Berserk ​1. (Berserk 1.) 55 csillagozás

Miura Kentaró: Berserk 1.

Talpig feketében jár, hátán hatalmas bárdkard, bal karja végén durva acélököl. A Fekete Bajnok, Guts útját vérzivatar és hullahegyek kísérik. Társául Puck, a tündér szegődik, aki az életét köszönheti neki. Puck őszinte döbbenettel szemléli a Bajnok félelmetes erejét, a kegyetlen világot, amelyben él és a démonokat, melyek Gutsra leselkednek. S vajon mi köze van mindennek a billoghoz, melyet a Bajnok nyakába égettek?

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Delta Vision, Debrecen, 2008
232 oldal · ISBN: 9789639679887 · Fordította: Oroszlány Balázs · Illusztrálta: Miura Kentaró

Kedvencelte 10

Most olvassa 5

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

TiaManta>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Régi tartozásom ez a manga.
Berserk. Azt hiszem ma már szinte fogalom ez, Guts nevével, és hatalmas kardjával együtt. Sötét világban játszódik, ami nem kíméli az olvasót.
Az első kötetben már egy elég anti beütésű hős láthatunk, kinek csak sejtjük szörnyű múltját, mi idáig vezethetett. és még csak utalásokat láthatunk a történet velejére. Vele ellenpólusként szembeállítva jól funkcionál a kicsi tündérke, a naivabb szemléletével, és kedvességével. Dark fantasy ez. Jó kis fajta.

Bogi_könyveskuckója>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Hihetetlenül vágytam rá, hogy az anime után manga formájában is olvassam Guts történetét.
Annyira imádom Guts sötét karakterét. Ahhhh…
Nagyon sajnálom, hogy magyarul csak az első hat rész jelent meg…és több nem is fog. :/ És azt is nagyon sajnálom, hogy soha nem lesz befejezve. :/
Miura Kentaro egy zseni volt. A rajzai annyira aprólékosan és részletesen vannak kidolgozva. Egyszerűen imádom.

Melani>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Nem finomkodik az elején sem, rögtön belecsöppenünk a dolgok sűrűjébe. Könnyen meg lehet így tudni, hogy valakinek tetszeni fog-e a sorozat vagy sem, elég az első kötetet elolvasni ehhez. Ha tetszett, akkor a többi kötet is fog, ha ez a hulla és vérmennyiség már sok, akkor meg se próbáld tovább olvasni. És ha tetszett, akkor másodjára is ugyanúgy fog, ez garantált, nem lehet megunni.

Allanon>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Mivel az anime-t láttam előbb, nagyon megörültem annak, hogy a 2017-es sorozatban ugyanúgy néznek ki a szereplők és a történet is mintha kockáról kockára ugyanaz lenne. Amúgy is imádom, de a manga mégis többet ad hozzá, mint az anime. Guts sokkal mogorvább, és elutasítóbb olvasva, mint nézve. Imádom.

3 hozzászólás
Szumire>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Először meg kellet szoknom a rajzolást de hamar hozzá szoktam a történet és a köré épített világ nagyon tetszik, nem is tudom, hogy örüljek vagy ne a történet hossza miatt.

mmartin_1995>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

In medias res kezdés ide vagy oda, a történet bizony elég lassan indul be. Ugyanakkor a 80-as 90-es évek animéinek és mangáinak a sajátságos rajzolási stílusa mindig magával ragad. Gutsról lényegében semmit nem tudunk meg, de ez illik is a karakterhez.
Ízig-vérig dark fantasy ez, ahol minden sarkon démonokba botlunk – hála a billognak, amelyet a főhős hordoz – jóságos lényekbe viszont csak egybe, méghozzá a Puck nevű tündérbe, aki igencsak zavaró tényező a maga nemes egyszerűségével.

Basset>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Creep-a-thon – komfortzónán kívüli könyv
Egy kanyi szót se értettem a sok krrrkraxvrumhiss -ből. A rajzok nem tetszettek egyáltalán. De legalább hamar vége lett. – - – Bár az 1. kötet végén egy olyan történet van, ami a 2. elején folytatódik és azért belelapoztam abba is. De miért…? Hmmm…

nyekenci P>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Elég sok jót hallottam az animéről és egy kihívás miatt bele is vágtam az elolvasásába. Hát nekem kissé furcsa volt a rajzolás. A véres leölünk mindenkit az elején stílus miatt kissé féltem marad e még élő karakter :D Bár az ennyire dark fantasy-t inkább a regényekben látom szívesen, de nem volt rossz itt se. Annyira nem fogott meg hogy tovább olvassam, de ki tudja lehet az animét is megpróbálom.

Leah P>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Hát ez, érdekes volt.
Azt mondták hogy véres-brutális. Ezért egy kicsit többet vártam tőle, úgy tűnik.
Majd a következő kötetekben , talán . :D
A rajzolása könnyen megszokható volt számomra .

36 kötetből csak 5 darabot fordítottak le. hajj *sóhaj*
Megint egy befejezetlen manga sorozat.

Sophiechan>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Beteg és undorító, műfaját tekintve ott alapműnek mondható. Véres és brutális. És ez csak a kezdet, akkor a későbbiekben mi lesz?
A világa érdekes, de itt még nem sokat tudhatunk meg belőle, viszont nincs befejezve a fordítása, úgyhogy…
Guts-ban viszont hatalmas a potenciál, úgyhogy kíváncsi vagyok, mégis mit hoz ki belőle a szerző.


A sorozat következő kötete

Berserk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 2. – Találkozás
Anne Rice: Lestat, a vámpír
Stephen King: A Setét Torony – A hármak elhívatása
Leigh Bardugo: Ninth House – A kilencedik ház
Gonzo: Vörös kert 2.
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Anne Bishop: Vörös betűkkel
Victoria Schwab: Egy sötét duett
Dacre Stoker – J.D. Barker: Dracul