The ​Nightmare Affair – A Rémálom-ügy (Akkordél Akadémia 1.) 374 csillagozás

Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Behunytam ​a szemem, beszívtam a levegőt, és az ujjaimat a homlokára tettem.

A tizenhat éves Porka Evergím késő éjjel betör egy házba, de nem azért, mintha bűnöző volna. Nem: Porka egy Rémálom.
Szó szerint.

Nem elég baj, hogy ő az egyetlen Rémálom az Akkordél Akadémián, a mágusfélék bentlakásos iskolájában, és kénytelen hírhedt anyja árnyékában élni, de mikor betör Eli Bookerék házába, még minden sokkal bonyolultabbá válik. Eli nagyon jóképű, ezért a mellkására ülni és az álmaiba hatolni már nem is lehetne kínosabb.
Pedig az lesz.

Eli egy gyilkosságról álmodik. A helyszín az Akkordél.
És végül az álom valóra válik. Porkának most már követnie kell a nyomokat – részint Eli álmain belül, részint odakint –, hogy megállítsa a gyilkost, mielőtt további embereket ölne meg. És mielőtt az illető rájönne, miben sántikál Porka, és kiválasztaná soron következő áldozatául…

„Az Akkordél Akadémián egyszerre csodás és furcsa a Rémálmok, szirének,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
344 oldal · ISBN: 9789633993057 · Fordította: Mesterházy Mónika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
344 oldal · ISBN: 9789633993064 · Fordította: Mesterházy Mónika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992982 · Fordította: Mesterházi Mónika

Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Elijah Booker (Eli) · Párka Evergím (Porka) · Szeléna Rivers · Paul Kirkwood · Lance Rathbone · Moira Nimue-Evergím · Betánia Grey · Katarina Marcel · Lady Elaine · Miss Norton · Mr. Alpepper · Mr. Velő · Ms. Vadkanóc


Kedvencelte 36

Most olvassa 15

Várólistára tette 302

Kívánságlistára tette 236

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Szücsi>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Ez szuper volt. Ha az ember egyszer a kezébe veszi nemigazán tudja letenni. Nem is annyira az izgalom miatt, inkább az hogy nagyon szórakoztató volt és könnyen olvastatta magát.
Nagyon szeretem a fantasy könyveket, a krimiket még inkább és az hogy a 2 kedvenc műfajom keveredett ebben a mágikus világban nagyon bejött. a rémálom szál is tetszett, szerintem igazán ötletes volt.
Nem egy világot megváltó regény, de szerintem annak aki egy kellemes kis kikapcsolódásra vágyik egy nehéz nap után, annak tökéletes lesz. A történet nem túl bonyolúlt, a szereplők könnyen megkedvelhetőek, és ha ez még nem lenne elég, az egész meg van spékelve egy kis humorral is.
Tényleg nagyon jó volt, kezdjétek el bátran, én pedig megyek is és elkezdem a folytatást ;)

Naiva>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Elsősorban a rémálom történet miatt vettem kezembe ezt a könyvet. Olvastam már hasonlót, de ez egészen más volt. Ha egy könyvet nagyon gyorsan ki szeretnél olvasni, akkor ez kiváló választás, mert nagyon szórakoztató. Észre se veszed és már a könyv felénél tartasz. Porka narrációja vicces, de sokszor soknak éreztem, amikor a legizgalmasabb jelenetek mellé is poénkodni próbált. Mindenesetre jót tett a történetnek az ő vicces és pimasz személyisége. A mellékszereplők is jók voltak. Jaj, azok a magyarra fordított nevek. A hősnő anyja volt az egyik legérdekesebb karakter. A szerelmi szál sajnos nagyon halovány, de bízom benne, hogy lesz az erősebb is. A legjobban az átgondolt rémálom világ felépítés tetszett, mitológia lényekkel kiegészítve. Illetve az, hogy végig homály fedte a sorozatgyilkos személyét. Ráadásként a történet végi fordulat is alaposan meglepett, mert őszintén nem számítottam rá. Semmi rendkívüli nem volt ebben a történetben, viszont annál jobban kikapcsolt, szórakoztatott.

MissFortune>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Imádtam!:)
Nagyon egyedi kis könyv ez. Eddig nem igazán vettem a kezembe hasonlót. Érdekes a felépített mágus világ, személyes kedvenceim a rémálmok.:'D Olvastatta magát, legszívesebben egy szuszra kivégeztem volna, csak sajnos az időm nem engedte.
Porka poénjain rengeteget nevettem, igazán feldobta a cselekményt. Végre egy jó főszereplő, nekem nagyon szimpatikus lett. A makacssága sokat lendített a könyvön.
A legnagyobb rejtély számomra az édesanyja volt, rajta csak a végére sikerült eligazodnom, illetve Alpepper.
Alig várom, hogy kezdhessem a következő részt.*-*

ViveEe P>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Nekem ez most nagyon bejött. Könnyed, gyorsan lehet vele haladni, nekem bejöttek a szereplők, és nagyon érdekelt a nyomozás, és gyakorlatilag minden, amit erről a világról tudni lehet.
Sok minden van itt sok helyről. De konkrétan Rémálmokkal, mint lényekkel, még nem találkoztam. Szerintem százszor jobb ez a könyv, mint a Silber.
Nem értem miért bírom jobban a krimis elemeket ilyen könyvben, mint simán, de tény, hogy nagyon élveztem, és könnyebben megbocsátom a bénázásokat, hibákat egy tini brigádnak.
És jaj, de tinik. Civakodások, szívatások, ki ha én nem karakterek, hierarchia stb.. de őszintén, én nagyot nevettem, amikor Porka megszivatta Lance-t.
Porka lázadó és kötekedő énje is nagyon tini, szerintem anyukák ezt olvasva lehet a hajukat tépik, de én még ezt is bírtam benne, meg az anyjával való viszonya miatt is megértem, hogy nem hallgatott rá.
A gyilkosságokkal kapcsolatban nem volt minden meglepő. Az egyik delikvens, ahogy visszatérően feltűnt, azonnal tudtam, hogy benne van. De végülis a fő tettesre sem lehet nehéz ezáltal rájönni, de nekem mégsem jutott eszembe.
Tetszik ez a világ, a maga osztályozási rendszerével, a Rémálmokkal. Sokat szeretnék még megtudni.
Én tuti folytatom a sorozatot, és ajánlom ezt a könyvet. :)

2 hozzászólás
Navi P>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Tipikus tiniboszis könyv, rengeteg klisével, az összes csavar kitalálható, mégis valahogy olvastatta magát, vártam, mit miért tesznek. Porka szerethető hősnő, az a minden lében két kanál, de nem rosszindulató, nem gonosz. Eli még kiforratlan a szememben, sok van benne, de ebben a könyvben még nem hozta felszínre. Szeléne érdekes fénypontja a könyvnek a maga lázadó természetével. Porka anyja is tartogat még meglepetéseket szerintem. Azért kíváncsi vagyok, mi lesz ezek után :)
A nevek, valahogy nem tudom őket hova rakni …

nikiii1023>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Még be sem fejeztem a könyvet de máris kedvencnek jelöltem.
Már az első fejezetben beleszerettem és aztán le se bírtam tenni. Nagyon lebilincselő, izgalmas (igen tényleg voltak benne eléggé klisés jelenetek de ennek ellenére engem 100%-an lekötött) és különleges. Most először találkoztam olyan regénnyel ahol a főszereplő egy rémálom de nálam telitalálat volt. A kedvenc karakterem egyértelműen Porka. A fiúk közül nekem Paul volt a szimpatikusabb. Igazából Elivel se volt bajom de hát na a szívnek nem lehet parancsolni :D Mindee Arnett írásstílusa is tetszett nem volt benne semmi eget rengető de nagyon vicces és olvasmányos.
Hálás vagyok az írónőnek, hogy belecsöppenhettem ebbe a fantasztikus világba.♥

reka0216>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Nagy elvárásaim voltak a könyv felé.Az eleje nagyon tetszett ,maga a világ ,amit megalkotott az író.Aztán ,ahogy haladtunk a történettel kezdett kevésbé tetszeni.Porka eleinte nagyon szimpatikus volt ,de utána már nem volt az ,sőt valahol fogtam a fejem ,hogy milyen döntéseket hozott.Eli sem volt egy egyedi karakter Szeléna-val és Paul-lal együtt.Ráadásul a nevek is nagyon érdekesek voltak pl.: Velő.A vége egész jóra sikerült,de nekem nagyon boldog vége lett ,ahhoz képest,hogy még van folytatás.Nagyon kíváncsi leszek a következő kötetre.

abstractelf>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Jóféle könyv volt ez, vicces, szórakoztató, ideális nyári olvasmány. Illetve az egyik legklisésebb regény, amit mostanában (vagy inkább valaha) olvastam.
A teljesség igénye nélkül íme néhány példa:
Pasi1: szexi fekete hajú, kék szemű, népszerű és első igazi bunkó (de… tudjátok mi következik)
Pasi2: szőke hajú és hat kocka befigyel. Amúgy szuper kedves.
Szerelmi háromszög – alap, kérlek.
A legjobb barátnő, aki gyönyörű és szeretnivaló.
A főellenség (iskolai szinten), aki szintén gyönyörű, de gonosz. Mellékállásban szirén, úgyhogy az írónő a megfelelő tulajdonságokat párosította hozzá.
A főhősnő kívülálló, és természetesen különlegesebbnél különlegesebb.
Kínos helyzetek.
Álarcos bál.
És természetesen minden fordulat alapvetőleg klisés és emiatt kiszámítható is.
Nem semmi, hogy mégis ennyire bejött nekem. Valamit tud az írónő…

8 hozzászólás
Amalthya >!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Amióta rákaptam a fantasyra, mindenféle lényekről olvastam már, legalábbis azt hittem. Most pedig itt ez a lány, Porka: egy Rémálom, aki az ártatlan alvó emberek álmából nyeri az erejét. A könyv rögtön egy ilyen álomfalással indít, ami ráadásul elég balul sül el. Ez önmagában már meghozta a kedvemet az olvasáshoz, és ahogy haladtam előre, annál jobban tetszett.
Porka egy nagyon szerethető karakter, okos, bátor, talpraesett, és nagyon jó a humora. Elit is kedveltem, mert könnyen beilleszkedett egy olyan világba, amelynek nemrég még a létezéséről sem tudott, na meg azért, mert a kezdeti nehézségek után szívét-lelkét beleteszi a nyomozásba. Ketten remek párost alkotnak, kár, hogy Katarina és Paul ott vannak, hogy rontsák a levegőt.
A rejtély egészen a könyv végéig rejtély marad, és egy nagy csattanó borzolja a kedélyeket a regény csúcspontján. Naná, hogy én is sorra vettem a gyanúsítottjaimat, próbáltam közelebb jutni a megoldáshoz, de még csak a közelében sem jártam, hagytam magam félrevezetni.
Hibaként nem tudok semmit felróni a könyvnek, nem mintha akarnék persze. A humor, a cselekmény, a varázslények hierarchiája, az Akarat, az álomjárás mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy A Rémálom-ügy egy élvezetes és egyedi könyv legyen. Nagyon-nagyon ajánlom olvasásra, főleg azoknak, akik szeretik a Hex Hallt és/vagy a Silbert.

Hencsulátor>!
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy

Picit éreztem, hogy már nem én vagyok a célközönség, ennek ellenére abszolút élveztem. Ezzel a rémálommal teljesen új dolgot kaptam, hiszen még hasonlót sem olvastam eddig. Porka nagyon szerethető és szerettem, hogy Eli-vel spoiler.
Izgalmas volt, ahogy az álmokból próbáltak nyomozni, szerettem ezt a fantasy szálat.
spoiler
Biztosan folytatom majd ezt a sorozatot.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Elijah Booker a legszexibb srác volt a régi gimimben, de talán az Ohio-beli Csirkeryben is. Másodikos volt, mint én, a haja fekete, a szeme meg búzakék. Magas, az arca olyan jóképű, hogy még az öregasszonyok is ájuldoztak, mikor meglátták. Természetesen minden lány bukott rá. Az sem zavarta őket, hogy kissé botrányhős, vakmerő srác hírében állt. A tekintetem a mellkasa bal oldalán lévő tetovált skorpióra esett. Már hallottam, hogy van egy ilyen tetkója, de a bizonyítékát csak most láttam. Hol szerezhette?
Erővel elfordítottam a szemem, tisztában voltam vele, milyen gyorsan ver a szívem. Hát igen, egyszer-kétszer én is szőttem róla hiábavaló ábrándot, […]

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elijah Booker (Eli) · Párka Evergím (Porka)
Naiva>!

Nem direkt csinálom. A szám néha függetleníti magát az agyamtól.

Szelén>!

A betörés egyáltalán nem ment olyan könnyen, mint a filmekben.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Párka Evergím (Porka)
Balu_>!

– Tényleg itt fogsz ülni? – kérdezte Eli.
– Jobban szeretnéd, ha fejbe vágnálak egy palacsintasütővel?

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elijah Booker (Eli) · Párka Evergím (Porka)
m_zsofia103>!

– Ha valaki a társadalmi ranglétra tetején van, az felér az egyetemes születési előjoggal, vagy mi van?
Szeléna felhúzta a száját.
– Azt hiszem, központi regisztráció kell hozzá. Az egyel-szart-pont-kom-on.

52-53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Párka Evergím (Porka) · Szeléna Rivers
Cheril>!

– És te itt laksz, vagy mi? – kérdeztem.
– Aha. Van egy ágyam a könyvtárosok szobájában. Megengedik, hogy régi újságokkal takarózzak, és könyveket tegyek a fejem alá.

Kapcsolódó szócikkek: Párka Evergím (Porka) · Paul Kirkwood

A sorozat következő kötete

Akkordél Akadémia sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A fantomok
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Charles Gilman: Démon tanár úr
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
John Flanagan: A lángoló híd
Trenton Lee Stewart: A Titokzatos Benedict Társaság
Eoin Colfer: Artemis Fowl – Tündérekkel életre-halálra
Mike Grinti – Rachel Grinti: Karmok
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny