天官赐福 ​(Tiān guān cì fú) 1. (Tiān guān cì fú 1.) 44 csillagozás

墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 天官赐福 (Tiān guān cì fú) 1. 墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 天官赐福 (Tiān guān cì fú) 1.

八百年前,谢怜是金枝玉叶的太子殿下,风光无限的天之骄子。谁知一朝得道飞升,成为万人供奉的武神,却是急转直下,一贬再贬贬无可贬。八百年后,谢怜又双叒飞升了。
这一次没有信徒也没有香火,某日收破烂归来的路上,他将一个神秘少年捡回家中,而这少年,居然便是那位三界谈之色变的鬼王——花城!本文构建了一个与众不同的仙侠世界,设定新奇,烟火气息浓烈。
叙事大胆狂野,时而娓娓道来,时而撒腿狂奔,或许也算别有一番风味。各路神仙纷纷扰扰,热热闹闹各显神通。但最令人向往的,还是两位主人公之间的感情了:用力爱,请深爱!

>!
1258 oldal · ASIN: B081XXBR9G

Kapcsolódó zóna

!

Mo Xiang Tong Xiu

251 tag · 3503 karc · Utolsó karc: 2022. augusztus 5., 17:10 · Bővebben


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Hua Cheng · Xie Lian


Kedvencelte 34

Most olvassa 12

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

ReadableWorld>!
墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 天官赐福 (Tiān guān cì fú) 1.

Általában szeretek túlozni és sajnos sokszor előfordul, hogy teljesen beleveszek valamibe, ami érdekel, ezért gyakran nehéz megmaradnom az objektív véleménynyilvánításnál.
Na, hát, ennél az írónál és a könyveinél abszolút nem érdekelnek a morális szabályaim. A sorozatait, köteteit olvasni KELL. Nincs apelláta. Nem lehetnek nyelvi korlátok. Nincs pihenés. Nincsenek előítéletek. Ezekért megéri felrúgni mindent.

Az egész *sóhaj*, bevallom, A démoni kultiváció nagymesterével kezdődött.
Elfogult vagyok, rajongok a romantikus könyvekért, de már hosszú ideje szívesebben olvasok egyneműek szerelméről, jobban kedvelem a homoszexuális kapcsolatot egy-egy könyvben, gondolom, a sok naiv young adult, és az időnként elképesztően realisztikusan viselkedő erotikus/new adult műfaj főhősnői miatt alakult ki nálam. off. Nem bánom, (imádom). Én is a pasikat szeretem, emiatt (is) megértem, ha egy férfi is így érez. Könnyebben megkedveltem egy férfi protagonistát, mint egy nőit, tehát abszolút egy hullámhosszon kultiválunk Mo Xiang Tong Xiu-val.

Szóval, a Mo Dao Zu Shi lenyűgözött, úgy éreztem, nekem írták, high fantasy, kicsit (eléggé) darkos, szívtépő, csodálatos ázsiai kultúra, csipetnyi erotika, tetemes mennyiségű terjedelem, izgalmas történet, legmélyebb szerelem, egy kis Császár Mosolya. Tökéletes volt. Aztán nem bírtam magammal, elolvastam a mangát, szerettem, megnéztem az animét, off, rajongtam, belenéztem a Netflixes sorozatba, elégedett voltam.
Update: azóta már másodjára nézem az élőszereplős verziót… istenem, nézzétek azt is! Minden alkotás remek ezzel a történettel kapcsolatban!
De nem volt elég, kellett még ilyen, beütött az olvasási válság, kétségbeestem, mi lesz most, mit olvassak, semmi sem lesz ennél tökéletesebb.
Aztán…
Rátaláltam a Heaven Official’s Blessingre. És egy új szerelem alakult. off

Itt először megnéztem az animét. Kevésbé volt cenzúrázva, mint hasonlói, ezért szívecske szemekkel figyeltem az eseményeket, igaz, ezt off, csak kétszer.
Kiderült, hogy sajnos csak egy évada érhető el, kevésbé ismert sorozat lévén senki sem tud dátumot mondani, ígérni, pedig a sztori rettentő hosszú, 5 “könyv”. Kínaiul is több mint 1200 oldal, ami magyarul nagyjából egy ~3000 összoldalszámot jelentene, amit, a sztori zsenialitása miatt én keveslek is, de ilyen tempóval valószínűleg lediplomázok off, mire befejeződik. Mármint az anime, mert a könyv már kész van.
Twitteren azt csiripelték a madarak, hogy a The Untamed sikerét tekintve a Heaven Official’s Blessingnek is megvették a forgatási jogait, 2021 második félévében tervezik megfilmesíteni, talán, ha szerencsések vagyunk láthatjuk ezt a csodát 1-2 éven belül színészekkel a képernyőn. Én nagyon várom.
Számomra az olvasási élmény úgy érte el a tetőpontot, hogy mellette aktívan Pinteresteztem off, vadásztam a fanartokat, kerestem a soundtracket, majd olvasás közben, off rongyosra hallgattam a zenéket. Amik egyébként szintén kiemelkedőek. A sok érzéket megrohamozva lett ez maradandó élmény.
És még itt van maga a könyv és végre eljutunk magához az “értékeléshez” is :D.

Féltem, hogy csalódni fogok, mivel kevésbé ismert, mint Wei Wuxian története, amit annyian szeretnek, viszont rengetegen írták, hogy áh, a Tian Guan Ci Fu egy későbbi műve az írónak, ezáltal jobban megmunkált sztoriról van szó, csak kezdd el olvasni és megérted. Persze, engem szinte lehetetlen ilyenekkel meggyőzni, ezért óvatosan lapozgattam, aztán csak lapoztam és lapoztam…
*sóhaj*

Nem szeretek olyan értékelést írni, ami a történetet, a karaktereket elemzi inkább, hiszem azt, hogy van bennem annyi lelkesedés valami iránt, amit kedvelek, hogy meggyőzzem az embereket, egy ajánlószerűség után merjenek belevágni valami újba.
Ez új.
És szinte überelhetetlen. Lassan egy évtizede olvasok, sok-sok gyöngyszembe belefutottam már, de ezeket reklámozni általában lusta vagyok, többségüknél én is érzem, hogy nem lesz maradandó az élmény.
Ennél a könyvnél igen, a Heaven Official’s Blessing beránt, nem ereszt, de te sem őt, összetör, felépít, viszont elvarázsol és könnyekre is fog fakasztani.
Xie Lian történetéről muszáj volt idezúdítanom egy kis ömlengést, szinte már rokokói túlzásokba esve, hátha eljut több emberhez, népszerűbbé válik. Szomorú lenne kimaradni egy ilyen életreszóló olvasási élményből a molyoknak.

Csodálatos magyar rajongói fordítás zajlik, már ~800 oldalig terjed, merészen állítom, hogy az egyik legjobb magyarra fordított szöveget olvastam életemben, amiért iszonyatos elismerés a fordítónak és a szerkesztőnek is, köszönet a hatalmas munkájukért, kommentbe linkelni fogom a weboldalt, bátran kezdjetek neki! Elvileg a Művelt Nép idén tervezi kiadni hivatalos formátumban, fizikai könyvként, epekedve várom.
A probléma az, hogy abbahagyhatatlan, ezért miután elolvastam a már meglévő magyar fejezeteket, fel kellett kutatom az angolt, majd újult erővel nekivágtam. A szöveg nehéz (nekem biztosan), tele szinonimákkal, nehéz szerkezetekkel, hosszadalmas leírásokkal, de érdemes megharcolni vele. Vissza fogja fizetni az esetleges küzdelmek árát.
Sőt, szerintem egyszeri olvasás nem elegendő a teljes élményhez, másodjára értesz meg minden apró részletet, akkor pedig már nem jelenthet gondot egy kis angol nyelvi hátrány.

Érdekes, hogy hosszú, mégsem untatott, minden jelenetet szívesen olvastam, szerettem vagy éppen utáltam a szereplőket, lenyűgözött a grandiózus világ, és a gyönyörű pókhálószerűen összeillő történetvezetés.
Szerintem már kezdek sok lenne, szóval csak egy utolsó gondolat.
Olvassátok!

off

8 hozzászólás
FSzK P>!
墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 天官赐福 (Tiān guān cì fú) 1.

