Becsavart ​szerelem (Hundred Oaks 2.) 238 csillagozás

Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Parker imád softballozni! A tizenhét éves lány megállíthatatlan a pályán, igazi őstehetség, mégis otthagyja a csapatot, amikor az anyja lelép egy másik nővel, és az egész város botránytól hangos. Parker ezután mindent elkövet, hogy bebizonyítsa, őt aztán tutira a pasik érdeklik. Ha ehhez az kell, hogy bombanővé változzon, és egy csomó sráccal kikezdjen, hát legyen! Nem számít, ez mennyire dühíti a baseballcsapat szexi kapitányát, vagy hogy a fiatal segédedzővel veszélyesen közel kerülnek egymáshoz. A lánynak idő kellene, hogy rendet tegyen a fejében és a szívében, de a szerelemben nincs időkérés, az csak száguld felé, mint egy csavart labda. Vajon Parker megnyerheti ezt a meccset?

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek

>!
Móra, Budapest, 2018
304 oldal · ISBN: 9789634159636 · Fordította: Kulcsár Júlia
>!
Móra, Budapest, 2016
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634153306 · Fordította: Kulcsár Júlia

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

211 tag · 44 karc · Utolsó karc: 2020. július 4., 21:06 · Bővebben


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Sam Henry · Parker Shelton · Will Whitfield (Hotdog) · Aaron Pritchard · Bo Whitfield · Brian Hoffman · Drew Bates · Tate Gillam


Kedvencelte 11

Most olvassa 12

Várólistára tette 92

Kívánságlistára tette 101

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Deziréé
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Tipikus LOL könyv, de elcsépelt történettel. Szerintem egy elcsépelt történetet is lehet jól megírni, de engem ez annyira nem fogott meg.
Az írónő Kivédhetetlen szerelem c. könyvéhez nagyon hasonlít, a helyszín persze ugyanaz, de még a történet cselekménye pár helyen hasonló. Főleg, hogy ebben is megjelenik egy sport, amelyről nem sokat hallottam, maximum filmekből ismerem. Szeretem az olyan könyveket, amelyben nagy szerepe van a sportnak vagy legalábbis a szereplők gyakran járnak sportolni.
A könyv pozitívuma, hogy gyorsan haladtam vele, amikor volt időm, jó kikapcsolódást nyújtott a történet, amikor éppen nem idegesített a főhős. Néhányszor megmosolyogtatott, de én ennél azért többet vártam.

>!
Orsi999
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Szerintem már kezdek kinőni a LOL könyvekből. Amelyeket az elmúlt pár hónapban olvastam nem érte el azt a hatást, mint régebben.
Ez is egy aranyos és vicces történet, ami teljesen kikapcsolt, de hiányzott belőle valami. Meg egy idő után egy kicsit zavart ez a szintű vallásosság, ami könyvben volt.
Már a fülszövegből sejtettem, hogy lehet, hogy nem fogom kedvelni Parkert, de szerencsére a végére elég sokat változott, így egy kicsit sikerült megkedvelnem. Nagyon szurkoltam, hogy ne jöjjön össze Briannel, mert őt már az elejétől kezdve ki nem állhattam és már akkor is lehetet sejteni, hogy csak egy dolgot akar Parkertől.
Közben pedig kíváncsian figyeltem, hogy hogyan alakul ki Parker és Will közötti kapcsolat.

>!
BlackWidow 
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Kellemesen csalódtam a könyvbe. Kicsit féltem tőle, egyrészt a százaléka miatt, másrészt, mikor olvastam a hátulját és rájöttem, hogy homoszexualitás is lesz benne. De úgy voltam, hogy miért ne, bár a főszereplőről azt gondoltam először, hogy fiú. Nekem a Parker név az olyan fiús (talán a Pókember miatt).
A kis félreértéseimtől eltekintve nagyon tetszett, könnyed kis olvasmány volt a hétvégémre a tanulás helyett.
Will-t nagyon megkedveltem. Drew-t annyira nem, valahogy nem viselkedett tényleg barátként.
Másrészről ez a vallásos dolog… undorító. Főleg ahogy az emberek viselkednek. Isten így, úgy, amúgy, de alapvetően semmi gerinc nincs bennük. Azt hiszik, hogy ha rosszat tesznek és egy kitalált valakinek elmondanak egy imát, akkor jó lesz minden és ők újra jó emberek lesznek. Ettől hányni tudnék.
De tényleg tetszett a könyv, bár nem imponált, hogy Parker is bedőlt ennek a keresztyén mesének, de hát erre nevelték.
Szívesen látnám a könyvespolcomon.
És még azt is elárulom, hogy mikor elkezdtem, akkor vettem észre, hogy nem ezt kellett volna először elolvasnom az írónőtől, de mivel nem sorozat, ezért talán nem akkora katasztrófa.

>!
AniTiger MP
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Annyira unom, amikor a kamaszos vágyat elemésztő, örök szerelemnek állítják be a történetekben! Nagyon sok bosszantó elem van a történetben, de a legfőbb gondom Parkerrel, a főszereplő csajszival volt. Rühelltem. A főszereplő leányzó azon gondolatán, hogy ha boldog boldogtalan fiúval smárol, és abba hagyja a kedvenc sportját (amiben ráadásul jó is), akkor majd nem nézik leszbikusnak. spoiler O.O

De tetszett a regény tényleges mondanivalója, hogy váláskor nem a szülő válik a gyermekétől, hanem a szülők válnak el egymástól. Hogy emiatt nem szabadna térfelet választanunk, és a szüleink – jó esetben – nem várják el tőlünk, hogy maximálisan mellettük állva rühelljük a csalárd másikat, aki lehet, hogy a boldogtalan kapcsolatot csak egy boldogabbra akarta cserélni, és ezáltal meglelte a helyét a világban.

Bajban vagyok, mert nem volt ugyan rossz, de összességében mégsem tetszett.

Agymenés, morrongás, spoilerek, tetszett-nem tetszett:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2018/04/LOL-becsav…

>!
Móra, Budapest, 2016
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634153306 · Fordította: Kulcsár Júlia
>!
deen
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Nem vagyok kibékülve ezzel a könyvvel. A főszereplő Parker egyáltalán nem szimpatikus, és annyi butaságot csinál, hogy legszívesebben jól belevertem volna a fejét a falba. E tekintetben Brian-nel össze lehetett volna kötni, mert ő sem volt jobb. Sőt! Így kihasználni valakit, csak azért mert nem jött össze úgy a karrier, ahogy szerette volna. Drew az „igazi” barát. Aki csak magával van elfoglalva, az ő érzéseit tiszteletben kell tartani, de ő ugyanezt nem képes megtenni Parkerért. Will az egyetlen szereplő, aki aranyos volt és úgymond normális. Úgy viselkedett és reagált az eseményekre, ahogy egy ilyen sráctól várná az ember és végül persze megbocsát, mert ő igazi barát.
A felekezetről inkább nem ejtek szót, mert nagyon tipikusan mutatja be, hogy mit jelent bort inni és vizet prédikálni…
Annak azért örülök, hogy Parker végül csak rájött, hogy ki az, akire mindig számíthat…
Nem volt az az igazi LOL-könyv.

>!
Edina_Varga
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Ellentétben az előző Vakrandi a végzettel LOL könyvvel, ezt élveztem. Tetszett, lekötött, érdekelt. Nem untatott egy percre sem. Végig izgultam Parker miatt, aki ugyan a lehető legrosszabb döntést hozta meg az anyukája távozása után, vagy miatt. de a végére rájött, belátta, hogy mi a helyes. Amiben persze nagy segítségére volt barátja, Drew is. Ámbár néha nem igazán tett tanúbizonyságot a barátságáról. Will annál inkább. Őt nagyon megszerettem, mondhatni egy kis személyes érintettség miatt is. Bo. A kis csudabogár. Az én lányom is autista…

>!
ƨɔɴом P
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Az egyik olyan LOL konyv, amivel nem tudtam mit kezdeni, mert meg en is komolyan elgondolkoztam azon rajta, hogy az effele nyafogasok mar nem nekem valoak.
Parkerben az elejetol a vegeig van valami irritalo, valami amitol mindig magat helyezi masok ele, es amitol nem tud tisztan gondolkodni. Persze, ertem en, hogy vonzo, hogy egy idosebb srac erdeklodik iranta, de vannak olyan etikai es egyeb kodexek, amik az effele viszonyokat alapbol halalra itelik – meg ha vart is volna ra az erettsegi vegeig.
Ugyanakkor ott van a naivitasa mellett az eros csaj enje, aki ha eppen elojott, mar-mar egeszen kedvelheto volt, de ettol meg mindig ott volt a szeme elott az ellenzo, amitol nem latta az ot korulvevo dolgokat.
A vege szerintem teljesen felesleges dramazasba fulladt. Kicsit tobb oszinteseggel a fiuk fele, egy csomo energiat es „sajnalom”-ot megsporolt volna maganak.

>!
K_Szilvia03
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

A Kivédhetetlen szerelem után nagyon vártam, hogy a kezembe vehessem Miranda második, magyarul megjelent regényét. Nem csalódtam benne. Ez a könyv is tele van mélységekkel, mondanivalóval, de közben könnyed, tele van vicces jelenetekkel, párbeszédekkel és fülledt hangulattal. Szeretem, ahogy Miranda az emberi sorsokról ír. Szomorú, néha sajnálatra méltó élettörténetek, de mégse ezek viszik el a hangsúlyt. Valós dilemmák, igazi kamasz problémák, de közben szórakoztató is a könyv, nem fekszi meg az ember gyomrát. És mindig ott a remény a sorok és cselekmény mögött a javulásra, változásra. Látjuk, ahogy az egyes szereplők lépnek egyet előre, kettőt hátra, de újra és újra talpra állnak. Nem adják fel, küzdenek, és az olvasó teljes szívével drukkol nekik, hogy sikerüljön. És végül sikerül! Mindenki megkapja ami jár neki, mindenki boldog, s habár nem lehet minden felfeslő varrást helyrehozni, lehet enyhíteni a kárt. És itt ér véget a könyv. A többi már az olvasóra van bízva, vegye át a tűt és cérnát, és kezdjen valamit az elvarratlan szálakkal, a saját szája íze szerint. Príma megoldás, tetszetős.
Ami fura volt a könyvben, az Brian életkora. Újra és újra emlékeztetnem kellett magamat, hogy csak 23 éves, és nem egy 35 éves, begyöpösödött felnőtt. Én is 23 éves vagyok, de abszolút nem tudtam azonosulni a gondolkodásmódjával. Fura volt, olyan koravén? Nem tudom, de vele nem tudtam egy percig sem azonosulni, egyetérteni, stb. Mindvégig kívülálló maradt, és nem bánkódtam, amikor nyomtalanul eltűnt.
Parker apját sokszor meg tudtam volna verni, annyira zavart a viselkedése, plusz a csajokat a csapatból, de rajtuk kívül mindenki más szimpatikus volt vagy szerethető. Ééés! Külön köszönet, hogy Henry ennyit szerepelt ebben a kötetben. Ő a kedvenc LOL-fiúm, és nagyra értékeltem állandó jelenlétét! Köszönöm Miranda!

>!
petuka16 P
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Hozta a tipikus LOL-könyv szintet, bár nekem hiányzott belőle valami. Vagy lehet, hogy nem is hiányzott belőle semmi, csak annyi, hogy sokban hasonlított az előző részhez, és ez egy kicsit zavart engem. Reméltem, hogy beletesz az írónő valami kis pluszt, amitől más lesz, mint az előző rész, de sajnos ez nem következett be. Nem mondom, hogy rossz volt, csak nem volt benne akkora meglepetés. Kicsit kiszámítható volt a vége. Ettől eltekintve szerintem nagyon jó könyv volt, már hiányzott a lelkemnek egy adagnyi cukiság és romantika, és most megkaptam. Plusz nagyon jó volt a régi ismerősökkel találkozni. Szerencsére hozták formájukat. Nem kellett csalódnom bennük.
http://addicted-to-the-books.blogspot.com/2016/11/miran…

>!
Vanessza_Dénes
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem

Aranyos volt és kikapcsolt.:)
Így az érettségivel járó borzalmas stressz után nem lettem volna képes ennél komolyabb könyvet a kezembe fogni, éppen ezért kifejezetten elégedett volna a humoros hangvétellel, bár nekem nem érte el az első rész színvonalát.
Mondhatnám, hogy hű de elégedett vagyok, de sajnos a maximalizmusom és a magas elvárásaim nem múltak el az írásbelikkel együtt, úgyhogy be kell vallanom, nem voltam tökéletesen elégedett.
Sablonos volt. Olyan, mint az első rész, csak kevésbé vicces, vagy egyedi.
Nem volt rendes lezárása, sok kérdésre választ sem kaptam, a szálak pedig elvarratlanok maradtak.
A főszereplők is kissé logikátlanul viselkedtek.
Fogok még Mirandától könyveket olvasni, mert kedvelem a stílusát, de ez nekem elég nagy csalódás volt, mivel ő ennél sokkal jobb történeteket is tud írni.:(


Népszerű idézetek

>!
Szami81

Mikor Isten megteremtette a Földet, igazán gonosz, beteges humora lehetett. Minden, ami helytelen, nagyon­ nagyon jó érzés.

>!
CsiPe_z

(…) Ha bármelyik Harry Potter-szereplő lehetnél – váltott témát gyorsan –, ki lennél?
– McGalagony professzor, mert akkor macskává változhatnék, és egész nap aludnék…

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Drew Bates · Minerva McGalagony · Parker Shelton
>!
Szelén P

– Na jó – csaptam össze a tenyerem. – Lássuk, mennyire vagy jó: Oliver Wood – szexi vagy nem szexi?
– Szexi.
– Oké, átmentél a teszten.
– Micsoda? – tiltakozott Drew. – Ez aztán a rövid teszt!

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Drew Bates · Oliver Wood · Parker Shelton
>!
Cheril

– Odaadnám a kabátomat, de nincs rajtam kabát.
– Odaadhatnád a felsődet – mutattam nevetve a hosszú ujjú pólójára.
– Aha, de képzeld, milyen primitív bunkónak néznének, ha félmeztelenül mászkálnék az utcán.

Kapcsolódó szócikkek: Parker Shelton · Will Whitfield (Hotdog)
>!
Szelén P

Elmosolyodott.
– Te követsz engem?
– Csak szerdánként.
Nevetett, és tovább rágózott.

122. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brian Hoffman · Parker Shelton
>!
Cheril

– Ha lehetne, már holnap nyugdíjba mennék, és még el sem kezdtem dolgozni – válaszoltam.

>!
CsiPe_z

Te egyéniség vagy. Azt viselsz, amit akarsz, és aki idegesít, azon keresztülnézel. Mindenki ilyen akar lenni.

190. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tate Gillam
>!
CsiPe_z

Végigbeszéltük a filmet, kigúnyoltuk Draco szörnyű, hátranyalt haját meg Hermione tudálékosságát. Míg meg nem jelent a képernyőn Oliver Wood.
– Annyira szexi! – nyögtem – Szeretnék egy olyan sráccal randizni, akinek brit akcentusa van.
– Te? Randizni? – horcogott Drew.
– Oliver Wood kedvéért félretenném az elveimet. Nézd, milyen jól mutat seprűnyélen!

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Draco Malfoy · Drew Bates · Oliver Wood · Parker Shelton
>!
Deziréé

Aki az óriásburgert szereti, rossz ember nem lehet.

163. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Drew Bates
>!
CsiPe_z

– Ginny Weasley szexi vadmacskává nőtte ki magát, nem igaz? – kérdezte, és egy marék kukoricát tömött a szájába.
Elvigyorodtam.
– Csakúgy, mint Neville Longbottom.
– Szerinted Neville Longbottom egy szexi vadmacska?

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Drew Bates · Ginny Weasley · Neville Longbottom · Parker Shelton

Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Misty
Leiner Laura: Emlékezz rám
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Morgan Matson: Páratlan nyár
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Leiner Laura: Valahol
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Amy Harmon: Arctalan szerelem