Szirmok ​az égből 10 csillagozás

Mingmei Yip: Szirmok az égből

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​újabb regény a Barackvirág Pavilon szerzőnőjétől, mely lírai és érzéki, szól Keletről és Nyugatról, mely napjainkban játszódik. Szól a valós életről és a szív dolgairól. Bepillantást enged az egzotikus kínai kultúrába, a buddhizmus világába. Meng Ning élete tizenhárom évesen egy csapásra megváltozik, mert véletlenül beleesik egy kútba. Egy buddhista apáca segítségére siet. Így kislány szerencsésen megmenekül. Ennek az élménynek a hatására a buddhizmus bűvöletébe kerül – sok időt tölt az Arany Lótusz templomban, összebarátkozik az apácákkal, tanulmányozza a kultúrát, a művészeteket és a misztikus tanításokat. Meng Ming el is határozza, hogy ő is apáca lesz. Úgy érzi ez ad számára esélyt arra, hogy irányíthassa a sorsát, és a zene, a művészet, a költészet oázisában élhessen, távol szülei boldogtalan, civakodással teli házasságától. A következő tíz évet Párizsban tölti – a Sorbonne-on tanul a kínai művészetekről és irodalomról – ahol társa lesz egy titokzatos buddhista apáca is.… (tovább)

>!
Trivium, Budapest, 2011
366 oldal · ISBN: 9789639711754 · Fordította: Leyrer Ginda

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Sophiechan
Mingmei Yip: Szirmok az égből

Szintén éjszakai műszak… :D

Alapvetően nagyon szeretem a Távol-Keleten játszódó történeteket, és magát a világot is ezáltal. De meg kell most jegyezzem, hogy ebből a könyvből nekem hiányzott valami, egy bizonyos plusz, amit nem tudnék megfogalmazni, hogy mégis micsoda.
A szereplőket tekintve nagyon egyszerű a dolog, bár az anya karaktere pozitív csalódást okozott a végére.
Ettől eltekintve, kiszámítható, hogy mi fog történni a főszereplő és szerelme között.
Itt ami más volt, mint amiket eddig olvastam, hogy a vallás, azaz a Buddhizmus képbe került. Nagyon örültem neki, hisz ezáltal így kicsit jobban megismerhettem.

Összességében nem volt ez rossz. :)

>!
bmgrapes I
Mingmei Yip: Szirmok az égből

Néhány éve számtalan keleti (kínai, koreai…) író könyvét olvastam, azután valahogy belefáradtam a gyermekded,minimalista stílusukba, és fura gondolkodásmódjukba.
Ennek a könyvnek csodálatos a borítója, ezért újra elcsábultam. Bevallom, a hátsó borítót olvasva kicsit megijedtem, hogy miről fog szólni a könyv, mert attól tartottam, hogy a teljes tartalmat elárulták. Nem így történt, mert az ott leírtak csak az első 30 oldalt foglalják össze. Ugyanakkor az 50. oldaltól már lehet tudni, mi lesz vége. A könyv arról szól, hogy miért az lett a vége, ami. Meglepetésekre tehát senki se számítson, az ázsiaiak furán infantilis gondolkodásmódja pedig továbbra is nagyon távoláll tőlem.

>!
yumechan P
Mingmei Yip: Szirmok az égből

Voltak benne érdekes dolgok például a vallásról. A stílusa sem rossz, de a karakterek nem tudtak a szívemhez nőni. Egy kicsit másféle könyvre számítottam, mikor ezt a kezembe vettem, de lényegében nem volt rossz.

>!
Promise
Mingmei Yip: Szirmok az égből

Imádtam ezt a könyvet! Magával ragadó és nagyszerű történet. Eredetileg azért vettem meg és kezdtem el olvasni, mert személy szerint engem felettébb érdekel a buddhizmus, de amint belekezdtem egyszerűen nem tudtam letenni.
Először fordult elő velem, hogy ilyen rövid idő alatt olvasok ki egy ekkora terjedelmű könyvet!

>!
Naoko
Mingmei Yip: Szirmok az égből

Ez az a könyv, ami pont annyit adott, amennyit vártam. Se többet, se kevesebbet. Bármennyire is távol-keleti irodalom, sok agytornát nem követelt. A cselekmény kiszámítható, kb. az első fejezet, sőt tovább megyek, a fülszöveg elolvasása után ki lehet találni, mi lesz a történet vége. Éppen ezért nem lesz a kedvencem ez a regény. Én szeretem, ha gondolkodtatnak. Meg mert a főszereplő karaktere sem tetszett annyira. Kicsit irreálisnak találtam, hogy egy harminchoz közelítő nő ennyire ne tudjon eltájékozódni az emberi kapcsolatokban, még ha erre a múltja ad is némi magyarázatot.
Összességében azért kellemes, olvasmányos mű, az írónő stílusa is tetszik, meg találtam azért egy-két jó gondolatot a regényben. Mégis, én inkább A Barackvirág Pavilon titkát ajánlanám Mingmei Yiptől. A stílus hasonló, de a lélektan, a történet is kicsit összetettebb és számomra érdekesebb volt, a stílus pedig hasonló.


Hasonló könyvek címkék alapján

Krasznahorkai László: Rombolás és bánat az Ég alatt
Krasznahorkai László: Az urgai fogoly
Terry Pratchett: Érdekes idők
Bóna László: Illatos kikötő
Peter Grimsdale: Battlefield 4: A háború küszöbén
Alessandro Baricco: Selyem
Amy Tan: A gyógyító lánya
Tony Parsons: A kedvenc feleségem
Jang Ercsö Namu: Búcsú Tóanyánktól
Kate Furnivall: Az orosz szerető