Az ​égi hivatalnok áldása 2. (Az égi hivatalnok áldása 2.) 60 csillagozás

Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Nyolc évszázaddal ezelőtt Xie Liant, a Xianle királyság koronahercegét rajongásig szerették az alattvalói, senki sem vetélkedhetett a népszerűségével. A herceg már fiatalon az égbe emelkedett, ám szerencsétlen körülményeknek köszönhetően hamarosan visszakerült a halandók világába. Néhány évvel később újra felemelkedett, de ezúttal csak néhány percet tölthetett odafent, és megint a mélybe zuhant.

Nyolcszáz év elteltével Xie Lian harmadszorra is az égbe emelkedik, hogy az ég császárától kapott első megbízatása során egy a szellemeknek parancsoló titokzatos démonnal hozza össze a sors. A koronaherceg nem is sejti, hogy a démon már milyen régóta szemmel tartja őt.

A Heaven Official's Blessing varázslatos történet a The Untamed szerzőjétől, a halandók és az égiek világáról, hűségről és árulásról, barátságról és szeretetről, sorsról és döntésekről.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2022
460 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156186522 · Fordította: Kiss Marcell

Kapcsolódó zóna

!

Mo Xiang Tong Xiu

251 tag · 3514 karc · Utolsó karc: 2022. augusztus 14., 22:33 · Bővebben


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Hua Cheng · Xie Lian · Shi Qingxuan · Mei Nianqin · Ming Yi · Mu Qing · Qi Rong


Kedvencelte 19

Most olvassa 13

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 69


Kiemelt értékelések

kitti_th P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

A felemelkedő emberekből istenek, a lezuhanókból pedig szellemek lesznek

Az előző részhez képest ennek az első fele egy kicsit lassú, de a második felében visszalépünk a múltba, és megtudjuk, mi is történt pontosan Xie Lian életében. A stílus teljesen olyan, mint az MDZS esetében, nagyjából Xie Lian karaktere is megfeleltethető Wei Wuxiannel.
(Azt már csak itt zárójelben jegyzem meg, hogy a lektor még mindig elkélne).

1 hozzászólás
Takkancs90>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

WOW!!! Micsoda kalandok és utazások voltak ebben a részben! :) Számomra hihetetlenül izgalmas volt olvasni Xie Lian első felemelkedése utáni alászállásról. Ez a sztori is leginkább egy kirakóshoz hasonlít: egyre több darabka kerül elő, de már látod a teljes kép vázát. És Hua Cheng, ahogy spoiler, attól padlót fogtam. XD Elképesztő ez a pasi! :D Nagyon várom már, hogy kettejük története még jobban összefonódjon, és mindenre fény derüljön.
Ja, és ez a függővég!!!! Ne már…. Hogy fogom kibírni a harmadik részig???

meteoritastar>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Nem tudok semmi új dolgot hozzáfűzni.
A történet fólytatódik. A páros egyre cukibb és cukibb és már csak tudjuk kivárni a többi részt.

ValerinLanz P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Szívesen adtam volna rá öt csillagot, de nem megy. Főleg azért, mert spoiler az idő nagy részében nem volt itt, és ilyet nem lehet csinálni! Akarom! Nyeh. Másrészt meg szerencsétlen Xie Lian, hát komolyan. A The untamed alapján sejthettem volna, hogy a második kötetben itt is spoiler következik, és szívesen olvastam, sodort magával a cselekmény, és örültem, hogy Xie Lian ekkora megbecsülésnek örvendett, és valóban tehetséges, kedves ember volt. Csak hát ami utána történt! spoiler Rettentően fájt érte a szívem, egyáltalán nem ezt érdemelte. A bekötözött arcú gyereket nem mindig tudtam hova tenni, mert a jelenben is volt egy, meg a múltban is, de abból már fiatalember lett spoiler Xie Lian két segítőjét is kedvelem, folyton piszkálják egymást, de akit még jobban kedveltem, az Shi Qingxuan volt, oltári figura, és nem tudom, miért jut róla eszembe folyton Ye BaiYi, de így van. :D
A borító értelmet nyert, de követelem, hogy spoiler legyen itt a következő részben, nagyon hiányzott! *-*

StolenSweetroll>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Na, ez jóval informatívabb lett, és jobban is tetszett, mint az előző kötet.
Bár általában nem örülök a visszaemlékezős részeknek, pláne ha ilyen cselekményszálat szakítanak meg, de itt határozottan szükség volt rá. És ez a befejezés… Alig várom a következő kötetet!
spoiler

7 hozzászólás
Ayamenohana>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Izgalmas, vicces, nagyon sok helyen aranyos, és leginkább letehetetlen. Hihetetlen, hogy az írónő úgy tudja csavarni a szálakat, hogy a végén szinte minden mindennel összefügg.
A kedvenc részek persze mindig azok, ahol Xie Lian és San Lang útjai találkoznak.

GentleRain>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Hogy lehet ilyen függővéggel vége a kötetnek? Amúgy nagyon tetszett, hozta az első kötet színvonalát mind történetben, mind karakterekben. Az első felében folytatódik az első kötet, majd a második felében visszatérünk a múltba, ahol sok dolgot megtudunk Xie Lianról és Xian Le királyságáról. Szóval, pörgős kötet, nem mondom, de már olvasnám tovább. A magyar fordítás néhány bakitól eltekintve nagyon is jó lett. A szöveg gördülékeny, könnyen olvasható, szépen összeszedett. A lábjegyzetek különösen tetszenek. Szóval, megérte elolvasni, és nagyon várom a harmadik kötetet.

donzella P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Az első részhez képest apró változások történtek.
A két főszereplő egyre nyiltabban áll ki egymás mellett – minden tiltás ellenére, időnként az égi császár áldásával, időnként félre tekintésével. Ami még érdekesebb, hogy elindult egyfajta klikkesedés is, ha baráti társaságról nem is beszélhetünk, legalább némi összefogás felé elmozdultak a hivatalnokok. (Akiknek a tanácskozása időnként egyébként egy társasházi gyűléshez hasonlatos.)
A könyv felétől gyakorlatilag visszatekintés – amelynek hirtelen váltását a mai napig nem tudtam megszokni, hiába van mögöttem a szerző több kötete is.

Még mindig csodálkozással tekintek erre a kultúrára, mennyi mindent ki tudnak fejezni egy mozdulattal, és mennyi mindent nem fejeznek ki szavakkal.
Az erkölcsi iránytű talán többször is kerül elő, mint korábban, az érvelések miatt pedig időnként csak a fejemet kapkodtam és reméltem, később értelmet találok bennük.
Az viszont már most látszik, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve, meg a kisujjadat nyújtod, akkor letépik a karodat stb… úgy tűnik vannak kultúrsemleges egyetemes, kortalan igazságok.

Pacsirta_Szilvia>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

A könyv két részre van osztva. Az első fele befejezi a második kötetben megkezdett Szellem város történetet. Ez a rész lesz az egyik kedvencem a sok humoros csavar miatt. Lelepleződik még egy pusztító kiléte. A kötet második felében pedig jobban megismerjük karaktereink motivációit, mert az egész a múltban játszódik és árnyalja a főbb karaktereket.

juhaszadri>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Csak magamat tudom ismételni bevezetésképp, amit az angol kötetnél már leírtam: kíváncsi leszek, Hua Cheng hogyan fogja a jövőben is tisztázni azokat az eseményeket, amik miatt rosszul ítélték meg Xie Liant. A végén úgyis mindenre fény derül. Csak győzze az ember lánya, mert biztosan nem kevés szenvedésen kell addig a szereplőknek keresztülmennie.
Annyira szép, hogy Hua Cheng minden kiegészítőjének jelentése van: a korallgyöngynek a hajában, az ujjára kötött vörös fonalnak. Annak, hogy szablyát forgat. És még hol van a vége!
Érdekes volt megismerni Xie Lian fiatalkori énjét. Tényleg sokban hasonlít Wei Wuxian-re. Ugyanaz a segíteni akarás munkál ebben a legtöbbször nyugodt, jószándékú fiatalemberben. És már milyen fiatalon összefonódott az apró Hong Hong-er sorsa szíve választottjával!
Továbbra is imádom ezt a sorozatot, bár még mindig tartok a jövőbeni megrázkódtatásoktól (A kötet vége már eléggé felkavaró volt). Mert az írónőt ismerve, abból lesz bőven.


Népszerű idézetek

kitti_th P>!

Hua Cheng az imént még majdnem agyonütötte, de immáron úgy szólt hozzá viccelődve, mintha a legjobb barátok lennének:
– Ó! Nem tudtad? Vannak a világon megállíthatatlan dolgok. Például az, hogy a nap mindig nyugaton megy le, meg az, hogy az elefánt rálép a hangyára, bizony agyonnyomja… Meg az, hogy én bizony kicsinállak!

123-124. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hua Cheng
Klaudia98>!

– Én két egyest is dobtam – jegyezte meg, miközben lépkedtek előre. – Innentől, ha két egyest dobok, láthatlak majd?
Amint befejezte a mondatot, már esetlennek is érezte, hiszen úgy tűnt, mintha nagyon szeretett volna Hua Chenggel találkozni.
– Nem – válaszolta közben az érintett.
– Ó, szóval nem ez a helyzet! – vakarta meg az arcát zavarában Xie Lian. – Akkor rosszul gondoltam.
– Ha látni szeretnél, mindegy, hogy mit dobsz – lépett elé Hua Cheng. – Látni fogsz.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hua Cheng · Xie Lian
Sli P>!

– […] A helyes tett végtelen ösvényt nyit.

147. oldal, 23. fejezet - Nehéz megkülönböztetni az igazat és a hamisat (Művelt Nép, 2022)

Kapcsolódó szócikkek: tett · végtelen · Xie Lian
kitti_th P>!

A lángokba repülő bogarakhoz hasonlóan nincs bennem félelem, de egy helyes tettemért nem fogok megalázkodni.

266-267. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xie Lian
kitti_th P>!

– Koronaherceg! – szakította félbe gondolatait az országos mester. – Hosszú évek óta szájról szájra jár egy mondás, mintha a végső igazság lenne, pedig tévedés, bár erre még nem sokan jöttek rá.
– Mi ez a mondás?
– A felemelkedő emberekből istenek, a lezuhanókból pedig szellemek lesznek.
– Tévedés lenne ez? – kérdezte rövid morfondírozás után Xie Lian.
– Természetesen tévedés – bólintott az országos mester. – Jól jegyzed meg: a felemelkedő emberek és a lezuhanók is emberek maradnak.

281. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xie Lian
Sli P>!

– Tudod, hogy mit láttam?
Xie Lian a levegőt kifújva próbálta nyugtatni magát, aztán leült, és így szólt:
– Kérlek, mondd el!
– Láttam a jövődet – nézett rá az országos mester. – Koromfeketeséget.
Xie Lian egyenesen az idősebb férfi szemébe nézett:
– Bizonyára rosszul láttad. Csak fehér ruhákat hordok.

307. oldal, 31. fejezet - Az égi isten a halandók dolgába avatkozik (Művelt Nép, 2022)

Kapcsolódó szócikkek: fehér · fekete · jövő · Mei Nianqin · Xie Lian
Klaudia98>!

Sajnos sohasem számít a szándék, ha szájról szájra járnak a szavak, a végén úgyis kiforgatják őket. Úgyhogy a legjobb, ha már eleve ki vannak forgatva.

157. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Shi Qingxuan
Klaudia98>!

– Hát te vagy az! – kiáltott fel Shi Qingxuan, amikor megpillantotta az arcát.
A férfi nem számított arra, hogy felkeresik, megdöbbent, mintha ő is ugyanezt akarta volna mondani, de aztán erőt vett magán. Xie Lian visszahúzta a támadásra készen álló Ruoyét.
– Szóval ismeritek egymást? – kérdezte.
Mielőtt az annyi megpróbáltatáson átesett és végre ismerősre találó Shi Qingxuan megszólalt volna, a fekete ruhás férfi határozott hangon megelőzte:
– Én nem ismerem.
Shi Qingxuan feldühödött, és a legyezőjével a férfira mutatott:
– Talán szégyelled, hogy ismersz? Sértő, amit mondasz, Ming testvérem! Hiszen én vagyok a legjobb barátod!
– Nincsenek nekem olyan barátaim, akik efféle öltözékben járnák a vidéket – jelentette ki határozottan a férfi.
Shi Qingxuan még mindig abban a rongyos, rózsaszín selyemruhában volt, és valóban szégyenletes látványt nyújtott.

54-55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ming Yi · Shi Qingxuan · Xie Lian
Klaudia98>!

Nem elég, hogy valaki jó szándékú, a végén mégis férges gyümölcsöket szed le a fáról.

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xie Lian
Klaudia98>!

Miért mindig a legfontosabb pillanatban kezd el fájni az ember feje?

189. oldal


A sorozat következő kötete

Az égi hivatalnok áldása sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Elizabeth Lim: Fénytörések
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Karen Chance: Átölel az éjszaka
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna