!

Becsavart ​szerelem (Hundred Oaks) 58 csillagozás

Miranda Kenneally: Becsavart szerelem
Book24 · 2.299 Ft –30% 1.609 Ft
Bookline · 2.299 Ft –15% 1.954 Ft
1.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Parker imád softballozni! A tizenhét éves lány megállíthatatlan a pályán, igazi őstehetség, mégis otthagyja a csapatot, amikor az anyja lelép egy másik nővel, és az egész város botránytól hangos. Parker ezután mindent elkövet, hogy bebizonyítsa, őt aztán tutira a pasik érdeklik. Ha ehhez az kell, hogy bombanővé változzon, és egy csomó sráccal kikezdjen, hát legyen! Nem számít, ez mennyire dühíti a baseballcsapat szexi kapitányát, vagy hogy a fiatal segédedzővel veszélyesen közel kerülnek egymáshoz. A lánynak idő kellene, hogy rendet tegyen a fejében és a szívében, de a szerelemben nincs időkérés, az csak száguld felé, mint egy csavart labda. Vajon Parker megnyerheti ezt a meccset?

Eredeti mű: Miranda Kenneally: Stealing Parker

>!
Móra, Budapest, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634153306 · Fordította: Kulcsár Júlia

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Parker Shelton


Hirdetés

Kedvencelte 4

Most olvassa 20

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 111

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Deziréé
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Tipikus LOL könyv, de elcsépelt történettel. Szerintem egy elcsépelt történetet is lehet jól megírni, de engem ez annyira nem fogott meg.
Az írónő Kivédhetetlen szerelem c. könyvéhez nagyon hasonlít, a helyszín persze ugyanaz, de még a történet cselekménye pár helyen hasonló. Főleg, hogy ebben is megjelenik egy sport, amelyről nem sokat hallottam, maximum filmekből ismerem. Szeretem az olyan könyveket, amelyben nagy szerepe van a sportnak vagy legalábbis a szereplők gyakran járnak sportolni.
A könyv pozitívuma, hogy gyorsan haladtam vele, amikor volt időm, jó kikapcsolódást nyújtott a történet, amikor éppen nem idegesített a főhős. Néhányszor megmosolyogtatott, de én ennél azért többet vártam.

>!
Meagen
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Kellemesen csalódtam a könyvbe. Kicsit féltem tőle, egyrészt a százaléka miatt, másrészt, mikor olvastam a hátulját és rájöttem, hogy homoszexualitás is lesz benne. De úgy voltam, hogy miért ne, bár a főszereplőről azt gondoltam először, hogy fiú. Nekem a Parker név az olyan fiús (talán a Pókember miatt).
A kis félreértéseimtől eltekintve nagyon tetszett, könnyed kis olvasmány volt a hétvégémre a tanulás helyett.
Will-t nagyon megkedveltem. Drew-t annyira nem, valahogy nem viselkedett tényleg barátként.
Másrészről ez a vallásos dolog… undorító. Főleg ahogy az emberek viselkednek. Isten így, úgy, amúgy, de alapvetően semmi gerinc nincs bennük. Azt hiszik, hogy ha rosszat tesznek és egy kitalált valakinek elmondanak egy imát, akkor jó lesz minden és ők újra jó emberek lesznek. Ettől hányni tudnék.
De tényleg tetszett a könyv, bár nem imponált, hogy Parker is bedőlt ennek a keresztyén mesének, de hát erre nevelték.
Szívesen látnám a könyvespolcomon.
És még azt is elárulom, hogy mikor elkezdtem, akkor vettem észre, hogy nem ezt kellett volna először elolvasnom az írónőtől, de mivel nem sorozat, ezért talán nem akkora katasztrófa.

>!
Csakegylány
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

A Kivédhetetlen szerelem után nagyon vártam, hogy a kezembe vehessem Miranda második, magyarul megjelent regényét. Nem csalódtam benne. Ez a könyv is tele van mélységekkel, mondanivalóval, de közben könnyed, tele van vicces jelenetekkel, párbeszédekkel és fülledt hangulattal. Szeretem, ahogy Miranda az emberi sorsokról ír. Szomorú, néha sajnálatra méltó élettörténetek, de mégse ezek viszik el a hangsúlyt. Valós dilemmák, igazi kamasz problémák, de közben szórakoztató is a könyv, nem fekszi meg az ember gyomrát. És mindig ott a remény a sorok és cselekmény mögött a javulásra, változásra. Látjuk, ahogy az egyes szereplők lépnek egyet előre, kettőt hátra, de újra és újra talpra állnak. Nem adják fel, küzdenek, és az olvasó teljes szívével drukkol nekik, hogy sikerüljön. És végül sikerül! Mindenki megkapja ami jár neki, mindenki boldog, s habár nem lehet minden felfeslő varrást helyrehozni, lehet enyhíteni a kárt. És itt ér véget a könyv. A többi már az olvasóra van bízva, vegye át a tűt és cérnát, és kezdjen valamit az elvarratlan szálakkal, a saját szája íze szerint. Príma megoldás, tetszetős.
Ami fura volt a könyvben, az Brian életkora. Újra és újra emlékeztetnem kellett magamat, hogy csak 23 éves, és nem egy 35 éves, begyöpösödött felnőtt. Én is 23 éves vagyok, de abszolút nem tudtam azonosulni a gondolkodásmódjával. Fura volt, olyan koravén? Nem tudom, de vele nem tudtam egy percig sem azonosulni, egyetérteni, stb. Mindvégig kívülálló maradt, és nem bánkódtam, amikor nyomtalanul eltűnt.
Parker apját sokszor meg tudtam volna verni, annyira zavart a viselkedése, plusz a csajokat a csapatból, de rajtuk kívül mindenki más szimpatikus volt vagy szerethető. Ééés! Külön köszönet, hogy Henry ennyit szerepelt ebben a kötetben. Ő a kedvenc LOL-fiúm, és nagyra értékeltem állandó jelenlétét! Köszönöm Miranda!

>!
popKORN0725
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Az egyik olyan LOL konyv, amivel nem tudtam mit kezdeni, mert meg en is komolyan elgondolkoztam azon rajta, hogy az effele nyafogasok mar nem nekem valoak.
Parkerben az elejetol a vegeig van valami irritalo, valami amitol mindig magat helyezi masok ele, es amitol nem tud tisztan gondolkodni. Persze, ertem en, hogy vonzo, hogy egy idosebb srac erdeklodik iranta, de vannak olyan etikai es egyeb kodexek, amik az effele viszonyokat alapbol halalra itelik – meg ha vart is volna ra az erettsegi vegeig.
Ugyanakkor ott van a naivitasa mellett az eros csaj enje, aki ha eppen elojott, mar-mar egeszen kedvelheto volt, de ettol meg mindig ott volt a szeme elott az ellenzo, amitol nem latta az ot korulvevo dolgokat.
A vege szerintem teljesen felesleges dramazasba fulladt. Kicsit tobb oszinteseggel a fiuk fele, egy csomo energiat es „sajnalom”-ot megsporolt volna maganak.

>!
petuka16
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Hozta a tipikus LOL-könyv szintet, bár nekem hiányzott belőle valami. Vagy lehet, hogy nem is hiányzott belőle semmi, csak annyi, hogy sokban hasonlított az előző részhez, és ez egy kicsit zavart engem. Reméltem, hogy beletesz az írónő valami kis pluszt, amitől más lesz, mint az előző rész, de sajnos ez nem következett be. Nem mondom, hogy rossz volt, csak nem volt benne akkora meglepetés. Kicsit kiszámítható volt a vége. Ettől eltekintve szerintem nagyon jó könyv volt, már hiányzott a lelkemnek egy adagnyi cukiság és romantika, és most megkaptam. Plusz nagyon jó volt a régi ismerősökkel találkozni. Szerencsére hozták formájukat. Nem kellett csalódnom bennük.
http://addicted-to-the-books.blogspot.com/2016/11/miran…

>!
Biry P
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

NEM KONKRÉT CSELEKMÉNYLEÍRÁS, DE PICIT SPOILERES!!!
Sokat tipródtam, hogy mit is írjak a könyvről, mert Kenneally nagy kedvencem és alig vártam a folytatást, de elég komoly bajaim vannak a könyvvel. Nem akarom lehúzni sem a könyvet, mert nem rossz, de hogy értsétek pontosabban leírom a dilemmámat, lehet kicsit spoileres lesz, előre is elnézést:
A könyv alap konfliktusa a család komoly, mély keresztény mivolta… Csúnya dolgot fogok leírni, de egy nem jó keresztény közösség tagjai, és ez az egyik alap gondom a könyvvel, hogy ha erre építünk, már pedig nagyjából minden 3. mondatban utalnak rá, akkor erre épül, akkor miért nem merte leírni az írónő, hogy ez egy nagyon rossz közösség… Finoman utalgatott rá, de nem írta le konkrétan, és a karaktereit sem szakította ki véglegesen ebből a közegből… Már pedig, ha egy közösség egy családot egy veszteség után nem támogat, hanem támad azért, és tovább sanyargatja puszta keresztényi jóságból, akkor az nem jó, akár vallási, akár másmilyen közösségről van szó! És most itt kérem ne kövezzetek meg, hogy le merem írni a véleményem, mert sajnos, ez létező dolog, hogy a vallás álarca mögé bújva az emberek gonoszabbak és kegyetlenebbek, mint amúgy, és ők ezt úgy fogják föl, hogy ezt nekik lehet, mert ők vallásosak! Persze tisztelet a kivételnek! És a könyv nagy részben erről szól, hogy a közösség hogyan bántja tovább a családot.
A másik fele a könyvnek pedig egy elég komoly problémáról szól, méghozzá egy család széthullásáról, hogy ezt a család tagjai hogyan dolgozzák fel… Anyuka rájön, hogy már pedig ő sajnos a saját neméhez vonzódik és otthagyja a családját, emiatt a közösség kikezdi a családot, leginkább a kislányt. Apuka még elvakultabban a vallásba menekül, nem is hajlandó észrevenni a gyerekei problémáját, még akkor sem, amikor a képébe ordítanak azok, a közösségben mindenki cseszteti, és amikor megismerne egy nőt, akivel végre újra boldog, annak is keresztbe tesznek. A fiú az egyetemen egyre rosszabbul teljesít a gondok miatt, majd drogproblémái is lesznek, amivel csak a húga hajlandó foglalkozni. És végül a főszereplőnk Parker, akit a leginkább sújt az anya hibája, ugyanis az nagy vallásos hitbuzgóságában egy drága leányzó a csapatából és évfolyamából elkezdi terjeszteni, hogy ha az anyja az ami, akkor biztos ő is, ezt cáfolandó Parker gyorsan ki is kezd az iskolában összes élő, és mozgó hímnemű egyeddel, ami miatt meg hát gondolhatjátok minek tartják, és még jobba elítéli a közösség…
Ha kihagynánk az nagy keresztényi vonalat már így is megállna a történet, de úgy éreztem, hogy végig erőszakosan szuszakolják bele, ami nem gond, de akkor merjünk is kimondani dolgokat, nem pedig csak sugallni… Végig legszívesebben ordítottam volna a szereplőkkel, hogy hagyjuk már és EZ ROSSZ!!! De nem, ez így tök rendben van… olyannyira, hogy amikor a végére rájönnek, hogy hát ezzel a közösséggel azért nincs minden rendben, akkor is visszatérnek… WHY???!!!
A főszereplő folyamatosan örlődik, hogy ezt vagy azt tenne, vagy tesz, de hogy ezt hova tegye a kis keresztény világában, de közben meg mások mit gondolnak róla, de neki ez meg jó… Na kb erről van szó. A könyv végére persze rendbe kerül az önképe, rendeződnek a viszonyok és minden happy end…
A tanárral való viszonya elég érdekesre sikerült, szerintem ez azért elég valósághű ábrázolás volt, bár elég elvarratlan volt a szál a végén, amit nehezményezek, egy kicsit függővég a történetben, de nem baj, a többi között ez már elfér :)
Alapvetően a történet nem rossz, csak a kivitelezéssel van bajom, a 2,5 csillag nem a könyv minőségének szól, hanem annak hogy kb lehetetlen volt eldöntenem, hogy most akkor jó vagy rossz, ezért belőttem a közepét :)

2 hozzászólás
>!
Kitti_Kinczer
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Hát egyszer jó volt, de kétlem, hogy újra akarnám olvasni. Jó történet volt, de annyira nem nyerte el a tetszésemet. Tetszett, hogy kicsit jobban megértettem a baseball szabályait. :)
Briant sajnáltam, mert nagyon ígéretes karakternek tűnt, de aztán én csalódtam benne, és sajnáltam, hogy csalódnom kellett. spoiler
Valahogy nem kerültek közel hozzám hozzám a szereplők, nem tudom miért.
Szerintem komolyan kellene az összes LOL könyvnek egy extra fejezet, mert mindig kiakadok, hogy amikor összejönnek akiknek össze kell az a könyv utolsó oldala, mindig tovább olvasnám kicsit.

