37. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
41. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

A ​démoni kultiváció nagymestere 2. (A démoni kultiváció nagymestere 2.) 293 csillagozás

Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.

Yiling ​pátriárkája, Wei Wuxian életét veszti a Luanzang-domb ostromában.
Mindenki a vesztét akarta, átkozták, amiért fellázadt és dühöngve tombolt. Örömmel fogadta a halálát az egész kultivátorvilág.
Wei Wuxian talán nem is lehetne elégedettebb, hogy magányosan kóborló lélek lehet, tizen-egynéhány év elteltével mégis megidézik és új testbe kényszerítik. Nem tehet mást, vissza kell térnie ebbe a világba! Titkolni próbálja ugyan új testében az igazi kilétét, de váratlan események folytán a Gusu Lan klánhoz tartozó Lan Wangji magával viszi a klánja otthonába.
Bármennyire meg volt is győződve mindenki, hogy a démoni kultiváció nagymestere úgy elpusztult, hogy még holttestet sem hagyott maga után, Wei Wuxian újjászületik, és újra szembenézhet a hajdanán őt legyőző kultivátorklánok tagjaival. Azonban még ennél is nagyobb probléma, hogy a korábban konzervatív és rugalmatlan Lan Wangji immáron mindent megtesz, hogy maga mellett tartsa, nyugodtan viseli a… (tovább)

>!
Művelt Nép, Budapest, 2020
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156022899 · Fordította: Kiss Marcell
>!
Művelt Nép, Budapest, 2020
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156022776 · Fordította: Kiss Marcell

Kapcsolódó zóna

!

Mo Xiang Tong Xiu

257 tag · 3538 karc · Utolsó karc: 2022. szeptember 29., 11:44 · Bővebben


Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Wei Wuxian · Lan Wangji · Jiang Cheng · Lan Sizhui · Lan Xichen · Wen Ning · Jin Ling · Lan Jingyi · Nie Huaisang · Xiao Xingchen · Xue Yang · Jin Guangyao · A-Qing · Song Lan · Nie Mingjue


Kedvencelte 87

Most olvassa 14

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 55


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.

Tudom, hogy ez a könyv lényegében ez egyetlen összefüggő regény lenne, csak a terjedelme miatt több részben (4-5) adják ki. Nem csak nálunk. Meg tudom érteni.
Tehát ez a része könnyebben ment, mert bár a kínai nevekkel továbbra is gondban vagyok, de már nem kellett olyan sokszor visszalapoznom a kötet elejére, a szereplők miatt. Ezzel már haladtam. Azt is meg tudom érteni, hogy miért van ennek a sorozatnak akkora rajongótábora. A regény óta megjelent animáció, képregény, és egy élőszereplős filmsorozat is a Netflix-en, amit én is minél hamarabb el szeretnék már végre kezdeni. Még akkor is, ha állítólag a cenzúra miatt teljesen meg lett fosztva a BL elemektől.
Akkor vissza a regényhez. Ebben a regényben bizony a világfelépítés eléggé terjedelmes. Ezért eltartott egy ideig, mire átláttam klánok helyzetét és megismerhettem a szereplőket körvonalazódni látszik egy igazán komplex, ám annál izgalmasabb történet. Ami továbbra sem könnyítette meg az olvasást, hogy számos szereplőnek több neve is van: (születési név, udvariassági név, egyéb rangok).
Tetszik, hogy Lan Wangji és Wei Wuxian teljesen ellentétei egymásnak. A papíremberkés jeleneteket lélegzetvisszafojtva olvastam.
Annyira megható, hogy mindketten titokban viselik az összes sérelmet és szenvedést. Mindketten másképpen. Míg az egyiküket szidják, átkozzák azért, mert ő a „gonosz", addig a másikat a tökéletesnek tekintik, mert úgy vélik, ő az egyik legjobb, legmegfontoltabb tanítvány. Míg az egyiknek semmi veszítenivalója, addig a másik mindent elveszíthet.

7 hozzászólás
Beatrice8>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.

Természetesen imádtam ezt a részt is. Határozottan kevésbé barátságos, mint az előző. Itt már volt Yi város, ahol sajnálhattuk szegény Xiao Xingchent, aki továbbra is az egyik kedvenc mellékszereplőm és elkezdődött a múlt rázós része, de egyértelmű, hogy annak a nagy része a következő részre maradt. :(( Hjajj mi lesz akkor?! Mindenestre itt már volt több olyan vicces rész, ami nem volt a sorozatban.
Vááá a kergetőzős rész :DD ♥♥♥♥ Szakadtam rajta. Az az egész jelenetsorozat zseniális volt, hangosan nevettem rajta és többször is elolvastam egymás után.

„Nem számított rá, hogy amikor mindenki félt tőle, és a kegyét kereste, Lan Wangji az arcába mondja a kritikáját; amikor pedig mindenki kitaszította és gyűlölte, ott állt mellette.”

“Kit érdekel a Gusu Lan klán két jádeköve? Mi vagyunk a Yunmeng Jiang klán két büszkesége!” ;((( Az egyik legikonikusabb két mondata a sorozatnak. Mindig megsirat kicsit, főleg, hogy ezután meghallgattam Jiang Cheng dalát. Olyan szomorú!
A sorozat története több helyen kitisztult nekem, volt a Yi város környékén olyan rész, ami nem teljesen volt tiszta.
A vége ismét remekül függő lett, megint csak örülök, hogy már ismerem a történetet, egyébként kemény lett volna. A következő részen azt hiszem sírni fogok, amilyen történések kilátásban vannak.
A borító itt is nagyon tetszik, olyan kis cuki és tetszenek a színei.
Összességében tehát imádtam az egészet, mint ahogy ez várható volt, letehetetlen, humoros, megható és a szereplők a szívem csücskei mind(kivéve, akik nem :D khm Xue Yang, spoiler, Jian Cheng anyja). A fiatalok imádnivalóak. Alig várom a következő részt!

Kollár_Betti IP>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.

Most vajon szeret vagy fél tőlem?, gondolkozott el Wei Wuxian. Vagy talán egyszerre mind a kettő?

Ez a sorozat visszahozta az olvasás kedvem, amit néhány hónapja picit elvesztettem, és ezért most külön hálás vagyok!

Szerettem ezt a könyvet is, csak úgy, mint az előzőt (és minden bizonnyal a további hármat is.) A visszaemlékező részeknek külön örültem, és már azzal se volt gondom, ki-kicsoda. Meg amúgy tök izgi volt, hogy eszembe jutottak a különböző jelenetek az animéből, úgyhogy kedvet kaptam újranézni azt is.

Ja, és imádom a részeg Lan Zhant.

Kosa P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.

Bevallom, eredetileg nem szándékoztam értékelést írni, de mivel a kedvenc jeleneteim zöme ebben a kötetben volt, nem álltam meg, íme.
A fonalat ugyanott vesszük fel, ahol az előző tészben letettük, azaz Yi városában, ahol megismerjük Xiao Xingchen történetét. Az írónő egy korábbi intejújában megemlítette, hogy ez a szál eredetileg egy különálló történetként indult – ez meg is látszik, de a legpozitívabb értelemben. Nagyjából ötven oldalon keresztül elfelejtjük Wangjit és Wuxiant, csak hogy görcsbe rándult gyomorral olvassuk Xue Yang mesterkedéseiről, drukkoljunk a lehetetlenért és összeszorított foggal olvassuk az elkerülhetetlent. off A regényfolyam első négyszáz oldalán bevallom, hiányzott egy jól felépített antagonista: nos, most többet is kapunk, és Xue Yang az első a sorban. Azon kívül, hogy egy komplett pszichológiai tanulmányt fel lehetne rá építeni, olyan mesteri szadizmussal szövi a szálakat, hogy az egy Alridge regénynek is becsületére vált volna.
Miközben a feldarabolt holttest utáni nyomozás során Wangji és Wuxian útja Lanling irányába vezet, egy röpke off flashback után a gyanú egyre inkább egy bizonyos személyre terelődik, aki bár súlyos titkokat rejteget, ravaszsága talán még Wei Yingén is túltesz.
A könyv utolsó negyedében visszatérünk a múltba, és megismerjük a Wen klán nyers rosszindulatát, akik egyre inkább rátelepednek a többi klánra, Wen Rouhan fia, Wen Chao pedig szégyentelenül kihasználja a fölényét a fiatal kultivátorokkal szemben.
A könyv során mindeössze nagyjából százötven oldalt töltünk a jelenben, és bár halad a cselekmény, (ó, de még mennyire!) mégis ez az utolsó visszaemlékezés az, ahol a jobban megismerhetjük a szereplők jellemét és egymáshoz fűződő kapcsolatát. Wuxian bátor és forrófejű, de ravasz és okos is, aki azonban végtelenül hűséges a klánjához, az egyik legikonikusabb jelenete, spoiler mindent elmond róla. Kicsit belátunk Wangji páncélja mögé off éés bizony még a legmakacsabb önámítók, (akik szeretik azt gondolni, hogy a borítón feszítő két legényke csak őrülten jó haverok) is észrevehetik, hogy itt bizony romantika lesz. Jobban megismerjük Jiang Chenget, aki egész életében az anyja kesergéseit hallgatta. Valószínűleg ő az egyik legellentmondásosabb karaktere a könyveknek, de gondoljatok csak bele: folyamatosan azzal szembesült, hogy a legjobb barátja mindenben jobb nála, az apja a másikat jobban szereti, ott vannak a pletykák arról, hogy Wuxian talán az ő fia, ráadásul az anyja mindezt nyíltan az orra alá dörgöli…erre mi történik? Wuxian barátja marad. Respect.
És ha már Yu asszony: az egész sztori egyik legkielégítőbb pillanatát neki köszönhetjük,(most komolyan, ki nem csapott a levegőbe a donguában látva?) de itt új mélységet kap a karaktere.
Ha a könyv hibáit akarnám felróni, talán -de csak talán- az a kicsit kaotikus történetvezetés. A múltba és más múltjába való ugrálás kissé zavaróan hat, de ha egyetlen tagolatlan, gigászi könyvként gondolunk rá, könnyebb ezeken túljutni. Most valószínűleg morcolják a szemöldöküket a kiadó munkatársai, de az új olvasóknak mindenképpen azt ajánlanám, hogy egyben (egymás után) olvassák a könyveket.

Végül amire mindenki várt: a fordítás. A kiadó munkatársai reagáltak az építő kritikákra, és a szöveg (bár kicsit hullámzó mértékben, de) összehasonlíthatatlanul gördülékenyebb lett. A szereplők jellemének sajátosságait sokkal inkább sikerült visszaadni (az „aha” hál' istennek lecserélődött), és a kínai kifejezéseket is sikerült barátságosan átmenteni magyarra. A helyesírási hibákról elvből nem nyilatkozom…viszont az olyan elírások vagy fordítói hibák, amik megváltoztatják a mondat értelmét, bizony előfordultak. És ami valóban zavart:„szemetjeiért”,„…ne hagyjál egyedül..”(ne hagyj egyedül) , „viselkedjél” (viselkedj), „ne mondjad nekem” (ne mondd nekem). Élőszóban még hagyján, de így leírva ezeket a formákat még soha nem láttam, csúnya és helytelen, pláne egy művelt kultivátor szájából. Esküszöm, ha ezek eltűnnek, többé egy rossz szavam se lesz.

Mit is mondhatnék még? Olvassátok, mert iszonyat jól összerakottak a szereplők. Olvassátok, mert teli van badass jelenettel. Olvassátok, ha kicsit össze akartok törni, de akkor is, ha nevetni akartok. És ha kell a romantika. De ne olvassátok evés közben.

2 hozzászólás
Navi P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.

A köyv nagy része visszaemlékezés volt, sok szereplőről megtudtuk, hogy lett belőle az, aki. Volt itt teknős, titkos szoba, anyai szeretet. Néha nem tudtam, hogy jelen vagy múlt, de a végére minden a helyére került. Ja nem, a fej az nem, viszont kiderült, ki az.

gabriellaeld I>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.

Lótuszrév ostrománál, amikor spoiler tudatában annak, mennyien haltak meg eddig és mennyien fognak még a háborúban, na kábé akkor kezdtem bőgni.

Ivenn P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.

Van úgy, hogy valami egyáltalán nem egy irodalmi remekmű, viszont valamilyen furcsa oknál fogva teljesen magába szippant. Nem tudnám megmondani, hogy miért függtem rá annyira erre a sorozatra, de az tuti, hogy eljutottam arra a szintre, hogy bele kellett kezdenem a manhuába és a Netflix sorozatba is. És így mindennel együtt annyira komplex az élmény, annyira sodró lendületű, hogy hú… már csak egy videójáték kellene, és azt mondanám, hogy elnyelt a flow! Tökéletes sztoriélmény.

Amint az érezhető, nagyon-nagyon élvezem ezt az egészet és szinte alig bírom letenni, de azt muszáj hozzátennem, hogy az írónő történetvezetése még mindig hagy némi kívánnivalót maga után: ennek a második résznek úgy a 70-80%-a visszaemlékezés, amivel olyan szempontból nincs baj, hogy nagyon érdekes és izgalmas részek ezek is, másfelől viszont a sűrűségük és terjedelmük miatt teljesen leuralják a jelenbeli eseményeket. Néha már annyira belemélyedünk a múltba, hogy furcsa, szinte idegen érzés visszarázódni a jelenbe. Ez pedig szerintem nem túl szerencsés. Persze tudom, hogy ez az egész sorozat egy nagy egybefüggő regény, amit csak a hosszúsága miatt szedtek részekre, de még így is túl aránytalannak tartom a jelen/múlt megosztását.
Ennek ellenére szerettem olvasni ezeket a részeket is. Most már kezdem érteni, hogy miért hasonlították a Trónok harcához a sztorit: egyre több mindent tudunk meg a klánok egymáshoz viszonyított kapcsolatáról és a klánok saját történetéről; egyre részletesebben kirajzolódik, hogy kinek mi a motivációja a történetben, illetve szépen haladunk afelé is, hogy kiderüljön, vajon Wei Wuxianból hogy lett az a démoni kultivátor, akinek végül meg kellett halnia mindenki utálatának kereszttüzében a történet elején. Azt is nagyon élvezetes olvasni, hogy Lan Wangji múltbeli ellenséges érzései hogyan változtak meg szép fokozatosan Wuxian irányába, és hogy a jelenbeli énje miért viselkedik már úgy vele, ahogy.

Lényegében ez egy elég komolyan és részletesen átgondolt történet, és nagyon tetszik, hogy folyamatosan visszanyúlunk a történet korábbi pontjaihoz és sokszor kiderül, hogy minden mindennel összefügg. Ügyesen csavarintja a szálakat a szerző, tényleg kezd olyan bonyodalmas lenni, mint a Trónok harca politikai szálai, de itt azért továbbra is nagy hangsúlyt kap a lazaság és helyzetkomikum, avagy a főszereplők bohóckodása és évődése, amely persze egy boys' love sztoriból nem maradhat ki. (Habár elviselnék benne több ilyen jelenetet, khm…)
Továbbra is nagyon jót tudok nevetni Wei Wuxian egy-egy hülyeségén, bár el tudom képzelni, hogy sokan pont ettől a falra másznak. Viszont a történet egyre csak sötétedik, szóval kíváncsi vagyok, hogy a folytatásokban mennyire marad humoros a hangulat, a fiúk tudják-e hozni azt a lazaságot majd a jelenben, mint eddig, vagy az egész tényleg elmegy egy nagyon drámai politikai harcba. Már nagyon várom, hogy kiderüljön!

crissy>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.

Ez a második rész sok olyan jelenetet tartalmaz, ami nálam benne van a top 5 legjelentősebb részletek között.

Folytatódik a történet a Yi városában, ahol megismerkedünk Xiao Xingchen, Song Lan, A Quing és Xue Yang rövid és fájdalmas történetével. Xue Yang fontos szerepet játszik a történetben, mivel a főgonosz mellett áll, s ő áll a legközelebb ahhoz, hogy elsajátítsa magának a démoni kultivációt, aminek alapítójaként Wei Wuxiant, más nevén Yiling pátriárkáját tartják. Különbség közöttük az, hogy Wei Wuxian végülis sosem akart rosszat, mindig a szíve szerint cselekedett még akkor is, ha ez sokszor vezette őt és mindenki mást is bajba, s neki hatalmas igazságérzete van. Xue Yang egyenesen gonosz, és őt a bosszúvágy hajtja, ami valahol értető is, de nem menti fel a felelősség alól. Snitten amúgy beszéltünk a lányokkal arról, hogy Xue Yang és Wei Wuxian sorsa mennyire hasonló lehetett volna, ha az utóbbit nem karolja fel Jiang Fengmian, mivel mindkettőnek nehéz gyerekkora volt. Lehet, ha Xue Yang mellett is lett volna egy pozitív példakép, akkor az ő sorsa is másképp alakul, de szerintem ezzel a pozitív példaképpel, Xiao Xingchennel túlságosan rosszkor rossz körülmények között ismerkednek meg, és spoiler. Persze, Xue Yangnak ígyis sikerült jól felbolygatni a történet szálait.

Megismerünk újabb karaktereket, mint Jin Guangyao, aki többek között a Lanling Jin jelenlegi klánvezére és Nie Mingjue, spoiler. Az öccsét, Nie Huaisangot már korábban is megismerhettük. S persze, találkozunk Lan Wangji bátyjával, Lan Xichennel, aki valljuk be, kb. a legnagyobb WangXian shippelő :DDD. Ebben a részben ők a jelenben játszanak nagy szerepet, hiszen kiderül, hogy kié a titokzatos kar, illetve sok új szál is be van vezetve főként Jin Guangyao által, amik még egy ideig bonyolultak és elvarratlanok maradnak.

A másik fő jelenetet egy visszaemlékezés jelképezi. Amikor Wei Wuxian előző testében élt még, tizenéves korában meghívást kap sok más kultivátortársával az akkor hatalomra törni vágyó klán birodalmába, a Qishan Wen klánhoz. Megismerünk két olyan karaktert, akik a legeglegutálatosabb szereplők közé tartoznak, Wen Chao és Wang Langjiao. Elveszik a kultivátorok kardjait és így küldik őket egy misszióra egy elszigetelt barlangba, ahol egy 400 éves szörnyeteget kell leküzdeniük. Nagyon sok rossz itt kezdődik ismét azzal, hogy Wei Wuxian egy fiatal lány megmentésére siet, ezzel ellenszegülve Wen Chaonak. Ez a barlangos jelenet nagyon sok mindenkinek a kedvencei közé tartozik, hiszen igazából itt kezd közelebb kerülni egymáshoz Wei Wuxian és Lan Wangji.

A visszaemlékezésben is megismerünk több kulcsszereplőt, pl. Jiang Cheng nővérét, Jiang Yanlit (my queen ❤), Jin Zixuant, Mianmiant (a lány, akit megment Wei Wuxian), Jiang Fengmiant és Madam Yut, akik Jiang Cheng és Jiang Yanli szülei és Wei Wuxian fogadott szülei. Nagyon érdekes megfigyelni azt, hogy a velük ápolt kapcsolatuk az egyik fő oka Jiang Cheng és Wei Wuxian közötti konfliktusoknak. Ők ketten igazából tényleg szeretik egymást, mint fívérek, s ott vannak egymásért még akkor is, ha ezt rosszul vagy egyáltalán nem mutatják ki. Szerintem a kapcsolatukon az se sokat segít, hogy Madam Yu mindig rámutat a köztük lévő különbségekre, illetve arra, hogy férje mennyire másképp bánik a két fiúval. Jiang Cheng az eszére szokott hallgatni, Wei Wuxian pedig a szívére, de ettől függetlenül szerintem egyikőjük sem rossz ember.

Ez a rész az egyik legfájdalmasabb jelenetnél ér véget a múltban, amikor spoiler.

Kiváncsi vagyok, hogy miket fogunk még megtudni a következő részben. 5 csillag, mert úgy vettem észre, hogy kevesebb volt a szerkesztési hiba, mint az előző részben, s persze, 5 csillag, mert ismét olvashattuk Lan Wangji részeg kalandjait :D

dreamborder>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.

Jaj de utálom, hogy így van vége! :’(
Most már nem tudom, melyik verzióval jártam volna jobban, de ezek a visszaemlékezős részek kicsinálnak. :’D

6 hozzászólás
FSzK P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.

Na haladunk haladunk.
Ennek a résznek már sokkal-sokkal jobb lett a fordítása, köszönjük a munkátokat @Ancalimë!
Itt már beindulnak a dolgok, de inkább akciódús a kötet, spoiler
Mind a qishan-i vadászat, mind a Xuanwu legyőzése ebben a könyvben van és alig vártam, hogy újraolvashassam őket. A részeg és 17 éves Lan Zhan is igazán szórakoztató volt! :D
Annak azért örülök, hogy megvártam a 4. kötet megjelenését, mert elég izgalmas részeknél vannak meghúzva az egyes részek végei!

Az csak nekem tűnt fel, hogy a qishan-i (piros ruhás) vadászat ebben a kötetben van, de a 3. könyv borítóján szerepel, míg a virágdobálós jelenet a 3. részben lesz, de ennek a borítója?

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Klaudia98 >!

Már futottak egy ideje, amikor Lan Jingyi megszólalt.
– Így elmenekülünk?
Wei Wuxian megfordult, és elkiáltotta magát.
– Hanguang-jun, a tiéd a fickó. Mi előremegyünk!
A qin húrjai hümmögtek egyet, mire Wei Wuxian elnevette magát.
– Ennyi? – fordult felé Lan Jingyi. – Nem mondasz neki mást?
– Mit kellene még tennem? Mit mondjak? – kérdezte Wei Wuxian.
– Például azt, hogy „aggódom érted, itt maradok”. „Ne, menj csak!” "Nem, nem akarok elmenni. Csak akkor, ha te is velem jössz!" Ilyesmiket.
Wei Wuxian tátott szájjal nézte.
– Ki tanított téged erre? Honnan veszed, hogy így kell a dolgokat intézni? Az még csak-csak elképzelhető, hogy én ilyeneket mondjak, na de Hanguang-jun?
A Lan család ifjai kórusban erősítettek rá:
– Nem mondana ilyesmit…
– Úgy is van! – helyeselt Wei Wuxian. – Időpazarlás az ilyesmi.

21-22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Jingyi · Lan Wangji · Wei Wuxian
6 hozzászólás
_Sophie_>!

– Sizhui, te érted leginkább a dolgokat, vezesd őket! Meg tudod csinálni?
Lan Sizhui bólintott.
– Ne félj! – mondta Wei Wuxian.
– Nem félek.
– Valóban?
– Valóban – mosolyodott el Lan Sizhui. – Mo úrfi, te nagyon hasonlítasz Hanguang-junre.
[…]
Én sem tudom, hogy miért, folytatta a gondolatmenetét Lan Sizhui magában, de úgy érzem, hogy hasonlítanak. Bármelyikük legyen is velünk, nincsen ok a félelemre vagy aggodalomra.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Sizhui · Lan Wangji · Wei Wuxian
2 hozzászólás
Ancalimë P>!

Majd egyszer te leszel a klánvezér, én pedig a beosztottad. Mint az apád és az én apám. Kit érdekel a Gusu Lan klán két jádeköve? Mi vagyunk a Yunmeng Jiang klán két büszkesége!

370. oldal, 12. rész - Sandu

Kapcsolódó szócikkek: Jiang Cheng · Wei Wuxian
2 hozzászólás
ViPa>!

Miután beléptek a szobába, megfordult, bezárta az ajtót, bereteszelte, és még az asztalt is elé tolta, mintha meg akarta volna akadályozni, hogy valami ellenség beronthasson a szobába. Lan Wangji tüsténkedését nézve Wei Wuxian megkérdezte:
– Le fogsz mészárolni?

137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lan Wangji · Wei Wuxian
ViPa>!

Ki gondolta volna, hogy amikor becsaptalak, hittél nekem, és most, amikor az igazat mondom, nem hiszed el?

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xiao Xingchen · Xue Yang
ViPa>!

– A felnőttek és a gyerekek legyenek csak külön szobában. A legjobb, ha nem látjátok, hogy mi történik.
– Ki akarja azt látni? – rándult meg Jin Ling ajka.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jin Ling · Wei Wuxian
Naiva P>!

– Az emberek nem szoktak hirtelen, minden hátsó szándék nélkül kedveskedni senkivel.

79. oldal

2 hozzászólás
Klaudia98 >!

Wei Wuxian pontosan tudta a fiú arckifejezéséből, miről gondolkodik. Tétovázás nélkül válaszolt:
– Úgy tűnik, nem titkolhatom előtted tovább. Igazad van. Beleszerettem valaki másba.
Jin Ling erre semmit sem szólt.
– Amíg nem voltam itt, sokat gondolkoztam a dolgon, és végül rájöttem, hogy Lianfang-zun nem az esetem, és nem is való hozzám.
Jin Ling hátralépett néhányat.
– Régebben a saját szívemet sem értettem, de aztán találkoztam Hanguang-junnel, és most már biztos vagyok a dolgomban. – Nagy levegőt vett. – Képtelen lennék már elhagyni. Senki más nem kell, csak ő… Várj, hova szaladsz? Még be sem fejeztem! Jin Ling! Jin Ling!

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jin Ling · Wei Wuxian
1 hozzászólás
Takkancs90>!

Jin Ling még mondott volna valamit, de éppen Lan Wangji mögé pillantott, és meglátta Wei Wuxiant. Döbbenten bökte ki:
– Te meg hogy kerülsz ide?
– Az ingyen rizsért jöttem – mondta Wei Wuxian.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jin Ling · Wei Wuxian

A sorozat következő kötete

A démoni kultiváció nagymestere sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Elizabeth Lim: Fénytörések
Karen Chance: Átölel az éjszaka
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Deborah Harkness: Az élet könyve
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna