Előjog (Fehér Gallér 1.) 55 csillagozás

Mira Sabo: Előjog

Mira ​Sabo lebilincselő bestsellerei NEKED szólnak.
Olvastál már SZEXIS, hatalommániás pasikról erotikus történetet történelmi vonatkozásban? Majd most!
A könyv megjelenését hatalmas várakozás előzte meg. Mindenki a magyar MILLIÁRDOS Tamássy család elképesztő életének újabb részleteire kíváncsi.
A világháborútól a rendszerváltásig nyúló cselekménnyel, FRISS, egyedülálló szemlélettel, RENDKÍVÜLI hitelességgel, SZEMTELEN stílusban megírt történet egy gyönyörű lány és egy hatalommániás férfi szerelméről. A szabad NewYork és a kommunista Magyarország kontrasztja és egy háború elől menekülő család küzdelme a hovatartozásért. A múlt sötét titkai, izgató szexjelenetek, különc gazdagok, a thrillerek feszültsége.
Mira Sabo bestsellerei már bizonyítottak, olvasók tízezrei izgultak a szereplőkért, most pedig itt van az, amire annyian vártak. Egy önállóan is élvezhető, elsőrangú regény, amely magában foglalja a nagysikerű trilógia előzményét egy szigorú és kegyetlen… (tovább)

>!
Magánkiadás, Magyarország, 2019
520 oldal · ISBN: 9786150060040
>!
Magánkiadás, Magyarország, 2019
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150060033

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Tamássy Áron · Radnay Szófia · Tamássy Zsolt


Kedvencelte 12

Most olvassa 7

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 52


Kiemelt értékelések

Ács_Milán>!
Mira Sabo: Előjog

Az írónő eddig megjelent regényeit egytől egyig olvastam és mondhatom, hogy mindegyiket szerettem is. Most azonban megtört a jég…
Mivel a Birtoklás-trilógiát már többször olvastam, így nem volt ismeretlen előttem Áron és Szófia története. Talán ezért is az Előjog nem tudott annyival többet adni, hogy érdekes vagy szórakoztató olvasmány lett volna számomra. Mivel az alaptörténet ugyanaz, Áron szemszöge nem dobott akkorát, hogy ne éreztem volna többször, hogy unatkozok olvasás közben.
Igaz, hogy megismerhettem a Tamássy fivérek gyerekkorát és a család életébe is bepillantást nyerhettem, de mindezek ellenére sokszor nyögvenyelősen haladtam.
Mondjuk az most már 100%-ban és teljességgel kijelenthető, hogy a fivérek kire is ütöttek a családból. Hát nem az anyjukra…
Bevallom őszintén, hogy többet vártam. Ettől függetlenül biztos, hogy el fogom olvasni a folytatást, mert nem szeretek sorozatokat befejezetlenül hagyni.

9 hozzászólás
ZCsilla P>!
Mira Sabo: Előjog

Én, kis naiv…
Azt hittem, hogy Mira Sabo nem csinálja meg még egyszer ezt velem. Tévedtem.
Ugyanúgy kikészített, dühített, felpörgetett, mint a Birtoklás-trilógia könyveivel. És pont ezért imádtam minden sorát! ❤

Az írónő egyedi, szókimondó, igényes, kifinomult, és számomra már az „utánozhatatlan Mira Sabo” stílusával minden egyes alkalommal levesz a lábamról. Nem tudom, hogy hogyan csinálja ezt, de nagyon jól esik, mondhatni igényem van rá!
Kérem, ilyen egy igazi jó könyv!

Szeretem az olyan történeteket, amik úgy tanítanak, hogy észre sem veszem olvasás közben. Egy kis gazdasági, politikai téma, illem és etikett… ezek mind-mind színesítik a cselekményt.
„Nem szégyen ezeket nem tudni, hidd el nekem. A szégyen az, ha nincs igényed megismerni eme szabályokat.”

Két évet vártam, hogy új dolgokat tudjak meg az én kedvenc, imádott Tamássy családomról. Nem kérdés, hogy megérte-e várni rá, de mégis nagyon rossz most nekem. Egyszerűen nem hiszem el, hogy megint itt hagyott a bizonytalanban az írónő. Szerintem direkt csinálja ezt! Szó se róla, Mira Sabo a kínzás nagy mestere! Fantasztikus! ❤

Tisztelt Tamássy Ábris Tibor!
Bocsásson meg, hogy meg merem szólítani, de el kell mondanom, hogy mit érzek Ön iránt. Egy szóval ki tudom fejezni: gyűlölöm magát! Öntelt, beképzeld, hatalommániás fehér galléros bűnözőnek tartom. Gazdagította ezt a történetet, remélem a további részekben ez így is marad. Minden jót kívánok!

Drága Áron!
Én vagyok az, aki már annyiszor szeretett volna megmenteni és tönkretenni egyszerre. Örültem, hogy most te meséltél magadról. Én már a legelején tudtam, hogy sokkal több van benned, mint ahogy azt sokan hitték. Védtelek, de akkor még nem tudtam, hogy miért is. Most már tudom.

Kedves @Mira_Sabo!
Téged pedig szeretlek és haragszom is rád egyszerre! Szeretlek, mert olyat adsz nekem, amit nagyon kevés könyv olvasásakor szoktam érezni. És haragszom, mert ezekből a jókból keveset adsz nekem. Még mindig a kedvencem vagy, kérlek, abban ne hagyd az írást!❤

4 hozzászólás
pinkprincessreads>!
Mira Sabo: Előjog

Ledöbbent, a lelked mélyéig hatol, de képtelen leszel letenni.
Elég régóta szemezek már Mira Sabo könyveivel, ugyanis a fülszövegük alapján igen ígéretes olvasmánynak bizonyulnak, viszont amit a valóságban kaptam, arra egyáltalán nem voltam felkészülve, de imádtam.

Első körben megismerhetjük a mindenki által tisztelt Tamássy Áront, aki amellett, hogy mérhetetlenül gazdag, egy igazi nőfaló is. Jó, ezt nagyon sok mindenkire elmondhatjuk, viszont Áron ezt már egy egészen megdöbbentő szinten műveli. Igen, jól sejted, az ő életébe is megjelenik A NŐ, aki mindent felforgat.

De hogy mit is kell tudnunk Szófiról? Először is, hogy szépsége egy istennőjével vetekszik, másodsorban pedig egy rendkívül okos, talpraesett nő. Viszont senki se lehet tökéletes sajnos, így neki is van némi „hibája”, márpedig az, hogy nem származik előkelő családból, a szája mint a bécsi kapunak és férjnél van.

Na, de mindez nem okoz gondot Áronnak, max. elég sok fejfájást. De vajon megéri mindez egy alkalmi nőért? Képes egy menthetetlen agglegény elköteleződni egy nő mellett? Vajon a csábítás során gondosan felépített buborék kipukkan egyszer? Képes lesz Szófi beilleszkedni eme előkelő társadalmi osztályba? Ha igen, milyen áron?

Azt hiszed, hogy ez egy átlagos történet lesz? Most szólok, hogy ez minden, csak nem átlagos. Betekintést nyerhetünk Magyarország felső tízezrének életvitelébe, ami bőven túlmutat a pénzen és a társasági eseményeken. Ezen kívül pedig olyan lelki folyamatoknak lehetünk szemtanúi, amik a könyv letétele után sem fognak minket nyugodni hagyni.

Ha ez mind nem lenne elég, akkor még tanulhatsz is ebből a könyből, ugyanis a Tamássy család által első kézből láthatod, hogyan is alakult hazánkban rendszerváltás. Esküszöm többet tudtam meg ebből a történetből, mint a középiskolai tankönyvekből.

Kinek is ajánlom ezt a könyvet? Szigorúan csak erős idegezetű olvasóknak, ugyanis folyamatosan egy lelki hullámvasúton leszel olvasás közben. Mérhetetlen mennyiségű érzelem fog felszabadulni, ami garantáltan téged is magával ránt. Szóval ne tétovázz, vágj bele!

Még több értékelést találsz itt:
https://linktr.ee/pinkprincessreads

Mariann_ P>!
Mira Sabo: Előjog

Vissza a kezdetekhez, sőt még annál is előrébb egy kicsit.
Az első részben megismert történet Áron szemszögéből , valamint az ő gyerekkoruk, születésük körüli időszak váltakozik.
Ez utóbbi újdonság, a történet frissítése, magyarázat sok mindenre.
Sajátos hangulatú, pimasz, időnként a szadizmus határait súrolja, mindent elsöprő, birtokló, de itt most megérthetjük, hogy ebben a családban ez természetes.
Aki ide született farkastörvények szerint él, gyerekkoruktól fogva ezt táplálják beléjük.
Joguk, ELŐJOGUK van mindenhez, mindenkihez, ezt a vagyonuk elérhetővé teszi.
Más világ, olvasni élmény, sodor magával a félig ismert történet ellenére is. (Hiába tudom , hogy mi fog történni, biztosan lesz benne valami, amit eddig nem tudtam )
Az írásmód lenyűgözött, a történet érdekes, benne élni nem vágyom, nem az én világom, de az olvasási élmény maximum csillagozást ér .

2 hozzászólás
Laura_Bakos P>!
Mira Sabo: Előjog

Amikor Mira bejelentette, hogy megírja a Birtoklás-trilógiát Áron szemszögéből is, akkor ugyanúgy szkeptikusan álltam a dologhoz, mint mások. Mégis mi újat tudna mutatni egy több kötetes regény, váltott szemszögből? Hiszen egyszer már olvastuk a sztorit, tudjuk milyenek a karakterek, és azt is, hogyan ér véget. Aztán elolvastam, és rájöttem, tévedtem.
Sokkal több van benne, mint azt hittem. Akadnak olyan szálak, amik nem elvesznek a cselekményből, hanem még izgalmasabbá teszik. A narrációnak köszönhetően olyan dolgokba is bepillantást nyerhetünk, amin eddig csak a fejünket törhettük. Ilyen a legnagyobb kérdés, hogy vajon Áron miért lett olyan, amilyen. A borító nagyon tetszik, találóan passzol az Előjoghoz, pont mint maga a cím.
Igyekszem, nem spoileresen írni róla, de előfordulhat, hogy becsúszik egy-kettő.
Mindenki saját felelősségére olvassa el a véleményemet!
» https://krvilagakonyvek.blogspot.com/2020/01/akinek-csa…

pufivipi>!
Mira Sabo: Előjog

Egy kis nosztalgia a Tamássy hatalommániás fiúkról, nem talán egy kicsit több, mint nosztalgia. Másra számítottam, nem gondoltam, hogy a Birtoklás trilógiát kapom Áron szemszögéből. Kicsit minden kitisztul, egy csomó dolog értelmet nyer, ennek ellenére Áron személye hol a magasba repít, hol teljesen padlóra küld.Először csak kapkodtam a fejem, hogy most ki is mesél. Érdekes bepillantást kaptunk a múltba,amely megalapozza a jelent. Kíváncsian várom a folytatást!

Lovebooks>!
Mira Sabo: Előjog

Meglehetősen összetett történet. Hihetetlenül magával sodort a cselekmény. Amennyire nem igazodtam ki rajta az elején, végül annyira elmélyültem a sztoriba. Van valami kettős a szereplőkben. Egyszerre szeretetre/tiszteletre méltóak és ellenségesek egyben. Folyton változott velük kapcsolatban a véleményem. Egy igazán, mélységig kidolgozott, részletgazdag cselekmény, amelyben megfigyelhetjük az ok-okozati viszony mibenlétét. Erotikus, történelmi könyv, kemény szadizmussal. Ennek ellenére valahogy mégis szerethető az egész.

2 hozzászólás
eszti1027 P>!
Mira Sabo: Előjog

Nagyon nehéz értékelést írnom a könyvhöz, most kezdem el negyedszerre. Talán most sikerülni fog. :D
Először is le kell szögeznem: a könyv JÓ. Nem én vásároltam meg magamnak, a fülszöveg miatt én biztosan nem figyelek fel rá, de édesanyámnak nagyon bejött (a fülszöveg) és rögtön megrendelte nekem karácsonyra a könyvet a folytatásával együtt. Milyen jól tette!
Nem romantikus és nem is izgalmas sztori. Komolyan mondom: nem izgalmas. Tulajdonképpen nem történik benne semmi, mégis olvasatja magát és hamarosan el is kezdem olvasni a folytatást. Az írásmód jó, a közeg, amit megismerhetünk, nagyon új, nagyon más, mint amit megszoktunk és nagyon érdekes. A szereplők nem jellemtelenek, mind egyéni, a viselkedésük kifejező, nagyon könnyen magam elé tudtam képzelni őket, és most nem csak a főszereplőkre gondolok. Sándor például egyetlen oldalon szerepel, mégis könnyű róla egy hirtelen jellemrajzot felvázolni.
Az erotikus jelenetek is élvezhetők, maradjunk ennyiben. :D

Teljes mértékben ajánlom a könyvet és gratulálok az írónőnek, remélem, még nagyon-nagyon sokan felfedezik az írásait!

1 hozzászólás
Erikaolvas>!
Mira Sabo: Előjog

Ez a könyv picit tovább tartott, mint az eddigi Mira Sabo könyvek, de csak mert időhiányban szenvedtem.
A könyv az első Birtoklás trilógiát (is) mutatja be Tamássy Áron szemszögéből, és akitl olvasta tudja, hogy Áron skrizofén betegségben szenved. Ebből kifolyólag a Fehér Gallér sorozat első részében olyan részletek is voltak melyet Áron és Ron magával, fejben oldott meg, írhatnám, hogy szinte mindig harcban álltak, de viszont Szófia megszerzésében is segítettek egymásnak. Tetszettek ezek a párbeszédek.
És ezután jön az amitől el voltam hűlve a MÚLT, Áron szülei múltja Tamássy Ábris Tibor és Lívia. Ht basszus, az a nő, a nagy tisztességes asszony akit az első 3 részben megismertem, hát padlót fogtam, nem csak Eric miatt….
És ott van Tamássy Anna, a legkisebb, a beteg, a fogyatékos akiért szakadt meg a szívem, hogy intézetbe kerül, hogy az apja és Zsolt nem szereti, mikor Áron kap miatta pofont, mert megvédte, mikor Lívia is csak fejét hajt…….. Ugye Anna, a legkisebb a Birtoklás Trilógia 3.részében jön szóba, addig nem tudunk róla, hogy Anna „van” , az is úgy, hogy Lívia „megzavarodott” és el mondja Szófiának, mert Szofi a kiköpött mása, na persze ezt a fiúk is észrevették. Egyébként én Pétert, Szófia férjét itt most nagyon sajnáltam ahogy Áron elbánt vele.
Bár azt is vártam, amivel indul a könyv , ahogy menekülnek, kiderül miért, de sajnos nem, szóval azt nagyon várom, hogy, ott akkor mi van.
Igy most megyek is bele vetem magam a Játékszerek olvasásába.
Köszönöm neked @Mira_Sabo ezt az újabb Tamássy könyvet is. ♥♥

2 hozzászólás
Kovács_Ági_3>!
Mira Sabo: Előjog

Mit is mondhatnék, ámulatban ejtően jól megírt történetet olvashattam. Mindig is kíváncsi voltam mi játszódhat Áron fejében és ezt meg is tudtam. Furcsa kettősség lakozik benne. Mira elképesztően, szinte hitelesen adja vissza az adott korszakot. Hiszen nemcsak Áron életét lehetett nyomon követni, hanem a szülei életét, Ábrist és Lídiát. Nem irigylem a gazdagok életét.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/12/mira-sabo-elojog.html


Népszerű idézetek

Dorin_Kulcsár>!

Sorsok íródnak vagy törlődnek ki, de ezekben az órákban a sátánnak adják a jövőt, és még csak nem is sejtik.

Dorin_Kulcsár>!

Az agyam fókuszba helyezett valakit. Bejött egy nő. Igen, egy nő, már megint egy nő. Pontosítanám: egy istennő. Megérkezett maga Afrodité és felpofozott a tekintetével.

Kapcsolódó szócikkek: Tamássy Áron
Dorin_Kulcsár>!

Most először vette férfiszámba a család feje. S mit okozott ezzel? Azt talán elképzelni sem lehet, mert ettől a naptól Áron fejében elszabadult a pokol…

ZCsilla P>!

Volt az a Robert Redford-film, ahol egymillió dollárt ajánlott a Deminek. Na. Szóval érted…
– Nagyon vicces. Én azt akarom, hogy önszántából legyen az enyém. Látni akarom a szemében, hogy szerelmes.
– Szerelmes? Szűzanyám! Szerelmest mondtál?

Dorin_Kulcsár>!

Tudtam mi az érték, de a mértéktartás nem tartozott az erényeim közzé akkoriban.Épp ezen tevékenységemet feszegettem azon az estén is. Abban a fázisban, amikor az embernek mindene megvan, a családi háttér olyan erős, hogy gyakorlatilag a nem vagy a nincs a szótárban is csak üres hely.

Kapcsolódó szócikkek: Tamássy Áron
ZCsilla P>!

Ezt a nőt nekem rajzolták, rajta volt a névtáblám. Nem fityegett rajta árcédula, mert a legdrágább holmikon nincs ilyen. Ezt persze csak az tudja, aki már járt ilyen üzletben.

Kapcsolódó szócikkek: Tamássy Áron
Erikaolvas>!

A bor olyan, mint az élet, meg kell ízlelni, hogy élvezd.

149. oldal

1 hozzászólás
ZCsilla P>!

Az ember érző lény, még akkor is, ha Tamássynak született. El kellett engednie ezeket a gondolatokat, hogy szárnyaljanak a messzeségben, mert szerette volna a szívét még néhány évig életben tartani, de azt mondják, a sors csak olyan kihívásokat állít mindenki elé, amiket képes megoldani. Kinek könnyebbet, kinek nehezebbet – és abban percben meg is érkezett egy újabb.

ZCsilla P>!

-Játékszer vagy. Nem érted, csillagom? Soha életében nem vett még komolyan semmit. Te vagy az egér, akit ide-oda lököd a mancsával a macska. Cuki, meg minden, amikor a farkára teszi a lábát, és az egér nem tud elszaladni. Szórakoztatja. Na de mi történik az egérrel minden esetben? – mondta ki, mire Szófia a markába fogta az orrnyergét. Uralkodott magán.

Kapcsolódó szócikkek: Tamássy Zsolt
Erikaolvas>!

A féltékenység gyakran tereli tévútra az embereket.


A sorozat következő kötete

Fehér Gallér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: Aktus
Beth Flynn: Kilenc perc
Helena Silence: Ezüsthíd
Benina: Mindig és Soha
Sophie Jackson: Egy csepp remény
Emma Chase: Behálózva
J. A. Redmerski: A soha határa
Borsa Brown: Az Arab