Égig ​érő fák 5 csillagozás

Mirnics Zsuzsa: Égig érő fák

Regényéről ezt mondja Mirnics Zsuzsa: „A kamaszlányok cseppet sem könnyű sorsát vittem papírra. Vallani próbáltam mindarról, ami engem tizennégy éves korom után formált. Igaz, én nem voltam Lóci, engem nem zártak be négyszobás, portalan, illatos világba. Középiskolás koromban albérletben laktam, magam kerestem meg a rávalót, és sokszor lemondtam a vacsoráról egy-egy színházjegyért. Diákkorom néhány alakját és a mai fiatalok problémáit próbáltam regényemben eggyé kovácsolni. Nekem is volt egy Tóth Évim, egy Sipos tanárnőm, egy Laci bácsim, s a felnőtté válás viharos éveiben ugyanazok az érzések kísértek végig, amelyek a mai tizennégy-tizenhét éves lányokat: barátság, mások csodálata, olykor kínzó elbizonytalanodás, lázadás a képmutatás ellen, útkeresés, szerelem. Ezt a világot építettem Kardoss Lóci története köré.”

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Forum, Újvidék, 1971
152 oldal · Illusztrálta: Faragó Aranka

Kedvencelte 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

jellemproba>!
Mirnics Zsuzsa: Égig érő fák

A könyv elolvasása után én is szerettem volna egy hórihorgas Tamást. Beülni Sipos tanárnő órájára, krumplit pucolni Rózsiéknál. A könyv végére megértettem, lehet én is ugyanúgy elvertem volna azt a kutyát.

sassenach>!
Mirnics Zsuzsa: Égig érő fák

Érdekes, nem szokványos ifjúsági regény. Nagyon magával ragadó hangulata van. Gyönyörű a borító és a benne szereplő illusztrációk ; öröm volt lapozgatni.


Népszerű idézetek

jellemproba>!

Lassan magadhoz tértél. Rám néztél … S én jól tudtam a leckét: bocsánatot kell kérnem, tanulnivalómra kell hivatkoznom, és be kell mennem a szobámba.

27. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Magda: Abigél
Szabó Magda: Születésnap
Beczássy Judit: Piri
Kertész Erzsébet: Elizabeth
Thury Zsuzsa: A tűzpiros üveggömb
Szabó Magda: Álarcosbál
Gergely Márta: Szöszi
Hárs László: Biri és Bori
Thury Zsuzsa: Apollónia kisasszony vendégei
Janikovszky Éva: Szalmaláng