10. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
14. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

A ​démoni kultiváció nagymestere 3. (A démoni kultiváció nagymestere 3.) 242 csillagozás

Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Yiling ​pátriárkája, Wei Wuxian életét veszti a Luanzang-domb ostromában.
Mindenki a vesztét akarta, átkozták, amiért fellázadt és dühöngve tombolt. Örömmel fogadta a halálát az egész kultivátorvilág.
Wei Wuxian talán nem is lehetne elégedettebb, hogy magányosan kóborló lélek lehet, tizen-egynéhány év elteltével mégis megidézik és új testbe kényszerítik. Nem tehet mást, vissza kell térnie ebbe a világba! Titkolni próbálja ugyan új testében az igazi kilétét, de váratlan események folytán a Gusu Lan klánhoz tartozó Lan Wangji magával viszi a klánja otthonába.
Bármennyire meg volt is győződve mindenki, hogy a démoni kultiváció nagymestere úgy elpusztult, hogy még holttestet sem hagyott maga után, Wei Wuxian újjászületik, és újra szembenézhet a hajdanán őt legyőző kultivátorklánok tagjaival. Azonban még ennél is nagyobb probléma, hogy a korábban konzervatív és rugalmatlan Lan Wangji immáron mindent megtesz, hogy maga mellett tartsa, nyugodtan viseli a… (tovább)

>!
Művelt Nép, Budapest, 2020
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156022905 · Fordította: Kiss Marcell

Kapcsolódó zóna

!

Mo Xiang Tong Xiu

251 tag · 3505 karc · Utolsó karc: 2022. augusztus 8., 15:41 · Bővebben


Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Wei Wuxian · Lan Wangji · Jiang Cheng · Lan Sizhui · Lan Xichen · Wen Ning · Jin Ling · Lan Jingyi · Wen Qing · Jin Guangyao · Wen Yuan · Jin asszony · Jin Chan · Jin Zixuan · Ouyang Zichen


Kedvencelte 78

Most olvassa 8

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 54


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Valamelyik nap, amikor éppen ezt a könyvet olvastam, a húgom megkérdezte, hogy miről is szól ez a könyv/sorozat. Mire én szavakban és főleg a könyv által kiváltott érzelmekről kezdtem el neki makogni. Nem beszélve az angol-magyarosított’ kínai nevekről és arról, hogy éppen a nevek miatt kell nagyon figyelni, mert egy személynek van három különböző neve. Jobb esetben. Tehát írni sem a legegyszerűbb róla. Főleg spoiler nélkül.
Eddig ez a rész tetszett a legjobban. A történet főleg a múltban játszódik, és ahogy egyre jobban haladt előre, kezdett minden tisztulni. Azt viszont komolyan nem értem, miért kell a legizgibb’ részre jövő nyárig várni?

11 hozzászólás
klaratakacs P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Az eddigiek közül a legmozgalmasabb kötet, több csata, kevesebb elmélkedés. Ahogy a sorozatban, itt is Wei Wuxian karakterének az önazonossága fogott meg a legjobban és ez dühíti is a többieket a legjobban. Ami miatt „Akkor sem lenne igazam, ha igazam van?”. Hisz alapdolgokban, ennek megfelelően is viselkedik, ja és igaza van. Hősnek lenni nem könnyű, pláne akkor, ha ezzel mások életét befolyásolja negatívan. Lan Zhannak talán ezt a legnehezebb elfogadnia, bár szerintem érti mit, miért csinál.
A többi szereplőnél továbbra is az a jó, hogy hétköznapi jellemek egy nem éppen hétköznapi világban, nem tökéletesek, dühösek, befolyásolhatóak…
Továbbra is a második életben játszódó részeket szerettem jobban, más – könnyedebb – a hangulatuk, mint a múltbeli részeké.

Kollár_Betti I>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Lan Zhan, te tényleg olyan… Ha tudtam volna, nem térek magamhoz. Öntudatlan maradok az öledben egész úton.

Minden újabb kötetet még jobban szeretek, mint az előzőt, és ez egyenesen csodás!

És külön örülök, hogy lassan megvannak a romantikus részek is. Nekem nagyon átjönnek az érzelmek a könyvben, és mivel ezt amúgy is különösen fontosnak tartom, pláne virulok, hogy érezhetem.

gabriellaeld I>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Drága Bog, ez a sztori egyre jobb és jobb lesz a lágyan rusnya, giccsparádé borítók alatt.
Amikor Wen Ning rájön az utolsó pár oldalon, hogy spoiler én üvöltöttem itt a nappaliban, a felettünk lakó ikerbabás pár legynagyobb örömére. Falhoz vernek a plot twistek, jaj de nagyon jó ez a mese, jóisten gyere le. :"D ♡

2 hozzászólás
Beatrice8>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

„– Kit érdekel a zsúfolt, széles út? Én már csak a deszkahidamon járok a sötétben…”
Ez az idézet is mindig elszomorít és igazából ez a könyv, ahogy számítani lehetett rá a legszomorúbb a sorozatban. Persze, az előzőekben is történtek tragédiák illetve majdnem könnyeztem egyes részeken a jövő tudatában, de ebben a részben történt meg az össze Nagy Tragédia szinte. Szerencsére azért nem csak lehangoló jelent volt lehangoló jelenet hátán, sikerült még csak egyszer sem sírnom rajta. Voltak benne nagyon vicces és szórakoztató részek is. Egyébként is csak ámultam és bámultam, hogy mennyi történés bele lett sűrítve ebbe az egy részbe.
Kedvenc rész egyértelműen a borítón is szereplő vadászaton történtek… Az valami fantasztikus volt.
A jelenben meg nagyon cuki volt, hogy Wei Wuxian folyamatosan egy kicsit akart! :DD Meg persze máskor is cuki, bár itt eléggé előjött a másik oldala is… Lan Wangjiról szerintem most nincs is más megjegyzésem, mint hogy továbbra is imádom.
Örülök, hogy a sorozat után olvasom a könyveket, mert így ugyan meglepetés már nem ér, de értékelhetem a kis plusz információkat, apró eltéréseket meg persze a romantikus szál nagy részét.
Lan Xichent továbbra is imádom. Az egyik legjobb támogató karakter és sajnálom, hogy… de erről majd inkább a következő résznél.
Összességében remek ötlet volt az elején eldönteni, hogy az összes rész 5 csillagos lesz és kész, nagyban megkönnyíti az értékelést. Na meg az is, hogy imádom az egész történetet már hónapok óta, úgyhogy tényleg ajánlom!

crissy>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

A harmadik rész szintén sok, sajnos irtó fájdalmas, de jelentős részt foglal magába. Sokat sírtam ezen a könyvön, pedig tudtam, hogy kivel mi fog történni, de szerintem akárhányszor újraolvasom a könyveket, vagy újranézem a TV sorozatot vagy a donghuat, egyszerűen nem fogom kibírni anélkül, hogy bőgjek egy jót rajtuk. azért valljuk be, egy jó kis sírás néha még jót is tehet az embernek.

Az előző kötet egy fájdalmas emlékkel ér véget, spoiler. Megismerjük Wen Ninget, az egyik legszerethetőbb karaktert, Wei Wuxian hű „követőjét”, barátját. Ő az, aki tényleg elejétől végig, egy percnyi habozás nélkül tartott ki Wei Wuxian mellett, barátságuk a sírig és még annál tovább is kitart. E kötet elején Wen Ning segít Wei Wuxiannak és Jiang Chengnek spoiler annak ellenére, hogy az ellenség klánhoz, a Qishan Wen klánhoz tartozik. Jiang Chen úgy dönt, hogy a maga módján áll bosszút spoiler, ennek pedig az a következménye, hogy Wen Chao védelmezője, Wen Zhuliu, más nevén a Magolvasztó Kéz spoiler. Ennek a jelenetnek a fontosságára a későbbiekben fog fény derülni. Ezt a jelenetet azért emeltem ki, mert én itt jöttem rá, hogy mennyire, de mennyire szeretem és becsülöm Wei Wuxiant. Alapból nagyon szeretem az ilyen „igazságharcos” típusú szereplőket, úgyhogy nem is kellett engem túl sokat győzködni arról, hogy kedvenccé avassam őt. Egy önzetlen vezéregyéniség, aki sosem fél másokat maga elé helyezni.

