Fekete ​Bárány 110 csillagozás

Mimi Taylor: Fekete Bárány Mimi Taylor: Fekete Bárány Mimi Taylor: Fekete Bárány

Anthony Jonathan Edwards egy a harmincas évei elején járó fiatal építész, aki az apja cégénél dolgozik, meglehetősen szabad szájú, nem veti meg az alkoholt és imádja a nőket, akik többnyire egyetlen éjszakára ejtik rabul. A szex ugyanolyan fontos számára, mint másnak a víz vagy a levegő, de érzelmileg képtelen kötődni. Egy nap teljesen váratlanul betoppan az életébe valaki, aki fenekestül forgatja fel Tony életét és romba dönti eddigi jövőképét. Múltbéli kalandos élete hamar visszaüt, amiért nagy árat kell fizetnie.

>!
NewLine, Bakháza, 2019
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956041
>!
NewLine, Bakháza, 2018
410 oldal · ISBN: 9786155956003
>!
Underground, Budapest, 2017
290 oldal · ISBN: 9789631299120

1 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Amelia Julianne Porter "Amy" · Anthony Jonathan Edwards "Tony" · Maddie · Cassie · Hannah · Jason Clark · Jonathan Edwards · Max Reynolds · Nora Edwards


Kedvencelte 21

Most olvassa 3

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Bitten>!
Mimi Taylor: Fekete Bárány

Jól elbújtál előlünk! Tessék bátrabb lenni!
– Nagyon tetszik amit készítettél nekünk, csak így tovább! Kicsit még finomítol itt-ott és nyert ügyed lesz ;-) Ugyan nem mindenki szereti de néha a molyon elég jó tippeket lehet kapni – hol és hogyan kellene még fejlődni ;-)
Hol is kezdjem ….. talán az elején…… kicsit bőbeszédűbb leszek, mint szoktam
Borító – Csávás Viki nevét közhírré kellene tenni! Imádom a borítót, szerelem volt első látásra! Legjobb a magyarok közül! Beszédes mégis rejtelmessé teszi a háttér. Egyszerű mégis magával ragad és gyönyörködtet.
Cím választás – Rettegjen a farkas! Tetszik a betűtípus és az elhelyezése is.
Mimi nevének betűtipusa igazán különleges és nagyon illik az összképbe!
Nem egy tömegtörténet, persze felfedeztem hasonlóságokat, de sikerült a maga javára fordítania tudását és elképzeléseit.
Téma – Magávalragadó és változatos. Tetszik a többrétűsége. Igazán jól sikerült szőni a szálakat! Nem lett belőle egy nagy gubanc a végére, amit az ember legszívesebben elhajítana!
Tálalás – FÉRFISZEMSZÖG kérem szépen…. váóó….telitalálat! Tudjátok mi tetszett igazán? Ahogy Tony minket is belevont a történetbe. Kérdezett bőven, bár inkább magának válaszolta meg a dolgokat :D
Voltak hibái, azért azt lássuk be, de kezdő kötetként szembetűnően minimális!
Tony személyisége – jól átgondolt, mintha élettapasztalat ízét érezném rajta?!
Amy – rettegtem, hogy asszisztens lesz, de nem hála a Magasságosnak! Örülök, hogy túllépett ezen a szabványon!
A család jelenléte és szerepe – mennyiségi és minőségi megjelenése „pont” jól sikerült.
A vége …..jajjjjjjjjjjjjjjj most komolyan ?! spoiler
Már csak egy kérdésem lenne! Kaphatunk információt a jövőt illetően? Lesz folytatása Tonyék kötetének vagy esetleg egy újabb önálló kötet ?

Örülök, hogy olvashattam! Ajánlom figyelmetekbe!
Kinek is? Mindenkinek….. na jóó ….. disztópia és fantasy nem volt benne…..habáááár……
Volt itt erotika máskor kicsit kevesebb domborodik a farmer is elég lesz – kicsit sok volt
Volt romantika
Volt némi erőszak
Volt alkohol és persze „Jó nők és jó férfiak” hátha ffi olvasók is kedvet kapnak :D

Ha eszembe jut még vmi frissités jogát fenntartom :P

10 hozzászólás
zuna19>!
Mimi Taylor: Fekete Bárány

„Az életünk percei peregnek a szemünk előtt és nem tehetünk ellene semmit. Talán egy dolgot kivéve, hogy maximálisan kihasználjuk és kiélvezzük mindazt, ami nekünk megadatott. Mert az egyetlen dolog, amit biztosan nem tudhatunk előre, hogy számunkra mikor jön el az utolsó perc.”

