Az ​égi hivatalnok áldása 2. (Az égi hivatalnok áldása 2.) 159 csillagozás

Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Nyolc évszázaddal ezelőtt Xie Liant, a Xianle királyság koronahercegét rajongásig szerették az alattvalói, senki sem vetélkedhetett a népszerűségével. A herceg már fiatalon az égbe emelkedett, ám szerencsétlen körülményeknek köszönhetően hamarosan visszakerült a halandók világába. Néhány évvel később újra felemelkedett, de ezúttal csak néhány percet tölthetett odafent, és megint a mélybe zuhant.

Nyolcszáz év elteltével Xie Lian harmadszorra is az égbe emelkedik, hogy az ég császárától kapott első megbízatása során egy a szellemeknek parancsoló titokzatos démonnal hozza össze a sors. A koronaherceg nem is sejti, hogy a démon már milyen régóta szemmel tartja őt.

A Heaven Official's Blessing varázslatos történet a The Untamed szerzőjétől, a halandók és az égiek világáról, hűségről és árulásról, barátságról és szeretetről, sorsról és döntésekről.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2022
460 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156186522 · Fordította: Kiss Marcell

Kapcsolódó zóna

!

Mo Xiang Tong Xiu

297 tag · 3549 karc · Utolsó karc: 2023. november 27., 16:51 · Bővebben


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Hua Cheng · Xie Lian · Shi Qingxuan · Mu Qing · Feng Xin · Qi Rong · Mei Nianqing · Ming Yi


Kedvencelte 38

Most olvassa 6

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

millalilla013>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Még mindig imádom<3 Majd írok rendes értékelést, most viszont csak olvasom tovább a harmadik kötetet:)

kitti_th P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

A felemelkedő emberekből istenek, a lezuhanókból pedig szellemek lesznek

Az előző részhez képest ennek az első fele egy kicsit lassú, de a második felében visszalépünk a múltba, és megtudjuk, mi is történt pontosan Xie Lian életében. A stílus teljesen olyan, mint az MDZS esetében, nagyjából Xie Lian karaktere is megfeleltethető Wei Wuxiannel.
(Azt már csak itt zárójelben jegyzem meg, hogy a lektor még mindig elkélne).

1 hozzászólás
U_Pálma P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

„Ú, milyen aranyos a 2. kötet borítója! *-* Jót fog tenni a kis lelkemnek, már érzem. ^^” – gondoltam én, teljesen gyanútlanul, nem számítva a traumára, amit végül okozott. Jó értelemben, persze.

Az eleje szokásosan izgalmas, hülyére röhögtem magam ismét. Egyre több kérdés merül fel a múlttal kapcsolatban, de szerencsére nem vagyunk lógva hagyva, sok minden kezd értelmet nyerni. De hát tudjuk, hogy MXTX mire képes, és A démoni kultiváció nagymestere után egyre bátrabban ír. spoiler spoiler spoiler

Továbbra is szépen ki van használva a költői aranybánya, ráadásul már most sikerült olyan értékes gondolatokat átadnia, hogy nagyon kíváncsi vagyok, milyen állapotba fogok kerülni a 6. könyv végére. Ha úgy van, valaki majd kaparjon fel a padlóról… :)

dreamborder>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Uhhh… amikor azt mondtam, hogy szeretnék többet megtudni a múltukról, nem gondoltam, hogy a fél könyv arról fog szólni. Igencsak nyomasztóra sikerült.
Remélem a következő kötetben visszatérünk a jelenbe.
Ettől függetlenül élveztem olvasni, az első felét kifejezetten. :)

4 hozzászólás
_ada >!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Az események nagy része inkább a múltban játszódik, ami Mo Xiang Tong Xiu könyveinek első olvasásakor mindig próbára teszi a türelmemet. Viszont az agyam nagyon ráállt a szerző történetvezetésére, és van pár dolog, amire szerintem rájöttem. Oké, ezek nem is voltak igazán eltitkolva…

rafaelo0824>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Á, imádom, ahogy ez a sztori kibontakozik, és egyre többet tudunk meg arról, mi is történt ennyi év során. Az arcpestis szörnyű, mindig borzongok azoknál a részeknél. Nagyon gyönyörű lett a borítója a magyar kiadásnak, és a fordításban még mindig vannak zavaró dolgok, de összességében elégedett vagyok vele.

BBetti86 >!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Már ki lettem okosítva, hogy ezt a sorozatot ne egy hagyományos sorozatként olvassam. Már csak azért sem, mert a magyar kiadás máshogy van tördelve, mint az eredeti. Egyetlen nagy történetet mond el, ez egy összefüggő regényfolyam.

Ezzel még ki is lennék békülve, de az zavar, ha nem tudom, mi felé haladunk. Itt most így érzem. Az elején van egy kisebb kaland, egy gyerek megmentése és egy jókora veszekedés, párbajra hívás múltbéli sérelmek miatt. Ott már több elméletet hallunk, mi történt a múltban.
Aztán váltás, és vissza is esünk a múltba. Még abba az időbe, amikor Xie Lian a trónörökös herceg volt és halandó. Hosszadalmasabban követhetjük azokat az eseményeket, amelyeket röviden már korábban összefoglaltak nekünk.

Kérdés: ez miért olyan fontos, hogy tulajdonképpen ez adja a regény nagyját és mivel nem értünk el a jelenig, közel sem, gyanítom, hogy ezzel megy tovább a következő rész is? Ha új lenne, vagy izgalmas kaland, de ezeket már ismertették, ha nem is ilyen részletességgel. Így nekem kicsit olyan volt, mintha nem lenne igazán értelme. Talán a személyek közti kapcsolatokra akar így jobban rávilágítani? Vagy lesz egy csavar később, ami majd ezt is újraértelmezi nekünk? Majd kiderül.
Egyelőre annyi a lényeg, hogy így, ez kevésbé tudott lekötni.

Viszont, egy tragikus sorsot szépen felvázol. Hősünk mindenkinek jót akar, közbeavatkozik és igyekszik egy idilli világot segíteni. Csak a valóság mindig közbeszól, mert senki más nem olyan jó és naiv, mint ő. Így minden rosszra fordul, és olyan, mintha Xie Lian el lenne átkozva. De küzd, próbálkozik. Talán ettől is hős, nem törik bele, teszi, amit tud. A végeredményt nézve meg antihős.
A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve…

A mágikus világa még mindig izgalmas, azért is, mert annyira más, mint a nyugati kultúrkör. Ahogy az istenek születnek, ahonnan az erejük van, a másvilág felépítése és még lehetne sorolni. Kicsit megint többet tudunk meg, mint korábban, bár még nem nagy léptékkel bonyolítja tovább a világát. Inkább a történelmet tágítja a fentebb említett múltidézés okán.

A Xie Lian – Hua Cheng románc is folytatódik, de díjazom, hogy ez legfeljebb verbális flört. Néhol már bántóan édes, az a kardot ajándékozós rész valósággal lefolyik a lapokról. Azt jobban bírtam, amikor kicsit oltogatják egymást és nem ilyen édes romantikusak. Valahol abban is látom a poént, ahogy a szellem a rutinos csábítóként vvan jelen, míg a nem is tudom hány száz éves, istenné lett Xie Lian a teljesen naiv, éretlen fiatal szerepében mozog. Olyan ambivalens, hogy többszáz éves ártatlan fiatal…

Maga a szöveg most viszont nagyon nem tetszett, megakasztott többször is. Olyan összetett mondatai vannak, hogy nyelvészetre is simán vihettem volna magammal példamondatnak. Feleslegesen túl van bonyolítva sokszor, el is veszik a lényeg, míg egy mondat végére értem. A nevekről nem tehet a fordító sem, azt hagyjuk is. A főszereplőket azért megjegyzem – bár az a pontosabb, hogy a nevüket látva tudom, kik ők. Visszamondani nem tudnám őket. Viszont, egyes nyelvi fordulatok az agyamra mentek. Ha nagyon akarom, abba a keleti ízt látom bele, de most nem akarom. Az egyszerűen irritált, ahogy a 'bátyám' itt kb. olyan megszólítás, mint az amerikai filmekben a bandakölyköknél a 'Tesó' meg a 'Haver'.

