16. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
19. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

A ​démoni kultiváció nagymestere 3. (A démoni kultiváció nagymestere 3.) 345 csillagozás

Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Yiling ​pátriárkája, Wei Wuxian életét veszti a Luanzang-domb ostromában.
Mindenki a vesztét akarta, átkozták, amiért fellázadt és dühöngve tombolt. Örömmel fogadta a halálát az egész kultivátorvilág.
Wei Wuxian talán nem is lehetne elégedettebb, hogy magányosan kóborló lélek lehet, tizen-egynéhány év elteltével mégis megidézik és új testbe kényszerítik. Nem tehet mást, vissza kell térnie ebbe a világba! Titkolni próbálja ugyan új testében az igazi kilétét, de váratlan események folytán a Gusu Lan klánhoz tartozó Lan Wangji magával viszi a klánja otthonába.
Bármennyire meg volt is győződve mindenki, hogy a démoni kultiváció nagymestere úgy elpusztult, hogy még holttestet sem hagyott maga után, Wei Wuxian újjászületik, és újra szembenézhet a hajdanán őt legyőző kultivátorklánok tagjaival. Azonban még ennél is nagyobb probléma, hogy a korábban konzervatív és rugalmatlan Lan Wangji immáron mindent megtesz, hogy maga mellett tartsa, nyugodtan viseli a… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Művelt Nép, Budapest, 2020
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156022905 · Fordította: Kiss Marcell

Kapcsolódó zóna

!

Mo Xiang Tong Xiu

311 tag · 3631 karc · Utolsó karc: 2024. február 28., 18:08 · Bővebben


Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Wei Wuxian · Lan Wangji · Lan Sizhui · Jiang Cheng · Lan Xichen · Wen Ning · Jin Ling · Lan Jingyi · Jin Guangyao · Wen Qing · Ouyang Zichen · Wen Yuan · Jin asszony · Jin Chan · Jin Zixuan


Kedvencelte 92

Most olvassa 16

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 56


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Valamelyik nap, amikor éppen ezt a könyvet olvastam, a húgom megkérdezte, hogy miről is szól ez a könyv/sorozat. Mire én szavakban és főleg a könyv által kiváltott érzelmekről kezdtem el neki makogni. Nem beszélve az angol-magyarosított’ kínai nevekről és arról, hogy éppen a nevek miatt kell nagyon figyelni, mert egy személynek van három különböző neve. Jobb esetben. Tehát írni sem a legegyszerűbb róla. Főleg spoiler nélkül.
Eddig ez a rész tetszett a legjobban. A történet főleg a múltban játszódik, és ahogy egyre jobban haladt előre, kezdett minden tisztulni. Azt viszont komolyan nem értem, miért kell a legizgibb’ részre jövő nyárig várni?

11 hozzászólás
Popovicsp87 P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Előljáróban szeretném kifejezni elégedetlenségemet a szöveg gondozásával kapcsolatban. A kiadó szokásához hűen sok az elgépelés és az értelmetlen, nyakatekert mondat. Az pedig nem kifogás, hogy off nem találnak olyan szakembert, aki kezelné a szöveget a bl téma miatt, mert ez spórolás miatti maszatolás! Ekkora bakihalmazt bárki kiszúrna, ha legalább kétszer átolvassa a szöveget.

Mert mit csinál az ember, ha unatkozik? Keresi a hibákat. A történetnek ezen részét pedig kifejezetten unalmasnak éreztem, annak ellenére is, hogy sok mély gondolatot tartalmaz.
Rögtön ott vesszük fel a fonalat, ahol az előző kötet abbamaradt: Lótuszrév ostromával.
Felváltva követi egymást a jelenbéli, és a múltbéli szál, de itt oda kellett figyelnem, mert az átvezetésük nem volt annyira jó, mint mondjuk a második könyvben. Ráadásul a múltbéli történések viszonylag egybefüggőek.
Ami ebben a hosszabb részben jó volt, az az MDZS világának kegyetlensége, a kollektív bűnösség kikiáltása, az emberi jogok sárba tiprása, és a hatalom iránti vágy. Tudjátokki nagyúrnak már az apja is egy mázolt cserépedény volt, ügyesen mozgatta a szálakat, hogy Wei Wuxian sorsa végül beteljesedjen. Abban sem vagyok biztos, hogy Hogyishívjákéknak nem volt-e agyobb szerepük a történésekben.
Wei Wuxian sem az a pipogya lélek, határozottan kiáll az elvei mellett, nem törődve a következményekkel.

