Világosság (Princess Ai 2.) 54 csillagozás

Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky: Princess Ai 2. – Világosság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A gyönyörű Ai, a távoli Ai-föld szülötte, aki a Föld bolygóra kerülve meghódította az emberek szívét az énekével, egyre magasabbra jut a siker létrafokain. Ám élete nem könnyű. Fokozódó szerelmet érez Kent, a fiatal fiú iránt, aki nincs biztonságban mellette, amíg Ai a hazájából ellene küldött fúriákkal is kénytelen megküzdeni. Kezdetben elhagyták emlékei, de szép lassan feldereng előtte a múlt: ki ő valójában, miért került a Földre, és milyen megpróbáltatások várhatnak rá otthon. Ráadásul Tokióban más oldalról is veszély fenyegeti: lelkiismeretlen lemezkiadója gonosz terveket forral ellene…

>!
Fumax, Budapest, 2007
182 oldal · ISBN: 9789638736420 · Fordította: Szeredás Lőrinc · Illusztrálta: Kujiradou Misaho, Yazawa Ai

Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Smurfettereads P>!
Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky: Princess Ai 2. – Világosság

Ez a része is tetszett, ezzel sokkal gyorsabban haladtam már, mint az első résszel. :D Most gyorsabban rájöttem, hogyan is kell olvasni, és a sztori irtó gyorsan be pörgött, szórakoztató volt, és vicces is. :D A szereplők is egyre jobbak, főleg Ai, akinek egyre jobban bonyolódik a sorsa, és a kalandjai is szórakoztatóak, de az üldözői még mindig nem tettek le róla, hogy elkapják, miközben ő népszerű rockdíva lesz, és mindenki csak őt akarja hallani, látni. :D spoiler Habár Ai egy hisztis egy nőszemély, én őt nagyon bírom, és a többi szereplővel sincs bajom, csak Hikaru bosszant, annyira egy rámenős pasi… :D De Kent cuki. :D

link

dorkabuba>!
Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky: Princess Ai 2. – Világosság

Shame on me, de lusta vagyok a háttérinfókat elolvasni, pedig ebben a mangában kifejezetten sok van. Eleve figyelemfelkeltő a 3 szerző, és a szöveg egyik fontos tételmondata is az volt, hogy ez egy egyedülálló együttműködés eredménye, ami elég multikulti ráadásul.

Szeretem azt mondani, hogy én megmondtam! A kicsit kusza, néhol túl gyors kezdetek után egy jóval kiegyensúlyozottabb folytatást kaptunk.
    Ai hercegnő karaktere igazából továbbra sem a kedvencem, de most messze nem idegesített annyira, mint az elején. Általában egyébként kicsit zavarnak a nagyon lengén öltöztetett karakterek, Ai pedig hatványozottan ilyen. Mert az hagyján, hogy lolly a stílusa, de folyamatosan kirakják neki mindenét, még a bugyiját is. Persze közben vérfeminista, aki folyamatosan kiáll magáért. Nem szeretem a szélsőségeket, ez meg mindkettő az. De azért együtt tudok élni vele. Főleg, hogy már most kiderült a háttérsztori egy jórésze. spoiler Meg van még pár dolog benne, ami engem valamiért a Marvelre emlékeztet egyébként, mint például a testvérek közötti versengés. Még a végén lehet, hogy azoknak a képregényeknek is nekikezdek?
    A szerelmi szál most viszonylag takarékon volt, ennek örültem. Bár baráti szál is alakult ki, ami majdnem ugyanannyira hirtelen volt, és néhol logikátlan. Ja, és az előző kötet kapcsán nem említettem meg a meleg lakótársat, aki bele van zúgva a hetero szépfiúnkba. Ezeket a karaktereket sosem értettem az animékben, és itt sem értem. De persze nem kell mindennek a valóságot tükröznie. ^^”
    Most már aztán pláne kíváncsi vagyok, hogy hova fogunk kifutni, kifejezetten izgalmas!

Lilla_Miko>!
Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky: Princess Ai 2. – Világosság

Többet tudunk meg Ai-ról, ami jó, de a viselkedése még mindig hagy némi kivetnivalót. Kíváncsi vagyok a Nora-Kent szálra. Sejtek dolgokat spoiler, de várjuk ki a végét. Limcsi történet, igazából inkább a rajzok fognak meg.

SteamGirl>!
Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky: Princess Ai 2. – Világosság

Mondjon bárki bármit, én igenis szeretem nagyon. Ai pont olyan, amilyennek egy hercegnőnek lennie kell. Szép, tehetséges és hisztis. Engem el tud ragadni nem kicsit. Igaz, nem mindig a legmegfelelőbb időpontoban teszi xD És most jöjjön a harmadik ^^ Én biza kíváncsi vagyok ^^

lilla_csanyi>!
Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky: Princess Ai 2. – Világosság

A rajzolása még mindig cirógatja az ember retináját, de sajnos Ai a hisztirohamaival az elviselhetőség határait acélbetétes Martens bakanccsal tiporja halálra.


Népszerű idézetek

Smurfettereads P>!

– A te hangod, a te varázsod a világot is képes megmenteni!
– És engem kiment meg?

21. oldal

Smurfettereads P>!

– Társra mindannyiunknak szüksége van. És azt is tudom, hogy még ha óva inti is az embert az esze valamitől, amit a szíve súg, az mindig a legtisztább érzés. Ha erre nem hallgatunk, sosem találjuk meg igazán önmagunkat.

125. oldal

Smurfettereads P>!

– Ideje lenne zeneszerzői és szövegírói feladatodhoz látni, hercegnő.
– „Hercegnő, hercegnő!” Szórakoztok velem!

18-19. oldal

nettikeee P>!

Azt is tudom, hogy még ha óva inti is az embert az esze valamitől, amit a szíve súg, az mindig a legtisztább érzés. Ha erre nem hallgatunk, soha nem találjuk meg igazán önmagunkat.

9. fejezet


A sorozat következő kötete

Princess Ai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Toui Hasumi: Bukottak holdja
Juki Kaori: Angyalok menedéke 3.
Hino Matsuri: Vampire Knight 8.
Yazawa Ai: Nana 21.
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Lauren Kate: Unforgiven – Megbocsátás
Micuki Rjóko: A káosz kapui 2.
Nakahara Aya: Love*Com 4.
Millenni+M: J-pop bálvány 2.
A. O. Esther: Megbocsátás