Sajnos Wen Chao végül elkapja Wei Wuxiant, s a Luanzang-domb Halotti Völgyébe dobja őt. A többi klán időközben elindítja a Naplövés hadjáratot a Qishan Wen klán ellen. Wei Wuxian nem hal meg, három hónapot tölt ott, s az itt töltött idő kovácsolja őt Yiling pátriárkájává, majd visszatér s bosszút áll Wen Chaon. Ez viszont ismét elindít egy lavinát, ami teljesen ártalmas neki, hiszen hiába akar ő jót a démoni ereje ellenére, nagyon kevesen értik meg őt, és még kevesebben állnak ki és tartanak ki mellette. Sajnos Jinag Cheng kitagadja őt a Yunmen Jiang klánból, hiszen Wei Wuxian magára vállalta azt, hogy megmenti Wen Ninget, Wen Quinget s a Wen család maradék, többnyire idősekből, gyerekekből s betegekből álló tagjait. spoiler

Bánom, hogy Jin Zixuan és Jiang Yanli kapcsolatáról nem sok szó esik, pedig nekik is megvan ám a szép szerelmi történetük, ami spoiler

Viszont itt ismerkedünk meg A-Yuannal is, a Wen családhoz tartozó kisfiúval, aki nagyon a szívemhez nőtt, és persze ebben a kötetben spoiler. A jelenben is újabb titkokról hull le a lepel, ami Jin Guangyaot illeti. A kötet végén a csónakos jelenet, amikor spoiler Zseniális volt. Imádom a srácokat :D Jin Ling miatt pedig szakadt meg a szívem, hiszen szegényke nagyon magányos a szülei s igaz barátok nélkül. Őt Jiang Cheng nevelte, mivel Jin Ling szülei Jin Zixuan és Jiang Yanli, és ugye Jiang Cheng szíve mindig a helyén van, de sajnos érzelmi téren nagyon nem tud kibontakozni. Örülök viszont, hogy Jin Ling megismerkedik a többi fiatal kultivátorral, többek között Lan Shizui-val és Lan Jingyivel, akikkel többször összeakad a bajszuk, viszont az együtt átélt történetek szoros barátságot fűz közöttük.

Ebben a kötetben nagy hangsúly volt a múlton, és sok sok csatáról olvashatunk. Szerintem ebben a részben látszik a legjobban a különbség Wei Wuxian és Jiang Cheng között, hiszen előbbi a szívére, utóbbi az eszére hallgatott. Tudom, hogy Jiang Cheng az egyik legmegosztóbb karakter, de valahol őt is meg lehet érteni, hiszen friss klánvezér, még nagyon fiatal, muszáj a klán érdekeit is nézze, s szerintem kettejük kapcsolata nagyon elcsúszik azon, hogy egyszerűen pocsékul kommunikálnak egymással, s meg se akarják érteni a másikat. Sok sok év, sok tragédia, sok titok és sok felismerés kell ahhoz, hogy végre tisztuljanak közöttük az érzelmek, a barátságuk, testvéri kapcsolatuk viszont már sosem lesz a régi.

Na meg Lan Wangji… Mindig eljátszom a gondolattal, hogy ő vajon mikor szeretett bele Wei Wuxianba, s egyszerűen nem tudnék egy pillanatot kiragadni, viszont nála szerintem élesebben látszik a váltás Wei Wuxianhoz való hozzáállásában. Ha valamit ki tudnék ragadni a TV sorozatból, amiről szívesen olvastam volna a könyben, az az a jelenet lenne, ahol spoiler.

Ez a kötet is 5* számomra.

Takkancs90>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Hogy én hány könycseppet morzsoltam el ez alatt a könyv alatt, és hányszor dobbant meg a szívem…. Lan Wangji és Wei Wuxian annyira tökéletes páros! Igazi hullámvasút volt ez a rész!
Végre az egész történet kezd teljesen alakot ölteni a fejemben, már alig várom a végkifejletet! Jiang Chen-t egyszerűen nem fogom tudni megszeretni, képtelen a megbocsátásra és a saját haragjának elengedésére… Kíváncsian várom a nagy szembesítő részt, hogyan jelenik meg a könyvben… Ez egy csodálatos történet, örökké hálás leszek, hogy rátaláltam!

Karinaa7 P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Jajjj ezek a nevek még mindig… Zixuan és Zixun, na nekik sok időbe tartott, mire rájöttem, hogy két külön emberről van szó és én vagyok az a szerencsétlen, aki nem veszi észre azt az egy betű különbséget.
Az első könyvhöz képest annyi minden derült már ki és ahogy haladunk, úgy lesz egyre izgalmasabb és annál jobban akarom, hogy ne legyen vége. Az első könyv után nem gondoltam volna, hogy ilyen fanatikus leszek.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2020
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156022905 · Fordította: Kiss Marcell
FSzK P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

A négy kötet közül ez a rész a legfájdalmasabb.
A könyv nagy része olyan, mint egy tömegszerencsétlenség szemtanújának lenni: tenni nem lehet semmit, csak nézni hogyan rohannak fék nélkül a vesztükbe.. Lótuszrév ostroma, spoiler és spoiler halála, ahogy Wei Wuxian spoiler mind-mind tragikus történések, amiket csak néhány szép pillanat old, mint a spoiler vagy amikor spoiler.
Őszintén én szeretem a múlt és jelen részei közötti ugrálást – vagy már csak hozzászoktam MXTX stílusához :D – és most is a múlt sok fájdalma mellett a jelenben játszódó jeleneteket élveztem igazán olvasni.
Folytatom is tovább, jön a kedvenc kötetem!

