Előjog (Fehér Gallér 1.) 31 csillagozás

Mira Sabo: Előjog

Mira ​Sabo lebilincselő bestsellerei NEKED szólnak.
Olvastál már SZEXIS, hatalommániás pasikról erotikus történetet történelmi vonatkozásban? Majd most!
A könyv megjelenését hatalmas várakozás előzte meg. Mindenki a magyar MILLIÁRDOS Tamássy család elképesztő életének újabb részleteire kíváncsi.
A világháborútól a rendszerváltásig nyúló cselekménnyel, FRISS, egyedülálló szemlélettel, RENDKÍVÜLI hitelességgel, SZEMTELEN stílusban megírt történet egy gyönyörű lány és egy hatalommániás férfi szerelméről. A szabad NewYork és a kommunista Magyarország kontrasztja és egy háború elől menekülő család küzdelme a hovatartozásért. A múlt sötét titkai, izgató szexjelenetek, különc gazdagok, a thrillerek feszültsége.
Mira Sabo bestsellerei már bizonyítottak, olvasók tízezrei izgultak a szereplőkért, most pedig itt van az, amire annyian vártak. Egy önállóan is élvezhető, elsőrangú regény, amely magában foglalja a nagysikerű trilógia előzményét egy szigorú és kegyetlen… (tovább)

>!
Magánkiadás, Magyarország, 2019
520 oldal · ISBN: 9786150060040
>!
Magánkiadás, Magyarország, 2019
500 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150060033

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Tamássy Áron · Radnay Szófia · Tamássy Zsolt


Kedvencelte 9

Most olvassa 5

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 44


Kiemelt értékelések

ZCsilla P>!
Mira Sabo: Előjog

Én, kis naiv…
Azt hittem, hogy Mira Sabo nem csinálja meg még egyszer ezt velem. Tévedtem.
Ugyanúgy kikészített, dühített, felpörgetett, mint a Birtoklás-trilógia könyveivel. És pont ezért imádtam minden sorát! ❤

Az írónő egyedi, szókimondó, igényes, kifinomult, és számomra már az „utánozhatatlan Mira Sabo” stílusával minden egyes alkalommal levesz a lábamról. Nem tudom, hogy hogyan csinálja ezt, de nagyon jól esik, mondhatni igényem van rá!
Kérem, ilyen egy igazi jó könyv!

Szeretem az olyan történeteket, amik úgy tanítanak, hogy észre sem veszem olvasás közben. Egy kis gazdasági, politikai téma, illem és etikett… ezek mind-mind színesítik a cselekményt.
„Nem szégyen ezeket nem tudni, hidd el nekem. A szégyen az, ha nincs igényed megismerni eme szabályokat.”

Két évet vártam, hogy új dolgokat tudjak meg az én kedvenc, imádott Tamássy családomról. Nem kérdés, hogy megérte-e várni rá, de mégis nagyon rossz most nekem. Egyszerűen nem hiszem el, hogy megint itt hagyott a bizonytalanban az írónő. Szerintem direkt csinálja ezt! Szó se róla, Mira Sabo a kínzás nagy mestere! Fantasztikus! ❤

Tisztelt Tamássy Ábris Tibor!
Bocsásson meg, hogy meg merem szólítani, de el kell mondanom, hogy mit érzek Ön iránt. Egy szóval ki tudom fejezni: gyűlölöm magát! Öntelt, beképzeld, hatalommániás fehér galléros bűnözőnek tartom. Gazdagította ezt a történetet, remélem a további részekben ez így is marad. Minden jót kívánok!

Drága Áron!
Én vagyok az, aki már annyiszor szeretett volna megmenteni és tönkretenni egyszerre. Örültem, hogy most te meséltél magadról. Én már a legelején tudtam, hogy sokkal több van benned, mint ahogy azt sokan hitték. Védtelek, de akkor még nem tudtam, hogy miért is. Most már tudom.

Kedves @Mira_Sabo!
Téged pedig szeretlek és haragszom is rád egyszerre! Szeretlek, mert olyat adsz nekem, amit nagyon kevés könyv olvasásakor szoktam érezni. És haragszom, mert ezekből a jókból keveset adsz nekem. Még mindig a kedvencem vagy, kérlek, abban ne hagyd az írást!❤

4 hozzászólás
Mariann_ P>!
Mira Sabo: Előjog

Vissza a kezdetekhez, sőt még annál is előrébb egy kicsit.
Az első részben megismert történet Áron szemszögéből , valamint az ő gyerekkoruk, születésük körüli időszak váltakozik.
Ez utóbbi újdonság, a történet frissítése, magyarázat sok mindenre.
Sajátos hangulatú, pimasz, időnként a szadizmus határait súrolja, mindent elsöprő, birtokló, de itt most megérthetjük, hogy ebben a családban ez természetes.
Aki ide született farkastörvények szerint él, gyerekkoruktól fogva ezt táplálják beléjük.
Joguk, ELŐJOGUK van mindenhez, mindenkihez, ezt a vagyonuk elérhetővé teszi.
Más világ, olvasni élmény, sodor magával a félig ismert történet ellenére is. (Hiába tudom , hogy mi fog történni, biztosan lesz benne valami, amit eddig nem tudtam )
Az írásmód lenyűgözött, a történet érdekes, benne élni nem vágyom, nem az én világom, de az olvasási élmény maximum csillagozást ér .

2 hozzászólás
Laura_Bakos>!
Mira Sabo: Előjog

Amikor Mira bejelentette, hogy megírja a Birtoklás-trilógiát Áron szemszögéből is, akkor ugyanúgy szkeptikusan álltam a dologhoz, mint mások. Mégis mi újat tudna mutatni egy több kötetes regény, váltott szemszögből? Hiszen egyszer már olvastuk a sztorit, tudjuk milyenek a karakterek, és azt is, hogyan ér véget. Aztán elolvastam, és rájöttem, tévedtem.
Sokkal több van benne, mint azt hittem. Akadnak olyan szálak, amik nem elvesznek a cselekményből, hanem még izgalmasabbá teszik. A narrációnak köszönhetően olyan dolgokba is bepillantást nyerhetünk, amin eddig csak a fejünket törhettük. Ilyen a legnagyobb kérdés, hogy vajon Áron miért lett olyan, amilyen. A borító nagyon tetszik, találóan passzol az Előjoghoz, pont mint maga a cím.
Igyekszem, nem spoileresen írni róla, de előfordulhat, hogy becsúszik egy-kettő.
Mindenki saját felelősségére olvassa el a véleményemet!
» https://krvilagakonyvek.blogspot.com/2020/01/akinek-csa…

pufivipi>!
Mira Sabo: Előjog

Egy kis nosztalgia a Tamássy hatalommániás fiúkról, nem talán egy kicsit több, mint nosztalgia. Másra számítottam, nem gondoltam, hogy a Birtoklás trilógiát kapom Áron szemszögéből. Kicsit minden kitisztul, egy csomó dolog értelmet nyer, ennek ellenére Áron személye hol a magasba repít, hol teljesen padlóra küld.Először csak kapkodtam a fejem, hogy most ki is mesél. Érdekes bepillantást kaptunk a múltba,amely megalapozza a jelent. Kíváncsian várom a folytatást!

pinkprincessreads>!
Mira Sabo: Előjog

Ledöbbent, a lelked mélyéig hatol, de képtelen leszel letenni.
Elég régóta szemezek már Mira Sabo könyveivel, ugyanis a fülszövegük alapján igen ígéretes olvasmánynak bizonyulnak, viszont amit a valóságban kaptam, arra egyáltalán nem voltam felkészülve, de imádtam.

Első körben megismerhetjük a mindenki által tisztelt Tamássy Áront, aki amellett, hogy mérhetetlenül gazdag, egy igazi nőfaló is. Jó, ezt nagyon sok mindenkire elmondhatjuk, viszont Áron ezt már egy egészen megdöbbentő szinten műveli. Igen, jól sejted, az ő életébe is megjelenik A NŐ, aki mindent felforgat.

De hogy mit is kell tudnunk Szófiról? Először is, hogy szépsége egy istennőjével vetekszik, másodsorban pedig egy rendkívül okos, talpraesett nő. Viszont senki se lehet tökéletes sajnos, így neki is van némi „hibája”, márpedig az, hogy nem származik előkelő családból, a szája mint a bécsi kapunak és férjnél van.

Na, de mindez nem okoz gondot Áronnak, max. elég sok fejfájást. De vajon megéri mindez egy alkalmi nőért? Képes egy menthetetlen agglegény elköteleződni egy nő mellett? Vajon a csábítás során gondosan felépített buborék kipukkan egyszer? Képes lesz Szófi beilleszkedni eme előkelő társadalmi osztályba? Ha igen, milyen áron?

Azt hiszed, hogy ez egy átlagos történet lesz? Most szólok, hogy ez minden, csak nem átlagos. Betekintést nyerhetünk Magyarország felső tízezrének életvitelébe, ami bőven túlmutat a pénzen és a társasági eseményeken. Ezen kívül pedig olyan lelki folyamatoknak lehetünk szemtanúi, amik a könyv letétele után sem fognak minket nyugodni hagyni.

Ha ez mind nem lenne elég, akkor még tanulhatsz is ebből a könyből, ugyanis a Tamássy család által első kézből láthatod, hogyan is alakult hazánkban rendszerváltás. Esküszöm többet tudtam meg ebből a történetből, mint a középiskolai tankönyvekből.

Kinek is ajánlom ezt a könyvet? Szigorúan csak erős idegezetű olvasóknak, ugyanis folyamatosan egy lelki hullámvasúton leszel olvasás közben. Mérhetetlen mennyiségű érzelem fog felszabadulni, ami garantáltan téged is magával ránt. Szóval ne tétovázz, vágj bele!

Még több értékelést találsz itt:
https://linktr.ee/pinkprincessreads

Lovebooks>!
Mira Sabo: Előjog

Meglehetősen összetett történet. Hihetetlenül magával sodort a cselekmény. Amennyire nem igazodtam ki rajta az elején, végül annyira elmélyültem a sztoriba. Van valami kettős a szereplőkben. Egyszerre szeretetre/tiszteletre méltóak és ellenségesek egyben. Folyton változott velük kapcsolatban a véleményem. Egy igazán, mélységig kidolgozott, részletgazdag cselekmény, amelyben megfigyelhetjük az ok-okozati viszony mibenlétét. Erotikus, történelmi könyv, kemény szadizmussal. Ennek ellenére valahogy mégis szerethető az egész.

2 hozzászólás
Dorin_Kulcsár>!
Mira Sabo: Előjog

Nem olvastam még az írónőtől, de a könyv fülszövege nagyon felkeltette az érdeklődésemet, így nagy kíváncsisággal vetettem bele magam a történet olvasásába.
Már az első oldal után feltűnt, hogy gyönyörűen fogalmaz az írónő. Tetszett a választékos szóhasználat, a részletes leírások, és a történelmi vonatkozások. Látszik, hogy nagyon átgondolt, kidolgozott, próbált mindennek utána nézni és egyes dolgokat leegyszerűsítve megértetni az olvasóval pl a büntetőjogi jogszabályt, amit imádtam. Rengeteg, szépen megfogalmazott mondat található a könyvben, így sok idéztet gyűjtöttem ki belőle, amit szívesen olvasok el újra.
A könyv az író és Áron szemszögéből íródott, így több nézőpontból is megismerhetjük mind a szereplőket, mind a történetet. A jelen és a múlt folyamatosan váltakozik. Tetszett ez a szerkezeti elgondolás, adott némi pluszt az olvasás élményéhez. A cím nagyon jó választás volt, mert ez a szó mindvégig jelen van, körüllengi az egész történetet. A Tamássy család férfi tagjai úgy érezték előjoguk van mindenre, nagyfokú birtoklási vágyukat remekül érzékelteti.
Áron egy szexi, jóképű, hatalommániás, gazdag férfi, aki bármit megtehet és bárkit megkaphat. A nem szó számára nem létezik. A könyv során több életszakaszában is láthatjuk Áront: az elején apaként jelenik meg, aki félti családját és mindent megtenne annak érdekében, hogy megvédje kislányát és várandós feleségét. Később ugrunk az időben és egy rettenetesen öntelt, arrogáns, manipulatív és erőszakos fiatal, nőtlen férfival találjuk szembe magunkat.
Áron azt vallja, hogy mindenkinek meg van az ára. Vajon igaza van? Nem hiszem, de beismerem, hogy egy olyan társadalomban élünk, ahol a fiatal, tapasztalatlan korosztály gyorsan és könnyen akar pénzhez jutni, így sajnos előfordulhat, hogy az Áronhoz hasonló üzletemberek elcsavarják a naiv, luxusra és csillogásra vágyó fiatal lányok fejét, akik nem gondolva a következményekre igent mondanak egy éjszakára. De a könyv le rántja a leplet arról, hogy egy luxusprostituált élete nem egy tündérmese. A vevő bármit megtehet a testével, kihasználhatja, megalázhatja és bántalmazhatja, hisz fizetett érte. Mindössze egy használati tárgynak tekinti a női testet. Egyáltalán nem finomkodta el az írónő. Elképesztő hitelességgel és brutalitással mutatta be a valóságot, hogy mi mindent kell elviselnie egy olyan nőnek, aki erre adja a fejét.
Bevallom már alig vártam, hogy megjelenjen Áron életében egy olyan nő, aki helyre teszi, aki harcol ellene, akibe beleszeret és aki miatt változni fog a személyisége.

Szófia egy gyönyörű, tanult lány, aki első pillantásra lenyűgözi Áront. A szimpátia kölcsönös, de tekintve, hogy Szófia férjnél van, így csak baráti kapcsolatot ápolnak. Természetesen ez csak a látszat. Áron eldöntötte, hogy megszerzi Szófiát bármi áron és senki sem állhat az útjába. A pénz és a kapcsolatai által úgy mozgathatja a szálakat, ahogy akarja. Eléri, hogy Szófia beleszeressen és teljesen ellehetetleníti az életét, így a lánynak ő marad az egyetlen támasza. Szófia sokkos állapotát kihasználta Áron és nem mindig látta át megfelelőn a helyzetet Szófia pl.: azt, hogy erőszak áldozata. Áron lassan, de át vette felette az irányítást, kontroll alatt tartotta és rajta vezette le agresszivitás. Nem ellenkezhetett, nem lehetett véleménye, mindig alárendeltként kellett viselkednie. Ugyanakkor nem tudom utálni Áront, hiszen nem magától lett ilyen, hanem hatással volt a személyisége alakulására: az apja természete, anyja és apja hierarchikus kapcsolata, az, hogy a vagyon áltat bármit megtehetett következmények nélkül és fogyatékos húga.

Gyerekként Áron egy szeretetre éhes fiú volt, akit folyamatosan alakított a környezete. Látjuk a történet előhaladtával, hogy hogyan változik, hogy milyen lelki folyamatokon megy át. Fokozatosan bontakozik ki a jelleme. Nagyon érdekes, komplex és végtelenül kidolgozott, remekül felépített karakter. Ami nagyon tetszett, hogy Áron szemszögéből írt fejezetek mind végig hitelesek maradtak, egyáltalán nem érződött, hogy nő az író, nem csapott át a hangnem nőiesbe egy másodpercre sem. Áron kettős énje, a néha megszólaló lelkiismerete és önkritikája kicsit tompít a rettenetes természetén. Néha igazán szimpatikus volt: le akarta nyűgözni Szófiát, mindennél jobban vágyott arra, hogy valaki szeresse, sokszor átgondoltan cselekedett, türelmesen kivárt és minden lépést alaposan, előre megtervezett. Szívesen olvastam az előző generációról: Tamássy Ábris Tiborról és feleségéról, Líviáról, ahogy a mellékszereplőkről is.

A könyv olvasása során bennem még inkább kiéleződtek az elveim, a nézeteim, és kicsit előjött belőlem a feminista, női énem, aki soha nem lenne képes Áron felesége lenni. Soha nem hódolnék be és nem hagynám, hogy uralkodjon felettem bárki is. Nagyon szerettem olvasni, megdöbbentő sztori, ami mind végig fenn tartotta a feszültséget. A szívemhez nőt Szófia karaktere, akit sokszor sajnáltam és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik a kettőjük kapcsolata. Sok érzelmet, gondolatot váltott ki belőlem a könyv és bízom benne, hogy mihamarabb olvashatom a folytatást, hisz még csak most kezdődik Tamássy Áron története.

Próbálok több hazai írótól olvasni, ezzel is támogatni a munkájukat. Örülök, hogy megismerhettem Mira Sabo munkásságát, mert teljesen belopta magát a szívembe. Egy csodálatos írónőnek tartom, akinek kiforrott, sajátos stílusa magával ragadó és lenyűgöző. Nagyon úgy tűnik, hogy új kedvencet avattam Mira Sabo személyében.

Teljes mértékben ajánlom mindenkinek, akit érdekel az etikett szabályai, alá-fölé rendeltségi viszony, erőszak, hatalom, pénz és luxus, mert mindez megtalálható a könyvben. Kicsit bepillantást nyerünk a felső tízezer életében, ám szigorúan csak 18 év felett ajánlott az olvasása, mert sok erotikus jelenetben bővelkedik.

Értékelés a blogomon:
https://buildyourself5.blogspot.com/2019/12/mira-sabo-e…

1 hozzászólás
Kovács_Ági_3 P>!
Mira Sabo: Előjog

Mit is mondhatnék, ámulatban ejtően jól megírt történetet olvashattam. Mindig is kíváncsi voltam mi játszódhat Áron fejében és ezt meg is tudtam. Furcsa kettősség lakozik benne. Mira elképesztően, szinte hitelesen adja vissza az adott korszakot. Hiszen nemcsak Áron életét lehetett nyomon követni, hanem a szülei életét, Ábrist és Lídiát. Nem irigylem a gazdagok életét.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/12/mira-sabo-elojog.html

Inmelius_Mudri_Jolcsi>!
Mira Sabo: Előjog

Úgy érdemes a regényt olvasni, mint aminek (szerintem) szánta a szerzője: jó kedvvel és kellő távolságtartással, leszögezve, hogy ilyen is van, így is megtörténhet valami, de lehetőleg az isten mentsen meg attól, hogy én legyek benne a főszereplő (ez utóbbi már tényleg csak saját meggyőződésem). Ez az irodalmi mű, aminek akár van köze a valósághoz, akár nincs, nem több és nem kevesebb, mint egy kellemes, alig letehető, keményen szókimondó, erotikában bővelkedő történet, amelyben a fejben kissé dúlt idegzetű, baromi gazdag férfi és a mindenfelől bekerített, lehetetlenné tett nő járja pilletáncát a fény körül. Óhatatlanul felmerül az olvasóban a kérdés: ki és mennyire fogja megégetni magát?

Bővebben: https://kulturpara.blog.hu/2019/11/28/szexi_hatalommani…

1 hozzászólás
Orsolya_Mojzer P>!
Mira Sabo: Előjog

Első könyvem volt az írónőtől és kijelenthetem hogy nem az utolsó! Rég nem olvastam ilyen történetet ami ekkora ellentmondásos érzéseket váltott ki belőlem. Nézzük a Tamássy familiát, Ábris Tibor Jézusom, Zsolt Úristen, az ilyen alakokat jobb messzire elkerülni. A sovinizmus amit Ők diktálnak egyszerűen elképesztő számomra. Aztán itt van a mi főhősünk Áron aki köré épül a történet, hát első nekifutásra azt mondtam hogy egy rohadék aztán ahogy haladtam a könyvben egy kicsit megenyhültem irányába mert a gyerekkorát megismerve mire is számítsak. Ahogy bekebelezte Szófiát brrr majdnem a falhoz vágtam a könyvet, de soha nem tennék ilyesmit ezért csak fortyogtam magamban. Most már biztos el fogom olvasni a Birtoklás trilógiát mindenképp, ezek után ki nem hagynám. Egyébként nagyon jó könyv, a borító egyszerűen fantasztikus! ♥

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Dorin_Kulcsár>!

Sorsok íródnak vagy törlődnek ki, de ezekben az órákban a sátánnak adják a jövőt, és még csak nem is sejtik.

Dorin_Kulcsár>!

Az agyam fókuszba helyezett valakit. Bejött egy nő. Igen, egy nő, már megint egy nő. Pontosítanám: egy istennő. Megérkezett maga Afrodité és felpofozott a tekintetével.

Kapcsolódó szócikkek: Tamássy Áron
Dorin_Kulcsár>!

Most először vette férfiszámba a család feje. S mit okozott ezzel? Azt talán elképzelni sem lehet, mert ettől a naptól Áron fejében elszabadult a pokol…

ZCsilla P>!

Volt az a Robert Redford-film, ahol egymillió dollárt ajánlott a Deminek. Na. Szóval érted…
– Nagyon vicces. Én azt akarom, hogy önszántából legyen az enyém. Látni akarom a szemében, hogy szerelmes.
– Szerelmes? Szűzanyám! Szerelmest mondtál?

Dorin_Kulcsár>!

Tudtam mi az érték, de a mértéktartás nem tartozott az erényeim közzé akkoriban.Épp ezen tevékenységemet feszegettem azon az estén is. Abban a fázisban, amikor az embernek mindene megvan, a családi háttér olyan erős, hogy gyakorlatilag a nem vagy a nincs a szótárban is csak üres hely.

Kapcsolódó szócikkek: Tamássy Áron
ZCsilla P>!

Ezt a nőt nekem rajzolták, rajta volt a névtáblám. Nem fityegett rajta árcédula, mert a legdrágább holmikon nincs ilyen. Ezt persze csak az tudja, aki már járt ilyen üzletben.

Kapcsolódó szócikkek: Tamássy Áron
ZCsilla P>!

Az ember érző lény, még akkor is, ha Tamássynak született. El kellett engednie ezeket a gondolatokat, hogy szárnyaljanak a messzeségben, mert szerette volna a szívét még néhány évig életben tartani, de azt mondják, a sors csak olyan kihívásokat állít mindenki elé, amiket képes megoldani. Kinek könnyebbet, kinek nehezebbet – és abban percben meg is érkezett egy újabb.

ZCsilla P>!

-Játékszer vagy. Nem érted, csillagom? Soha életében nem vett még komolyan semmit. Te vagy az egér, akit ide-oda lököd a mancsával a macska. Cuki, meg minden, amikor a farkára teszi a lábát, és az egér nem tud elszaladni. Szórakoztatja. Na de mi történik az egérrel minden esetben? – mondta ki, mire Szófia a markába fogta az orrnyergét. Uralkodott magán.

Kapcsolódó szócikkek: Tamássy Zsolt
ZCsilla P>!

A Balaton fodrozódó hullámai, fölötte a kicsit borús égbolttal, egészen festői. Hallani lehet a vadgerléket, rekedtes kurrogásuk a távolból zendül. A balkáni gerlével ellentétben a vadgerle óvatos, bizalmatlan költöző madár, csakúgy, mint az a két ember, aki a tájban gyönyörködik.

ZCsilla P>!

Mintha a homlokomon lenne egy tábla, hogy még facér vagyok, és egy életen át tartó biztonságot és luxust tudok nyújtani. Na, erre gyakorlatilag úgy tapadnak a nők, mint a légypapírra a legyek, annyira szánalmas.

Kapcsolódó szócikkek: Tamássy Áron

A sorozat következő kötete

Fehér Gallér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: Aktus
Beth Flynn: Kilenc perc
Helena Silence: Ezüsthíd
Benina: Mindig és Soha
Sophie Jackson: Egy csepp remény
Emma Chase: Behálózva
J. A. Redmerski: A soha határa
Borsa Brown: Az Arab