Persze a sok dráma mellett megkapó részekkel is találkozhatunk. Lang Wanji és Wen Yuan jelenete például nagyon cuki, ismerve előbbi természetét.
A romantikus szál is jobban ki lett hangsúlyozva, bár főszereplőink jellemét tekintve eléggé döcögősen alakul.

Nem maradt más hátra, mint a végső csata.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2020
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156022905 · Fordította: Kiss Marcell
Kollár_Betti I>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Lan Zhan, te tényleg olyan… Ha tudtam volna, nem térek magamhoz. Öntudatlan maradok az öledben egész úton.

Minden újabb kötetet még jobban szeretek, mint az előzőt, és ez egyenesen csodás!

És külön örülök, hogy lassan megvannak a romantikus részek is. Nekem nagyon átjönnek az érzelmek a könyvben, és mivel ezt amúgy is különösen fontosnak tartom, pláne virulok, hogy érezhetem.

klaratakacs P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Az eddigiek közül a legmozgalmasabb kötet, több csata, kevesebb elmélkedés. Ahogy a sorozatban, itt is Wei Wuxian karakterének az önazonossága fogott meg a legjobban és ez dühíti is a többieket a legjobban. Ami miatt „Akkor sem lenne igazam, ha igazam van?”. Hisz alapdolgokban, ennek megfelelően is viselkedik, ja és igaza van. Hősnek lenni nem könnyű, pláne akkor, ha ezzel mások életét befolyásolja negatívan. Lan Zhannak talán ezt a legnehezebb elfogadnia, bár szerintem érti mit, miért csinál.
A többi szereplőnél továbbra is az a jó, hogy hétköznapi jellemek egy nem éppen hétköznapi világban, nem tökéletesek, dühösek, befolyásolhatóak…
Továbbra is a második életben játszódó részeket szerettem jobban, más – könnyedebb – a hangulatuk, mint a múltbeli részeké.

gabriellaeld I>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Drága Bog, ez a sztori egyre jobb és jobb lesz a lágyan rusnya, giccsparádé borítók alatt.
Amikor Wen Ning rájön az utolsó pár oldalon, hogy spoiler én üvöltöttem itt a nappaliban, a felettünk lakó ikerbabás pár legynagyobb örömére. Falhoz vernek a plot twistek, jaj de nagyon jó ez a mese, jóisten gyere le. :"D ♡

2 hozzászólás
Ancalimë P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Sokáig óvtam magam ettől a kötettől. Persze végül imádtam ezt is, de sok benne a fájdalmas pillanat (ezeket az epizódokat egyébként a sorozatban is kihagytam, de majd ott is pótolom valamikor).

Vérzik a szívem spoiler, de mégis ami először eszembe jut erről a kötetről a Wenekkel kapcsolatban az az, hogy semmi sem fekete fehér.
Már a legelején is spoiler. Nagyon szeretem Wen Ninget, ő sem érdemelte meg a vele történteket. De végülis van abban pozitívum is, hogy spoiler.
Még a második kötetben olvashattuk azt a Wen klánszabályt az egyik vezetőtől, hogy meg kell ölni azt, aki elnyomja a többit. Tehát nem gondolkodott mindenki úgy mint Wen Ruohan (de egyébként én kedvelem őt mint egy érdekes villaint). Az, hogy egyszer ilyen vezetője akadt egy klánnak még nem jelenti azt, hogy a többinek joga van az egész klánt kiírtani és megbélyegezni, de ha a többi klán veszteségére gondolunk mégis érthető, hogy sokan nem tudnak racionálisan gondolkodni és az érzelmeik irányítják őket. Tehát ahogy írtam, semmi sem fekete fehér.
WY-nek is igaza volt, amikor azt mondta, hogy módszereket és hatalomvágyat tekintve nem sok különbség van Jin és Wen klánvezér között. Ez is árnyalja a helyzetet. Guangyaot pedig inkább ne is említsük ilyen szempontból.
Én Wen Zhuliut is tudom tisztelni valamilyen szinten.
A legjobb példa pedig WY és a Luanzang domb lakosai.

A kötet egyik fő pontja WY árnyaltságának és spoiler bemutatása. Tényleg nagyon szeretem ezt a karaktert és az összetettségét. De ugyanígy vagyok Jiang Chenggel is. Számomra az egész történet legfájdalmasabb pontja az, ami az ő kapcsolatukkal történt. Bár főleg WY szemszögéből van bemutatva az egész, de mégsem tudok fekete fehéren nézni, ahol csak az egyik fél hibáztatható mindenért. Legyenek néha bármennyire idegesítőek és makacsok, cselekedjenek bármilyen mértékben egymás ellen vagy tekintse JC WY-t bármennyire árulónak (bár azt tegyük hozzá, hogy ebben WY is ludas azzal, hogy egy bizonyos dolgot titokban tartott JC előtt), én mégis azt mondom, hogy a saját szemszögéből teljesen igaza van mindkettőnek és abszolút érthető minden cselekedetük. És ezért is olyan tragikus ez az egész. Mindemellett tiszteletet is érdemelnek mindketten, hiszen más okokból, de mindkettőnek a nulláról kellett indulnia mindenféle segítség és támogatás nélkül. spoiler Tényleg imádom ezt a párost.
A múltbéli kutyás jelenet pedig ismét eszembe jutott, hogy mekkora egy hulladék apa volt Fengmian. Jiang Cheng deserved better.

Úgy emlékszem, hogy Xichenről még nem írtam egyik értékelésemben sem. Ő is azok közé a karakterek közé tartozik, akiket nagyon szeretek. Kedvelem a testvéri kapcsolatát LZ-nal és a sok különbség ellenére hasonlóságot is vélek felfedezni, hiszen mindketten szenvedélyesen ragaszkodnak a számukra fontos személyhez (LZ WY-hez, Xichen pedig Guangyaohoz). Ez a szeretet valamilyen szinten elvakulttá is teszi őket és ameddig csak lehet, megpróbálják őket védelmezni.

Zixuan ebben a kötetben is megmutatta többször is, hogy arroganciája és származása ellenére mégis az egyik legkorrektebb karakter. A qionqgi úton történt esemény a kötet legtragikusabb pontjai közé tartozik.
Szeretném Jin Linget is kiemelni, mivel ebben a kötetben neki is van mit feldolgozni és az ő karakterét is jobban megérthetjük a könyv végén.
JC és JL kapcsolatáról pedig annyit, hogy szerintem az mindent elmond, hogy JC még a spoiler.

Igen, okkal nem írok semmit a szerelmi szálról, ugyanis továbbra is tartom magamat ahhoz, hogy a könyvbeli verzió a közelébe se ér a sorozatos verziónak és számomra a sorozatnak köszönhetően LZ karakterében ez az erőszakosság és durva viselkedés nagyon idegen.

Legtöbbször azon a véleményen vagyok, hogy a sorozat jobb mint a könyv, viszont vannak kivételek (WY karakterének mosdatása, JC és Wen Qing erőltetett szerelmi szála ami csak még rosszabb színben tüntette fel JC-t), de a legjobban ilyen szempontból a 3. kötet végén akadtam ki. Tudom, hogy vannak olyan dolgok, amiket a kínai szokások vagy törvények miatt kellett megváltoztatni, tehát ezt figyelembe veszem, de sokkal érzelmesebb lehetett volna itt a sorozat, ha nem változtatnak semmit. Gondolok itt spoiler.

Beatrice8>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

„– Kit érdekel a zsúfolt, széles út? Én már csak a deszkahidamon járok a sötétben…”
Ez az idézet is mindig elszomorít és igazából ez a könyv, ahogy számítani lehetett rá a legszomorúbb a sorozatban. Persze, az előzőekben is történtek tragédiák illetve majdnem könnyeztem egyes részeken a jövő tudatában, de ebben a részben történt meg az össze Nagy Tragédia szinte. Szerencsére azért nem csak lehangoló jelent volt lehangoló jelenet hátán, sikerült még csak egyszer sem sírnom rajta. Voltak benne nagyon vicces és szórakoztató részek is. Egyébként is csak ámultam és bámultam, hogy mennyi történés bele lett sűrítve ebbe az egy részbe.
Kedvenc rész egyértelműen a borítón is szereplő vadászaton történtek… Az valami fantasztikus volt.
A jelenben meg nagyon cuki volt, hogy Wei Wuxian folyamatosan egy kicsit akart! :DD Meg persze máskor is cuki, bár itt eléggé előjött a másik oldala is… Lan Wangjiról szerintem most nincs is más megjegyzésem, mint hogy továbbra is imádom.
Örülök, hogy a sorozat után olvasom a könyveket, mert így ugyan meglepetés már nem ér, de értékelhetem a kis plusz információkat, apró eltéréseket meg persze a romantikus szál nagy részét.
Lan Xichent továbbra is imádom. Az egyik legjobb támogató karakter és sajnálom, hogy… de erről majd inkább a következő résznél.
Összességében remek ötlet volt az elején eldönteni, hogy az összes rész 5 csillagos lesz és kész, nagyban megkönnyíti az értékelést. Na meg az is, hogy imádom az egész történetet már hónapok óta, úgyhogy tényleg ajánlom!

diamondfox>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Az igaz fájdalom, hogy ezerszer jobb már a fordítás, élvezetes a sztori – és mégis, annyira nehezen haladok az olvasással, hogy csak akkor állok neki igazán, amikor már réges rég vissza kellett volna vinni a könyvtárba… bocsi, ha valaki rám vár (megint).

Ez a könyv meglepően véres volt – elmesélte a múlt azon szeletét, amire az első könyv óta vártam. Izgalmas volt, bár a végére már ismét belezavarodtam a rengeteg névbe. Egy picit jobban is lehetett volna jelölni a múltmesélést és a jelenidőt, mert háromszor is azt hittem, hogy még mindig az egyikben vagyunk, miközben ugrottunk az időben. Ettől függetlenül élvezetes volt, most pedig végre picit „romantizálódik” a helyzet.

Mara_olvas>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Egyre több minden derül ki a múltból, és lassan haladunk a jelenben.
Végre megtudtam, hogy miért fordult mindenki Wei Wuxian ellen. Gyorsan olvastam ezt a részt, mert ennyi igazságtalansággal már régen találkoztam mint ebben a könyvben. Megviselt ez a sok dráma, és minél előbb szerettem volna letudni.
Az egyetlen pozitívum az volt, hogy bármit is kavartak Wei Wuxian ellen, Lan Wangji végig hitt benne, és kitartott mellette.
Remélem a befejező rész csupa vidámság lesz, és kárpótol mindenért.

crissy>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

A harmadik rész szintén sok, sajnos irtó fájdalmas, de jelentős részt foglal magába. Sokat sírtam ezen a könyvön, pedig tudtam, hogy kivel mi fog történni, de szerintem akárhányszor újraolvasom a könyveket, vagy újranézem a TV sorozatot vagy a donghuat, egyszerűen nem fogom kibírni anélkül, hogy bőgjek egy jót rajtuk. azért valljuk be, egy jó kis sírás néha még jót is tehet az embernek.

Az előző kötet egy fájdalmas emlékkel ér véget, spoiler. Megismerjük Wen Ninget, az egyik legszerethetőbb karaktert, Wei Wuxian hű „követőjét”, barátját. Ő az, aki tényleg elejétől végig, egy percnyi habozás nélkül tartott ki Wei Wuxian mellett, barátságuk a sírig és még annál tovább is kitart. E kötet elején Wen Ning segít Wei Wuxiannak és Jiang Chengnek spoiler annak ellenére, hogy az ellenség klánhoz, a Qishan Wen klánhoz tartozik. Jiang Chen úgy dönt, hogy a maga módján áll bosszút spoiler, ennek pedig az a következménye, hogy Wen Chao védelmezője, Wen Zhuliu, más nevén a Magolvasztó Kéz spoiler. Ennek a jelenetnek a fontosságára a későbbiekben fog fény derülni. Ezt a jelenetet azért emeltem ki, mert én itt jöttem rá, hogy mennyire, de mennyire szeretem és becsülöm Wei Wuxiant. Alapból nagyon szeretem az ilyen „igazságharcos” típusú szereplőket, úgyhogy nem is kellett engem túl sokat győzködni arról, hogy kedvenccé avassam őt. Egy önzetlen vezéregyéniség, aki sosem fél másokat maga elé helyezni.

Sajnos Wen Chao végül elkapja Wei Wuxiant, s a Luanzang-domb Halotti Völgyébe dobja őt. A többi klán időközben elindítja a Naplövés hadjáratot a Qishan Wen klán ellen. Wei Wuxian nem hal meg, három hónapot tölt ott, s az itt töltött idő kovácsolja őt Yiling pátriárkájává, majd visszatér s bosszút áll Wen Chaon. Ez viszont ismét elindít egy lavinát, ami teljesen ártalmas neki, hiszen hiába akar ő jót a démoni ereje ellenére, nagyon kevesen értik meg őt, és még kevesebben állnak ki és tartanak ki mellette. Sajnos Jinag Cheng kitagadja őt a Yunmen Jiang klánból, hiszen Wei Wuxian magára vállalta azt, hogy megmenti Wen Ninget, Wen Quinget s a Wen család maradék, többnyire idősekből, gyerekekből s betegekből álló tagjait. spoiler

Bánom, hogy Jin Zixuan és Jiang Yanli kapcsolatáról nem sok szó esik, pedig nekik is megvan ám a szép szerelmi történetük, ami spoiler

Viszont itt ismerkedünk meg A-Yuannal is, a Wen családhoz tartozó kisfiúval, aki nagyon a szívemhez nőtt, és persze ebben a kötetben spoiler. A jelenben is újabb titkokról hull le a lepel, ami Jin Guangyaot illeti. A kötet végén a csónakos jelenet, amikor spoiler Zseniális volt. Imádom a srácokat :D Jin Ling miatt pedig szakadt meg a szívem, hiszen szegényke nagyon magányos a szülei s igaz barátok nélkül. Őt Jiang Cheng nevelte, mivel Jin Ling szülei Jin Zixuan és Jiang Yanli, és ugye Jiang Cheng szíve mindig a helyén van, de sajnos érzelmi téren nagyon nem tud kibontakozni. Örülök viszont, hogy Jin Ling megismerkedik a többi fiatal kultivátorral, többek között Lan Shizui-val és Lan Jingyivel, akikkel többször összeakad a bajszuk, viszont az együtt átélt történetek szoros barátságot fűz közöttük.

Ebben a kötetben nagy hangsúly volt a múlton, és sok sok csatáról olvashatunk. Szerintem ebben a részben látszik a legjobban a különbség Wei Wuxian és Jiang Cheng között, hiszen előbbi a szívére, utóbbi az eszére hallgatott. Tudom, hogy Jiang Cheng az egyik legmegosztóbb karakter, de valahol őt is meg lehet érteni, hiszen friss klánvezér, még nagyon fiatal, muszáj a klán érdekeit is nézze, s szerintem kettejük kapcsolata nagyon elcsúszik azon, hogy egyszerűen pocsékul kommunikálnak egymással, s meg se akarják érteni a másikat. Sok sok év, sok tragédia, sok titok és sok felismerés kell ahhoz, hogy végre tisztuljanak közöttük az érzelmek, a barátságuk, testvéri kapcsolatuk viszont már sosem lesz a régi.

