Berserk ​1. (Berserk 1.) 46 csillagozás

Miura Kentaró: Berserk 1.

Talpig feketében jár, hátán hatalmas bárdkard, bal karja végén durva acélököl. A Fekete Bajnok, Guts útját vérzivatar és hullahegyek kísérik. Társául Puck, a tündér szegődik, aki az életét köszönheti neki. Puck őszinte döbbenettel szemléli a Bajnok félelmetes erejét, a kegyetlen világot, amelyben él és a démonokat, melyek Gutsra leselkednek. S vajon mi köze van mindennek a billoghoz, melyet a Bajnok nyakába égettek?

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Delta Vision, Debrecen, 2008
232 oldal · ISBN: 9789639679887 · Fordította: Oroszlány Balázs · Illusztrálta: Miura Kentaró

Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

TiaManta>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Régi tartozásom ez a manga.
Berserk. Azt hiszem ma már szinte fogalom ez, Guts nevével, és hatalmas kardjával együtt. Sötét világban játszódik, ami nem kíméli az olvasót.
Az első kötetben már egy elég anti beütésű hős láthatunk, kinek csak sejtjük szörnyű múltját, mi idáig vezethetett. és még csak utalásokat láthatunk a történet velejére. Vele ellenpólusként szembeállítva jól funkcionál a kicsi tündérke, a naivabb szemléletével, és kedvességével. Dark fantasy ez. Jó kis fajta.

diamondfox P>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Ez mi a fene volt?
Értem, hogy alapmű. De hogy egyébként letudtunk egy egész kötetet csak arra alapozva, hogy Guts jön és hentel és folyik a vér… történet? Egy-két morzsa lett elhintve és szevasz. Ez semmi! Többet vártam, csalódás így nekem. Befejezetlen a fordítás, így nem valószínű, hogy sietni fogok, hogy elolvassam, ami kijött, de legalább ezt is letudtam.
Pedig ennyire erősen indult… azt hittem, hogy rosszul látom az első oldalt! :D

5 hozzászólás
Melani>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Nem finomkodik az elején sem, rögtön belecsöppenünk a dolgok sűrűjébe. Könnyen meg lehet így tudni, hogy valakinek tetszeni fog-e a sorozat vagy sem, elég az első kötetet elolvasni ehhez. Ha tetszett, akkor a többi kötet is fog, ha ez a hulla és vérmennyiség már sok, akkor meg se próbáld tovább olvasni. És ha tetszett, akkor másodjára is ugyanúgy fog, ez garantált, nem lehet megunni.

Allanon>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Mivel az anime-t láttam előbb, nagyon megörültem annak, hogy a 2017-es sorozatban ugyanúgy néznek ki a szereplők és a történet is mintha kockáról kockára ugyanaz lenne. Amúgy is imádom, de a manga mégis többet ad hozzá, mint az anime. Guts sokkal mogorvább, és elutasítóbb olvasva, mint nézve. Imádom.

3 hozzászólás
Szumire>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Először meg kellet szoknom a rajzolást de hamar hozzá szoktam a történet és a köré épített világ nagyon tetszik, nem is tudom, hogy örüljek vagy ne a történet hossza miatt.

mmartin_1995>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

In medias res kezdés ide vagy oda, a történet bizony elég lassan indul be. Ugyanakkor a 80-as 90-es évek animéinek és mangáinak a sajátságos rajzolási stílusa mindig magával ragad. Gutsról lényegében semmit nem tudunk meg, de ez illik is a karakterhez.
Ízig-vérig dark fantasy ez, ahol minden sarkon démonokba botlunk – hála a billognak, amelyet a főhős hordoz – jóságos lényekbe viszont csak egybe, méghozzá a Puck nevű tündérbe, aki igencsak zavaró tényező a maga nemes egyszerűségével.

nyekenci P>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Elég sok jót hallottam az animéről és egy kihívás miatt bele is vágtam az elolvasásába. Hát nekem kissé furcsa volt a rajzolás. A véres leölünk mindenkit az elején stílus miatt kissé féltem marad e még élő karakter :D Bár az ennyire dark fantasy-t inkább a regényekben látom szívesen, de nem volt rossz itt se. Annyira nem fogott meg hogy tovább olvassam, de ki tudja lehet az animét is megpróbálom.

Leah P>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Hát ez, érdekes volt.
Azt mondták hogy véres-brutális. Ezért egy kicsit többet vártam tőle, úgy tűnik.
Majd a következő kötetekben , talán . :D
A rajzolása könnyen megszokható volt számomra .

36 kötetből csak 5 darabot fordítottak le. hajj *sóhaj*
Megint egy befejezetlen manga sorozat.

Himitsu P>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Soha nem olvastam volna bele, ha nem szerepelne egy mangás kihívás listáján ezen az oldalon.:) Hallani hallottam a sorozatról, az egyik hazai mangamagazin cikkezett róla annak idején, de úgy éreztem, nem nekem való. Évekkel ezelőtt volt. Most beleolvastam.. és hát igen, a rajzolást szokni kell, az ember egyből belecsöppen egy brutális világba, ahol a főszereplő egy bazi nagy karddal henteli a népet… Puck aranyos amúgy, ő a kedvencem.. lehet miatta adok esélyt a sorozat többi kötetének. Már ha annyira kultikus, és még tetszik is valamennyire, talán érdemes lenne folytatnom.:) Nem is olyan rossz. Brutális, és kegyetlen képkockák vannak benne, de Gutsra kicsit kíváncsi lettem, úgyhogy lehet félreteszem a gyenge idegzetemet.:)

Sophiechan>!
Miura Kentaró: Berserk 1.

Beteg és undorító, műfaját tekintve ott alapműnek mondható. Véres és brutális. És ez csak a kezdet, akkor a későbbiekben mi lesz?
A világa érdekes, de itt még nem sokat tudhatunk meg belőle, viszont nincs befejezve a fordítása, úgyhogy…
Guts-ban viszont hatalmas a potenciál, úgyhogy kíváncsi vagyok, mégis mit hoz ki belőle a szerző.


A sorozat következő kötete

Berserk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Hirano Kohta: Hellsing 10.
Okamura Tensai: Darker than Black 2. – A Fekete Kaszás
Kisimoto Maszasi: Naruto 17.
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 8.
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 2. – Találkozás
Hino Matsuri: Vampire Knight 8.
Stan Sakai: Usagi Yojimbo 18. – Utazás Dzsótaróval
Micuki Rjóko: A káosz kapui 2.
Juki Kaori: Angyalok menedéke 3.
Himaruya Hidekaz: Hetalia – Tengelyhatalmak 3.