebb részek, cukibb részek, forróbb részek, undorítóbb részek és kegyetlen részek. Érzelmi hullámvasút volt, lényegében. De tényleg, úgy fájt a szívem néhány szereplőért, hogy csak na!;((
Amit kifogásolok: spoiler
Ami miatt a leginkább fáj a szívem: spoiler
Még néhány spoileres megjegyzés: spoiler
Nagyon szeretném már folytatni a sorozatot, de félek, hogy megint úgy beszippant, hogy semmi mást nem fogok tudni csinálni… na meg kéne hozzá az 5-6, mert azok nélkül belekezdeni a 4-be… hát nem tudom, mennyire lenne jó ötlet:D

Molylány_FP>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Hogy ez a könyv mekkora egy troll! (Ezen felül persze elég sok durva, kegyetlen és komoly jelenet van a könyvben, amiktől rögtön elkomorodok, de spoiler)
Az epizodikusság ebben a kötetben visszatért, aminek nagyon örültem, de nem olyan hangsúlyos elemként, mint az első részben (nagy bánatomra). De hogy mindenki Xie Lianhez megy az égi hivatalnokok közül, ha valamilyen szörnnyel kell elbánni, ő meg csak úgy van és létezik a kis szentélyében, főzőcskézik meg takarít, majd félvállról mondja, hogy ja, persze, harcoltam már ilyennel, mi kell? Hát én ezt a könyvet nem hiszem el. Túl jó!
Mindig meglep a szerző, milyen csavarokat képes belerakni a történetbe, és csak nézek nagyokat, miközben minden a feje tetejére áll. És hogy száz oldalon belül mennyire meg tud változtatni egy karaktert egy „karakterfejlődésen” keresztül, az is valami hihetetlen.
Amit viszont ki kell, hogy emeljek, az az, hogy Xie Lian és Hua Cheng megbeszélik a problémáikat és nem sértődnek meg egymásra! Tudják egymásról, hogy igazából ők a „jó és a rossz megtestesítői” és hogy bizonyos dolgokban akadályozniuk kell egymást, vagy elhallgatni dolgokat és ezen nem sértődnek meg, csak átbeszélik a történteket és ha kell, bocsánatot kérnek egymástól. off
Még mindig csodálatos és imádom ezt a történetet, de úgy érzem, most egy jóval sötétebb hangvételt fog felölteni és még jobban összefutnak majd a szálak, mint eddig.

kitti_th >!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Meglehetősen lassan haladnak az események ebben a részben, de Hua Cheng és Xie Lian végre sokkal közelebb kerülnek egymáshoz. Örülök, hogy ezúttal nem a múltban játszódott a cselekmény, bár Hua Cheng múltjára már nagyon kíváncsi vagyok. A vége cliffhanger, szóval csak a szokásos. Az ebben a kötetben lévő „gonosztevő” kiléte könnyen kitalálható.

Navi>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Mágikus erő átadása, mi??? :D
Imádom őket :)
Sajnálom a mestereket, s sajnálom He-t is. Bár mint tudjuk, a bosszú nem old meg semmit,..
Na, az utolsó mondat pedig mindent visz. Izgatottan várom a folytatást :)

U_Pálma P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Na jó, ez… zseniális volt. off Egyre jobban imádom ezt a regényt. ❤ Ez a kötet (is) egyszerre okozott nekem dührohamot, röhögőgörcsöt, sírógörcsöt, aztán az elégedettséget, hogy megfejtettem a rejtvényt (bár sajnos mostanra utolért engem egy-két spoiler :'c), és ez meg volt spékelve némi szemkikerekedéssel és izgalommal. spoiler

A történet is egyre jobban kezd összeállni, bár még mindig rengeteg dolog van, amiért izgulnunk kell. spoiler spoiler Azt is nagyon bírtam még a könyvben, hogy spoiler. off

spoiler off

Takkancs90 P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

A harmadik részben már sokkal jobban tudtam követni, hogy ki-kicsoda, és így jobban meg volt az összkép is.
És ez a történetvezetés…! Annyira izgalmas kalandokba keveredtek hőseink, hogy néhol csak pislogtam a gyors változásokon. Ez az ezer lit zsugorító utazási mód baromi hasznos. XD
És Hua Cheng…. ♡ Olyan kis házias, egyem meg! :D Xie Lian a maga kis visszafogottságával remek ellenpólus a szellemkirálynak! *-*
És a függővég!!! Ahhh!!!! :D (Még szerencse, hogy a következő rész is a polcomon csücsül már.)

BBetti86>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Megvan az érzés, amikor valami, amit addig szerettél valakiben/valamiben, hirtelen idegesíteni kezd? Most kicsit ilyen érzésem van.

Ebben a sorozatban meg tudott fogni, hogy mennyire más a hitvilág, a mitológia, mint a nyugati. Már eleve az, ahogy istenek születnek, és még csak nem is így nevezik őket, hanem hivatalnoknak. Ahogy a keleti világ elemei megjelennek a hasonlatokban, a szereplők mindennapi nyelvhasználatában.
Ezek most is megvannak, de már sokszor észrevettem magamon, hogy nem estek jól. Ami legjobban zavart, azok a megszólítások, különben. Ahogy a két főszereplő bátyámozza egymást, miközben nyilvánvalóan flörtölnek, meg LMBTQ romantikus szálak szövődnek. De egy ponton a hivatalnokozás is az agyamra ment.

A flörtölős barátkozás sem tetszett. Álszentnek érzem, ahogy most Xie Lian az érzelmeit tagadja. Egy-egy ponton éreztem, hogy ő maga is tisztában van azzal, hogy mi is folyik közöttük, de szánt szándékkal tudomást sem akar venni róla. Csak megy tovább a testvéri barátkozásnak beállított jó viszony, amiben aztán nagyon nem testvéri színek vannak.
Közben meg olyan részek vannak, mint a szűz vér próbája a mágikus karddal. Nem szeretem a nyalós-falós azonnal erotikus történeteket sem, nagyon nem, de ez meg a másik véglet. Totális, idegesítő tagadás.

Viszont, jól hoz új elemeket a mitológiába. Több történet is van benne, és bőven akad még benne olyan fantasy elem, ami nagyon le tudott kötni. A szellemgyerek spoiler, ami kicsit másképpen írva horrorba is megállná a helyét. A testvér hivatalnokpár spoiler
Még az is összejön, hogy a korrupció problematikáját felvesse a fantasy elem. Megkérdőjeleződik ebben a részben, hogy spoiler Xie Lian, aki pedig nagyon ártatlan lélek, most kap egy durva ébresztőt. Még benne is felmerül, hogy spoiler Sötétebb, a mára is áttehető üzenetei vannak, és ez jó. A panamázás, a kapcsolati hatalmi rendszer veszélyeinek szép fantasy példája kerekedett ki a történet végére.

Tetszett az is, hogy kalandosabb ez a kötet. Egyik megoldandó ügyet és nyomozást, harcot követi a másik. Mozgalmas, szórakoztató a cselekmény és ez ellensúlyozni is tudta számomra, hogy a fentebb hosszan ecseteltek miatt a nyelvezettel most szenvedtem.

Vagyis, hiába tudok rá panaszkodni, ez egy jó része volt a sorozatnak. Sokkal jobban tetszett az előző résznél, és még érdekel a folytatás is. Ha a szerelmi szálat már nagyon le is írtam magamban, nekem jobban tetszene, ha Xie Lian és Hua Cheng tényleg csak barátok lennének.

ValerinLanz P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Én… én most nem tudok magamhoz térni. Annyi minden történt megint, és annyira zseniális volt, hogy nehezen találok szavakat. Kezdem már látni, hogy az író be akarja hozni az összes „csapást”, elvégre ugye megismertük Virágért Nyúló Véresőt, a Zöld Szellemet, most pedig itt volt a Fekete Víz. De a mögöttes tartalom pont annyira lenyűgözően felépített volt, mint a Zöld Szellem esetében, aki ugye spoiler. Most pedig a Fekete Víz! Shi Qingxuan a Szélmester, a bátyja, Shi Wudu a Vízmester, Shi Qingxuan „barátja”, Ming Yi pedig a Földmester. Csakhogy! spoiler Komolyan nehéz magamhoz térnem! Az író el fogja érni, hogy egyik gonosz csapást se tekinthessük igazán gonosznak, hiszen a körülmények tették azzá őket! spoiler
DE! Ami még nagyobb döbbenetet okozott, hogy ezek ketten spoiler Na, persze! El is hiszem! Főleg az egyik legutolsó jelenetben, hát ott majdnem lefordultam az ágyról! spoiler Egy alkalom még lehet véletlen, de négy meg öt! No, hiszen!
Az utolsó mondat meg mit akar jelenteni? spoiler
Egyébként ha nem kedveltem volna eddig is Hua Chenget, hát most totál belé zúgtam. Amiket mondott! Meg amiket tett! spoiler Hát most már aztán, de tényleg, komoly lépéseket várok az ügyben, ne mismásoljuk el a történteket!
Újra és újra meglep ez a sorozat. Annyira zseniálisan van felépítve, minden összefügg mindennel, közben meg ott van a „magánéleti” szál, amit mindig annyira várok, és remegek, hogy mi fog kiderülni!
Nem jelenhet meg elég gyorsan a négyes rész.


Népszerű idézetek

psych P>!

– Ha szeretek valamit, nincs a szívemben helye másnak, örökre megőrzöm. Ezer, tízezer, teljen el bármennyi év, minden változatlan marad.

450. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hua Cheng
ValerinLanz P>!

– Már azért hálásnak kell lennünk, hogy szépséges dolgok léteznek ezen a világon – jegyezte meg.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xie Lian
psych P>!

– Sajnálom! Sajnálom! Sajnálom! Sajnálom!
Miután kikiáltozta magát, megpördült, és szaladni kezdett. Erre Hua Cheng is magához tért, felpattant, és rohant utána:
– Őfensége!
Xie Lian a fülére rakta a kezét, és hangosan tovább vezekelt:
– Sajnálom!
Meghalni! Gyorsan meghalni! Ha pedig ez nem megy, ások valahol egy gödört, és úgy teszek, mintha meghaltam volna!

357-358. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hua Cheng · Xie Lian
Lélle P>!

– Kisöcsénk igencsak tájékozott – húzta fel a szemöldökét Pei Ming.
– Ugyan dehogy! – csatlakozott hozzá a szemöldökfelhúzásban Hua Cheng. – Csak ti tudtok túl keveset.

346. oldal, 62. fejezet - Elsüllyed a hajó, ha szellemek vidékére ér (Művelt Nép, 2022)

Kapcsolódó szócikkek: Hua Cheng · Pei Ming
psych P>!

– San Lang, mégis milyen ember az a valaki, akiről beszélsz? Hogyhogy nem nyerted még el a szívét?
Meg volt győződve róla, hogy ha Hua Cheng meg akart szerezni magának valakit, senki sem tudott ellenállni neki. A szellemkirály mégis kijelentette, hogy még nem sikerült elnyernie a szívét. Önkéntelenül is furcsa, rossz érzés fortyogott benne Hua Cheng választottjával kapcsolatban. Talán mert úgy érezte, hogy az a valaki nem látott a szemétől, vagy egyszerűen nem fogta fel, hogy mennyire szerencsés.

363. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xie Lian
1 hozzászólás
psych P>!

Egy kis idő múlva újabb szagok csapták meg az orrát odabentről, Qi Rong pedig megint felüvöltött:
– Mit művelsz? Mi a fene ez?
– Felmelegítem a „boldogan éltek, míg meg nem haltak levest”! – válaszolta Xie Lian kedvesen.
– Milyen remek név! – csapta össze a tenyerét finoman Hua Cheng.
– Hát már nevet is adtál neki? – méltatlankodott Qi Rong. – Elég legyen!

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hua Cheng · Qi Rong · Xie Lian
ValerinLanz P>!

– Nem fogom!
A három férfi megfordult, és csak a fiú sötétben világító, a lelkükbe hasítóan ragyogó szemét látták, majd a sebekkel teli, dühös és szomorú, de mégis örömteli és vad arcot.
– Nem fogom elfelejteni! – mondta a könnyeit nyelve. – Sohasem foglak elfelejteni!

35. oldal

Lélle P>!

– […] Ha ismered magad és az ellenséget is, száz csatában sem veszíthetsz.

200. oldal, 52. fejezet - Három isten, egy szellem, az igaz halhatatlan meg sehol (Művelt Nép, 2022)

Kapcsolódó szócikkek: csata · ellenség · Xie Lian
1 hozzászólás
psych P>!

     A jóval arrébb a földbe fúródott hűvös fény felé nézett. A görbe ezüstív egyre ismerősebbnek tűnt. Xie Lian odament a két gyerekkel, és amint rájött, hogy mi az, azonnal odatérdelt hozzá:
– Csak… csak nem E-ming? Mi történt veled?
     Meglehetősen furcsa látvány lehetett, ahogy egy görbe kard jóléte felől kérdezgetett. A közelben elhaladó földművesek furcsán néztek Xie Lianre, és összesúgtak:
– Nézzétek csak, az ott egy késhez beszél…
– Látom, ne törődj vele, menjünk innen gyorsan…

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xie Lian
Kleio>!

A két látogató rögtön megpillantotta a Xie Lian mögött mosogató, pusztító szellemkirályt.

176. oldal


A sorozat következő kötete

Az égi hivatalnok áldása sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
T. J. Klune: A suttogó ajtón túl
Leia Stone: Fallen Academy – Bukottak Akadémiája: Második év
Leda D'Rasi: Új nemzedék
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Aurora Lewis Turner: Az istenek játéka
Karen Chance: Holdvadász
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
Sherrilyn Kenyon: Éjféli vad
Nora Roberts: Hawkins-völgy