Zseniális.
Ha egy szóban kéne összefoglalnom ezt a regényt, ez lenne az.
MXTX igazán lenyűgözött, ez a történet legalább annyira- ha nem jobban is- tetszett, mint a MDZS. Megkapta ez a könyv és az írónő is a neve mellé a csillagot.
Ahogy olvastam az fogalmazódott meg bennem, hogy ritkán találkozom ilyen epikus, összetett, hihetetlenül felépített regénnyel. Nincs benne semmi felesleges. Résen kell lenni, mert a legkisebb dolognak is lesz később jelentősége, minden mindennel összefügg és megvan a szerepe a történet folyamán.
Az írónő érezhetően fejlődik könyvről könyvre.
Bár az MDZS is a szívem csücske, Wei Wuxian-t sokszor fejbecsaptam volna olvasás közben. Itt ezt nem éreztem, mind Xie Lian, mind Hua Cheng elképesztően kiemelkedő karakterek. Hogy is mondjam, talán felnőttesebbek Wei Ying-nél és Lan Zhan-nál. A párkapcsolatuk pedig igazi #relationshipgoals. Amin keresztül mennek külön-külön és együtt is.. Nehezen találni rá szavakat mit is éltem át, amíg végigkísértem őket a regényt felölelő 800 év eseményein.
Ami különösen is tetszett, hogy a cselekmény igazán kiegyensúlyozott: egyformán halad előre a romantikus és a fantasy szál, mindig kapunk mindkettőből, anélkül, hogy elnyomnák egymást.
Ki merem jelenteni, hogy ez volt a legjobb slow-burn, amit valaha is olvastam. Annyi volt a romantika, hogy szárnyalt a kis lelkem olvasás közben. Mindenkinek jár egy saját Hua Cheng. A világfelépítés – ami számomra az egyik legfontosabb egy fantasy olvasásakor- abszolút magával ragadó és minden részletre kiterjedő. Nagyon tetszett a három világ – menny, halandók, szellemek- kidolgozása és bemutatása.
Szerintem még oldalakat tudnék megtölteni erről a könyvről, de most már leállítom magam.
Még még még ilyen könyveket a kezembe!
Remélem a @Művelt_Nép_Könyvkiadó kiadja ezt is, egy előrendelőjük velem már biztosan van!

Újraolvasva.
Ha elsőre lenyűgözött ez a könyv, másodjára még inkább.
Így december közepén már teljes magabiztossággal ki tudom jelenteni, hogy ez az év legjobb könyve! És igazán hálás vagyok, mert 2020 legnehezebb időszakán segített át, hogy vissza-visszatérhettem ebbe a világba.
Másodjára nagyon lassan, minden szót, mondatot ízlelgetve olvastam és nagyon jó volt ez így, mert még inkább bele tudtam magam élni a történetbe, még többet tudott adni számomra.

Mivel a molyra nem tudom az angol fordítás idézeteit felvinni, ezért így csatolom őket.
Akit érdekel nézze meg:
1. könyv link
2. könyv link
3. könyv link
4. könyv link
5. könyv link

2 hozzászólás
Via_AF I>!
墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 天官赐福 (Tiān guān cì fú) 1.

Ez egy hosszú értékelés lesz. De elmondom az elején a lényeget: ha lehetne 10 csillagot adnék erre a sorozatra. Én nem tudom, MXTX mit és hogyan csinál, de megint sikerült egy olyan sztorit összehoznia, ami izgalmas, tele van kalanddal, elgondolkodtat, megríkkat, és akármennyire fantasy, nagyon is releváns, nagyon mai és nagyon értékes.

A történet szerint: Xie Lian háromszor emelkedett fel a mennybe, ebből kétszer le is zuhant. Részint ezért röhög rajta három világ, részint pedig azért, mert bár az első felemelkedésekor még hadisten volt, a harmadik alkalommal a szemét isteneként jut a mennyei tisztviselők soraiba. Bár tisztelője kevés, és még a régi ismerősei is szívük szerint letagadnák, a 800 éves istenség, aki a hétköznapokban guberálásból tartja fenn magát, elvállal minden munkát, amit csak a nyakába varrnak, és a nyomozásai során számtalan régóta rejtett titokra bukkan, valamint váratlan, de annál elszántabb segítőre is talál a híres szellem király, Hua Cheng személyében. Azonban lehet, hogy ahhoz, ami az elmúlt 800 évben csendben várt az árnyékban, még a kettejük ereje is kevés lesz…

Nagyon nehéz összefoglalni ezt a történetet. Mert bár a sztori istenekről szól, de végtelenül emberi is. Egy romantikus mese szeretetről, barátságról, szerelemről és az örökké ígéretéről. Ugyanakkor egy nagyon izgalmas kalandregény is rengeteg borzongató misztikummal és nyomozással. A karakterek sokszínűek, és mindenkinek megvan a maga – néhol tragikus, néhol komikus – története. Elképesztően sok a humor, és bár apró nyomozásokkal kezdünk, a regény vége olyan epikus, hogy arra nincsenek szavak.

Nem akarom összehasonlítani az írónő regényeit, de érezni, hogy ez a legfrissebb, mert érettebb a stílus és a történetvezetés is. És nincsenek elvarratlan szálak. Úgy jó az egész, ahogy van. Az egyetlen apróság, amit talán meg tudok említeni, hogy az eleje kevésbé izgin indul, ezért kicsit ki kell tartani, de a kötet végére már megérkezik a lendület:)

1. Kötet: spoiler

2. kötet: spoiler

3. kötet: spoiler

4. kötet: spoiler

5. kötet: spoiler

Annyi brilliáns pici pont volt a sztoriban, hogy felsorolni sem tudom őket. Újra akarom olvasni a könyvet most azonnal! És mindenkinek szívből ajánlom ezt a történetet! Nagyon sok, nagyon izgalmas kérdést vet fel, amiről biztosan sokáig fogok még gondolkodni.

12 hozzászólás
rafaelo0824>!
墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 天官赐福 (Tiān guān cì fú) 1.

Ez a könyv tökéletes, ezennel hivatalosan is rajongója lettem az írónőnek. Hihetetlenül izgalmas és olvasmányos volt, valami csodálatos, ahogy a világát megalkotta és ahogy a kínai folklórt felhasználta hozzá, annál jobban már csak a karaktereit lehetett imádni. Xie Lian egy igazi hős, vele együtt nevettem, szomorkodtam, sírtam, képtelen voltam nem megszeretni. Hua Cheng imádnivaló az első megjelenésétől kezdve (ami amúgy fantasztikus, az a jelenet tökéletes), egészen a legvégéig. A kettejük kapcsolatára szavak sincsenek, egyszerűen tökéletes volt. Nagyon tetszett a többi karakter is, Feng Xin és Mu Qing az állandó veszekedésükkel, Qi-Rong amit leművelt az egész könyvben, a cuki Shi Qingxuan, de még Rouye és E-ming is, tökéletessé tették ezt a könyvet. Nagyon, nagyon reménykedem a magyar megjelenésben, egyszerűen ez a történet annyival több és összetettebb, lenyűgözőbb és tanulságosabb, mint más regények, nem is tudom, hogy leszek képes mást olvasni, legszívesebben elölről kezdeném.
2. olvasás utáni véleményem: wow!

CsepAdri>!
墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 天官赐福 (Tiān guān cì fú) 1.

Erre az értékelésre rápihentem, nem is keveset. Hosszúúú volt, de nemcsak az oldalak száma miatt, hanem volt, h fájt a fejem, vagy bele aludtam vagy untam. Ellenben! Ez egy nagyon aprólékosan felépített világ off, cselekmény és történetvezetés. Másrészről meg egy stalker lovestory vagyis én így hívom :D. Érdekes volt nem a számomra megszokott fantasy elemeket olvasni az istenekről és szellemekről. A történetvezetés nagyon jó, ahogy megismerjük a jelent, a múltat, aztán a végén lehet izgulni.

Beatrice8>!
墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 天官赐福 (Tiān guān cì fú) 1.

Csak elértem az értékeléséig a könyvnek! Nagyon megszenvedtem vele, de azt hiszem sikerült valamennyire dűlőre jutnom. A MDZS olvasása után egyértelmű volt, hogy az írónő többi könyvét is el kell olvasnom és ez tűnt a legjobbnak, nagyon sokan mondták, hogy még jobb is ezért úgy gondoltam ezzel folytatom, még a téli szünetben akartam, de féltem nem tudom év végéig kiolvasni, mert hooosszú, úgyhogy végül január lett belőle és igazam lett, 18 napba telt kiolvasnom(ugyan közben olvasgattam mást is).
A helyzet az, hogy bármennyire is igazságtalan dolog összehasonlítgatni őket, a Mo dao zu shi úgy érzem jobban tetszett. Ennek több oka is lehet.
1.Ott a sorozattal kezdtem, tehát a történet alá volt támasztva gyönyörű látványvilággal és zenével.
2.Amikor elolvastam, havonta egy regényt tudtam, hiszen úgy jelentek meg. Ezt meg egybe olvastam. Mind a kb. 2000 oldalt. Nem tudom könyvben mennyi hány oldal lenne, de állítólag hosszabb, mint a MDZS és mindezt egybe. Engem nem könyvsorozatok egybe elolvasására találtak ki. Viszont nem is akartam félbehagyni.
Természetesen minden HuaLian jelenetet imádtam, én tulajdonképpen ezekért olvastam! Elolvadtam a legkisebb dologtól is. Az első könyvben a „kút”, a helyes kockadobási technikán kész voltam. Aztán a könyv végén hirtelen felgyorsultak az események. spoiler Nagyon cukik, de sajnos van egy kifogásum velük kapcsolatban. Jobban szeretem a kiegyensúlyozottabb kapcsolatokat. Ez főleg az elején merült fel, ahol még nem tudtuk, hogy mi van Xie Lian-ban, ami miatt Hua Cheng bálványozza. És bár elvileg kiderült spoiler, de gyakorlatilag ez nekem sajnos továbbra is bálványimádás. Így azt kell, hogy mondjam, hogy nagy részt, szeretem a kapcsolatukat, kis részben, viszont ez egy kiegyensúlyozatlan bálványimádás, aminek persze megvan a maga bája, de azért idegesít is kicsit.
A második könyvben elkezdett fény derülni a múlt egy részére. Láthattuk Xie Lian milyen kis naiv, gyerek volt, aztán beütött a krach és sírtam volna, ha nem a mamáéknál értem volna éppen ahhoz a részhez, spoiler.
És a harmadik részben végre megcsókoltaaaa! ♥ És szegény hogy kiakadt! ;D Ugyanakkor még mindig nem emlékezett Xie Lian, ki Hua Cheng… Aztán a Lord Wind Master kedvenc mellékszereplőm lett, mert elsütött egy olyan poént, ami filmben már elcsépelt, de itt teljesen váratlanul ért, imádtam és szakadtam rajta. „I WILL NEVER FORGET YOU!!!” Awww *-* <3 Qi Rong idegesítő, nagyon undorító, de azért egy kicsit vicces :DD. Ezek szerint Xie Lian tényleg nagyon rosszul főz. Olyan tipikus volt, hogy kikészítette a balszerencse szellemet is, annyira szerencsétlen. Szegénykém. De én jól szórakoztam rajta :D. Itt pár fejezetig jól szórakoztam a kis csipet-csapaton, illetve Hua Cheng alig titkolt szerelmi vallomásain. Itt voltak történések is, meg kínos jelenetek, ahol Xie Lian szegény csak úgy elfutott, mert nem bírta a szégyent, Hua Cheng biztosra ment, hogy mást ne csókoljon meg, ezzel kihasználva a jóhiszeműségét :DD és megint folytattak egy mély beszélgetés, amiben én nagyon jól szórakoztam, szegény Xie Lian meg féltékeny lett saját magára, mégis nagyon bölcseket mondott és bíztatta Hua Chenget. <3 Aztán kiderült mindenféle nagyon meglepő dolog, kis időre elváltak egymástól és szegénnek úgy hiányzott, hogy aludni sem tudott. Kicsi a világ! :DD Komolyan nem értem, hogy nem futottak össze 800 év alatt véletlenül sem, ha itt úton-útfélen ismerősökre bukkantak és mindenkinek köze volt mindenkihez. Poor E’ming :D De azért jó dolga volt később khm khm ;D Miért teszik ezt az ismerőseikkel? Xie Lian tudja, hogy szörnyen főz miért etetnek mégis Hua Chenggel minden naiv szembejövőt? Szerencsétlen fejezetek óta nem tud normálisan beszélni! És elindultak a hegyen felfele, de körülbelül gyök kettővel, mert folyamatosan valakinek a múltját mesélték közben. I. Don’t. Care. A fél csillag levonás most részben emiatt van. A rengeteg szereplő rééészletes háttérsztorija nagyon lelassítja a cselekményt. “This… this, this, this, is too tragic to watch.” Same here, Xie Lian, same here. Mintha csak moziznának! És fúúj nem vagyok vizuális, de még a homályos gondolata is undorító ennek a képnek. WHAT?! Jó, igazából annyira nem váratlan, de meglepődtem. :DD Vééégre! Lebukott! Illetve végre kizökkentünk a lassú részből. Már naaaagyon untam a backstorykat. Nagyon. Végre történnek a dolgok és még milyen dolgok! ;DD Awwwwww awwww *_* <3 Szerintem a gyűrűben spoiler. Szép szép, de ha igazam van azért annyira nem biztos hely. Elég könnyű elveszíteni nem kell ahhoz bárkinek is meghalni. Na, ez szívás spoiler
End of book three! Na most jöhet a szenvedés a múltban. Megvan már Xie Lian a természetes tehetségét a főzéshez kitől örökölte. Xie Lian szó szerint és képletesen is lent van a gödör alján. Oh, gods, this is too horrible! De érdekes pszichológiai kísérlet. Gonosz, de érdekes. Szenvedés, szenvedés, de legalább unalmas nem volt és hipp-hopp: End of Book 4. Sokkal izgalmasabb volt, mint gondoltam szerencsére de nagyon fájdalmas is.
Utolsó rész: What the f is going on? Hmm na igen ezt lehet egy cseppet többe kerülne élőszereplős sorozattá alakítani… Most meg az akciójelenetekből kezd elegem lenni. Nem vagyok hozzászokva egész sorozatok egyszerre kiolvasásához, na! Lehet nem véletlenül nem szoktam ilyet. Aztán végső leszámolás kicsit nagyon hosszan. Kis ijedtség azoknak, akik nem tudják, amit én meg Xie Lian aztán kis cuki jelent és vége.
Illetve extrák: imádtam őket! Nem volt bennük sok backstory, sem akciójelenet, volt benne egy csomó HuaLian, szóval igazán nem tudok semmit felhozni ellene, kivéve talán, hogy semmi khm khm… nem lényeges ;DD. A lényeg, hogy azért nagyon jól szórakoztam rajta.
Összességében tehát imádtam, de nagyon hosszú volt így egyben, majd, ha kijön magyarul meglátjuk milyen részekre bontva, mondjuk akkor meg már nem első olvasás lesz, az is más pff. Mindegy, ez van. Akárhogy is nézem, a Mo dao zu shi még mindig jobban tetszett. Ez is volt izgalmas, romantikus, érdekes, fájdalmas, de ugyanakkor helyenként már tényleg nagyon untam a rengeteg mellékszereplő hosszú háttértörténetét és az akciójeleneteket. Ráadásul sajnos nem is tudtam annyira megszeretni a Wind Masterön kívül a mellékszereplőket. Ehhez, ha hozzáadjuk a kis problémáimat a szerelmi szállal… Igen, sajnos az jön ki, hogy sajnos ettől le kell vonnom fél csillagot. Lehet, ha nem látom a sorozatot a MDZS is így járt volna, mégiscsak nehéz felülmúlni egy történetet, ami a semmiből rám támadt kb. és hónapokra elcsavarta a fejem, de már nem tudjuk meg mi lett volna, ha ezzel kezdem, én most úgy érzem, hogy ígyis-úgyis a MDZS-t szeretném jobban. Ez van, megértem, ha valaki ezt szereti jobban és én is imádtam, tényleg, de azt hiszem kedvenc nem lett. Majd visszatérünk erre a témára miután kijöttek magyarul a kötetek. Addig is várom a második évadot, mert ha valamiben jobb volt, mint a MDZS akkor az a donghua. Te jó ég, milyen gyönyörű! (Tegyük hozzá, hogy a MDZS donghua speciel nekem nem is tetszett nagyon, szóval nem volt túl magas a mérce.) Tehát újraolvasós, nem hagyhatom ki magyarul és ajánlom, de azért azt a fél csillagot levonom.

3 hozzászólás
klaraboglarka P>!
墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 天官赐福 (Tiān guān cì fú) 1.

Uhh… hahaha

Új kedvenc könyvem lett.

Nem is tudom, hol kezdjem. Az egy hét, amimbe került ezen a kb 3000 oldalas fanfordítású hihetetlenségen végigrágnom magam, úgy 150 alkalommal kikészültem.

Nincs túl sok ismeretem a BL alapú romantikában, valószínüleg azért, mert kevesebb van belőle és mégkevesebb van magyarra fordítva. DE EZ!!!! Ahhhhhh♥️♥️♥️

Előszőr a mangát találtam meg, ami olvashatatlan a háttér ismerete nélkül, szóval abból alig két fejezetet olvastam, és azonnal rákerestem a novellára. Mert a Heaven Official's Blessing (angolul) egy történelmi Kínában játszódó high fantasy spirrituális varázslattal, istenekkel, szellemekkel meg SOK-SOK harccal és kalanddal.

A szerelmi szál őszintén szólva a legminimálisabb vanília, de abból is a legédesebb és legkevesebb, amit valaha olvastam. Az én szívemnek ez édeskevés, tényleg a legalapabb mennyiséget kapjuk ebben a könyvben, de amit kapunk az a legtökéletesebb drog.

A felépítése a történetnek úgyszintén. Egyszerűen kiváló, úgy csűri, csavarja az írónő a szálakat, hogy nagyon oda kell figyelni, és nem egyszer én is csak néztem, hogy na ez hogy… mert annyira az orrom előtt volt a nyílvánvaló, de akkor sem tudtam összerakni. Nagyon imádtam. Mondjuk volt miből válogatni, mégiscsak egy 800 éves többszörösen elbukott isten a főszereplő.

Igazából egy szót sem tudok véleményezni magából a történetből mert 1. nagyon összetett, 2. nagyon hosszú lenne még a legszimplább leírás is és 3. spoiler lenne az egész. Nem lehet szavakba önteni ezt.

Plusz, az is közbe játszhat abban, hogy ennyire tetszett ez a történet, hogy egy teljesen új világba csöppentem, amiben semmi tudásom nincs. A legtöbb fantasy tartja magát a western stílushoz, de így Ázsiába utazva, abból is a történelmi Kína mondáiba… nagyon új volt, és emiatt oda és vissza voltam érte. (Mellékesen a tény, hogy minden szereplőnek minimum 2 neve volt, a főbb szereplőknek pedig akár 5 is előfordult, igazán tartotta a figyelmem, nehogy elvesztsem a fonalat).

Ha valaki ráveszi magát, csak ajánlani tudom. Engem azonnal beszippantot. De ha másnak kell egy kis ízelítő előtte, akkor az animét is jó választásnak tartom, mert szóról szóra, az eredeti történetet tisztelve készítették el, és az első 30 fejezetet mutatja be (a 250-ből). A megtestesítése pedig gyönyörű az összes szereplőnek.

Ahh megyek is fan-artot csodálni a Pinteresten. byeee

Fyndra>!
墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 天官赐福 (Tiān guān cì fú) 1.

Xie Lian az az isten, aki arról híres, hogy nonstop felemelkedik meg elbukik. Ez nem egy jó karriertörténet. A sztori kezdetén speciel guberál a halandók világában. (Ezt elég sokáig műveli, bár alapból azzal nyitunk, hogy ezer éve ezt csinálja.) Egy kedves, aranyos fickó, aki totál ártalmatlannak tűnik, egész addig, nos, egész addig, míg egyik ügyet a másik után rá nem sózzák az égiek, és amolyan mennyei Sherlock Holmesként el nem kezdi kiteregetni a kínai Olümposz szennyesét, mert valahogy az összes furcsa ügy mögött valamelyik tróger isten szőnyeg alá söpört, múltbéli baklövése van. A nyomozósdi nem mellékesen nem sikerülne a Xie Lianhez becsatlakozó, a másik, démoni oldalt erősítő Watsonja, sidekickje és love interestje, Hua Cheng nélkül. A sok-sok jobbra-balra kalandozás közben persze megtudjuk azt is, Xie Lian honnan is jött, és mennyire nem fenékig tejfel az istenkedés (kezdve azzal, hogy az istenek közti telepatikus kapcsolat full mobilozás – van, ahol nincs térerő, Xie Liannek meg mindig mástól kell sim-kártyát kunyerálnia, mert az övén pénz sincs…). Na meg az írónő jó szokásához híven arra is fény derül, hogy a látszólag minden összefüggést nélkülöző szálak valójában nem egyszerűen összefutnak, hanem úgy össze vannak gubancolódva, mint egy kismacska gombolyagja, és a kezdeti random nyomozósdiból sokkal komolyabb puzzle kezd kibontakozni. (Megjegyzem, ez az a könyv, amit csak azért fogok visszaolvasni, ha egyszer lesz kanócám, hogy a teljes történet ismeretében a korán belebegtetett infókat kiszúrjam, mert millió meg egy apróság van, amit menet közben elcsepegtet, csak az ember nem veszi elsőre észre. Sose tudom, hogy az ilyesmi puszta mák, vagy tudatos tervezés eredménye.)
A sztori kezdettől fogva extrém figyelmet kíván, mert a legpiszlicsárébb részletek is képesek pofátlanul felbukkanni kétszáz fejezettel később a semmiből, és már a kezdeti küldetések is elég komplexek (és csak egyre szövevényesebbek lesznek idővel). Nehezítésképpen A démoni kultiváció nagymesteréhez hasonlóan itt is mindenki több névvel rohangál (bár hála a jó égnek, általában ez kettőt jelent), és elég népes a szereplőgárda, ráadásul az apró részletekhez hasonlóan a karakterek is vissza-visszatérnek csillió fejezet eltelte után, hogy aktívan alakítsák a cselekményt, úgyhogy nem árt mindenkit szimultán észben tartani :D Viszont a legtöbben kellőképpen izgalmasak és színesek ahhoz, hogy ez ne okozzon különösebb gondot. A zömükkel nem volt bajom, kivéve az elmebeteg rezidens Nerót, akinek az egyetlen pozitívuma, hogy 0,1 másodperc alatt ki tudja hozni a sodrából az általában kedves és udvarias és aranyos Xie Liant.
Az írónő specialitása, hogy fantasztikusan gusztustalan ötleteket tud teljes természetességgel feltálalni spoiler, itt is megjelenik, de ez sosem öncélú. Meg hát tíz oldalnyi borzongásra jut mindig feloldásnak egy kis ökörködés is.
Kicsit fura volt emellett, hogy meglepően aktuális kérdések is előkerültek, mondjuk oké, ezek univerzális problémák, de azért volt klímaváltozás, emiatti menekültválság, járvány…
A szerelmi szálat egyszerűen imádom, annyira elképesztően gyönyörű, hogy arra nincs szó. És hála a jó égnek, szerintem valaki rászólt az írónőre, hogy légyszi, hanyagolja a full random szexjeleneteket, amik engem kicsit kiakasztottak A démoni kultiváció nagymesterében XD Itt semmi ilyesmi nincs, viszont megverem egyszer MXTX-et, mert ha nem is vette volna bele a sors vörös fonalát, én bizony akkor is rögtön arra asszociáltam volna Xie Lian és Hua Cheng kapcsolatáról. Ami meg hát nálam kapásból felkerült a dobogóra „a világ legjobb szerelmi történetei” kategóriában.

Egyébiránt több hónapja kapacitáltak, hogy olvassam el, olvassam el, olvassam el, mert . Nagyon nem kellett volna rágni a fülemet, mert A démoni kultiváció nagymestere, illetve a Scum Villain's Self Saving System eleje meggyőzött eddigre arról, hogy MXTX nagyon pofás kis elmebajt tud összerittyenteni, csupa izgalmas karakterrel fantasy világban, de mindig közbejött valami. Aztán kicsit lesokkolt, hogy ez eredeti kiadásban elvileg 1200 oldal, de ez nem tükröz semmit, mert kínaiul ennyi… De olvastatja magát – bár azért valahogy oltári fura, amikor az ember nekiül darálni, és egész napos olvasással a kindle csak öt százaléknyit halad előre :D (Ez magyarul se ment feljebb az istennek se, de angolul meg pláne nem. Ja igen, ez az az MXTX mű, amihez iszonyúan király és igényes magyar rajongói verzió létezik, amit imádok (hozzátenném, hogy amúgy én vagyok a világ legszőrszálhasogatóbb embere, és egy oldal után képes vagyok eldobni fordításokat; ezt meg úgy végigtoltam, mint a sicc), és az se mellékes, hogy eddig a három MXTX-regény közül ennek a legélvezhetőbb az angol fordítása is. A Scum Villaint pl. nem vagyok hajlandó angolul olvasni. Kizárt.)
Szóval MXTX felkerült a watchlistemre, mert nagyon tud. Eddig még egyik regényében sem csalódtam.

Ha ebből tényleg lesz magyar kiadás, nagyon remélem, hogy nem úgy esnek neki, mint A démoni kultiváció nagymesterének, mert annak a magyar szövege is zavar, de… Hogy is mondjam, hiába tetszik, az nem vett meg úgy kilóra, mint ez :D Szóval tényleg csak csendben fohászkodom valamelyik TGCF-es istenhez, hogy légyszi, korrektül rakják össze, mert nagyon megérdemelné.

Eszteeer>!
墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 天官赐福 (Tiān guān cì fú) 1.

Szégyenteljes egy évembe telt ezt a tökéletes történetet elolvasni, de mentségemre szóljon az egyetem és a munka.

Elejétől a végéig csodálatos volt! Bárkinek ajánlom, aki nem retten meg ettől a sok oldalszámtól. Sosem tudtam és soha nem is fogok tudni számomra tökéletes könyvről tartalmas értékelést írni, sorry.

Csak olvassátok el, Mo Xiang Tong Xiu egy zseni!

Shad>!
墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 天官赐福 (Tiān guān cì fú) 1.

A regény, ami a mennybe emel, hogy aztán a pokolba taszítson. Ennyire még nem rázott meg jelenet, mint ebben a regényben Xie Lian múltjának egy darabja. A történet fordulatos, izgalmas. Imádtam minden percét ♥ Mindenkinek alanyi jogon egy Hua Chenget! ♥♥


Népszerű idézetek

klaraboglarka P>!

哥哥,对我来说,风光无限是你,跌落尘埃也是你。重要的是“你”,而不是“怎样”的你。

Kapcsolódó szócikkek: Hua Cheng · Xie Lian
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

非天夜翔 (Fei Tian Ye Xiang): 夺梦 (Duo Meng)
淮上 (Huai Shang): 剑名不奈何 (Jian Ming Bu Nai He)
肉包不吃肉 (Rou Bao Bu Chi Rou): 二哈和他的白猫师尊 (Èr Hā Hé Tā De Bái Māo Shī Zūn)
木苏里 (Mu Su Li): 铜钱龛世 (Tong Qian Kan Shi)
今夕故年 (Jin Xi Gu Nian): 师尊难为 (Shi Zun Nan Wei)
东方黄瓜 (Dong Fang Huang Gua): 魔君总以为我暗恋他 (Mo Jun Zong Yi Wei Wo An Lian Ta)
猫八先生 (Mao Ba Xian Sheng): 如何死得重于泰山 (Ru He Si De Zhong Yu Tai Shan)
颓 (Tui): 读者和主角绝逼是真爱 (Du Zhe He Zhu Jiao Jue Bi Shi Zhen Ai)
风流书呆 (Feng Liu Shu Dai): 快穿之打臉狂魔 (Kuai Chuan Zhi Da Lian Kuang Mo)
Priest: 烈火浇愁 (Lie Huo Jiao Chou)