Az ​égi hivatalnok áldása 1. (Az égi hivatalnok áldása 1.) 25 csillagozás

Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 1.

Nyolc évszázaddal ezelőtt Xie Liant, a Xianle királyság koronahercegét rajongásig szerették az alattvalói, senki sem vetélkedhetett a népszerűségével. A herceg már fiatalon az égbe emelkedett, ám szerencsétlen körülményeknek köszönhetően hamarosan visszakerült a halandók világába. Néhány évvel később újra felemelkedett, de ezúttal csak néhány percet tölthetett odafent, és megint a mélybe zuhant.
Nyolcszáz év elteltével Xie Lian harmadszorra is az égbe emelkedik, hogy az ég császárától kapott első megbízatása során egy a szellemeknek parancsoló titokzatos démonnal hozza össze a sors. A koronaherceg nem is sejti, hogy a démon már milyen régóta szemmel tartja őt.
A Heaven Official's Blessing varázslatos történet a The Untamed szerzőjétől, a halandók és az égiek világáról, hűségről és árulásról, barátságról és szeretetről, sorsról és döntésekről.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2021
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156186515 · Fordította: Kiss Marcell

Kapcsolódó zóna

!

Mo Xiang Tong Xiu

220 tag · 3341 karc · Utolsó karc: 2021. november 30., 17:40 · Bővebben


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Hua Cheng · Xie Lian · Fu Yao · Nan Feng


Kedvencelte 19

Most olvassa 24

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 116


Kiemelt értékelések

rafaelo0824>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 1.

Végre megjelent magyarul, alig várom, hogy a teljes történetet magaménak tudhassam! Az egyik legkedvencebb történetem, úgyhogy minden félrefordítás és magyarosítás fájt egy kicsit, de összességében egész jó lett. Imádom Xie Liant és a megoldandó ügyeket, amik lassan egésszé állnak össze, hiába olvastam már többször is, zseniális.

kitti_th P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 1.

Ha az emberek azt mondják, hogy isten vagy, akkor isten vagy. Ha trágyának neveznek, trágya vagy. Az vagy, aminek tartanak. Mindig is így volt ez.

Az MDZS után egy hasonló világot bemutató, kissé mégis másabb felépítésű történettel találkozunk. Lassabban indul be a sztori, mint a másik sorozatnál, viszont ez is érdekes, le tudja kötni az embert. Kicsit bíztam benne, hogy a Hualian szál már itt elindul, de azért örülök is, hogy nincs elsietve.
Amiért mínusz egy csillag: egy lektor nagyon nem ártana a kiadónak. Tele van ez is meg az MDZS is lektorálási meg elütéses hibákkal, némelyik nagyon zavaró.

donzella P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 1.

Kellemes csalódás volt, sokkal jobb történet, mint a Démoni kultiváció sorozat volt. Ez pedig a szereplők személyiségének köszönhető. Hua Cheng kellően titokzatos még, de Xie Lian nyugodt természete tökéletesen illik egy halhatatlanhoz, aki taoista szellemiséget követ, részben narrátor is, így a gondolatai többet elárulnak róla, mint amit a több szereplőből megismerünk. (Az mellékes, hogy a fanartok alapján szent meggyőződésem volt, hogy nem férfi, hanem nő – mert nekem a neve nem mond semmit, viszont mindig lágy, nőies vonalakat használnak a férfiak ábrázolására is.)
A párbeszédei nyugati fülnek is könnyebben befogadható, mert bár vannak kulturális sajátosságok (mi számít megszégyenülésnek), de a tálalása átlátható.
Az LMBTQ cimke csak előre vetíti a kapcsolat alakulását, mert a két főszereplő, ahogy kalandról-kalandra találkoznak, inkább tekinthető egy barátság kezdetének jelenleg, mint bármi másnak, szóval ha ezt az információmorzsát szépen letakarjuk, észrevehetetlen ez a szál, ebben a részben.
Az írónő időt fordít rá, hogy bemutassa ezt az égi berendezkedést, miből merítik az erejüket, milyen is a hiearchia. Az, hogy a taoizmust csak részben használja fel, vagy teljesen arra támaszkodik, ahhoz utána kellene még olvasni (erények gyűjtése, istenné emelkedés). De rossz szokásához híven a szituáció közepén ér véget a történet, szóval várhatjuk a folytatást.

Fanolda___Angie>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 1.

Nagyon tetszett, MXTX könyveiért, meg hát úgy a műfajért teljesen odavagyok. Az istenek, mennyek világa, a szellemek, (szellemkirályok *-*) mind nagyon kidolgozottak. Érdekes módon még annyira nem szippantott be Xie Lian és Hua Cheng története, mint ahogy a másik két MXTX történet, de ami késik nem múlik.
(Most, hogy már tovább olvastam, elmondhatom, hogy alakulnak a dolgok… Egyértelműen a főgonoszok a kedvenceim, valamint nem semmi mennyi ármány és titok fér bele ebbe a sztoriba és még közel sem vagyok a végéhez. )
Nagyon nagyon ajánlom! Ez is többször olvasós sztori. Senki ne ijedjen meg, ha néhol elveszti a fonalat (nekem is vázlatot kellett írnom, mert néha belezavarodtam a hadistenek neveibe).
Amit még érdemes megemlíteni, az a fordítás. Nekem különösebben a MDZS-vel sem volt bajom, de érezhető a javulás. A lábjegyzetek, apró magyarázatok az elnevezésekre, nekem nagyon tetszettek. Néha tördelési hibákba futottam bele, de az meg már nem a fordító sara. Szóval javulnak a dolgok. :D

4 hozzászólás
paeonia P>!
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 1.

Most olvastam másodjára, mert ugye angolul már korábban megvolt.

Már első olvasáskor teljesen magával ragadott a történet és a két fő karakter. Nem is tudnám megmondani, hogy Xie Liant vagy Hua Chenget szeretem jobban – Xie Lian annyira jónak, ártatlannak és tisztának tűnik, s habár ebben az első könyvben még nem mutatkozik meg annyira, hogy valójában mennyire is belevaló karakter, de imádom ezt az énjét, amivé vált, és amit itt láthatunk. Hua Cheng meg természetesen émelygően édes (de lehet őt hibáztatni?!), és közben pimasz is.

Második olvasásra is ugyanúgy tetszett, sőt, most, hogy már tudom, hogy mik fognak a későbbiekben kiderülni, így a sok rejtett utalás talán még izgalmasabbá tette a könyvet a számomra. Arról nem is beszélve, hogy a mellékkarakterek nevei is könnyebben mentek már – Mu Qing meg Fen Xin már az első olvasás vége felé kezdett kitisztulni a számomra, habár a hivatalos nevükön még mindig nem jegyeztem meg, hogy melyik kicsoda; és a Középső Udvarból származó kisisteneket is keverni szoktam, de egyszer csak belejövök.


Népszerű idézetek

_Sophie_>!

Xie Liannek igen jó hangulata kerekedett, végre megtudta a vörös ruhás fiatalember nevét.
– Szóval Hua Chengnek hívják? – mosolyodott el. – Illik hozzá ez a név.

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hua Cheng · Xie Lian
psych P>!

– Fu Yao, egy halhatatlan ne mondjon ilyeneket! Meg aztán, megtennéd, hogy nem forgatod állandóan a szemedet? Először tűzz ki magad elé egy kisebb célt, mondjuk, hogy naponta csak ötször forgatod a szemed.
– Még ötvennél sem tudna megállni! – vágott közbe Nan Feng.

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fu Yao · Nan Feng · Xie Lian
1 hozzászólás
_Sophie_>!

(…) mikor hirtelen valami szemkápráztató dolog csillant meg a közelében.
Felemelte a fejét. Egy ezüstpillangó repült el a szeme előtt.
Az ezüstpillangó csillogóan áttetsző, tiszta kis jószág volt. Fénylő nyomokat hagyott maga után a levegőben. Xie Lian önkéntelenül is kinyújtotta felé a kezét. A pillangónak vágott az esze, nemcsak hogy nem ijedt meg, de letelepedett a férfi egyik ujja hegyére. A szárnya megcsillant, nem is lehetett volna gyönyörűbb, varázslatnak, káprázatnak tűnt a napsugarak közepette. Néhány pillanattal később már röppent is tovább.

35-36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xie Lian
1 hozzászólás
_Sophie_>!

Sok év telt el, míg aztán egy nap megdördült az ég.
(…)
A híres, furcsa szerzet, Nevetség Tárgya a Három Világban, a legendák koronahercege, az anyját, megint az égbe szárnyalt.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xie Lian
1 hozzászólás
psych P>!

Ám Xie Lian már csak olyan férfi volt, aki ezer boroskupa közül is kiválasztotta az egyetlen mérgezettet.

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xie Lian
psych P>!

– Tudjátok ti, hogy ki vagyok én?
    Ha a két összezavart kis hadistent Ling Wen trükkel bírta rá, hogy csatlakozzanak hozzá, akkor a feladatuk végeztével a tábornokukhoz visszatérve megkapják majd a magukét, pedig ez az egész nem ér annyit.
– A koronaherceg vagy – mondta Nan Feng.
– A világmindenség szíveként helyes utat mutatsz az emberi világnak – tette hozzá Fu Yao.
    Xie Lian nyelt egyet, és bizonytalanul Nan Feng felé fordult:
– Jól láttam, hogy a szemét forgatta az előbb?
– Úgy van – helyeselt Nan Feng. – Zavard haza!

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fu Yao · Nan Feng · Xie Lian
1 hozzászólás
Fanolda___Angie>!

Ha az emberek azt mondják, hogy isten vagy, akkor isten vagy. Ha trágyának neveznek, trágya vagy. Az vagy, aminek tartanak. Mindig is így volt ez.

12. oldal

psych P>!

– Mégis hol találunk egy férfit, aki hajlandó arra, hogy beöltözzön? – értetlenkedett Nan Feng.
Még be sem fejezte a mondatot, máris ugyanabba az irányba mozdult a tekintete kisisten társával együtt.
Xie Lian finoman elmosolyodott.

64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fu Yao · Nan Feng · Xie Lian
Sli P>!

Amin nem tudott változtatni, azzal nem foglalkozott, elengedte, így a szomorúsága is elmúlt.

146. oldal, 6. fejezet - Juharnál is vörösebb ruha, hófehér arc (Művelt Nép, 2021)

Kapcsolódó szócikkek: elengedés · szomorúság · Xie Lian

A sorozat következő kötete

Az égi hivatalnok áldása sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Elizabeth Lim: Fénytörések
Katherine Arden: A boszorkány éjszakája
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Karen Chance: Átölel az éjszaka
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Robin LaFevers: Sötét diadal
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna