Beautiful ​People 1 csillagozás

Mitsukazu Mihara: Beautiful People

From Mitsukazu Mihara comes a unique collection of poignant stories that examines our innermost fears and desires, and ruminates on the power that love and loss has on our collective consciousness. In this anthology, a young boy tries to grant the ultimate wish to a magical snow princess; two strangers struggle to survive an apocalyptic world – and each other; the lonely victim of a bully takes solace in the world of the Internet; and a woman who has had extensive cosmetic surgery learns the frightening truth about what real beauty is. With an extraordinary blend of magic and realism, the raw emotions and tragic irony filled in Beautiful People will lure you with their charm, and leave you haunted long after the last page is turned.

>!
Tokyopop, Los Angeles, 2006
160 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781598162431

Kiemelt értékelések

BacchanteBlues P>!
Mitsukazu Mihara: Beautiful People

Ebben a kötetben is kapunk valamicskét a mangaka éleslátásából, ami a mentális önvédelmi taktikákat illeti, az IC in a Sunflower-rel (https://moly.hu/ertekelesek/2266598) ellentétben ezek a történetek inkább elkapkodott tanmeséknek tűntek. Meglehet, hogy csak az elvárásaim nőtték túl az elvárhatót, mégsem volt egy történet sem annyira megrázó, mint akár a leggyengébb az első kötetéből.

Ettől függetlenül természetesen szép mesék ezek is. Az alaphelyzetek mind érdekesek, de a megvalósításuk most nem ragadott magával. A karakterek egy-két kivétellel (mint pl. a borítón látható hölgy) gyorsan felejthetőek, a cselekményeknek sitty-sutty vége, mintha el se kezdődtek volna… szóval kissé csalódtam, de nem mondok le a mangaka többi művéről. Annyira nem rossz ez sem. Aranyos és nyugalmas, a maga bizarr módján. Egyszer jó volt elolvasni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Yana Toboso: Black Butler 2.
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon 12.
Kyousuke Motomi: Dengeki Daisy 1.
Kyousuke Motomi: Beast Master 1.
Masashi Kishimoto: Naruto 29. (angol)
Yoshiki Nakamura: Skip Beat! 27.
Shungiku Nakamura: Junjou Romantica 1.
Chica Umino: Honey and Clover 1.