Az érdekel, hova lyukadunk ki, így kitartok vele, de egy jó kis harcot vagy valami akciódús kalandot értékelnék már benne.

Takkancs90 P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

WOW!!! Micsoda kalandok és utazások voltak ebben a részben! :) Számomra hihetetlenül izgalmas volt olvasni Xie Lian első felemelkedése utáni alászállásról. Ez a sztori is leginkább egy kirakóshoz hasonlít: egyre több darabka kerül elő, de már látod a teljes kép vázát. És Hua Cheng, ahogy spoiler, attól padlót fogtam. XD Elképesztő ez a pasi! :D Nagyon várom már, hogy kettejük története még jobban összefonódjon, és mindenre fény derüljön.
Ja, és ez a függővég!!!! Ne már…. Hogy fogom kibírni a harmadik részig???

klaratakacs P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Angolul olvasom először az egyes köteteket, így a történet csak kis pontosítást kapott, de tényleg megéri rövid időn belül kétszer elolvasni. Jobban rögzül a rengeteg név, a megható részeken újra el lehet mélázni ("Ha nem tudod miért élj, élj értem."), lehet dühöngeni Xie Lan tehetetlen jószándékán, hogy csak játékszernek tekintik és megéri újra átélni a barlangos történést. spoiler.
Az első rész izgalmait remekül oldja az egyszerre bonvivánként és szubrettként brillírozó Shi Qingxuan, nagyon érdekel az is, hogy mi történt Feng Xin-Mu Quing és Xie Lan között, hogy ennyire eltávolodtak egymástól. Most rágom a körmöm, mert magyarul ugye már négy rész megvan, angolul a harmadikat már olvastam, de az eltérő kötetek miatt a magyar harmadik már megelőzik az angolt… de megfogadtam, hogy először angolul. (szerintem el fogom bukni)

ValerinLanz P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 2.

Szívesen adtam volna rá öt csillagot, de nem megy. Főleg azért, mert spoiler az idő nagy részében nem volt itt, és ilyet nem lehet csinálni! Akarom! Nyeh. Másrészt meg szerencsétlen Xie Lian, hát komolyan. A The untamed alapján sejthettem volna, hogy a második kötetben itt is spoiler következik, és szívesen olvastam, sodort magával a cselekmény, és örültem, hogy Xie Lian ekkora megbecsülésnek örvendett, és valóban tehetséges, kedves ember volt. Csak hát ami utána történt! spoiler Rettentően fájt érte a szívem, egyáltalán nem ezt érdemelte. A bekötözött arcú gyereket nem mindig tudtam hova tenni, mert a jelenben is volt egy, meg a múltban is, de abból már fiatalember lett spoiler Xie Lian két segítőjét is kedvelem, folyton piszkálják egymást, de akit még jobban kedveltem, az Shi Qingxuan volt, oltári figura, és nem tudom, miért jut róla eszembe folyton Ye BaiYi, de így van. :D
A borító értelmet nyert, de követelem, hogy spoiler legyen itt a következő részben, nagyon hiányzott! *-*


Népszerű idézetek

Klaudia98>!

– Én két egyest is dobtam – jegyezte meg, miközben lépkedtek előre. – Innentől, ha két egyest dobok, láthatlak majd?
Amint befejezte a mondatot, már esetlennek is érezte, hiszen úgy tűnt, mintha nagyon szeretett volna Hua Chenggel találkozni.
– Nem – válaszolta közben az érintett.
– Ó, szóval nem ez a helyzet! – vakarta meg az arcát zavarában Xie Lian. – Akkor rosszul gondoltam.
– Ha látni szeretnél, mindegy, hogy mit dobsz – lépett elé Hua Cheng. – Látni fogsz.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hua Cheng · Xie Lian
kitti_th P>!

Hua Cheng az imént még majdnem agyonütötte, de immáron úgy szólt hozzá viccelődve, mintha a legjobb barátok lennének:
– Ó! Nem tudtad? Vannak a világon megállíthatatlan dolgok. Például az, hogy a nap mindig nyugaton megy le, meg az, hogy az elefánt rálép a hangyára, bizony agyonnyomja… Meg az, hogy én bizony kicsinállak!

123-124. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hua Cheng
Sli P>!

– Tudod, hogy mit láttam?
Xie Lian a levegőt kifújva próbálta nyugtatni magát, aztán leült, és így szólt:
– Kérlek, mondd el!
– Láttam a jövődet – nézett rá az országos mester. – Koromfeketeséget.
Xie Lian egyenesen az idősebb férfi szemébe nézett:
– Bizonyára rosszul láttad. Csak fehér ruhákat hordok.

307. oldal, 31. fejezet - Az égi isten a halandók dolgába avatkozik (Művelt Nép, 2022)

Kapcsolódó szócikkek: fehér · fekete · jövő · Mei Nianqing · Xie Lian
2 hozzászólás
Sli P>!

– […] A helyes tett végtelen ösvényt nyit.

147. oldal, 23. fejezet - Nehéz megkülönböztetni az igazat és a hamisat (Művelt Nép, 2022)

Kapcsolódó szócikkek: tett · végtelen · Xie Lian
kitti_th P>!

A lángokba repülő bogarakhoz hasonlóan nincs bennem félelem, de egy helyes tettemért nem fogok megalázkodni.

266-267. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xie Lian
kitti_th P>!

– Koronaherceg! – szakította félbe gondolatait az országos mester. – Hosszú évek óta szájról szájra jár egy mondás, mintha a végső igazság lenne, pedig tévedés, bár erre még nem sokan jöttek rá.
– Mi ez a mondás?
– A felemelkedő emberekből istenek, a lezuhanókból pedig szellemek lesznek.
– Tévedés lenne ez? – kérdezte rövid morfondírozás után Xie Lian.
– Természetesen tévedés – bólintott az országos mester. – Jól jegyzed meg: a felemelkedő emberek és a lezuhanók is emberek maradnak.

281. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xie Lian
millalilla013>!

Ne aggódj miatta! Mindenkinek megvan a maga sorsa. Sokszor előfordul, hogy bármennyire is akarsz segíteni, nincs rá mód, hogy segíts.

281. oldal

millalilla013>!

– Add ide a kezed!
Xie Lian egyelőre nem értette, hogy miért, de Hua Cheng kérte, úgyhogy már nyújtotta is.

36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hua Cheng · Xie Lian
Klaudia98>!

Sajnos sohasem számít a szándék, ha szájról szájra járnak a szavak, a végén úgyis kiforgatják őket. Úgyhogy a legjobb, ha már eleve ki vannak forgatva.

157. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Shi Qingxuan
_ada>!

– Nem menthetsz meg mindenkit!
– Nem tudhatom, amíg meg nem próbálom.

35. fejezet: Felfordulás Xian Lében, a koronaherceg visszatér a halandók világába


A sorozat következő kötete

Az égi hivatalnok áldása sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
T. J. Klune: A suttogó ajtón túl
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Richard A. Knaak: Démonlélek
Rou Bao Bu Chi Rou: The Husky and His White Cat Shizun – A Husky és az ő fehér macska mestere 2.
Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger
Karen Chance: Holdvadász
Brent Weeks: Túl az árnyakon
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen