Amikor ​a hűségesek hűtlenkednek 13 csillagozás

Mira Kirshenbaum: Amikor a hűségesek hűtlenkednek

Hogyan ​lehet két ember között választani?
A már nálunk is ismert pszichiáter, párterapeuta több száz olyan férfival és nővel beszélgetett, akik előre megfontolt szándék nélkül keveredtek titkos viszonyba, és életük fenekestül felfordult. Mi a teendő, amikor a hűtlenség rányomja bélyegét mindennapjainkra? – kérdezte tőlük Mira Kirschenbaum, s kérdezi most is, az Amikor a hűségesek hűtlenkednek című könyvében.
A szerző 17-féle típusú viszonyt mutat be -például a véletlent, a bosszúállót, az egyéniséget kibontakoztatót, az elterelőt, a házasságot felmelegítőt-, amelyek közül mindenki megtalálhatja a helyzetére illőt. A terapeuta arra biztat, hogy őszintén válaszoljunk a legalapvetőbb kérdésekre: Mi hiányzik a jelenlegi kapcsolatból? Hogy lehet dönteni két ember között? Miközben végigvezet társkapcsolataink és érzelmi életünk tisztázásnak hat szintjén, valódi támogatást nyújt azoknak a nőknek és férfiaknak, akik a kettős kapcsolat csapdájában vergődnek. Minden szükséges… (tovább)

>!
Hangoskönyv, Budapest, 2012
276 oldal · ISBN: 9789639973855
>!
Hangoskönyv, 2008
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639774155

Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Farkas_Dia>!
Mira Kirshenbaum: Amikor a hűségesek hűtlenkednek

Imádtam ezt a könyvet, mert a mellett, hogy szakkönyv, nagyon olvasmányos és könnyen érthető volt. :) Pszichológus-palántaként örültem, hogy a kezembe akadt egy ilyen fantasztikus segítő könyv. Tudom, hogy mi az, amit sokat fogok forgatni a szerelmi bánatban gyakran szenvedő barátaim körében. :) És a legjobb az, hogy annyira mindennapian van írva, hogy annak is segít, aki nem érdeklődik a pszichológia világa iránt.

Mesii>!
Mira Kirshenbaum: Amikor a hűségesek hűtlenkednek

Az újraolvasás és a második esély évének nyilvánítottam 2016-ot, de ezen a könyvön ez sem segített… Maradt a 2 csillag, és a kérdés: miért nem lehetett ebből a jó alapötletből érdekesebb, izgalmasabb könyvet írni?! Elcsépelt és unalmas, klisék halmaza lett a könyv, valószínű ezért is felejtettem el olyan hamar, hogy miért nem tetszett első olvasásra sem. A hiba – úgy érzem – nem bennem van…


Népszerű idézetek

csucsorka P>!

Emberek közt van ön? Talán épp egy könyvesboltban nézelődik, beszállni készül a repülőjáratra, vagy ül egy padon? Nézze meg a közvetlen közelében lévő embereket. Elárulok egy titkot. Így vagy úgy, a legtöbbjüknek már volt viszonya.

(első mondat)

csucsorka P>!

Nem kell megmagyaráznia [azt, hogy miért szakít], és nem is lenne szabad magyarázkodnia, mert az csak a kibékülés erőltetéséhez vezet.
Mintha egy vázát tartana a kezében. Eltörheti vagy megragaszthatja. De ragasztani, miközben töri, eléggé értelmetlen dolog.

209. oldal

csucsorka P>!

Jennifer gyönyörűen oldotta meg a problémáját, és ön is megteheti ugyanígy, ha követi a példáját. Megértette, hogy ha valaki utat választ magának, akkor nem csak az út elejét választja. Az egész úton végig kell majd mennie, ameddig a szem ellát.

179. oldal

csucsorka P>!

Ha pedig a partnere kritizálja önt, megtévesztő lehet, hiszen a bírálat sokszor a csodálat köntösébe van öltöztetve. Mindig a törődéssel, a jó szándékkal magyarázza a letolást, mondván, a mély csodálat vezérli, hogy mennyire nagyszerű lehetne ön, ha… Ha épp nem az lenne, aki.
Hát itt a bökkenő! Legyen tisztában ezzel. Az nem tisztelet, ha csak azért tudják tisztelni, aki majd egykor válhat önből. Az ember csak akkor érezheti partnere őszinte tiszteletét, ha elfogadja olyannak, amilyen hibáival, erényeivel, ki nem használt lehetőségeivel együtt.

135. oldal

csucsorka P>!

Természetesen a tisztelet nem azt jelenti, hogy állandóan körbecsókolgatják az ember fenekét. Nem azt jelenti, hogy sosem kapunk visszajelzéseket.

135. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gary Chapman: Egymásra hangolva
Laura Doyle: Az igazi Szingli
Bácskai Júlia – C. Molnár Emma – Mester Dóra – Popper Péter: Szeretők
Eric Berne: Emberi játszmák
Kurt Tepperwein: Kapcsolataink
Agatha Seymour: Csirkék és marhák
Elliot Aronson: A társas lény
Bagdy Emőke: Álmok, szimbólumok, terápiák
Máté Gábor – Gordon Neufeld: A család ereje
Barbara Annis – John Gray: Nemek intelligenciája