Kivédhetetlen ​szerelem (Hundred Oaks 1.) 598 csillagozás

Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant! A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…) Csapattársai tisztelik és szeretik − igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét.
A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek

>!
Móra, Budapest, 2017
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634158011 · Fordította: Vince Judit Andrea
>!
Móra, Debrecen, 2016
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634154112 · Fordította: Vince Judit Andrea
>!
Móra, Budapest, 2015
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631198409 · Fordította: Vince Judit Andrea

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

212 tag · 44 karc · Utolsó karc: 2020. július 4., 21:06 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Sam Henry · Jordan Woods · Tyler Green · J. J. · Joe Carter · Kristen Markum · Marie Baird

Helyszínek népszerűség szerint

Tennessee


Kedvencelte 53

Most olvassa 47

Várólistára tette 133

Kívánságlistára tette 120

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Első LOL könyvem, de nem az utolsó az biztos.
Nekem tetszett, nem hibátlan, de pont jókor olvastam.
Szükségem volt egy könnyed olvasmányra és meg is kaptam. :)

>!
Csakegyolvasólány P
Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Kb. egy éve kaphattam ezt a könyvet, de valamiért nem fogott meg, hiszen csak néhány eseményekre illetve szereplőre emlékeztem. Most viszont újra olvasva rájöttem, hogy miért nem tetszett. Egyszerűen nem bírtam Jordan karakterét. Nem volt valami szimpatikus lány. Bár tiszteltem azért, amiért törekedett arra, hogy megvalósítsa az álmát.
Viszont Henry *-* Oh, Henry a kis aranyos. Az egyik kedvenc szereplőm volt. Nagyon bírtam a táncát a sportpályán (bár, ki nem? :D) és a természetét is, valamint a rengeteg cukiságát.
Magával a történettel nem volt gond. Szerettem az amerikai fociról szóló történeteket. :) Igaz, néhol kiszámítható volt egy-két cselekmény, de olyan részek is akadtak, ahol meglepődtem vagy felnevettem. :)

>!
Orsi999
Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Egy kicsit féltem belekezdeni a könyvbe, de amikor megláttam, hogy bent van a könyvtárban úgy voltam, hogy adok neki egy esélyt. Az eleje nagyon tetszett utána a közepe felé már kevésbé, a vége pedig újra jó lett. Jordant nagyon bírtam, mindig is tiszteltem azokat az embereket, akik harcolnak az álmaikért, de itt Jordan néhol már fanatikus volt, mindent megtett, hogy oda mehessen, egyetemre ahova ő akar. Bárki mondta is neki, hogy ott csak kihasználnák, senkire se hallgatott. A végén szerintem jól döntött.

>!
K_A_Hikari
Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Ha nem akartam háromszor félretenni/abbahagyni/áthajítani a szobán, egyszer sem.
Idegesített, hogy kidobhattuk a kukába a valamirevaló főhősnőt, és kaptunk helyette egy bosszantóan döntésképtelen csajt, aki megszállottan cserélt nyálat a pasival.
Mondanám, hogy a sport rész megmentett valamit a sztoriból, de már abbban sem vagyok biztos.
Lehet, hogy már kinőttem belőle, nem tudom. De az tuti, hogy nem volt számomra több egy sablontörténetnél, ahol hiába volt jó az alapanyag, az arányokat nem sikerült eltalálni.
Az év csalódása címet mindenesetre nálam bezsebelte.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/02/szombati-erte…

14 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Én nem olvadtam el Ty-tól, az meg, hogy a főszereplő csajszinak eldurrant az agya egy izmos testű, szép szemű pasitól… No comment. Ezerszer jobban élveztem a baráti bolondozásokat meg a bandázást a csapattagokkal, mint Ty felbukkanásait. A családon belüli ellentétek és Jordan fixált iskolaválasztása adott némi extra feszültséget a történethez, ami nekem tetszett, de néha kínos volt olvasni a kamaszlány butaságait… meg a verseit*.

*(Kitekintés: spoiler

Minden problémát félresöpörve be kell látnom, hogy CUKI volt, a vége pedig aranyos – ráadásul pár óra alatt kiolvasható. Ez olyan „egynek elment”-kategória nálam, mert olvastam már ennél jobb LOL könyveket (és nagyon remélem, hogy az új Hundred Oaks regény jobban fog tetszeni).

Az én kedvenceim: a kamubaba projekt, a csapatagok közötti bajtársias barátság és SAM HENRY! Őt az első másodperctől imádtam!

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/01/LOL-kivedh…

>!
Móra, Budapest, 2014
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631197587 · Fordította: Vince Judit Andrea
3 hozzászólás
>!
ZitussKa 
Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Nos, azt kell, hogy mondjam, nem olyan rossz ez, mint ahogyan a százalék és az értékelések mutatják! Bár azt én is elismerem, ettől fényévekkel jobb LOL könyvek vannak:) Tény, hogy Jordan gondolkodása időnként kiakasztó, és néha még én is felvontam a szemöldököm, amolyan „most komolyan? miért kell ezt tenned velem??:D”
A főszereplőnk a könyv nagy részében nem a megfelelő sráccal van, a kialakult konfliktusokat pedig képtelenek kezelni, mert senki nem beszél érzésekről. A szerelmeseink marják egymást, veszekednek, ezzel is kínozva engem, egymást, és önmagukat. Mégis imádtam a sportot, a csapatszellemet, az erős barátságot és azt, hogy még akkor is mindenki kiállt a másik mellett, ha épp haragban voltak:) Valamint Henry és az édes, váratlan pillanatban elejtett cukiságaiért is odavoltam. Jó volt ez:)
A humora, a stílusa, és a befejezése is méltó a LOL címkére :)♥

* Azoknak ajánlom akik türelmesek, kicsit mazochisták, és bírják a gyűrődést, ha kicsit drámával telibb a könyv :D

>!
Szami81
Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Nem volt ez rossz. Kelloen agyzsibbaszto tini romanc, es meg nevetni is lehet rajta (bar nem csak a poenokon, hanem az iroi es forditoi malorokon is)

Kiirtam egy-ket erdekeset:
„Mikor anya rájött, kitalálta, hogy csakis fejtől-lábtól aludhatunk egymás mellett.”
Fejtol-labtol?? He?

„Henryt jó párszor láttam bokszeralsóban, és ő fincsinek nézett ki, nagyon fincsinek – mint egy csípős csirkeszárny!” – no comment :D

Fohosnonk amugy nagyon szexi, „egy hete nem borotvaltam le a labam” -es igy jar edzesre, es szofisztikalt: „Felhorkantam, és a csokis tej az orromon jött ki.” De azert mindenki bele van esve. Peeersze. Ja es nagyon melyenszanto gondolatai vannak:
(Az elso csok) „Legalább olyan jó volt, mint meccs alatt mogyorót enni.” Aha, nekem is ez jutott eszembe az elso csokomrol. Ja nem…

Es ez most komoly, hogy szuz volt, de elete masodik spoiler

Vegul a legromantikusabb jelenet dijat ezennel odaitelnem ennek a parbeszednek, ami egyebkent a konyv zaro jelenete:
"- Tényleg gyökér vagy. De akkor is szeretlek.
– Én is szeretlek, Woods.
A hajánál fogva magamhoz húztam.
– Ha még egyszer az életben el merészelsz hagyni, letépem a fejed!"
:D cukiii

7 hozzászólás
>!
kiruu P
Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Huh. Kivételesen, nagyon nehéz összeszedni a gondolatim. Amióta elolvastam az utolsó szót, azon agyalok, hogy akkor ez most mennyire tetszett nekem? Végül döntöttem.
Maga a könyv Jordanről szól, akinek az élete a foci. Ja, nehogy elfelejtsem, Jordan lány. :D Ő az irányító, csapatfőnök, vezér, ahogy tetszik. Igen, ő az egyetlen lány a csapatban. Őszintén, szívből imádtam az egész csapatot, a hangulatot, a kapcsolatot a játékosok között. Jordanel rögtön rokonszenvet éreztem, mert bevallom, sokszor a fiúkkal sokkal jobban kijövök, mint a lányokkal. Jordannak sok bátyja van, igaz, ebből, csak egy vér szerinti, de sokszor nem számít, hogy ki honnan származik. Esküszöm, olyan pasik veszik körül, akik mintha egy „görög istenek” magazinból léptek volna elő. Izmosak, magasak, jó a humoruk, és még védelmezőek is! Igen, én is vadmacskának érzem magam. Nem is értettem, hogy Jordan miért nem jár legalább valakivel. Jó, persze, értettem, és tudom, hogy mindene a foci, de azért egy kis móka nem árt néha. Ezzel nem csak én vagyok így, hanem Henry is. Ó, drága Henry! Abszolút a kedvenc szereplőm. Hogy miért? Magas, vékony, de izmos testalkatú, szőke, göndör fürtjei vannak, vicces, lehet vele beszélgetni, illetve minden pontszerzés után táncol.

Ugyan, ki ne szeretné? Imádtam a laza stílusát, és mindig vártam, hogy mikor jön újra Henry… Volt egy rész a könyvben, ahol kifejezetten csalódtam benne. Mérges voltam, mert hülyeséget csinált, és ezzel nem csak magának ártott. No, azért megjegyezném, hogy Jordant se tapsoltam volna meg a randizási képességei miatt. Vagy velem van a baj, vagy nem tudom, de az, hogy vonzódsz valakihez, de csak húzzátok az időt, nem értek egymáshoz, majd hirtelen a csaj úgy dönt, hogy ja, de mégis, és rögtön egymásnak esnek, és a csaj szüzessége búcsút int? Ez, így nekem túl sok volt, és egyáltalán nem vártam ilyesmit Jordantől. Sajnos, két oldala van. Az egyik, amit imádtam és tiszteltem, azaz, ahogy a barátaival, csapattársaival viselkedik, a másikat viszont nem is tudtam igazán hova tenni, a kapcsolatát Ty-al. Megfogadtam magamban, hogy nem mondok semmi rosszat Tyról, de most mégis muszáj. Hogy rendezte a dolgokat? Virág. Mindig virágot vett. Nem igazán törődött a barátnőjével, és rohadtul nem volt szerelmes sem, az csupán erős testi vonzalom volt. Gyakran összetévesztik az emberek ezt a kettőt. Jordan és Ty kapcsolatát nem támogattam. Én, rájöttem a nyilvánvalóra, ami egy nagyon tipikus esete a fiú-lány barátságnak. Egy kicsit sablonos is volt a dolog, de hál' istennek a focis dolgok egálba hozták a mérleget. Jordan csapattársairól egy kicsit részletesebben: Carter, akit én annyira, de annyira elfogadtam volna magam mellé. Tipikus kis ártatlan srác, de közben nagyon menő. Aranyos volt, örültem, hogy tudta mikor van rá szükség, és akkor rögtön jött és segített. Annyira jó lenne számomra egy-két ilyen rituálé, hogy szólok az egyik szexi pasi haveromnak, hogy menjünk már el fagyizni/pizzázni/csirkecombot enni. Vagy épp J.J. is átugorhat, hogy csocsózzunk/dartsozzunk a „pincében”, miközben kifosztjuk a hűtőt. Jaj, J.J., annak ellenére, hogy 120 kiló, annyira cuki! És, ahogy próbálta letagadni, hogy érez valamit a csaj irányt. Szerintem, igenis érzett, csak pasi, és az agya néha átköltözik a középső tájakra. Kíváncsi lettem volna, hogy mégis mi lett velük, de sajnos, ez nem derült ki. Még több izomagyért olvasd el a könyvet! ;)
Tyról még egy kicsit. Bevallom, csaltam egy kicsit, és beleolvasgattam a könyvbe, így egy kis előítélettel kezdtem neki. Hát, ez kihatott a Ty-al kapcsolatos érzelmeimre, ugyanis, szívem szerint végig fintorogtam volna, amikor róla olvastam, és imádkoztam, hogy tűnjön már el. Úgy éreztem, ő nem tartozik ebbe a környezetbe, és igazam lett. Ellenszenvesen viselkedett, engem kifejezetten untatott, túlságosan sablonosnak éreztem. Extra jól néz ki, szexi akcentusa van, mindenki imádja, mindenben jó. Nem igazán szeretem a tökéletest.

http://kiruuzakkantkuckoja.blogspot.hu/2014/09/miranda-…

>!
ggizi P
Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Kapásból egy érdekes felállás, hogy a hímsoviniszta amerikai foci köreibe bekerülhet egy lány is. Többnyire a másik verió szokott előtérbe kerülni filmben, könyvben, az életben, ezért nagyon is kíváncsi voltam, hogy Jordan hogyan képes megállni a helyét ebben a közegben. Nagyon tetszett a keménysége, a kiállása, a csapattársaival való viszonya. És az is, amikor Ty miatt „meglányosodott” :)
Elég rózsaszín volt a történet a szerelmi szállal, a családi háttérrel és még a kialakult konfliktusokkal és dilemmákkal együtt is, mégis, úgy unblock nagyon is jólesett olvasni ezt a laza kis történetet a barátságról, szerelemről és kitartásról.

4 hozzászólás
>!
ParkYeonSeul
Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Nem egy világ megváltó könyv és nem is kell tőle semmi nagyot várni. Tipikus limonádé. Jordant néha jó erősen arcon kellet volna csapni, mert voltak elégé fura pillanatai, mint mikor megállapította, hogy Henry olyan szexi mint egy csirkeszárny , vagy mikor kb. 10 perce van együtt Tyall de már egyből szobára mennek.
Szerintem akkor is van fiú-lány barátság!!


Népszerű idézetek

>!
kiruu P

– Nem tudom, számít-e – jegyezte meg apa csak úgy mellékesen –, de embert nem láttam még olyan gyorsan futni, ahogy Henry rohant hozzád, amikor megsérültél.

3 hozzászólás
>!
Doó

– Woods mit csinál a sün, mikor babot eszik?
– Na mit? – mosolyodtam el.
– Sündörög.
– Jaj, Henry, ne égess le! – vihogtam.

303. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jordan Woods · Sam Henry
>!
kovkira

– Kristen, felelsz vagy mersz? – kérdezte J.J.
– Merek – vágta rá Kristen, és közben Tyra nézett.
– Akkor gyorsan merjél kivonulni a konyhába, és üss nekem össze egy steaket krumplipürével. Félig átsütve. Húst a fagyasztóban találsz, asszony.

1 hozzászólás
>!
kiruu P

Nem mintha nem jönnék be a fiúknak, csak éppen a felhozatallal van a baj, mert:
1. vagy alacsonyabbak nálam,
2. vagy melegek,
3. vagy a csapatomban játszanak,
4. vagy mindez egyszerre.

>!
kiruu P

– Ha még egyszer az életben el merészelsz hagyni, letépem a fejed!

338. oldal

>!
kovkira

– Carter nem jön? – kérdezte J.J.
– Ma van a nagyija 70. szülinapja – válaszoltam.
– Na és Henry? – Kérdezősködött tovább J.J.
– Az ágyamban alszik.
– Micsoda?! – rökönyödött meg Ty.
– Nem nagy ügy, haver – magyarázta J.J. – Többet alszik ott, mint a sajátjában.

Kapcsolódó szócikkek: Jordan Woods
>!
_Enii_ P

– Ha túl sokáig álmodozol, leszoktatod magad a cselekvésről. Pedig ha megteszel mindent a célod érdekében, esélyt kapsz rá, hogy megvalósítsd. Csak úgy érhetünk el valamit, ha álmodozgatás helyett inkább cselekszünk.

119. oldal

>!
Łauraa

– Mi a kedvenc színed? -kérdeztem.
– Az átlátszó.
– Az átlátszó?
– Igen, például az átlátszó melltartó.

Ty-Jordan

1 hozzászólás
>!
Cheril

– Jordan, szólhattál volna, hogy nagymama leszek – mondta anya, de közben Henryre villantotta a mosolyát.
– Én sem tudtam róla – válaszoltam. – Henry titokban tartotta a terhességét. Nem bánod, hogy edzés alatt vigyáznod kell erre a vacakra?
Henry a képzeletbeli melléhez kapott.
– Ez a vacak a mi fiunk, Woods! – kiáltotta felháborodva.

Kapcsolódó szócikkek: Jordan Woods · Sam Henry
>!
kovkira

Amikor a viszonzatlan szerelem a legdrágább kínálat az étlapon, néha jobb, ha elfogadjuk a séf aznapi ajánlatát.


A sorozat következő kötete

Hundred Oaks sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Misty
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Leiner Laura: Emlékezz rám
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet
Morgan Matson: Páratlan nyár
Erin Watt: Megtört herceg
Leiner Laura: Késtél
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Kerstin Gier: A fiúk olyanok, mint a rágógumi