Kacagtató ​Sztalin-városi anekdoták 3 csillagozás

Miskolczi Miklós: Kacagtató Sztalin-városi anekdoták

Szerencsés ​az, akinek öregkorára megadatik a visszaemlékezés képessége. És lehetősége. Még szerencsésebb, akinek van is mire visszaemlékeznie. Hátha még kedve is van hozzá! Biztos vagyok abban, hogy még sokan (itt) vagyunk, ilyen szerencsések. A mindig új meg új szerencsések jöttével pedig a derűs anekdotázás társasági szokása soha nem fog elmúlni.
Tudom, hogy a városalapítás hősei már elmentek, de a hősök tanúi és fiai még együtt vagyunk, akik első kézből ismerjük, őrizzük a legendákat. E könyv utolsó, üresen hagyott lapjai arra szolgálnak, hogy – amennyiben kedvük támad – mások is anekdotázzanak, nosztalgiázzanak, mesélgessenek, írjanak megélt régi időkről.
Ady Endrétől kölcsönzött szavakkal pedig biztatom és köszönöm is a mindig újakat: fel fiúk, csak semmi félelem! Van dolgotok. Ma is vannak, holnap is lesznek anekdotákba foglalható, megőrzésre érdemes, kacagtató városi történetek, emberek, esetek, butaságok, fonákságok. Nem ússzátok meg! Nem kerülhetitek el,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tartalomjegyzék

>!
Pannon Lapok Társasága, Dunaújváros, 2013
152 oldal · ISBN: 9789630873710

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Szil78
Miskolczi Miklós: Kacagtató Sztalin-városi anekdoták

Vicces, szórakoztató, és lévén hogy én Dunaújvárosban születtem számomra még érdekesebb volt a könyv. A nagyszüleim is részt vettek a város építésében így a nagymamámtól hallottam már pár történetet ehhez kapcsolódóan. Ajánlom mindenkinek, igazán jókat lehet nevetni rajta! :) Persze voltak benne igazán elgondolkodtató leírások is, hogy mik mentek abban az időben. Mindenképpen tanulságos, és nem csak annak aki dunaújvárosi.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szűcs Sándor: Régi magyar vízivilág
Novák László: Mozsgó és vonzáskörzete településföldrajza a XVIII-XX. században
Királyhegyi Pál: Első kétszáz évem
Homonnay Gergely: Az elnökasszony
Ráth-Végh István: Szerelem, házasság
M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv
Kúnos Ignác: A török hodzsa tréfái
George Mikes: Tsi-Tsa és Tsai
Kardos G. György: Ez is én vagyok
Mikszáth Kálmán: Vidám írások I-II.