Klaudia98>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Szerintem ez a legsötétebb a kötetek közül. A múlt. Egyik szereplőnek sem volt nagy élmény. Lótuszrév pusztulása, a Wenek, a háború, Luanzang-domb… Ejjj, igencsak rájárt a rúd mindenkire :/ Mondjuk, a jelenben sem épp fényes a helyzet… Hát, igen, mint mondtam, ez a legsötétebb és legnehezebben emészthető kötet. Viszont tele van izgalmakkal, és pillanatokkal, amik a cenzúra miatt nem kerültek be a sorozatba.

off


Népszerű idézetek

_Sophie_>!

– Kit érdekel a zsúfolt, széles út? Én már csak a deszkahidamon járok a sötétben…

274. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wei Wuxian
6 hozzászólás
_Sophie_>!

– Hanguang-jun, miért esett össze Wei úrfi? – kérdezte Ouyang Zizhen.
– Elfáradt – válaszolta Lan Wangji.
– Azt gondoltam, hogy sohasem fárad el! – furcsállta a dolgot Lan Jingyi.
A többi fiú is megdöbbent. Yiling legendás pátriárkája a sétáló holtakkal folytatott küzdelem után összeesett a fáradtságtól. Pedig azt gondolták volna, hogy efféle teremtményeket egy csettintéssel elintéz. Lan Wangji megrázta a fejét, majd négy szót mondott:
– Ő is csak ember.

392. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Jingyi · Lan Wangji · Ouyang Zichen · Wei Wuxian
Klaudia98>!

Az imádkozó sáska a kabócára les, és nem látja a háta mögött a rigót.

355. oldal

1 hozzászólás
Anabelle P>!

— Gyere velem vissza Gusuba! — hangsúlyozott ki minden egyes szótagot Lan Wangji.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Wangji · Wei Wuxian
Klaudia98>!

Wei Wuxian elnémult. Az állát simogatva morfondírozott. Ennyire jóképű lennék? A jóképűségem riaszthatta el?

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wei Wuxian
ReadableWorld>!

– Nem szeretsz engem? Egyenesen gyűlölsz? Akkor fuss, de bárhova szaladsz, nem szabadulsz tőlem. Inkább szokj hozzá, és szeress engem!

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wei Wuxian
never_mind>!

Amikor az ő oldalukon állsz, nem vagy más, mint a zseniális csodabogár, a varázslatos hős, a felkelés ősereje, a magányos kiválóság. Amikor azonban mást gondolsz, mint ők, rögtön erkölcstelen őrült lesz belőled, aki a ferde ösvényre lépett.

243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jiang Cheng
tealevel99>!

[…] Még apának is hívtad! Minek szoktál engem hívni? Bátyusnak, vagyis kevesebbnek tartasz engem nála!
    – Nem is hívtam apának! – ugrott fel Wen Yuan.
    – Hallottam, de nem érdekel – mondta Wei Wuxian. – Még a bátyádnál és apádnál is fontosabb ember akarok lenni neked. Minek is hívjál hát?
    – De… de nem hívhatlak anyának… – biggyesztette le az ajkát Wen Yuan. – Az furcsa lenne…
    – Ki mondta, hogy anyának hívj? – fortyant fel megint Wei Wuxian. […]

273. oldal, 17.rész - Hanguang

Kapcsolódó szócikkek: Lan Wangji · Wei Wuxian · Wen Yuan
2 hozzászólás
ReadableWorld>!

– Ami pedig a szívemet illeti, mit is tudnának róla mások? Miért is foglalkozna vele bárki?

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wei Wuxian
Sli P>!

– Mindenkinek megvan a maga tennivalója ezen a világon, az út, amelyen járnia kell.

274. oldal, 17. rész - Hanguang (Művelt Nép, 2020)

Kapcsolódó szócikkek: út · Wei Wuxian

A sorozat következő kötete

A démoni kultiváció nagymestere sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Lim: Fénytörések
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Csóti Lili: Hetedvérig
V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete
Darynda Jones: Második sírhant
Karen Chance: Átölel az éjszaka