Berserk ​3. (Berserk 3.) 29 csillagozás

Miura Kentaró: Berserk 3.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Talpig feketében jár, hátán hatalmas bárdkard, bal karja végén durva acélököl. Guts tovább folytatja utazását Puckkal, a hozzá csapódott tündérrel. A rettenet uralta városba érkezvén felveszik a harcot az embergyilkos szörnyeteggé változott gróffal, aki eladta lelkét a Gonosznak. És eljön a pillanat, amikor hõseinknek szembe kell nézniük az Isten Ökleivel is. Vajon miért eredt a Fekete Bajnok az Ötök nyomába? Hogy választ kapjunk a titokra, meg kell ismerkednünk Guts származásával…

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
Delta Vision, Budapest, 2008
240 oldal · ISBN: 9789639679900 · Fordította: Oroszlány Balázs · Illusztrálta: Miura Kentaró

Kedvencelte 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

TiaManta>!
Miura Kentaró: Berserk 3.

Véget ér egy történet ív. Ahol komolyabb hatalomba nyerünk bepillantást, és láthatjuk az emberi jelentéktelenséget hozzájuk képest. Továbbá a szívem hasadt meg itt. Mind Gutsért, mind az aktuális szereplőkért.
A másik felében főszereplő születése, és további sorsa kerül terítékre. Nem hogy egy gyereknek, de még felnőttnek se ideális környezet, ahol él. És a szörnyűségeket mindig lehet fokozni.

rex501>!
Miura Kentaró: Berserk 3.

Mivel még nem olvastam az előző két kötetet, így az elején még nem voltam tisztában a történettel. De azért gyorsan sikerült belerázódnom. A történetnek nagyon erős mondanivalója van. Egy megtört, reményét vesztett ember szinte bármire képes, csak azért, hogy elfelejtse a vele történt borzalmakat. Ennek érdekében kész, akár még az ördöggel is alkut kötni. A könyv második fele Guts gyerekkorát mutatja be és így már értem miért olyan, amilyen Guts.

Allanon>!
Miura Kentaró: Berserk 3.

Az előző 2 regényben elkezdett történet befejezése, valamint egy új kezdete. Az emberek bármit megtennének, hogy a szívük fájdalmait eltüntessék. Még az sem érdekli őket, hogy milyen árat kell fizetniük érte. Viszont bármilyen szörnyeteg is válik belőlünk, legbelül egy csepp emberség még maradhat. A manga vége Guts születése és gyermekkora. Ilyen gyerekkorral nem csodálom, hogy olyan lett, amilyen. És még nincs vége a gyerek Guts történetnek. Irány a 4 kötet.

mmartin_1995>!
Miura Kentaró: Berserk 3.

Végre kapunk ízelítőt Guts múltjából, megtudhatunk egy keveset a motivációjának eredetéről, és az utolsó fejezetben Kentaro elkezdi részletesebben is leírni a halott anya szülte gyermek életének történetét.
Kifejezetten tetszett a gondolat, hogy a kardforgatást éppen csak tanuló Guts egy felnőtt karddal gyakorol, amit alig bír el. Már az első fejezetben szöget ütött a fejemben, hogy vajon milyen nehéz lehet „hősünk” fegyvere, illetve hogy vajon lehetséges lenne-e egyáltalán felemelni egy ilyen fegyvert, nemhogy még forgatni. Sok animét és mangát láttam már, még több féle karddal, de ekkora talán egyik sem volt. Gyorsan szemet hunytam e felett felett, de Kentaro még rá is játszik és előáll egy történettel, ami elfogadhatóbbá, logikusabbá – és így számomra élvezhetőbbé is – teszi a manga lényegi elemét, magát a harcot.
Az első kötet értékelésénél írtam, hogy ez bizony „Ízig-vérig dark fantasy”. Ez a kijelentés azóta csak egyre indokoltabbá, meghatározóbbá vált, ahogy haladtam előre a történetben. Guts világában nincs senki, aki ne lenne valamilyen módon szörnyeteg – ha pedig valamilyen hihetetlen oknál fogva még nem is az, hát később majd lesz. Nem hajtanak senkit a hősies érzelmek, csupán a céljaik és vágyaik elérése motiválja az embereket – vagy éppen démonokat – miközben mindenki fél, ha nem egyenesen retteg valamitől. A sötét érzelem nem negatív, vagy gonosz dolog, hanem szükséges, sokszor egy karakter túlélésének a kulcsa, a kauzalitás szükségszerűen vezet el hozzá.


A sorozat következő kötete

Berserk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Hirano Kohta: Hellsing 10.
Okamura Tensai: Darker than Black 2. – A Fekete Kaszás
Kisimoto Maszasi: Naruto 17.
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 8.
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 2. – Találkozás
Hino Matsuri: Vampire Knight 8.
Stan Sakai: Usagi Yojimbo 18. – Utazás Dzsótaróval
Micuki Rjóko: A káosz kapui 2.
Juki Kaori: Angyalok menedéke 3.
Himaruya Hidekaz: Hetalia – Tengelyhatalmak 3.