82. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
82. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

A ​démoni kultiváció nagymestere 4. (A démoni kultiváció nagymestere 4.) 238 csillagozás

Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Yiling ​pátriárkája, Wei Wuxian életét veszti a Luanzang-domb ostromában.
Mindenki a vesztét akarta, átkozták, amiért fellázadt és dühöngve tombolt. Örömmel fogadta a halálát az egész kultivátorvilág.
Wei Wuxian talán nem is lehetne elégedettebb, hogy magányosan kóborló lélek lehet, tizen-egynéhány év elteltével mégis megidézik és új testbe kényszerítik. Nem tehet mást, vissza kell térnie ebbe a világba! Titkolni próbálja ugyan új testében az igazi kilétét, de váratlan események folytán a Gusu Lan klánhoz tartozó Lan Wangji magával viszi a klánja otthonába.
Bármennyire meg volt is győződve mindenki, hogy a démoni kultiváció nagymestere úgy elpusztult, hogy még holttestet sem hagyott maga után, Wei Wuxian újjászületik, és újra szembenézhet a hajdanán őt legyőző kultivátorklánok tagjaival. Azonban még ennél is nagyobb probléma, hogy a korábban konzervatív és rugalmatlan Lan Wangji immáron mindent megtesz, hogy maga mellett tartsa, nyugodtan viseli a… (tovább)

>!
Művelt Nép, Budapest, 2020
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156022929 · Fordította: Kiss Marcell

Kapcsolódó zóna

!

Mo Xiang Tong Xiu

251 tag · 3505 karc · Utolsó karc: 2022. augusztus 8., 15:41 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Wei Wuxian · Lan Wangji · Jiang Cheng · Lan Xichen · Wen Ning · Jin Ling · Nie Huaisang · Jin Guangyao · Su She


Kedvencelte 79

Most olvassa 5

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Ilyen egy keserédes lezárása egy nagyszerű könyvsorozatnak. A tavalyi év egyik legnagyobb kedvence volt ez a sorozat és örültem, hogy belevágtam, pedig nem volt olyan egyszerű megszoknom a neveket és azt sem, hogy egy szereplőnek akár három neve is lehet.
Ezt a nagy olvasási élményt szerettem volna áthozni az idei évre. Ezért is vártam eddig ezzel a résszel. Alig várom, hogy a kiegészítő kötetet is a kezemben tarthassam. Ez a kötet hiába volt keserédes, mégis gyógyír volt a lelkemnek. Nem csak azért, mert Wei Wuxian és Lan Zhan übercukik voltak és végre megkaptam azokat a jeleneteket, amelyekre a sorozat eleje óta vártam és vágytam. Egy könnyen visszacsöppentem ebbe a világba. Ez most nem volt olyan kalandos, cserébe egy nagy óriáslépéssel át lett lépve a romantikus szál, amit a korábbi részek alapján csak sejteni lehetett. A múltbeli események a helyükre kerültek és úgy érzem, minden szál el lett varrva, de természetesen maradtak megválaszolatlan kérdések.

10 hozzászólás
gabriellaeld I>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Nyihaj, ez bitang jó volt, csak Lan Zhanra ráfért volna a végén vagy húsz párbeszédpanel, mert az utolsó fejezet nagyjából azzal ment el, hogy Wei orrba szájba tolja a félőrült, romantikus $@!% és én tökre élveztem, de elég egyoldalú volt a dolog. :D Ezek után kíváncsi leszek, miről fog szólni az ötödik rész, bár nem érzek magamban űrt, mindent megmagyarázott és némi what if cliffhangert is hagyott maga után a sztori, tehát összességében az egyik legszórakoztatóbb és összetettebb sorozat volt, amit valaha olvastam, és nagyon boldog vagyok, amiért a sutyerák borítók ellenére egyáltalán levettem a polcról.
Abszolút vitte a prímet a csatajelenet kezdete, amikor spoiler Annyira indokolatlan volt, hogy kábé zokogtam a röhögéstől.:D
Tényleg, nagyon szeretnék belekötni valahogy, de nem igazán tudok.

