A ​démoni kultiváció nagymestere 5. (A démoni kultiváció nagymestere Extra) 59 csillagozás

Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 5.

Yiling ​pátriárkája, Wei Wuxian életét veszti a Luanzang-domb ostromában.
Mindenki a vesztét akarta, átkozták, amiért fellázadt és dühöngve tombolt. Örömmel fogadta a halálát az egész kultivátorvilág.
Wei Wuxian talán nem is lehetne elégedettebb, hogy magányosan kóborló lélek lehet, tizen-egynéhány év elteltével mégis megidézik és új testbe kényszerítik. Nem tehet mást, vissza kell térnie ebbe a világba! Titkolni próbálja ugyan új testében az igazi kilétét, de váratlan események folytán a Gusu Lan klánhoz tartozó Lan Wangji magával viszi a klánja otthonába.
Bármennyire meg volt is győződve mindenki, hogy a démoni kultiváció nagymestere úgy elpusztult, hogy még holttestet sem hagyott maga után, Wei Wuxian újjászületik, és újra szembenézhet a hajdanán őt legyőző kultivátorklánok tagjaival. Azonban még ennél is nagyobb probléma, hogy a korábban konzervatív és rugalmatlan Lan Wangji immáron mindent megtesz, hogy maga mellett tartsa, nyugodtan viseli a… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Művelt Nép, Budapest, 2021
238 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156186294 · Fordította: Kiss Marcell

Kapcsolódó zóna

!

Mo Xiang Tong Xiu

200 tag · 3225 karc · Utolsó karc: 2021. május 5., 16:51 · Bővebben


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Wei Wuxian · Lan Wangji · Lan Sizhui · Jin Ling · Lan Jingyi · Jin Guangyao


Kedvencelte 10

Most olvassa 14

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 81

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

gabriellaeld IP>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 5.

Egyes részeire önmaga szavaival reflektál a legjobban. Idézet a 80. oldalról:

– Fáj! – kiáltotta elkeseredetten.
Valójában persze nem fájt, csak elviselhetetlenül kínos volt az egész.

Szóval ez tipik egy olyan sorozat, ami négyrészes, ezt az utolsót meg úgy fogjuk kezelni, mint a Star Wars karácsonyi különkiadását – úgy annyira meg sem történt.
Voltak benne aranyos részek, de alapvetően az egész felesleges volt – nincs szükség erre a kötetre, mindezt beleszőhettük volna a negyedik részbe, aztán nem kellett volna ez a sok kitekintő novella (mert hogy, de tényleg, ez egy novelláskötet).
Az erotikus részek konkrétan hajmeresztőek, feleslegesek és zömében rossz üzenetet közvetítenek: az, ha megerőszakolnak nem cuki, meg nem „izgató”, nézzünk már magunkba. Elképesztő fanservice szagot áraszt az egész.
Szórakoztatóak ellenben azok a részek, amikor démonűzögetésbe vagyunk az ifjakkal, de egyébként, ismétlem, az is felesleges, ugyanakkor melengeti a szíved. A világ és a karakterek továbbra is nagyon jók, de ennek a halom sztorinak semmi súlya nem volt, ellenben az előző 4 kötet történéseivel.
Summa summarum rövidke és könnyű olvasni (legalábbis azon a része, ami nem botrányos), olyan szórakoztató limonádé, de alapvetően nincs túl sok létjogosultsága szegénynek.
Még utólag pedig megjegyezném, hogy bár mindenki ostorozza a fordítást, valójában a zöme szerkesztőre gondol. Fontos tudni, ki mit csinál egy könyv munkálatai alatt és ami itt hiba, sz bizony nem fordítási hiba – na igen, szerkesztő ráfért volna, ne a fordítást ostorozzuk.:)

22 hozzászólás
Klaudia_Kispál P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 5.

Először is egyperces néma csenddel emlékezzünk meg szegény összetört kádakról, Bichen méltóságáról, Felhőzugban élő ártatlan tekintetekről, amik már nem is annyira ártatlanok, Lan Qiren vérnyomásáról, meg úgy általánosságban mindenkiről, aki wangxian közelébe kerül.
.
.
.
.
.
Megvolt? Rendben.
A Füstölőtartóról inkább nem beszélek. Nem. RIP Bichen.
A többi extra tetszett, a kedvenceim a Yunmeng randizós (az utolsó) és a Vaskampó volt (juniorok ♥). A lótuszhüvelyes cuki volt :) Xue Yangról és Jin Guangyaóról is jó volt olvasni :D

klaratakacs P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 5.

Örömmel olvastam az extra történeteket, játszódjanak akár a főszereplők ifjúkorában, akár a fő történetszál lezárása után. Még a gonoszoknak is örültem, maradt a hangulat, ami végig ott volt a regényben. Wei Ying megőrizte a humorát, annak ellenére, hogy már komoly és a fiatalok iránt felelősséget érző tanár lett, Lan Zhannal való kapcsolata talán még erősödött is, bár ezért kedvenc gusui jádekövem tesz is sokat, függőlegesen és vízszintesen egyaránt. Még álmában is, de azt a fantáziát fogjuk a füstölőre. Azt hiszem, a füstölő is hamarosan tilos lesz Felhőzugban.

Caledonia_Valley P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 5.

A kihívás miatt sajnos itt is értékelnem kell, íme néhány sor, bővebben a linken…

spoiler
spoiler spoiler

A szexuális tartalmú novellák fordítása tehát véleményem szerint kritikán aluli lett, ám a kötetben található többi novella fordítására nincs panaszom…

https://sadaboga.blogspot.com/2021/04/mo-xiang-tong-xiu…

Fallen_Angel P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 5.

Fan service. Ezt tudtuk előtte is, nincs vele semmi gond, aki eljutott idáig a sorozattal, az nyilván szereti (még ha egy-két jelenettől ki is akad :D), de ettől még lehetett volna öt csillag.

A fordítás, az egész könyv stílusa viszont rettenetes. Azt hittem, két óra alatt kivégzem ezt a rövid részt (főleg, mert már olvastam korábban), ehhez képest egy hétig ültem rajta, és nem annyira esett jól olvasni. Persze, örüljünk, hogy megjelent, de azért nem ártott volna kicsit gatyába rázni a szöveget.

Karinaa7 P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 5.

Annyira vártam már, hogy megjelenjen ez a könyv, de valahogy én egy kicsit többet vártam. Mivel még mindig szörnyű a névmemóriám, így volt pár szereplő, akikről már megint nem tudtam, hogy akkor most ő hogy is került oda és kicsoda.
Jók voltak a történetek, de sokkal többet vártam és sajnos ha nem olvastam volt el, ezt a könyvet, akkor is teljes lett volna a történet.

Takkancs90 P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 5.

Tudtam, hogy jó lesz visszatérni Felhőzugba es Yunmengbe, újra találkozni Wangji-val és Wei Wuxian-nel, de erre a szédítő, iruló-piruló utazásra nem voltam felkészülve! *-* Faltam a könyv minden egyes sorát! Hangosan kacagtam néhol, majd a következő oldalon egy könnycseppet morzsoltam el. Igazi érzelmi hullámvasút volt. Örök hála a szerzőnek, hogy megírta az extra kötetet. :D Mindegyik jelenetet imádtam, jó volt látni Wangxian szerelmes, néhol igen csak pajzán hétköznapjait; de a legérdekesebb nekem mégis talán a Xue Yang rész volt: meglepő volt találkozni vele és Jin Guangyao-val, az ő szemszögükből olvasni.
Tényleg mindent (is) imádtam ebben a könyvben, spoiler. <3 <3 <3

Tori0925 P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 5.

Egy kis nosztalgia, egy kis slice-of-life és rengeteg Wangxian.
Ez a kötet nagyon kellett. Van ahol visszatekinthetek egy-egy régi emlékre, van ahol láthatom a kedvenceimet a lezárás után. Mindent megkaptam és még többet. Irultam-pirultam, röhögtem, sóhajtoztam és megszakadt a szívem.
Remek utazás volt! Fogok még jönni. :D

_Sophie_ P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 5.

Örülök, hogy MXTX írt extrákat a könyvhöz, itt éreztem jobban a történet végleges lezárását. Jó volt olvasni mivel töltik Xianxianék a mindennapjaikat, cukik voltak a junioros részek, ahogy WWX A-Lingnak hívta Jin Linget. ❤
A kedvencem a Hajnal és alkonyat (azt hiszem ez volt a címe?) volt.

donzella P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 5.

Úgy tudom, ez a kötet a rajongók kedvéért készült. Ha így van, sajnos érződik is rajta.
Egyrészről igyekszik kielégíteni – a szerelmi jelenetek iránt vágyakozók igényeit (nálam ez már erősen karcolta a szexuális erőszak határait). Másrészről, hogy mégse nyomjuk rá az egész regényre, hogy csak erotika, kapunk egy-pár történetet.

Ez egy elég „összedobált” novellás kötet, ahol még arra se vették a fáradtságot, hogy a történetek valamilyen formában legalább időrendbe legyenek, vagy legyen kapcsolat közöttük. Valami, ami kimaradt az előző kötetekből, és pár történet, milyen is a nagy happy end után…


Népszerű idézetek

Tori0925 P>!

– Jiang klánvezér olyan, mint mindig, gyakran csattogtatja az ostorát. A kisasszony viszont egyre jobban érzi magát. Korábban három mondattal feleselt a nagybátyja egyetlen pocskondiázására, most már tíz mondattal vág vissza.
– Jingyi, mégis hogy beszélhetsz így az emberekről a hátuk mögött? – szólt rá Lan Sizhui.
– Az arcába is ugyanezt mondom – tiltakozott Lan Jingyi.

32. oldal, Lakoma

Kapcsolódó szócikkek: Jin Ling · Lan Jingyi · Lan Sizhui
3 hozzászólás
Sli P>!

– Wei úrfi, nem követsz el ezzel hibát? – sápadt el Lan Jingyi. – Miért éppen engem választasz?
– Miért követnék el hibát? – kérdezett vissza Wei Wuxian. – A tapasztalatszerzésért vagytok itt. Mindenkinek meg kell kapnia a lehetőséget. Sizhui és Jin Ling már megkapta, ezért úgy döntöttem, hogy te leszel a következő.
– De miért éppen engem választottál…?
Erre a kérdésre Wei Wuxian nem mondhatta ki hangosan a valódi választ: Lan Sizhui és Jin Ling mellett egyedül Lan Jingyi nevét tudta a csoportból.

177. oldal, Vaskampó (Művelt Nép, 2021)

Kapcsolódó szócikkek: Jin Ling · Lan Jingyi · Lan Sizhui · Wei Wuxian
2 hozzászólás
kitti_th P>!

Lan Qiren minden egyes alkalommal, amikor Wei Wuxianre nézett, majdnem szívrohamot kapott, talán ezért dönthetett úgy, hogy ezúttal rá sem néz, hanem maga elé mered.

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Qiren · Wei Wuxian
Sli P>!

– Várj meg kint! – ismételte meg komoly arccal.
– Úgy lesz, várok. Nyugalom! – intett Wei Wuxian. – Megyek játszani a nyulaiddal.

10. oldal, Lakoma (Művelt Nép, 2021)

Kapcsolódó szócikkek: Lan Wangji · Wei Wuxian
Sarah96>!

– Hanguang-jun, a te arcod aztán könnyen becsapja az embert! Mindenki tisztának és szűziesnek tart. Ez méltánytaln rám nézve!
Lan Wangji megemelte társát, hogy valamivel magasabban, közelebb üljön hozzá:
– Méltánytalan?
– Egyenesen nevetséges! – hangsúlyozta Wei Wuxian. – Világos, hogy nem vagy már szűz, és mégis, ha meglátnak, úgy gondolják, hogy igen. Előző életemben még a kezét sem fogtam meg egy lánynak, kivéve, ha éppen megmenteni próbáltam, de mégsem gondolta rólam senki, hogy szűz lennék. Amikor éjszakai vadászatra mentem, mindenki azt hitte, hogy lányokat kergetek. Amikor a Luanzang-dombon éltem, meg voltak győződve róla, hogy vad kéjelgéssel telnek a napjaim.

143-144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Wangji · Wei Wuxian
Sarah96>!

– Négy napja jöttünk haza, és azóta már négy kádat tettünk tönkre.
Wei Wuxian a tekintetét látva úgy érezte, hogy meg kell védenie magát.
– Az utolsó nem miattam tört el.
Lan Wangji egy Wei Wuxian által is elérhető helyre rakta a szappantartót, és közben nyugodt hangon elismerte:
– Az én hibám volt.
Wei Wuxian egy maréknyi vizet loccsantott a nyakára, Lan Wangji csókjainak nyomai így még jobban ragyogtak.
– Igen, és az azelőttit sem én törtem szét. Legyünk őszinték: minden egyes alkalommal te tetted tönkre a kádakat. Mintha az első közös fürdésünk óta képtelen lennél leszokni a dologról.

110-111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Wangji · Wei Wuxian
Klaudia_Kispál P>!

– Inkább sérts meg egy gonosztevőt, mint egy úriembert, tartja a mondás – jelentette ki Jin Guangyao.

104. oldal, Hitvány barátok

Kapcsolódó szócikkek: Jin Guangyao
Sli P>!

Lan Jingyi feje belesajdult a látványba, oldalra fordult.
– Nézd csak! – súgta neki Wei Wuxian.
– Én… egyszerűen képtelen vagyok – Lan Jingyi arcáról lerítt, hogy alig bírja.
– Százszor, ezerszer szörnyűségesebb dolgok vannak ennél – suttogott tovább Wei Wuxian. – Ha képtelen vagy szembenézni velük, tenni sem tudsz majd ellenük.

183. oldal, Vaskampó (Művelt Nép, 2021)

Kapcsolódó szócikkek: Lan Jingyi · nézés · Wei Wuxian
Sli P>!

Jin Ling és Lan Sizhui között remegett.
– Átülhetek máshova?
– Nem ülhetsz – szólt rá a fel s alá járkáló Wei Wuxian (…) – Egyébként meg, amint látod, nekem még ülőhely sem jutott. Ne legyél hálátlan!
– Én szívesen átadom a helyem – emelte rá a tekintetét Lan Jingyi.
– Nem teheted! – mordult Wei Wuxian.
– És mit tehetek? – kérdezte Lan Jingyi.
– Kérdezhetsz!
– Sizhui! – fordult Lan Jingyi Lan Sizhui felé. – Ha esetleg elájulok, később majd hadd másoljam le a jegyzeteidet.
– Rendben! – bólintott Lan Sizhui, és fogalma sem volt, hogy sírjon vagy nevessen.
– Most már nyugodt vagyok – sóhajtott Lan Jingyi.
– Jingyi, ne aggódj! – próbált belé lelket önteni Lan Sizhui. – Ki fogod bírni.
Lan Jingyi hálás arcot vágott, mire Jin Ling hátba veregette.
– Úgy is van, ne aggódj! Ha elájulnál, én azonnal magadhoz térítlek.

178-179. oldal, Vaskampó (Művelt Nép, 2021)

Kapcsolódó szócikkek: Jin Ling · Lan Jingyi · Lan Sizhui · Wei Wuxian
Nympha17 P>!

Az embernek mosolyogni kell, bármennyire hamis és gyomorforgató is.

98. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Weina Dai Randel: A Fényes hold császárnője
Jung Chang: Vadhattyúk
Kosztolányi Dezső (szerk.): Idegen költők
Mo Yan: Élni és halni végkimerülésig
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem
Ken Liu: Az istenekkel nem lehet végezni
Lao-ce: Az út és erény könyve
Cixin Liu: The Three-Body Problem
Mary Higgins Clark – Nelson DeMille – Nicholas Sparks – Tess Gerritsen: Mielőtt búcsút mondanék / Az oroszlán játszmája / Mentés / Gravitáció
Stephen T. Chang: Az öngyógyítás teljes rendszere