Az ​égi hivatalnok áldása 3. (Az égi hivatalnok áldása 3.) 46 csillagozás

Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Nyolc évszázaddal ezelőtt Xie Liant, a Xianle királyság koronahercegét rajongásig szerették az alattvalói, senki sem vetélkedhetett a népszerűségével. A herceg már fiatalon az égbe emelkedett, ám szerencsétlen körülményeknek köszönhetően hamarosan visszakerült a halandók világába. Néhány évvel később újra felemelkedett, de ezúttal csak néhány percet tölthetett odafent, és megint a mélybe zuhant.
Nyolcszáz év elteltével Xie Lian harmadszorra is az égbe emelkedik, hogy az ég császárától kapott első megbízatása során egy a szellemeknek parancsoló titokzatos démonnal hozza össze a sors. A koronaherceg nem is sejti, hogy a démon már milyen régóta szemmel tartja őt.
A Heaven Official's Blessing varázslatos történet a The Untamed szerzőjétől, a halandók és az égiek világáról, hűségről és árulásról, barátságról és szeretetről, sorsról és döntésekről.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2022
460 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156186539 · Fordította: Kiss Marcell

Kapcsolódó zóna

!

Mo Xiang Tong Xiu

257 tag · 3538 karc · Utolsó karc: 2022. szeptember 29., 11:44 · Bővebben


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Hua Cheng · Xie Lian · Shi Qingxuan · Ming Yi · Pei Ming · Qi Rong


Kedvencelte 12

Most olvassa 9

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 76


Kiemelt értékelések

kitti_th P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Meglehetősen lassan haladnak az események ebben a részben, de Hua Cheng és Xie Lian végre sokkal közelebb kerülnek egymáshoz. Örülök, hogy ezúttal nem a múltban játszódott a cselekmény, bár Hua Cheng múltjára már nagyon kíváncsi vagyok. A vége cliffhanger, szóval csak a szokásos. Az ebben a kötetben lévő „gonosztevő” kiléte könnyen kitalálható.

ValerinLanz P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Én… én most nem tudok magamhoz térni. Annyi minden történt megint, és annyira zseniális volt, hogy nehezen találok szavakat. Kezdem már látni, hogy az író be akarja hozni az összes „csapást”, elvégre ugye megismertük Virágért Nyúló Véresőt, a Zöld Szellemet, most pedig itt volt a Fekete Víz. De a mögöttes tartalom pont annyira lenyűgözően felépített volt, mint a Zöld Szellem esetében, aki ugye spoiler. Most pedig a Fekete Víz! Shi Qingxuan a Szélmester, a bátyja, Shi Wudu a Vízmester, Shi Qingxuan „barátja”, Ming Yi pedig a Földmester. Csakhogy! spoiler Komolyan nehéz magamhoz térnem! Az író el fogja érni, hogy egyik gonosz csapást se tekinthessük igazán gonosznak, hiszen a körülmények tették azzá őket! spoiler
DE! Ami még nagyobb döbbenetet okozott, hogy ezek ketten spoiler Na, persze! El is hiszem! Főleg az egyik legutolsó jelenetben, hát ott majdnem lefordultam az ágyról! spoiler Egy alkalom még lehet véletlen, de négy meg öt! No, hiszen!
Az utolsó mondat meg mit akar jelenteni? spoiler
Egyébként ha nem kedveltem volna eddig is Hua Chenget, hát most totál belé zúgtam. Amiket mondott! Meg amiket tett! spoiler Hát most már aztán, de tényleg, komoly lépéseket várok az ügyben, ne mismásoljuk el a történteket!
Újra és újra meglep ez a sorozat. Annyira zseniálisan van felépítve, minden összefügg mindennel, közben meg ott van a „magánéleti” szál, amit mindig annyira várok, és remegek, hogy mi fog kiderülni!
Nem jelenhet meg elég gyorsan a négyes rész.

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Az előző kötet nagyon nem tetszett igy nehezen kezdtem hozzá de össze szedtem minden bátorságom és bele vágtam. Nem is értem mi történt a két kötet között hatalmas különbség van. Most abszolút várom a következő részt.

Ayamenohana>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Ez egyre izgalmasabb lesz. Hihetetlen dolgok derülnek ki, és mennyi minden lehet még a háttérben. A főhőseink továbbra is elképesztőek. A Qi Rong – Hua Cheng – Xie Lian hármason pedig hatalmasakat lehet derülni. (Az utóbbi kettő jeleneteit meg már nem is említem.)

donzella P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

A rész, amikor kiderül, hogy a hivatalnokok lopnak, csalnak, hazudnak…
Lassan hozzászokunk ahhoz, hogy nem minden hivatalnok a legélesebb kés a fiókban, egy-egy tárgyalás pedig, mint egy társasházi lakógyűlés, de azért eddig azt gondoltam, hogy a felemelkedés feltétele egyfajta tisztaság. Lényegében erre cáfol rá ez a rész.

Hua Cheng és Xie Lian barátsága elmélyül, mondhatjuk, hogy már feltétel nélküli. Ameddig az előbbi tisztában van vele pontosan mennyire szeretne ebben a barátságban elmerülni, az utóbbi lassan kezd el ébredezni.

Kicsit sajnálom, hogy Xie Lian váratlan fordulatoknak köszönhetően erős támogatóját veszíti el, de talán kap most már némi tiszteletet, vagy legalábbis kevesebb gúnyolódást, mert igazán szerényen igyekszik segíteni mindenkinek, aki hozzá fordul, és vesz magára olyan problémákat, amelyekbe bele sem kellene folynia. Hua Cheng pedig a sarkában van, hogy mindenből élve keveredjen ki.

GentleRain>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Zseniális volt, nagyon tetszett. Abszolút megérte folytatni a történetet, mert ismét izgalmakban lehetett részünk. Sok minden kiderült, jó pár kérdésre választ kaptunk a kötetben, amire én nagyon kíváncsi voltam. Ráadásul megjelent Hajókat Elnyelő Fekete Víz is, aki egy roppant érdekes karakter. Az indítékai pedig teljesen érthetőek, még ha a módszereivel nem is értek egyet. Hua Cheng és Xie Lian között meg végre elindult valami fejlődés, aminek én roppant mód örülök. A köztük levő kémia nagyon ott van.
A fordítás is nagyon élvezetes, én meg vagyok vele elégedve.

juhaszadri>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Minden kétséget kizáróan eddig ez a legjobb része a sorozatnak. És nem feltétlen csak a romantikus jelenetek miatt. Hiszen izgalmas volt, fordulatos és sok helyen megdöbbentő.
Imádtam, hogy milyen sok helyen szerepelt együtt Xie Lian és Hua Cheng! Persze, szükség volt az első kötetben a bevezetésekre és a másodikban a visszaemlékezésre, de akkor is kellettek már ezek a jelenetek az ember lányának. Én mindenesetre képtelen voltam betelni velük, tucatszor is vigyorogva olvastam őket végig. Itt már azért kezdenek átalakulni a koronaherceg érzései, a vonzalom gyökeret vert benne. Imádnivaló volt, ahogy többször zavarba jött, a szellemkirály pedig próbálta megnyugtatni, több-kevesebb sikerrel.
Megdöbbentő volt, ami kiderült Vízmesterről és Szélmesterről. Szépen fűzte bele Fekete Víz személyét is a történetbe az írónő. Nagyon kíváncsi leszek, mi mindent fogunk még megtudni róla és hogy mit művelt Shi Qingxuan-nal.
Pei Ming kellemes csalódás volt ebben a részben, viszont Feng Xin és Mu Qing civakodását kicsit hiányoltam. Szívesen megnéztem volna, hogy szedik szét a Hadisten Útját, persze csak biztonságos távolságból. A most megismert hadisten, Quan Yizhen is érdekes szereplőnek tűnik.
Egy szó, mint száz, tűkön ülve várom a következő részt!
(A fordítás szerintem egész jó volt, csak néhány helyen találkoztam magyartalan mondatokkal. Viszont elgépelésből akadt jópár, ahogy összekevert névből is.)

Maya11>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

A 2. rész nem nagyon tetszett, és ha az olvasása közben egy váratlan, meggondolatlan random vásárlással nem vettem volna meg ezt a részt, valószínűleg nem is olvasom tovább. Számomra nagyon unalmasan volt megírva a múlt, untam a könyvet, szinte kényszer volt olvasni. De ez a kötet végre elkezdett felemelkedni, és végre visszatértünk a jelenbe. Ez is kicsit elnyújtott, de érdekes, izgalmas, és az események pörögnek.
Valamiért azt hittem, hogy a felemelkedéshez sok jót vagy hősiest kell tenni, így igencsak meglepett, hogy nem így van. Végül is korunk írói a vámpírokat is rehabilitálták, akkor az isteneket miért ne taszíthatnák le a magasból.
Qi Rong kiemelkedően aljas egy mocsok karakter, mégis vártam a jeleneteit. A jól megérdemelt változatos verései, büntetései mintha a szerző humorának forrása lenne. Az író ebben kötetben szárnyakat kapott.

Neko999>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.

Itt aztán volt minden, mi szem szájnak ingere :D Sok időt tölthettünk párosunkkal, ezzel valamennyire bepótolva az előző kötet hiányát.
Izgalomból sem volt hiány, döbbenettel és jajj még akarok belőlük-kel jól megfűszerezve :3
A végén Xie Lian kétértelmű hárításával tűkön ülve várhatom a következő részt, és hogy ezek után még mit tartogat nekünk ez a fantasztikus írónő! <3


Népszerű idézetek

psych P>!

– Ha szeretek valamit, nincs a szívemben helye másnak, örökre megőrzöm. Ezer, tízezer, teljen el bármennyi év, minden változatlan marad.

450. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hua Cheng
ValerinLanz P>!

– Már azért is hálásnak kell lennünk, hogy szépséges dolgok léteznek ezen a világon – jegyezte meg.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xie Lian
psych P>!

– Sajnálom! Sajnálom! Sajnálom! Sajnálom!
Miután kikiáltozta magát, megpördült, és szaladni kezdett. Erre Hua Cheng is magához tért, felpattant, és rohant utána:
– Őfensége!
Xie Lian a fülére rakta a kezét, és hangosan tovább vezekelt:
– Sajnálom!
Meghalni! Gyorsan meghalni! Ha pedig ez nem megy, ások valahol egy gödört, és úgy teszek, mintha meghaltam volna!

357-358. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hua Cheng · Xie Lian
psych P>!

– San Lang, mégis milyen ember az a valaki, akiről beszélsz? Hogyhogy nem nyerted még el a szívét?
Meg volt győződve róla, hogy ha Hua Cheng meg akart szerezni magának valakit, senki sem tudott ellenállni neki. A szellemkirály mégis kijelentette, hogy még nem sikerült elnyernie a szívét. Önkéntelenül is furcsa, rossz érzés fortyogott benne Hua Cheng választottjával kapcsolatban. Talán mert úgy érezte, hogy az a valaki nem látott a szemétől, vagy egyszerűen nem fogta fel, hogy mennyire szerencsés.

363. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xie Lian
Sli P>!

– […] Ha ismered magad és az ellenséget is, száz csatában sem veszíthetsz.

200. oldal, 52. fejezet - Három isten, egy szellem, az igaz halhatatlan meg sehol (Művelt Nép, 2022)

Kapcsolódó szócikkek: csata · ellenség · Xie Lian
1 hozzászólás
ValerinLanz P>!

– Nem fogom!
A három férfi megfordult, és csak a fiú sötétben világító, a lelkükbe hasítóan ragyogó szemét látták, majd a sebekkel teli, dühös és szomorú, de mégis örömteli és vad arcot.
– Nem fogom elfelejteni! – mondta a könnyeit nyelve. – Sohasem foglak elfelejteni!

35. oldal

psych P>!

     A jóval arrébb a földbe fúródott hűvös fény felé nézett. A görbe ezüstív egyre ismerősebbnek tűnt. Xie Lian odament a két gyerekkel, és amint rájött, hogy mi az, azonnal odatérdelt hozzá:
– Csak… csak nem E-ming? Mi történt veled?
     Meglehetősen furcsa látvány lehetett, ahogy egy görbe kard jóléte felől kérdezgetett. A közelben elhaladó földművesek furcsán néztek Xie Lianre, és összesúgtak:
– Nézzétek csak, az ott egy késhez beszél…
– Látom, ne törődj vele, menjünk innen gyorsan…

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xie Lian
psych P>!

Egy kis idő múlva újabb szagok csapták meg az orrát odabentről, Qi Rong pedig megint felüvöltött:
– Mit művelsz? Mi a fene ez?
– Felmelegítem a „boldogan éltek, míg meg nem haltak levest”! – válaszolta Xie Lian kedvesen.
– Milyen remek név! – csapta össze a tenyerét finoman Hua Cheng.
– Hát már nevet is adtál neki? – méltatlankodott Qi Rong. – Elég legyen!

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hua Cheng · Qi Rong · Xie Lian
psych P>!

– Vigyázzatok, hogy hova léptek! Itt könnyű elbotlani.
     Így is volt. Régebben, amikor Xie Lian későn tért vissza a városkából az összegyűjtött hulladékkal, és a sötétben itt sétált, talán a balszerencséje miatt, de jónéhányszor megbotlott és elesett.
– Ó, egek! – kiáltott fel Xie Liant hallva Qi Rong. – Kérlek, most azonnal csússzon meg ez a rohadék, hogy kitörje a nyakát!
– De hát te szellem vagy! – találta meglehetősen nevetségesnek unokaöccse fohászkodását Xie Lian. – Hogyan könyöröghetsz az éghez?

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Qi Rong · Xie Lian
psych P>!

     Qi Rong az elmúlt napokban a falusiak Xie Lian számára az oltárasztalra helyezett felajánlását ette meg. Gőzölt zsemlét, savanyúságot, tésztát, tojást, erdei gyümölcsöket és a többi, emberi fogyasztásra alkalmas táplálékot. Ám ahogy lekerült a fedő, és a főtt étel illata átjárta a Vízigesztenye-szentélyt, Qi Rong rögtön szitkozódni kezdett:
– Hogy dögölnél meg, te Xie Lian! Fekete szívű holdlótusz! Inkább vágd el a torkomat a pengéddel! Azért hoztál magaddal, hogy ilyen kínzásokat kelljen kiállnom? Keresztüllátok ám rajtad!

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Qi Rong · Xie Lian

A sorozat következő kötete

Az égi hivatalnok áldása sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Elizabeth Lim: Fénytörések
Gena Showalter: Éjsötét lelkek
Rainbow Rowell: Csak így tovább
V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
Fróna Zsófia: Démonok közt
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc