The ​Nightmare Affair – A Rémálom-ügy (Akkordél Akadémia 1.) 422 csillagozás

Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Behunytam ​a szemem, beszívtam a levegőt, és az ujjaimat a homlokára tettem.

A tizenhat éves Porka Evergím késő éjjel betör egy házba, de nem azért, mintha bűnöző volna. Nem: Porka egy Rémálom.
Szó szerint.

Nem elég baj, hogy ő az egyetlen Rémálom az Akkordél Akadémián, a mágusfélék bentlakásos iskolájában, és kénytelen hírhedt anyja árnyékában élni, de mikor betör Eli Bookerék házába, még minden sokkal bonyolultabbá válik. Eli nagyon jóképű, ezért a mellkására ülni és az álmaiba hatolni már nem is lehetne kínosabb.
Pedig az lesz.

Eli egy gyilkosságról álmodik. A helyszín az Akkordél.
És végül az álom valóra válik. Porkának most már követnie kell a nyomokat – részint Eli álmain belül, részint odakint –, hogy megállítsa a gyilkost, mielőtt további embereket ölne meg. És mielőtt az illető rájönne, miben sántikál Porka, és kiválasztaná soron következő áldozatául…

„Az Akkordél Akadémián egyszerre csodás és furcsa a Rémálmok, szirének,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
344 oldal · ISBN: 9789633993057 · Fordította: Mesterházy Mónika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
344 oldal · ISBN: 9789633993064 · Fordította: Mesterházy Mónika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992982 · Fordította: Mesterházi Mónika

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Elijah Booker (Eli) · Párka Evergím (Porka) · Szeléna Rivers · Moira Nimue-Evergím · Paul Kirkwood · Lance Rathbone · Betánia Grey · Katarina Marcel · Lady Elaine · Miss Norton · Mr. Alpepper · Mr. Velő · Ms. Vadkanóc


Kedvencelte 36

Most olvassa 12

Várólistára tette 313

Kívánságlistára tette 263

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Elsősorban a rémálom történet miatt vettem kezembe ezt a könyvet. Olvastam már hasonlót, de ez egészen más volt. Ha egy könyvet nagyon gyorsan ki szeretnél olvasni, akkor ez kiváló választás, mert nagyon szórakoztató. Észre se veszed és már a könyv felénél tartasz. Porka narrációja vicces, de sokszor soknak éreztem, amikor a legizgalmasabb jelenetek mellé is poénkodni próbált. Mindenesetre jót tett a történetnek az ő vicces és pimasz személyisége. A mellékszereplők is jók voltak. Jaj, azok a magyarra fordított nevek. A hősnő anyja volt az egyik legérdekesebb karakter. A szerelmi szál sajnos nagyon halovány, de bízom benne, hogy lesz az erősebb is. A legjobban az átgondolt rémálom világ felépítés tetszett, mitológia lényekkel kiegészítve. Illetve az, hogy végig homály fedte a sorozatgyilkos személyét. Ráadásként a történet végi fordulat is alaposan meglepett, mert őszintén nem számítottam rá. Semmi rendkívüli nem volt ebben a történetben, viszont annál jobban kikapcsolt, szórakoztatott.

MissFortune>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Imádtam!:)
Nagyon egyedi kis könyv ez. Eddig nem igazán vettem a kezembe hasonlót. Érdekes a felépített mágus világ, személyes kedvenceim a rémálmok.:'D Olvastatta magát, legszívesebben egy szuszra kivégeztem volna, csak sajnos az időm nem engedte.
Porka poénjain rengeteget nevettem, igazán feldobta a cselekményt. Végre egy jó főszereplő, nekem nagyon szimpatikus lett. A makacssága sokat lendített a könyvön.
A legnagyobb rejtély számomra az édesanyja volt, rajta csak a végére sikerült eligazodnom, illetve Alpepper.
Alig várom, hogy kezdhessem a következő részt.*-*

ViveEe P>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Nekem ez most nagyon bejött. Könnyed, gyorsan lehet vele haladni, nekem bejöttek a szereplők, és nagyon érdekelt a nyomozás, és gyakorlatilag minden, amit erről a világról tudni lehet.
Sok minden van itt sok helyről. De konkrétan Rémálmokkal, mint lényekkel, még nem találkoztam. Szerintem százszor jobb ez a könyv, mint a Silber.
Nem értem miért bírom jobban a krimis elemeket ilyen könyvben, mint simán, de tény, hogy nagyon élveztem, és könnyebben megbocsátom a bénázásokat, hibákat egy tini brigádnak.
És jaj, de tinik. Civakodások, szívatások, ki ha én nem karakterek, hierarchia stb.. de őszintén, én nagyot nevettem, amikor Porka megszivatta Lance-t.
Porka lázadó és kötekedő énje is nagyon tini, szerintem anyukák ezt olvasva lehet a hajukat tépik, de én még ezt is bírtam benne, meg az anyjával való viszonya miatt is megértem, hogy nem hallgatott rá.
A gyilkosságokkal kapcsolatban nem volt minden meglepő. Az egyik delikvens, ahogy visszatérően feltűnt, azonnal tudtam, hogy benne van. De végülis a fő tettesre sem lehet nehéz ezáltal rájönni, de nekem mégsem jutott eszembe.
Tetszik ez a világ, a maga osztályozási rendszerével, a Rémálmokkal. Sokat szeretnék még megtudni.
Én tuti folytatom a sorozatot, és ajánlom ezt a könyvet. :)

2 hozzászólás
kellyolvas P>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Nagyon tetszett, nem gondoltam volna, hogy egy „rémálmos” könyvet mosolyogva lehet végigolvasni. Jók voltak a karakterek, Porka a kedvenc, imádtam a kitartását és a humorát, és magát a képességét. Minden egyes álomjárás izgalmas volt, ilyesmit most olvastam először, és lenyűgözött. Egyre merészebb, bátrabb lett ez a lány. A romantika is tetszett, igazából hiába voltak mellékzöngék, már az elején nyilvánvaló volt, merre halad ez a kapcsolat. Ami még emlékezetes, az anya-lánya kapcsolat, mindig adott volt a feszültség közöttük.
Természetesen folytatom, egyszerűen folytatnom kelllllll.

Bernie21 P>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Nem igazán voltak elvárásaim, így némileg meglepett, hogy mennyire tetszik :) Aranyos történet, jó karakterek, kellő mértékű izgalom, és nincs elnyújtva.
Porka szimpatikus főhősnő. Kicsit sajnáltam, hogy ennyire magára volt utalva. Eli is tetszik, van benne potenciál :)
Persze, nem mondom, hogy nagyon egyedi történet, mert maga a bentlakásos iskola „különleges képességű gyerekeknek” elég gyakori téma ebben a zsánerben, de jó a kivitelezés. Ráadásul az „álommágia” azért nem gyakori téma. Plusz sablonként itt is megvan a kívülálló lány, a menő és undok lány, a menő és s…fej fiú, akik a főhősnő életét keserítik; aztán a szintén kívülálló, jóképű fiú, akinek valahogy mégis jobban megy a beilleszkedés, és a jófej barátnő. De valahogy, mégis működött számomra a történet. Na jó, Katarina és Lance jócskán táncolt az idegeimen. Bevallom, a gyilkos személye is meglepett. Azt sejtettem, hogy van társa spoiler és igazából azt is éreztem, hogy spoiler, de még így is jócskán ért meglepetés.
Nagyon reméltem, hogy nem megy el az egész valami idióta szerelmi háromszögbe, mert az már az elején nyilvánvaló volt, hogy nem a megfelelő párosítások jöttek létre, és a könyv felénél már meg is jegyeztem magamnak, hogy remélhetőleg nem a trilógia utolsó részében fognak összejönni. A Katarina – Eli páros nagyon sablonos off, a Porka – Paul páros pedig abszolút légbőlkapott, nagyon nem illettek össze. Nem is igazán csíptem a srácot spoiler
Ami zavart: a félig lefordított nevek. Illetve inkább a következetlenség. A nevek felé valami idióta szójáték, de valahogy nem mindig működött. Komolyan: Hamubury? Alpepper? Sasharasztot lefordították, de Lance maradt Rathbone. Szóval nem értem, milyen megfontolásból lett néhány név magyarba ültetve, néhány „félig” lefordítva, a többi meg sehogy?
Ettől függetlenül tetszett, kíváncsi vagyok a folytatásra.

4 hozzászólás
Navi>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Tipikus tiniboszis könyv, rengeteg klisével, az összes csavar kitalálható, mégis valahogy olvastatta magát, vártam, mit miért tesznek. Porka szerethető hősnő, az a minden lében két kanál, de nem rosszindulató, nem gonosz. Eli még kiforratlan a szememben, sok van benne, de ebben a könyvben még nem hozta felszínre. Szeléne érdekes fénypontja a könyvnek a maga lázadó természetével. Porka anyja is tartogat még meglepetéseket szerintem. Azért kíváncsi vagyok, mi lesz ezek után :)
A nevek, valahogy nem tudom őket hova rakni …

nikiii1023>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Még be sem fejeztem a könyvet de máris kedvencnek jelöltem.
Már az első fejezetben beleszerettem és aztán le se bírtam tenni. Nagyon lebilincselő, izgalmas (igen tényleg voltak benne eléggé klisés jelenetek de ennek ellenére engem 100%-an lekötött) és különleges. Most először találkoztam olyan regénnyel ahol a főszereplő egy rémálom de nálam telitalálat volt. A kedvenc karakterem egyértelműen Porka. A fiúk közül nekem Paul volt a szimpatikusabb. Igazából Elivel se volt bajom de hát na a szívnek nem lehet parancsolni :D Mindee Arnett írásstílusa is tetszett nem volt benne semmi eget rengető de nagyon vicces és olvasmányos.
Hálás vagyok az írónőnek, hogy belecsöppenhettem ebbe a fantasztikus világba.♥

abstractelf>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Jóféle könyv volt ez, vicces, szórakoztató, ideális nyári olvasmány. Illetve az egyik legklisésebb regény, amit mostanában (vagy inkább valaha) olvastam.
A teljesség igénye nélkül íme néhány példa:
Pasi1: szexi fekete hajú, kék szemű, népszerű és első igazi bunkó (de… tudjátok mi következik)
Pasi2: szőke hajú és hat kocka befigyel. Amúgy szuper kedves.
Szerelmi háromszög – alap, kérlek.
A legjobb barátnő, aki gyönyörű és szeretnivaló.
A főellenség (iskolai szinten), aki szintén gyönyörű, de gonosz. Mellékállásban szirén, úgyhogy az írónő a megfelelő tulajdonságokat párosította hozzá.
A főhősnő kívülálló, és természetesen különlegesebbnél különlegesebb.
Kínos helyzetek.
Álarcos bál.
És természetesen minden fordulat alapvetőleg klisés és emiatt kiszámítható is.
Nem semmi, hogy mégis ennyire bejött nekem. Valamit tud az írónő…

8 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Egy újabb érdekes fantasy világ. Nem semmi, hogy micsoda is valójában Porka. Szimpatikusnak találtam, bár néha furán viselkedett. A történetben is kijött, hogy az el nem mondott dolog jó nagy galibához vezetnek. Eli aranyos volt, nem volt egyszerű neki beilleszkedni, megszokni az új iskolát. Paul-t kedveltem spoiler Velő-vel nem szimpatizáltam, valami baljós volt körülötte. Összességében érdekes volt a történet, de mégsem kötött le annyira. Hogy miket lehet csinálni egy álomban?! Félelmetes.

schesztiஐ>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Nagyon jópofa az alapötlet, olvasmányos és kedves maga a történet. :) És persze nagyon szerettem a környezetet – szívesen jártam volna / járnék ilyen suliba. :))

Ezek az álmokkal foglalkozó könyvek sajnos mindig a legrosszabbat hozzák ki belőlem, egyszerűen képtelen vagyok nyitva tartani a szemem, így aztán bár tudom, hogy kb. három óra alatt simán el lehetett volna olvasni, nekem bőven napokba telt. :S :)
Pedig tényleg aranyos volt, és szerettem olvasni! :)

A főszereplő Porka-t is hamar megkedveltem (ez a név!!! :D), olyan tipikus kis béna, de bátor tinihősnő. :)

És hát mondanám, hogy kiszámítható, de én végig rossz emberre gyanakodtam! :DDD A további kötetek tükrében egyedül azzal nem tudok mit kezdeni, hogy itt Porka anyja úgy van beállítva, mintha valami ősgonosz lenne… :SS Valószínűleg nem fog hosszú évekre mély nyomot hagyni bennem, de nagyon aranyos olvasmány volt. :)


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Elijah Booker a legszexibb srác volt a régi gimimben, de talán az Ohio-beli Csirkeryben is. Másodikos volt, mint én, a haja fekete, a szeme meg búzakék. Magas, az arca olyan jóképű, hogy még az öregasszonyok is ájuldoztak, mikor meglátták. Természetesen minden lány bukott rá. Az sem zavarta őket, hogy kissé botrányhős, vakmerő srác hírében állt. A tekintetem a mellkasa bal oldalán lévő tetovált skorpióra esett. Már hallottam, hogy van egy ilyen tetkója, de a bizonyítékát csak most láttam. Hol szerezhette?
Erővel elfordítottam a szemem, tisztában voltam vele, milyen gyorsan ver a szívem. Hát igen, egyszer-kétszer én is szőttem róla hiábavaló ábrándot, […]

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elijah Booker (Eli) · Párka Evergím (Porka)
Naiva P>!

Nem direkt csinálom. A szám néha függetleníti magát az agyamtól.

Balu_>!

– Tényleg itt fogsz ülni? – kérdezte Eli.
– Jobban szeretnéd, ha fejbe vágnálak egy palacsintasütővel?

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elijah Booker (Eli) · Párka Evergím (Porka)
Szelén>!

A betörés egyáltalán nem ment olyan könnyen, mint a filmekben.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Párka Evergím (Porka)
m_zsofia103>!

– Ha valaki a társadalmi ranglétra tetején van, az felér az egyetemes születési előjoggal, vagy mi van?
Szeléna felhúzta a száját.
– Azt hiszem, központi regisztráció kell hozzá. Az egyel-szart-pont-kom-on.

52-53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Párka Evergím (Porka) · Szeléna Rivers
Cheril>!

– És te itt laksz, vagy mi? – kérdeztem.
– Aha. Van egy ágyam a könyvtárosok szobájában. Megengedik, hogy régi újságokkal takarózzak, és könyveket tegyek a fejem alá.

Kapcsolódó szócikkek: Párka Evergím (Porka) · Paul Kirkwood
Naiva P>!

Tudjátok, szokták mondani, hogy az ápoló a legrosszabb beteg.


A sorozat következő kötete

Akkordél Akadémia sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Egy igaz király
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A fantomok
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Spiderwick krónika
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
John Flanagan: A lángoló híd
Tea Stilton: Az álom királynője
Eoin Colfer: Artemis Fowl – Tündérekkel életre-halálra
Mike Grinti – Rachel Grinti: Karmok
A. F. Steadman: Skandar és az unikornistolvaj