A ​démoni kultiváció nagymestere 4. (A démoni kultiváció nagymestere 4.) 76 csillagozás

Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Yiling ​pátriárkája, Wei Wuxian életét veszti a Luanzang-domb ostromában.
Mindenki a vesztét akarta, átkozták, amiért fellázadt és dühöngve tombolt. Örömmel fogadta a halálát az egész kultivátorvilág.
Wei Wuxian talán nem is lehetne elégedettebb, hogy magányosan kóborló lélek lehet, tizen-egynéhány év elteltével mégis megidézik és új testbe kényszerítik. Nem tehet mást, vissza kell térnie ebbe a világba! Titkolni próbálja ugyan új testében az igazi kilétét, de váratlan események folytán a Gusu Lan klánhoz tartozó Lan Wangji magával viszi a klánja otthonába.
Bármennyire meg volt is győződve mindenki, hogy a démoni kultiváció nagymestere úgy elpusztult, hogy még holttestet sem hagyott maga után, Wei Wuxian újjászületik, és újra szembenézhet a hajdanán őt legyőző kultivátorklánok tagjaival. Azonban még ennél is nagyobb probléma, hogy a korábban konzervatív és rugalmatlan Lan Wangji immáron mindent megtesz, hogy maga mellett tartsa, nyugodtan viseli a… (tovább)

>!
Művelt Nép, Budapest, 2020
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156022929 · Fordította: Kiss Marcell

Kapcsolódó zóna

!

Mo Xiang Tong Xiu

175 tag · 2594 karc · Utolsó karc: 2021. január 18., 07:25 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Wei Wuxian · Lan Wangji · Jiang Cheng · Lan Xichen · Nie Huaisang · Wen Ning · Jin Ling · Jin Guangyao · Su She


Kedvencelte 19

Most olvassa 4

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 57


Kiemelt értékelések

gabriellaeld I>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Nyihaj, ez bitang jó volt, csak Lan Zhanra ráfért volna a végén vagy húsz párbeszédpanel, mert az utolsó fejezet nagyjából azzal ment el, hogy Wei orrba szájba tolja a félőrült, romantikus $@!% és én tökre élveztem, de elég egyoldalú volt a dolog. :D Ezek után kíváncsi leszek, miről fog szólni az ötödik rész, bár nem érzek magamban űrt, mindent megmagyarázott és némi what if cliffhangert is hagyott maga után a sztori, tehát összességében az egyik legszórakoztatóbb és összetettebb sorozat volt, amit valaha olvastam, és nagyon boldog vagyok, amiért a sutyerák borítók ellenére egyáltalán levettem a polcról.
Abszolút vitte a prímet a csatajelenet kezdete, amikor spoiler Annyira indokolatlan volt, hogy kábé zokogtam a röhögéstől.:D
Tényleg, nagyon szeretnék belekötni valahogy, de nem igazán tudok.

Beatrice8>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Egyértelműen a kedvenc részem lett! Sajnos ez a legrövidebb. Viszont így legalább pár óra alatt elolvashattam, így nem voltam az alváshiánytól nagyon fáradt másnap.
A templomi rész hihetetlen volt. Mintha legalábbis Harryék nekiálltak volna Voldemorttal megvitatni a szerelmi életüket a Roxforti csatában! Szakadtam :DDD De közben persze imádtam, mert végre!*_* Szerencsétlen Wei Wuxiannek betűzni kellett, de csak megértette! Jobb később, mint soha, nem? Csak egyszer kellett meghalnia és újjáélednie hozzá. Egyébként ez a tetőponton lazán beszélgetős jelenet amellett, hogy rendkívük szórakoztató volt, azt is megmutatta milyen különleges főgonosz spoiler. Igazából nem gyűlölöm szívből. Itt a könyvben még érthetőbbek voltak a tettei. Persze az okok nem mentik fel a sok szörnyűség alól, de azt elérik, hogy sajnáljam. Bizonyos értelemben csak a balszerencséjén múlt. Meg a szörnyeteg apján persze.
spoiler pedig most így ezt olvasva kicsit megkérdőjelezhetőbb lett a szememben. Mert mi van, ha nem úgy történtek volna a dolgok, ahogy történtek? Ha elszámítja magát? Életekkel játszott. A bosszúért tulajdonképpen. Zseniális, nem vitatom, de megkérdőjelezhető karakter.
Jiang Cheng még durvábbnak lett leírva. Embereket kínzott… Hááát… Csatlakozhat a morally grey karakterek sorába.
Itt jóval gyorsabban pörögtek az események, mint a sorozatban, nem volt hangulatteremtés. Ezért is örültem, hogy a sorozattal kezdtem.
Na jó, ez a vége határozottabban tetszetősebb, mint a sorozatban. Ott szép volt és megható, na de itt! Vááá *-*
Kicsit nagyon a végére koncentráltam, de az azt megelőző események is szuperek voltak, megható, aranyos és sírva röhögős jelenetekkel.
Összességében tehát ezt a részt úgy ahogy volt imádtam! A sorozattal tökéletesen kiegészítik egymást. A szereplőket imádom! Kidolgozottak, érdekesek. A történet izgalmas. A írásstílus elég tömör, de, amikor leírásra kapatja magát az írónő, akkor szép. Rendkívül szórakoztató és beszippant magába. Bátran ajánlom, csak egy kicsit undorítóan zombis, én is túlléptem ezen. Kedvenc! Várom már a kiegészítő kötetet. ;)

FSzK P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Micsoda finálé!
Az egész rész nem más mint dráma-akció-dráma-akció-akció: van itt nagy lelepleződés, régi titkok felszínre kerülése, szerelemesek egymásra találása és még sorolhatnám.
A könyv kb. fele egy nagyon-nagyon hosszú jelenet – ami jellemzőnek mondható MXTX-ra spoiler.
Jiang Cheng egy igazán összetett karakter és még mindig, a sokadik olvasás után sem tudok vele dűlőre jutni. Szegény Lan Xichen! Nekem ő az egyik kedvenc szereplőm és ebben a részben felborul a világa.. Nie Huaisang-gal pedig spoiler És végül Homály Wei Ying: ő tipikusan az, aki nem látja a fától az erdőt és képes teljesen vakon botorkálni a legfontosabb kapcsolataiban is. Csoda, hogy Lan Zhan ennyi türelemmel bírta és csak a végén hagyta el az önuralma! :D
Egyértelműen ez a kedvenc kötetem a négy közül!

Demise P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Fogalmam sincs miért olvastam azt, hogy ez egy erősen 18+-os történet. Ez alapján végig azt vártam, hogy orgiába hajló jelenetek is lesznek, de igazából a szereplők romantikus kapcsolata sem nagyon került elő, eddig a kötetig. Sejtésem szerint az is közrejátszik, hogy cenzúrázták a sorozatot, csak nem realizáltam, hogy a keletieknél ez már orgiának számít. el vagyunk rontva :D
Szeretnék egy kicsit morogni a könyv borsos árán, 270 oldalért erősen sokallom a 3990 Ft-ot.
Igazából nem panaszkodhatunk, méltó lezárást kaptunk, én mégis csalódott vagyok. nem az elmaradt orgia miatt, félreértés ne essék :D
Úgy érzem, hogy egy kicsit más hanggal indult a történet, mintha menetközben megváltozott volna az egész lényege. Sokkal többet lehetett volna kihozni az egészből, és ettől a középszerű kategóriába esett részemről. Persze, engem nem hat meg, hogy LMBTQ, ha egyszer a történet maga nem hoz egy színvonalat, de ezt nagyon szépen megugrotta 2,5 köteten keresztül, aztán valahol félrementek a dolgok. Kellemes olvasmány, de nem kedvenc.

Takkancs90>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Ez annyira, de annyira csodálatosan szép volt! Úgy kellett már a lelkemnek a happy end. (Mostanában akárhány kínai vagy koreai sorit néztem, az összestől bedepiztem, mert mindnek rossz vége lett…)
Lan Wangji és Wei Wuxian szerelme…. totál padlót fogtam tőlük. Olyan tiszta és igazi, hogy nem is tudom ennél jobban körülírni… Olvasnak a másik gondolatában, annyira mások, mégis tökéletesen kiegészítik egymást. Csodálatos lezárása volt ez a történetnek.
spoiler
A tervem a következő: kijön valamikor a beláthatatlan jövőben (jó, tudom… jövő tavasszal…. de hol van az még????) az extra kötet, és annak érkezése előtt újraolvasom az egész sorozatot, hogy friss legyen az élmény!!! :D
Nagyon-nagyon vártam ebben a részben végre, hogy spoiler Csak úgy potyogtak a könnyeim!
Ez a történet a szereplőivel együtt örökre bevésődött a szívembe!

rafaelo0824 P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Alvásra megint nem sok időt hagytam, de megérte, mert olyan boldog vagyok, hogy végre magyarul is olvashattam! Hozzászoktam a többször olvasott angol verzió szavaihoz, így a magyar fordítás megoldásai kicsit furcsának hatottak, de még így is nagyon tetszett. Rövidke a többihez később, de annyi minden történik benne, és végre minden tisztázódik. Jiang Cheng hatalmas kedvenc, az a bizonyos jelenete annyira badass, nem tudtam betelni vele. Megérkeztek a papapa jelenetek is, féltem milyenek lesznek magyar fordításban, de azt kell mondjam, ha őket boldoggá teszi – márpedig ez tény – akkor engem is. Biztos vagyok benne, hogy még nagyon sokáig nem fogok szabadulni Wei Wuxian és Lan Wangji történetétől, örök rajongójuk maradok.

sz_cinty P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Történetileg nagyon jó volt végig. (mind a 4 könyv)
A karakterek egyedi háttere, fontosságuk, ki milyen irányba viszi a történetet tovább.
Mindenki életszerű a maga módján. Mindenkiben van egy kis jó, egy kis rossz. Ami miatt egyszerre szerethetőek, és kicsit ellenszenvesek. És pont emiatt, nem lehet egyértelműen elválasztani ki a jó és ki a rossz. Nem csak a főszereplőé, mellékszereplőkből Nie Huaisang a legzseniálisabb. Igaz a női karaktereket nem vitték túlzásba, de ezt leszámítva a szereplők személyisége tetszett. Tényleg imádom. De…
*sóhaj* Miért kellett ezt a kötetet így megcsinálni?
Tudtam, hogy mi lesz benne, de még most is úgy gondolom, a kevesebb néha több. Kifogást most sem és korábban sem tudtam találni benne, csak egyedül azt, hogy annak ellenére, nem a szerelmi részen van a lényeg, itt nagyon elszaladt a ló az írónővel, emiatt pedig nem érzem beleillőnek a könyvben lévőket. Ezért nekem erőltetettnek hat az az egész. Szerintem egy utalás is bőven elég lett volna, mint a Heaven Official's Blessing esetében.
Egyébként egy izgalmas, harcokkal telített elképesztő bosszútörténet. Összességében imádtam, de 4 csillagot adok rá, mert bár az LMBTQ téma nem zavar, ez nekem egy kicsit sok. Mármint nem az hogy raktak bele, (azon már túl vagyok) hanem hogy hogyan. Még az elsőt fogjuk rá, de a legvége…

11 hozzászólás
Szisszamisza>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Szívem egy darabkája Wei Wuxiannal, Lan Wangjival és Almácskával marad örökre ♥♥♥

Leobelo P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Miért a legjobb rész a legrövidebb? Úgy olvastam volna még WangXianékról! Tudom, jövőre jön az extra kötet, de az még annyira messze van…
Na de írjak valamit magáról a sztoriról is.
Imádtam. Tudom, az előző részre is ezt írtam, de ez a rész… Nem igazán találom a megfelelő szavakat, hogy leírjam mit érzek. Először is, annyira szeretem a részeg Wangjit! ♥ Bár, már ezt is írtam, de akkor is, annyira aranyos! Drága Wei Ying… Téged pedig egyszerűen nem lehet nem szeretni! Wen Ning és a juniorok, róluk sem szabad megfeledkezni, mert nagyon sokat adnak hozzá a történethez. Jin Linget a végére egészen megkedveltem, és Jiang Cheng sem annyira ellenszenves már, mint eddig volt. Jin Guangyao pedig az egyik spoiler, akiről valaha olvastam. Nie Huisang pedig… Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy mivé növi ki magát az események után, de egyetértek Wei Yinggel abban, hogy okozni fog még meglepetéseket (◍•ᴗ•◍)❤
Nagyon szerettem ezt a világot, örülök, hogy megismerkedhettem a kínai kultúra ezen részével, és hogy az írónőnek hála, újabb szereplők kerültek fel a kedvenc szereplőim listára.

Bódis_Éva I>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Méltó lezárása a történetnek, de azért elég sok kérdést nyitva hagyott – igazából egy árnyalattal többet, mint a filmsorozat. spoiler Viszont a múltbeli dolgok a helyükre kerültek, és a történet úgy zárult, ahogy kellett. Elejétől a végéig imádtam Wei Ying ámokfutásait, nem csak ebben a kötetben, de az előzőekben is.

A fordító és a szerkesztők ismét remek munkát végeztek.


Népszerű idézetek

never_mind P>!

Nekünk kettőnknek nincsen szükségünk a „köszönöm” és a „sajnálom” szavakra.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Wangji · Wei Wuxian
1 hozzászólás
never_mind P>!

Az anyám azt mondta, hogy azokra a jóságokra emlékezzem, amelyeket mások tesznek velem, ne azokra, amelyeket én teszek másokkal. Csak akkor lehet igazán szabad az ember, ha nem pakolja tele a szívét haszontalanságokkal.

266. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wei Wuxian
Klaudia_Kispál P>!

Wei Wuxian titkon nagyot sóhajtott. Ne a további kutakodások foglalkoztassanak… Engem sokkal jobban érdekel, hogy vajon a testfelajánlással terjed-e a ferdehajlamúság!

66. oldal

gabriellaeld I>!

Wei Wuxian legszívesebben visszament volna az időbe, hogy megölje magát.

120. oldal

1 hozzászólás
psych P>!

– A fenébe is. Wen Ning, induljunk!
– Hova megyünk? – kérdezte Wen Ning.
– Bajt keverni! – közölte Wei Wuxian.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wei Wuxian · Wen Ning
psych P>!

– Milyen vágyakozásról beszélsz? – pördült meg Wei Wuxian. – Milyen leszakítani való gyümölcsről?
    Jin Guangyao és Lan Xichen egyaránt meglepődtek a kérdésein, és úgy nézték az arcát, mintha arra szeretnének rájönni, hogy szántszándékkal tetteti-e magát félkegyelműnek. Wei Wuxian szíve hirtelen úgy kezdett dobogni, mintha fél éjszakán át tartó tetszhalottságból tért volna magához. Nyugalmat próbált erőltetni magára, és feltette a kérdést:
– Mire gondolsz?
– Wei úrfi, tényleg nem érted, hogy miről beszélek? – kérdezte Jin Guangyao. – Ha Hanguang-jun ezt hallaná, biztosan bántaná a dolog.
– Tényleg nem értem, hogy miről beszélsz – mondta Wei Wuxian türelmetlenül. – Mondd már ki!
    A láthatóan döbbent Lan Xichen vette át a szót:
– Wei úrfi, egyszerűen nem hiszem el, hogy azután, hogy ennyi időt töltöttél el Wangjival, még mindig nem vagy tisztában az érzéseivel!

116-117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jin Guangyao · Lan Xichen · Wei Wuxian
never_mind P>!

Nem volt szükségük szavakra ahhoz, hogy a guqin és a fuvola hangja tökéletes harmóniában olvadjon össze. A guqin, mint jéghideg forrás, a fuvola, mint szárnyaló madár. Az egyik elnyomó, a másik csábító.

195. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Wangji · Wei Wuxian
_Sophie_ P>!

(…) Amúgy pedig örülhetsz, hogy sohasem tanultál a Yunmeng Jiang klánnál.
– Miért is? – vágta oda a kérdést Su She barátságtalanul.
– Halálra idegesítettelek volna – jelentette ki Wei Wuxian. – Én bizony már fiatal koromban meg voltam győződve a saját hihetetlen tehetségemről, és akárhova kerültem, hirdettem is a zsenialitásomat.

132. oldal

psych P>!

    A kikötőben néhány utcai árus kínálta a portékáját. Wei Wuxian odament, hogy megnézze a választékot és elmosolyodott:
– Még szerencse, hogy nem ettünk velük! Lan Zhan, gyere ide! Ez a töltött pite rendkívül finom. Meghívlak! Kettőt kérünk!
    Az árus vigyorogva csomagolta zsírpapírba az ételt. Wei Wuxian éppen elvette volna őket, amikor hirtelen eszébe jutott, hogy nincs nála pénz. Így hogyan hívja meg? Lan Wangji azonban egyik kezével már nyúlt is a pitékért, a másikkal pedig fizetett.
– A fenébe! Sajnálom. Miért járok mindig így? Akárhányszor meghívnálak, sohasem sikerül.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Wangji · Wei Wuxian

A sorozat következő kötete

A démoni kultiváció nagymestere sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Végre szeretők
Laurell K. Hamilton: Ragály
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Madeline Miller: Akhilleusz dala
Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger
Christopher Moore: Totál szívás
Isaac Marion: Eleven testek
Karen Chance: Árnyak vonzásában
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna