The ​Nightmare Dilemma – A Rémálom-dilemma (Akkordél Akadémia 2.) 205 csillagozás

Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma – A Rémálom-dilemma

Porka ​Evergím talán meg tudja jósolni a jövőt szerelme, Eli Booker álmai által, de ettől az élete távolról sem lesz egyszerű.

Mikor egyik sellő barátnőjét gonosz támadás éri, és halálos sérülésekkel magára hagyják, Porka ugyanúgy megdöbben, mint mindenki más. Ráadásul az iskola tréfamesterét, Lance Rathbone-t vádolják a bűnténnyel. Lance-nek szüksége van Porkára, hogy az igazi támadót megtalálja és bizonyítsa az ártatlanságát, de a kérését nem olyan könnyű teljesíteni. Eli álmai sem segítenek: inkább rémálmok, mint jóslatok.

Hogy még zűrösebb legyen a helyzet, Porka exbarátját éppen felmentik az összeesküvés vádja alól. Mikor újra feltűnik az iskolában, Porkának bevillan, miért zúgott bele annak idején. A Mágusok Szenátusának szüksége van Porkára – Paul közelébe kell kerülnie, és kikutatni valódi szándékait. Ez a parancs persze dühíti Eli-t, aki már maga is kampányt indított Porka szívéért.

Porka mindkét ügyet felvállalja, és hamarosan gyanítani kezdi,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
416 oldal · ISBN: 9789633994580 · Fordította: Mesterházy Mónika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
416 oldal · ISBN: 9789633994597 · Fordította: Mesterházy Mónika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994573 · Fordította: Mesterházi Mónika

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Elijah Booker (Eli) · Párka Evergím (Porka) · Szeléna Rivers · Paul Kirkwood · Moira Nimue-Evergím


Kedvencelte 16

Most olvassa 8

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 71

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma – A Rémálom-dilemma

Aranyos, YA természetfeletti romantikus. Ez a rész nem volt olyan vicces, mint az előző, de a főszereplő lány ügyes narrátor. Ezért is gyorsan váltják egymást a fejezetek. Nekem kifejezetten tetszik az a világ, amit az írónő ebben a történetben, sorozatban megteremtett. Annyira szürreális és tele van rejtéllyel. Szimpatikusak a főbb szereplők, de még a mellékszereplők is. A romantikus részek aranyosak és még többet szeretnék belőle. spoiler Kicsit Buffy és Angel kapcsolatára emlékeztet Porka és Eli huzavonája. Kíváncsi vagyok a befejező kötetre is.

3 hozzászólás
Szücsi>!
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma – A Rémálom-dilemma

A könyv továbbra is tetszetős, bár itt szerintem az események kicsit lasabban indultak be mint ez elözőben. De a rejtély miatt most is izgalmas volt. Plusz a végére teljesen felpörögnek a dolgok szóval továbbra sem birtam letenni a könyvet amíg egyhuzamban be nem fejeztem az egészet.
Nagyon tetszik ez az álomba illő világ. Kíváncsi vagyok mit tartogat a befejező rész .

MissFortune>!
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma – A Rémálom-dilemma

Ez a rész szerintem kissé laposabbra sikerült. Nehezen indult el a történet, maga a nyomozás sem volt annyira érdekes, mint az előző részben. Sőt, ez egészen kiszámítható is, az előzmények alapján..
Olyan, mintha Porka elfelejtett volna poénkodni. Nagyon hiányoltam belőle a humort. Az Elivel közös álmaiból pedig szörnyen keveset kaptunk. Az első részben szívesen olvastam róla. Porkának lett egy saját berögzött álma, de az nem egy nagy durranás.
Tetszett, hogy előkerült a könyvben Atlantisz is. Jó volt, ahogy az írónő belekeverte ebbe a sajátos világba.:)
Jó lenne egy kicsit erősebb szerelmi szál, spoiler

ViveEe P>!
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma – A Rémálom-dilemma

Egy hangyabokányival kevésbé tetszett, mint az előző rész, valahogy az eleje nem fogott meg. Lehet csak a hangulatom nem volt meg hozzá.
De aztán, ahogy egyre kezdett sűrűsödni az új rejtély, és Porka álma sem hagyott nyugodni engem sem, már imádtam.
Fejlődnek a kis nyomozópalántáink. Imádtam, ahogy Porka kihasználta a „kapcsolatát”, hogy átjussanak egy zárt ajtón. :D
A szereplők még mindig nagyon jók, a világot továbbra is nagyon szeretem, bár most sokkal többet nem tudtam meg róla.
Ami viszont kihúzza a gyufát az a spoiler. C.Clare óta feláll a szőr a hátamon az ilyentől.
Legalább jobban szurkolhatunk nekik.
Továbbra is nagyon ajánlom. Nagyon élvezetes YA sorozat. :)

deen>!
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma – A Rémálom-dilemma

Emelkedett a tét ebben a részben, pedig kicsit tartottam tőle, hogy mivel az első rész is igazán jóra sikerült, a folytatás nem tud újat mutatni. Szerencsére nem így volt. Porka sokat fejlődött, bár a mágiahasználat terén még mindig nem a legszerencsésebb, de legalább már használja a fejét és megtanulta befogni a száját. Igaz néha csak miután kimondta, amit nem kellett volna kínosabbnál, kínosabb helyzetekbe keverve magát. Az Akarat megszűnése felszítja az ellentéteket a mágusfajták között és ezt kordában tartandó létrejön az Akaratőrség, aminek tagjai próbálják kordában tartani a diákokat. Az Álomcsapat új megbízást kap, ami sokkal bonyolultabb, mint az eddigi volt, és sokat is kell kockáztatniuk, hogy bizonyítékokat szerezzenek, és megtalálják ki a főgonosz és mi a célja. Eli álmai lehetnének a kulcs, Porkának azonban meggyűlik a baja mind az álmok és az érzései irányításával. A cselekmény gördülékeny, lendületes, tele van titkokkal, megfejtendő rejtvényekkel, izgalommal, veszéllyel és humorral. A történet vége pedig hoz nem is egy csavart, ami előrevetíti, hogy bizony lesz még dolga a kis csapatnak a továbbiakban is. Tűkön ülve várom, hogy hogyan folytatódik a történet.

Hajnalka_Anonymous>!
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma – A Rémálom-dilemma

(Jelenlegi reakcióm az utolsó oldal után: „Oooohhhh” :D Annyira kis aranyosak.)

Én úgy imádom ezt a sorozatot, trilógiát, akármi is legyen, úgy döntöttem, hogy nem érdekel kinek tetszik kinek nem, a lényeg hogy nekem igen! :'D Már alig vártam, hogy olvashassam, és az sem érdekelt, hogy mennyire nagyon ki lehet következtetni a dolgokat, mert ahhoz én túlságosan megszerettem ezt a könyvet vagyis az előzőt is. Komolyan még tanulás helyett is ezt olvastam minden nap, ami lehet a félévi zárás miatt is van (nekem semmiből nem kell felelnem, de másoknak igen, szóval órákon is csak úgy el vagyok) de akkor is.
Eli neve még mindig tiszta rejtély számomra, bár az első rész óta elkezdtem nézni egy sorozatot, ahol ugyanígy hívják az egyik szereplőt és olyan furán ejtették ki a nevét, hogy először azt se tudtam, hogy mi ez, nem hogy ez a név legyen az:'D, én csak úgy mondom ki ahogy le van írva, nem bajlódok vele már inkább… A másik szerencsés nevű drága Porka Párkány, vagyis elnézést: Párka (amit még mindig nem értek ugyanis szerintem nem létezik ilyen név semmilyen nyelven de nem baj) szóval a fordítással is volt némi problémám de ezeken általában már csak átsiklok és úgy olvasom, ahogy nekem jobb szóval néha Dusty, mert az értelmesebb talán. Nem érdekes.
Nekem még mindig mindegy kivel jön össze főhős Rémálmunk, de ez a köztes íze valami aztán mégsem cucc nem nagyon játszik nálam mert néha már azt sem tudtam, hogy most akkor kivel hogy mit?!? Felőlem akár Eli-jal vagy hogy kell leírni meg Paullal is lehetne, csak valaki mellett maradna már meg, vagy nem is tudom, ah, hagyjuk…
Elég csavaros lett ez a történet is szerintem de jobban tetszett mint az előző, esküszöm ha lehetne 6 csillagot adnék vagy legalább csillagos ötöst:'D ami eleve baromság, tekintve, hogy csillagokkal lehet értékelni Huh, hát most csak így ennyi volt, amit ki kellett írnom magamból.
VÁROM A FOLYTATÁST:) <333

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994573 · Fordította: Mesterházi Mónika
2 hozzászólás
Navi P>!
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma – A Rémálom-dilemma

Hm
Nem volt rossz, de valami hiányzik belőle. Ezért a fél csillag levonás. Vagy csak már nagyon fáradt vagyok, de nekem hiányzott belőle a humor és a tűz. Kevés vicc, csipkelődés és valahogy laposnak éreztem.
Porka megszerezte magának spoiler, egy hatalmas varázseszközt, kiderült az álomlátók átka, a lista még okozhat galibát.

Hencsulátor>!
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma – A Rémálom-dilemma

Saját kategóriájában ez egy izgalmas, cuki kis könyv, nyilván nem én vagyok a célközönség, ebből már sajnos picit kiöregedtem.
Porka ismét nagy rejtélyekkel néz szembe Elivel a karján. Sok szerepet kap ismát a szirén barátnője és persze felbukkan a gonosz ex. :)
Tetszettek a furcsa megfejthetetlen álmok, a tanárok szerepe.
Biztosan fogom olvasni a trilógia befejező részét is.

schesztiஐ P>!
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma – A Rémálom-dilemma

Annak ellenére, hogy folyton-folyvást belealudtam és hogy természetesen megint mást gyanusítottam meg a „főgonosz” szerepében :D, nagyon meg voltam elégedve ezzel a résszel is. :))

Sajnos többször eszembe jutott róla a Hex Hall és akaratlanul is elkezdtem összehasonlítani a könyveket – és hát ezt nem szabad! :) A Hex Hall-nak személyisége van, amit ennél a könyvnél nem éreztem, hiába kedvelem Porka, Szeléna és Eli, sőt még Lance és Paul karakterét is.
Kellemes kikapcsolódást nyújtott, bár a humor kevesebb volt ebben a részben, és persze kicsit kiakasztott az írónő spoiler :)

De maga a világ, az alapötlet továbbra is lenyűgöz, és nagyon örülök, hogy végre sort kerítettem erre a sorozatra is. :)

3 hozzászólás
Talpacska>!
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma – A Rémálom-dilemma

A kedvencem nem lett, de amúgy a maga nemében jó kis könyv. Nekem már egy kicsit túl ifjúsági – mindenesetre az alap ötletek miatt érdemes elolvasni, könnyed gyorsan emészhető, nem hemzseg hibáktól. (hihetetlen, hogy manapság ez már pozitívum…)
A cselekmény kezd érdekesen alakulni, Eli is egyre otthonosabban mozog a varázsvilágban, Szeléna titkolózását nem tudom mire vélni.
A nyomozós szál is aranyos inkább benne, mint komoly.
A vége folyamatosan sejthető de ez nem ront az élményen. A harmadik könyvben gondolom fellebben a fátyol a háttérből irányító gonosz fiúra, aztán jöhet a grandiózus végső összecsapás. Na igen, nagy csodákat ne várjunk, elég sablonos az alap. :)


Népszerű idézetek

Naiva P>!

Van olyan, hogy amikor az ember lebukik, akkor lebukik.

304. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Párka Evergím (Porka)
Gry>!

– Mert a hazugok igazsággal kereskednek. Ez az egyetlen módja, hogy megússzuk.

256. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Paul Kirkwood
Szyszyyy IP>!

Tudtam, hogy nem szaladhatok el az elől, ami az életemben rossz és ijesztő.

56. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Párka Evergím (Porka)
Naiva P>!

Erről a könyvről a legjobb, amit elmondhatok, hogy vékony, és könnyű cipelni.

Szyszyyy IP>!

– És ki megy be? – kérdezte Paul.
– Porka meg én – felelte Eli gondolkodás nélkül. – Mi ketten tudunk a legjobban együtt dolgozni.
Pislogtam.
– Igen? Mióta?
Eli haragosan nézett.

294. oldal

Szyszyyy IP>!

Nyeltem egyet, próbáltam valami kifogást keresni. Nem ment.
Van olyan, hogy amikor az ember lebukik, akkor lebukik.

304. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Párka Evergím (Porka)
diamondfox P>!

– Tudod, mit mondanak egyesek a kíváncsiságodra?
Mivel csapdát érzékeltem, megpróbálkoztam a cuki és ártatlan védekezéssel.
– Hm, az értelmes és kutató természetem egyik bájos mellékhatása?

133. oldal


A sorozat következő kötete

Akkordél Akadémia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Tracy Wolff: Sóvárgás
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk
Joss Stirling: Lélektársak – Sky