IC ​in a Sunflower 1 csillagozás

Mitsukazu Mihara: IC in a Sunflower

The Gothic Lolita queen delivers breathtakingly beautiful art in this collection of stories that range from the tragic and romantic to the bizarre and unforgettable…and everything in between. These seven short stories intertwine chilling themes involving sex, abuse, murder, and cloning, all with Mihara-sensei's unique perspective on the human condition.

>!
Tokyopop, Los Angeles, 2007
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781598167696

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

BacchanteBlues P>!
Mitsukazu Mihara: IC in a Sunflower

Mihara rendkívül szélsőséges helyzetekbe emeli a karaktereit, és szívbemarkoló pontossággal jeleníti meg az emberi psziché működését. Mégsem hatásvadász, hiszen a legdurvább képeket a képzeletünkre hagyja – nem sokkolni akarja az olvasóit, hanem szembesít minket azzal, hogy Joker alapelve bizony mindenkire érvényes (Egyetlen rossz nap is elég ahhoz, hogy őrületbe kergesse a világ legjózanabb emberét.) Így lesz a bántalmazottból bántalmazó, emiatt menekülünk tudtunkon kívül irracionális illúziókba. Ez nem a „helyes kontra helytelen viselkedés” kérdése, csak egy önvédelmi stratégia, nem több, nem kevesebb, ezért Mihara célja nem is az, hogy tanulságot vonjunk le a történeteiből. A felmerülő kérdések megválaszolása helyett arra kényszerít, hogy még több kérdést tegyünk fel magunknak.

Ami a rajz-stílust illeti: Nem nagy durranás, de a panelek elrendezése jól követhetővé teszi a cselekményt, és sokszor találkozunk „légüres terekkel”, amik szépen kihangsúlyozzák a történeteket belengő elhagyatottság/egyedüllét érzését. Ebben a manga-gyűjteményben a lecsupaszított kilátástalanság kerül a középpontba, nem a csinos szoknyafodrok.

hosszabb ismertető (főleg a kezdő történetről):
http://bacchanteblues.blogspot.hu/2017/01/mangahullam-s…


Népszerű idézetek

BacchanteBlues P>!

– Sunflowers have an interesting quality… They always bud facing east, where the sun will first rise. Prescient instinct, isn't it? Don't you think that's like you, Vanilla?
– Master…
– Forward-thinking, honest… incapable of sadness… always facing the light… I'd like to be like that, but… when you get to be my age, somehow you get turned around. Then… you lie to yourself about it…

72-73. oldal, harmadik fejezet - The Sunflower Quality of an Integrated Circuit

BacchanteBlues P>!

It's incredible how much stronger you become when you have someone you can trust.

50. oldal, második fejezet - The Iron Maiden

BacchanteBlues P>!

What you have told me about the sunflowers is a wonder… But you are the one who grows the sunflowers which causes them to bloom, aren't you, Master? I think that is much more wonderful.

75. oldal, harmadik fejezet - The Sunflower Quality of an Integrated Circuit

BacchanteBlues P>!

This baby is happy. Why are some babies loved, and others unloved? I was never loved. Only used.

55. oldal, második fejezet - The Iron Maiden


Hasonló könyvek címkék alapján

Yuhta Nishio: After Hours 1.
Yoshimurakana: Murciélago 1.
Osamu Tezuka: Ayako
Yamatogawa: Boing Boing
Kodama Naoko: NTR: Netsuzou Trap 1.
Kodama Naoko: NTR: Netsuzou Trap 2.
Toko Kawai: Just Around the Corner
Asa Akira: Insatiable
Isaku Natsume: False Memories 1.