>!
Naniii
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Mikor elolvastam a hátulját sokkal rosszabbra számítottam.
Parker kedves, lány, cuki, vannak céljai, de túlságosan sokat foglalkozik azzal mit gondolnak róla mások. A vallási gyülekezet, mint a könyvekben általában nevetséges. Bírtam Hot-dogot és a csapatot. Brian minden fejezettel egyre unszimpatikusabb volt. spoiler Drew számtalanszor elszólta magát és már az elején sejteni lehetett nem igazán az akinek mutatja magát. A karakterek nagyon jól ki vannak dolgozva, a történet teljesen rendben van. Amerikában az ilyen mindennapos, annyi itt van egy konzervatív beleszólok az emberek életébe vallási közösség, ami a pokollal fenyeget, egy baseball csapat, pár meleg, meg egy szexéhes edző.

>!
xoxo_ivett
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Hogy lehet máris vége? Mármint hetek óta vártam hogy elolvashassam azóta mióta csak kiderült hogy mikor jelenik meg nálunk. Sőt leginkább azóta hogy olvastam Jordanék történetét erre most egy este alatt vége lett… És a legdühítőbb abban hogy vége lett hogy én még annyira nagyon olvastam volna tovább.
Nem akarok spoilerezni mert még nem nagyon van itt erről a könyvről vélemény így csak annyit mondok hogy huh…

Na jó! Bevallom az elején nem kedveltem Parkert… Meg kellett ismernem szépen lassan ahhoz hogy megkedveljem és ez be is következett idővel. Drew is nagyon jó barátnak mutatkozott majdnem mindig. Na és a többi…
Brian és Will. Will és Brian. Hol ebbe hol abba a pasiba voltam épp belezúgva. De örülök hogy Jordan amellett kötött ki aki mellett mert tényleg ő volt a neki való. A másikkal meg majd beérem én.

Ui: A vessző hiányért bocsánat de telóról pötyögtem és az folyton megszívat… :-D

Na de megyek is gyorsan újra olvasom az előző részt!

>!
nagara
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

LOL könyvhöz képest kicsit túlfűtött volt. Na meg nem szeretem a baseballt sem, ezért a játékleírásokat untam. Nem tetszett az sem, ahogy behozta a vallást, a válást, a drogokat, a másságot, a kirekesztést, a titkos kapcsolatot, az autimust (vagy aspergert? már nem emlékszem), meg még sorolhatnám mi mindent. ???
Egyszer elolvasható, és azért szórakoztató, meg gyorsan olvasható, de közben idegesítő is…


Népszerű idézetek

>!
Deziréé

Aki az óriásburgert szereti, rossz ember nem lehet.

163. oldal

>!
Coolynee P

– Na jó – csaptam össze a tenyerem. – Lássuk, mennyire vagy jó: Oliver Wood – szexi vagy nem szexi?
– Szexi.
– Oké, átmentél a teszten.
– Micsoda? – Tiltakozott Drew. – Ez aztán a rövid teszt!

46. oldal

>!
Coolynee P

Elmosolyodott.
– Te követsz engem?
– Csak szerdánként.
Nevetett, és tovább rágózott.

122. oldal

>!
Szami81

Mikor Isten megteremtette a Földet, igazán gonosz, beteges humora lehetett. Minden, ami helytelen, nagyon­ nagyon jó érzés.

>!
Naniii

– Gyereket akarok magától, Hoffman edző! – kiabálta Sam.

110. oldal

>!
Naniii

– Az edződ öregebb, mint maga a baseball.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Parker Shelton
>!
márkerAnna

Biciklivel csak három percre van az iskolától, és én imádok biciklivel járni, ahová csak lehet.

43. oldal

>!
Cheril 

– Odaadnám a kabátomat, de nincs rajtam kabát.
– Odaadhatnád a felsődet – mutattam nevetve a hosszú ujjú pólójára.
– Aha, de képzeld, milyen primitív bunkónak néznének, ha félmeztelenül mászkálnék az utcán.

>!
CsiPe_z

(…)Ha bármelyik Harry Potter-szereplő lehetnél – váltott témát gyorsan –, ki lennél?
– McGalagony professzor, mert akkor macskává változhatnék, és egész nap aludnék…

47. oldal

>!
CsiPe_z

Szóval igazam volt: mindenki úgy értelmezi a tetteimet, ahogy neki tetszik.

99. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év
Tavi Kata: Táncvarázs
Sarah Dessen: Figyelj rám!
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Jeanne Ryan: Nerve – Idegpálya
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Cynthia Hand: Angyalsors