4 hozzászólás
Kollár_Betti I>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Wei Wuxian, mint mindig, most is mosolyogva kiáltotta a nevét, ő pedig odanézett. Soha többé nem vette le a tekintetét róla.

Igazság szerint az első kötetet már ezer éve megvettem, aztán nagy mázlimra kikölcsönöztem a további három részt egyszerre a könyvtárból. De persze nem volt rá időm, aztán láttam, hogy valaki kettőt előjegyzett és egy hétvégém van kiolvasni őket. Én meg azt gondoltam, persze, miért ne, nem fogom olvasatlanul visszavinni. És azt kell, hogy mondjam, szuper hétvége volt!

Imádtam mind a négy részt, bár nekem magasan ez a könyv volt a kedvencem. Sokat kaptam ettől a történettől, szerettem a hangulatot, a világot és a drága szereplőinket.

Köszönöm az élményt!

Navi P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Imádtam. Minden egyes pont és vessző is a helyén volt, tökéletes karakterek a maguk gyarlóságával és hibáival, de mégis ettől lettek emberiek és nőttek annyira a szívemhez. Örülök, hogy megvan saját példányként a sorozat, így bármikor levehetem a polcról őket, s újra átélhetem velük ezt a hihetetlen utazást és szerelmi történetet, ezt a lassú égésű,mégid folyamatosan perzselő szenvedélyt. Imádtam a párosukat, ahogy szinte egymás gondolatait fejezték be, már ha nem a szerelmi életükről volt szó, de a végére az is kialakult.
Többször olvasós, többször újranézős, hatalmas kedvenc :)

Beatrice8>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Egyértelműen a kedvenc részem lett! Sajnos ez a legrövidebb. Viszont így legalább pár óra alatt elolvashattam, így nem voltam az alváshiánytól nagyon fáradt másnap.
A templomi rész hihetetlen volt. Mintha legalábbis Harryék nekiálltak volna Voldemorttal megvitatni a szerelmi életüket a Roxforti csatában! Szakadtam :DDD De közben persze imádtam, mert végre!*_* Szerencsétlen Wei Wuxiannek betűzni kellett, de csak megértette! Jobb később, mint soha, nem? Csak egyszer kellett meghalnia és újjáélednie hozzá. Egyébként ez a tetőponton lazán beszélgetős jelenet amellett, hogy rendkívük szórakoztató volt, azt is megmutatta milyen különleges főgonosz spoiler. Igazából nem gyűlölöm szívből. Itt a könyvben még érthetőbbek voltak a tettei. Persze az okok nem mentik fel a sok szörnyűség alól, de azt elérik, hogy sajnáljam. Bizonyos értelemben csak a balszerencséjén múlt. Meg a szörnyeteg apján persze.
spoiler pedig most így ezt olvasva kicsit megkérdőjelezhetőbb lett a szememben. Mert mi van, ha nem úgy történtek volna a dolgok, ahogy történtek? Ha elszámítja magát? Életekkel játszott. A bosszúért tulajdonképpen. Zseniális, nem vitatom, de megkérdőjelezhető karakter.
Jiang Cheng még durvábbnak lett leírva. Embereket kínzott… Hááát… Csatlakozhat a morally grey karakterek sorába.
Itt jóval gyorsabban pörögtek az események, mint a sorozatban, nem volt hangulatteremtés. Ezért is örültem, hogy a sorozattal kezdtem.
Na jó, ez a vége határozottabban tetszetősebb, mint a sorozatban. Ott szép volt és megható, na de itt! Vááá *-*
Kicsit nagyon a végére koncentráltam, de az azt megelőző események is szuperek voltak, megható, aranyos és sírva röhögős jelenetekkel.
Összességében tehát ezt a részt úgy ahogy volt imádtam! A sorozattal tökéletesen kiegészítik egymást. A szereplőket imádom! Kidolgozottak, érdekesek. A történet izgalmas. A írásstílus elég tömör, de, amikor leírásra kapatja magát az írónő, akkor szép. Rendkívül szórakoztató és beszippant magába. Bátran ajánlom, csak egy kicsit undorítóan zombis, én is túlléptem ezen. Kedvenc! Várom már a kiegészítő kötetet. ;)

FSzK P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Micsoda finálé!
Az egész rész nem más mint dráma-akció-dráma-akció-akció: van itt nagy lelepleződés, régi titkok felszínre kerülése, szerelemesek egymásra találása és még sorolhatnám.
A könyv kb. fele egy nagyon-nagyon hosszú jelenet – ami jellemzőnek mondható MXTX-ra spoiler.
Jiang Cheng egy igazán összetett karakter és még mindig, a sokadik olvasás után sem tudok vele dűlőre jutni. Szegény Lan Xichen! Nekem ő az egyik kedvenc szereplőm és ebben a részben felborul a világa.. Nie Huaisang-gal pedig spoiler És végül Homály Wei Ying: ő tipikusan az, aki nem látja a fától az erdőt és képes teljesen vakon botorkálni a legfontosabb kapcsolataiban is. Csoda, hogy Lan Zhan ennyi türelemmel bírta és csak a végén hagyta el az önuralma! :D
Egyértelműen ez a kedvenc kötetem a négy közül!

klaratakacs P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

A kedvenc, többször újraolvasott részem. Az eleje, amikor Wei Ying hazaviszi Lan Zhant Lótuszrévbe csodálatos, amikor a fogadóbeli fürdőzés után Lan Xichen felvilágosítja Wei Yinget megmosolyogtató, jönnek a nagy vallomások jótól és rossztól.
Elvarródik minden szál, bár még mindig nem értem Lan Zhant, hogy ennyi idő alatt egyszer sem jutott eszébe, hogy elmondja:spoiler

lillia>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Jó volt végre magyarul is végigolvasni a történetet, de nem bántam, hogy csak most tettem ezt meg, megfelelően eltávolodva az angol nyelvű olvasástól.
Bár már ismertem a történet fordulatait, mégis jobban bele tudtam feledkezni egy év távlatában. Bevallom, a bonyolultabb háttértörténeteket jobban fel tudtam így másodszorra fogni, mint először, angolul, mert első olvasáskor néha komolyan elvesztem a nevek között (brutális, hogy mindenkinek három neve van és az összeset használják).
A háttérvilág nagyon jó, érdekesek a főszereplők és a mellékszereplők karakterei, de a negyedik kötet elsőre nagyon megosztó volt számomra. Konkrétan napokig nem tudtam továbbolvasni a történetet a fürdőkádas jelenet után, mert ekkora karaktergyilkosságot, mint amit a szerző Lan Wangjivel művelt, fel nem tudok (azóta se) fogni. Magyarul végül leküzdöttem egyben a negyedik részt is, sőt, amire büszke vagyok, hogy végül az erősen korhatáros ötödiket is elolvastam, bár korábban állítottam, hogy azt biztos nem fogom. :D És volt ugyan pár történet, ami nem hiányzott volna az életemből, voltak olyan momentumok az ötödik részben, amiknek örültem (bár ha valaki kihagyja az ötödik kötetet, akkor is lezárt történetet kap).
Összességében jó kis regény(sorozat) ez, és tervezem a szerző többi történetének elolvasását is, bár azokkal lehet, hogy inkább már megvárom a hivatalos angol vagy magyar kiadásokat.

2 hozzászólás
Szisszamisza>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Szívem egy darabkája Wei Wuxiannal, Lan Wangjival és Almácskával marad örökre ♥♥♥

1 hozzászólás
Karinaa7 P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Egész végig bennem volt az az érzés, hogy ha ezt elolvasom, akkor vége lesz és emiatt egyszerűen iszonyat lassan haladtam az olvasással.
Mikor legelőször megláttam, hogy megfog jelenni ez az egész, már akkor biztos voltam benne, hogy el fogom olvasni, de akkor még nem tudtam, hogy ennyire fogom nekem ez az egész világ és stílus tetszeni. Fanatikusan beleszerettem ebbe az egészbe. Nagyon várom, hogy megjelenjen az utolsó része és most iszonyatosan reménykedek benne, hogy az írónőnek a többi könyve is megjelenik magyarul.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2020
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156022929 · Fordította: Kiss Marcell

Népszerű idézetek

never_mind>!

Nekünk kettőnknek nincsen szükségünk a „köszönöm” és a „sajnálom” szavakra.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Wangji · Wei Wuxian
1 hozzászólás
never_mind>!

Az anyám azt mondta, hogy azokra a jóságokra emlékezzem, amelyeket mások tesznek velem, ne azokra, amelyeket én teszek másokkal. Csak akkor lehet igazán szabad az ember, ha nem pakolja tele a szívét haszontalanságokkal.

266. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wei Wuxian
Sli P>!

Soha többet nem vette le a tekintetét róla.

(utolsó mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Lan Wangji
2 hozzászólás
psych P>!

– Milyen vágyakozásról beszélsz? – pördült meg Wei Wuxian. – Milyen leszakítani való gyümölcsről?
    Jin Guangyao és Lan Xichen egyaránt meglepődtek a kérdésein, és úgy nézték az arcát, mintha arra szeretnének rájönni, hogy szántszándékkal tetteti-e magát félkegyelműnek. Wei Wuxian szíve hirtelen úgy kezdett dobogni, mintha fél éjszakán át tartó tetszhalottságból tért volna magához. Nyugalmat próbált erőltetni magára, és feltette a kérdést:
– Mire gondolsz?
– Wei úrfi, tényleg nem érted, hogy miről beszélek? – kérdezte Jin Guangyao. – Ha Hanguang-jun ezt hallaná, biztosan bántaná a dolog.
– Tényleg nem értem, hogy miről beszélsz – mondta Wei Wuxian türelmetlenül. – Mondd már ki!
    A láthatóan döbbent Lan Xichen vette át a szót:
– Wei úrfi, egyszerűen nem hiszem el, hogy azután, hogy ennyi időt töltöttél el Wangjival, még mindig nem vagy tisztában az érzéseivel!

116-117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jin Guangyao · Lan Xichen · Wei Wuxian
gabriellaeld I>!

Wei Wuxian legszívesebben visszament volna az időbe, hogy megölje magát.

120. oldal

1 hozzászólás
_Sophie_>!

[…] Amúgy pedig örülhetsz, hogy sohasem tanultál a Yunmeng Jiang klánnál.
– Miért is? – vágta oda a kérdést Su She barátságtalanul.
– Halálra idegesítettelek volna – jelentette ki Wei Wuxian. – Én bizony már fiatal koromban meg voltam győződve a saját hihetetlen tehetségemről, és akárhova kerültem, hirdettem is a zsenialitásomat.

132. oldal

psych P>!

– A fenébe is. Wen Ning, induljunk!
– Hova megyünk? – kérdezte Wen Ning.
– Bajt keverni! – közölte Wei Wuxian.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wei Wuxian · Wen Ning
Klaudia98 >!

Wei Wuxian titkon nagyot sóhajtott. Ne a további kutakodások foglalkoztassanak… Engem sokkal jobban érdekel, hogy vajon a testfelajánlással terjed-e a ferdehajlamúság!

66. oldal

never_mind>!

Nem volt szükségük szavakra ahhoz, hogy a guqin és a fuvola hangja tökéletes harmóniában olvadjon össze. A guqin, mint jéghideg forrás, a fuvola, mint szárnyaló madár. Az egyik elnyomó, a másik csábító.

195. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Wangji · Wei Wuxian

A sorozat következő kötete

A démoni kultiváció nagymestere sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Elizabeth Lim: Fénytörések
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Csóti Lili: Hetedvérig
Gena Showalter: Éjsötét bosszú