Na meg Lan Wangji… Mindig eljátszom a gondolattal, hogy ő vajon mikor szeretett bele Wei Wuxianba, s egyszerűen nem tudnék egy pillanatot kiragadni, viszont nála szerintem élesebben látszik a váltás Wei Wuxianhoz való hozzáállásában. Ha valamit ki tudnék ragadni a TV sorozatból, amiről szívesen olvastam volna a könyben, az az a jelenet lenne, ahol spoiler.

Ez a kötet is 5* számomra.


Népszerű idézetek

_Sophie_>!

– Kit érdekel a zsúfolt, széles út? Én már csak a deszkahidamon járok a sötétben…

274. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wei Wuxian
6 hozzászólás
_Sophie_>!

– Hanguang-jun, miért esett össze Wei úrfi? – kérdezte Ouyang Zizhen.
– Elfáradt – válaszolta Lan Wangji.
– Azt gondoltam, hogy sohasem fárad el! – furcsállta a dolgot Lan Jingyi.
A többi fiú is megdöbbent. Yiling legendás pátriárkája a sétáló holtakkal folytatott küzdelem után összeesett a fáradtságtól. Pedig azt gondolták volna, hogy efféle teremtményeket egy csettintéssel elintéz. Lan Wangji megrázta a fejét, majd négy szót mondott:
– Ő is csak ember.

392. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Jingyi · Lan Wangji · Ouyang Zichen · Wei Wuxian
Anabelle P>!

— Gyere velem vissza Gusuba! — hangsúlyozott ki minden egyes szótagot Lan Wangji.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Wangji · Wei Wuxian
Klaudia98>!

Az imádkozó sáska a kabócára les, és nem látja a háta mögött a rigót.

355. oldal

1 hozzászólás
ReadableWorld>!

– Nem szeretsz engem? Egyenesen gyűlölsz? Akkor fuss, de bárhova szaladsz, nem szabadulsz tőlem. Inkább szokj meg, és szeress engem!

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wei Wuxian
tealevel99>!

[…] Még apának is hívtad! Minek szoktál engem hívni? Bátyusnak, vagyis kevesebbnek tartasz engem nála!
    – Nem is hívtam apának! – ugrott fel Wen Yuan.
    – Hallottam, de nem érdekel – mondta Wei Wuxian. – Még a bátyádnál és apádnál is fontosabb ember akarok lenni neked. Minek is hívjál hát?
    – De… de nem hívhatlak anyának… – biggyesztette le az ajkát Wen Yuan. – Az furcsa lenne…
    – Ki mondta, hogy anyának hívj? – fortyant fel megint Wei Wuxian. […]

273. oldal, 17.rész - Hanguang

Kapcsolódó szócikkek: Lan Wangji · Wei Wuxian · Wen Yuan
2 hozzászólás
Klaudia98>!

Wei Wuxian elnémult. Az állát simogatva morfondírozott. Ennyire jóképű lennék? A jóképűségem riaszthatta el?

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wei Wuxian
2 hozzászólás
never_mind>!

Amikor az ő oldalukon állsz, nem vagy más, mint a zseniális csodabogár, a varázslatos hős, a felkelés ősereje, a magányos kiválóság. Amikor azonban mást gondolsz, mint ők, rögtön erkölcstelen őrült lesz belőled, aki a ferde ösvényre lépett.

243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jiang Cheng
ReadableWorld>!

– Ami pedig a szívemet illeti, mit is tudnának róla mások? Miért is foglalkozna vele bárki?

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wei Wuxian
Nettaa0316 P>!

– Minél inkább kényszerítenek, annál kevésbé tudnak rávenni a dologra.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wei Wuxian

A sorozat következő kötete

A démoni kultiváció nagymestere sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rou Bao Bu Chi Rou: The Husky and His White Cat Shizun – A Husky és az ő fehér macska mestere 2.
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger
Karen Chance: Árnyak vonzásában
Aurora Lewis Turner: Lloyd, a belső szörnyeteg
Brent Weeks: Túl az árnyakon
Richard A. Knaak: Démonlélek
Bridget Collins: A könyvkötő
T. J. Klune: A suttogó ajtón túl