Igaz kicsit nehezen vettem a kezembe a könyvet, de úgy voltam vele már a legelejétől, hogy ez nagyon frankó lesz. Valamilyen szinten az is volt, de sajna ott motoszkált bennem a kisördög is.
Jó volt, jó volt, de…
Kicsit soknak éreztem, a szereplőket és a sztorit is. Ezt én betudom annak, hogy az írónő első könyve és ez még csak szárnybontogatás. Ahhoz képest viszont jó.
Meglehetősen jó alapötletet kaptam, ami nagyon 21. századi. Nekem a kidolgozással voltak problémáim. A stílusa tetszett.
A férfi szemszög az elején még bejött, de a spoiler után már egy kicsit kiborított. Jogosan nevezte magát Tony spoiler. A könyv címét nem igazán értem, minek érezte magát egy ilyen spoiler családban fekete báránynak Tony? Homály.
A sztori humora megfogott. Nem siklok természetesen el a felett, hogy szinte végig mosolyogtam. Viszont a komoly témák furcsa tálalásával nem voltam megelégedve.
Gondolkodok erősen, hogy 3,5 vagy 4 csillagot adjak rá. A szívem szakad meg, mert egy kicsit többet vártam tőle. Nagyon remélem, hogy ha egyáltalán lesz folytatása a könyvnek sokkal, de sokkal szerethetőbb lesz. Tényleg szurkolok az írónőnek.

Nikolett0907 SP>!
Mimi Taylor: Fekete Bárány

„Az életünk percei peregnek a szemünk előtt és nem tehetünk ellene semmit. Talán egy dolgot kivéve, hogy maximálisan kihasználjuk és kiélvezzük mindazt, ami nekünk megadatott. Mert az egyetlen dolog, amit biztosan nem tudhatunk előre, hogy számunkra mikor jön el az utolsó perc.”

Az első amit megszeretnék köszönni, hogy olvashattam, hiszen ismételten egy utazókönyvként került hozzám eme kötet.
Nagyon jól indult az eleje, gördülékenyen haladtam a történettel, de egyszer csak valahol a 105. oldal után megcsömörlöttem.
Azt meg kell hagyni ritkán van lehetőségem egy igazi alfa hímnek képzelt „bunkónak” a fejébe látni, hát még ennyi „finomságot” olvasni.
Őszinte leszek Tony az agyamra ment. Az elején olyan erős volt, hittem, hogy beletudok szeretni, de egy idő után rengeteget problémázott.
Amy sokkal összeszedettebb volt, de őt sem tudtam igazán kedvelni.
A cselekmény szál érdekes volt, de még mindig érzem, hogy ami ennyire tele van spoiler az már sok nekem, főleg, úgy, hogy néhol igen csak feleslegesnek éreztem.
Ettől függetlenül az írónő stílusa nagyon tetszett és szeretnék más történetét is olvasni.
Hiszem ez egy elfogadható kezdet és ennél csak jobb lesz…legalább is én így érzem.

Ettől függetlenül egy olvasásnak tökéletesen megfelelt.

Törpillaa P>!
Mimi Taylor: Fekete Bárány

Én nagyon akartam szeretni, de nem igazán lett kedvenc. A történet jó volt, és a kidolgozása is, de néhol már az idegeimre ment Tony. Néha azt éreztem vele kapcsolatban, hogy nem is pasi, és Amy sokkal kiegyensúlyozottabb volt nem sírt, nem nyafogott annyit nő létére, mint Tony. :-) De azért kedvelhetőek voltak, és imádtam a kis Lucy volt a legnagyobb kedvencem, és Maddie. :-)
Ahhoz képest, hogy első könyves író @Mimi_Taylor igazán jó lett. Alig találtam benne hibát, és ha mégis volt az nekem egyáltalán nem tűnt fel. Örülök, hogy jelentkeztem az utazókönyves eseményre, és olvashattam a könyvet. :-)

5 hozzászólás
christine>!
Mimi Taylor: Fekete Bárány

Ezt a könyvet már azóta elakarom olvasni, amióta benne vagyok a romantikus könyvek csoportban. A cím és a borító volt az, ami először megfogott magának. Fülszöveget ugyan olvastam régebben, de újabban csak most, olvasás előtt. Amit nagyon-nagyon díjazok, az a férfiszemszög, és maga a dolog, hogy Mimi tökéletesen leírta Tony minden rezdülését, minden hibáját. Nem csak azt vezette fel, hogy ő a tökéletes, a legjobb, a leglegleg, hanem ha arról volt szó, idegeskedett, lámpalázas lett, hibázott, szerencsétlenkedett spoiler

Amin még szétfolytam a röhögéstől, az az volt, hogy a mellékszereplők többségének nem tetszett Tony tisztálkodása. Úgy értem, kétszer szembeköpték. Ez már eléggé nyilvános utalás arra, hogy fiam, meg kéne már mosakodnod, nem gondolod?. :))))

Ami szerintem is szokatlan/rossz pont volt, az a történet gyorsasága. Az egész cselekmény szinte hónapok alatt pereg re, pedig egy ilyen világmegváltó történetnek időre van szüksége, főleg Tony hátterével. spoiler

Az eseményekkel kapcsolatban annyi a megjegyezni valóm, hogy néhány résznél túl gyorsnak találtam például Tony és Amy összejövését. És az is fura volt, ahogy Tonynak egyik pillanatról a másikra megváltozott a gondolkodásmódja, spoiler Meg, nem tudom, azt hiszem, az amerikai szokás, de azt is gyorsnak találtam, hogy spoiler

A maga kategóriájában, műfajában az egyik legjobb választás – tökéletesen bizonyítja ezt a megállapítást, hogy mindössze egy nap alatt sikerült elolvasnom. :)

2 hozzászólás
marilynmiller IP>!
Mimi Taylor: Fekete Bárány

Gratulálok Mimi Taylornak, nagyszerű könyvet írt!
Volt a történetben minden amitől jó lehet egy könyv.
Nevettem az írónő szavain, viccein, imádtam a gyerekszájat benne és persze izgultam is.
Nem tudtam mi várható, de szurkoltam a fekete báránynak nagyon.
Igazi betörhetetlen macsót testesít meg Tony, de az emberek változnak, és ez nagyon tetszett benne!
Örülök, hogy a történet jó véget ért, olyat, amire a mi Tonynk sem számított! :)
Egy élmény volt az könyv olvasása, köszönöm.

1 hozzászólás
Sippancs P>!
Mimi Taylor: Fekete Bárány

Az eleje klassz volt, nagyon tetszett, olvastatta magát, és még fel is csillant a szemem, hogy egy újabb magyar kincsre bukkantam. Aztán ahogy bemelegedett a történet, elképesztően felgyorsultak az események, és az volt az érzésem, hogy írónő éppúgy nem hagy elég időt Tony és Amy kapcsolatának, a megismerkedés semmivel sem összehasonlítható fázisának, mint nekem ahhoz, hogy ezt felfogjam és kiélvezzem. Valahogy túl gyors volt minden, hamar egymásra találtak ők ketten, és az utána lévő bonyodalmak is csak egymásra torlódtak. Ráadásul Tony egyik pillanatról a másikra vált papuccsá, méghozzá azzá a rosszabbik fajtává, amikor még a fülén is rózsaszín vattapamacsok jönnek ki. És ezt nekem nem igazán vette be a gyomrom, főleg úgy, hogy az Amy előtti élete ezzel pont ellentétes volt.

Ennek ellenére 3,5 csillagot adok a könyvre, mert maga a sztori tetszett, és látom, hogy írónőnek van tehetsége az íráshoz, csak még fejlődnie kell.

Leda_Schwartz I>!
Mimi Taylor: Fekete Bárány

Könnyed olvasmánynak tartom a Fekete Bárányt, nincs benne drámázás, lelkizés, a dolgok abszolút nem túlkomplikáltak. Kitűnő szórakoztató irodalom a véleményem szerint, kikapcsolódásnak, a hétköznapi gondok előli menekülésnek tökéletesen választás. Tanúi lehetünk a műben egy fekete bárány kezes báránnyá alakulásának, és mint tudjuk, tulajdonképpen minden férfi életében egyszer eljön az a NŐ, akiért/akitől teljesen kibújik a bőréből, átváltozik. Néha inkább Hollywood-szagú volt a történet, mintsem életszerű, a fordulatok egyszer-kétszer erőltetettnek tűntek. Ettől azonban mit sem veszített a regény az értékéből. Az írónő humora egyszerűen lenyűgöző!
Kedvenc idézetem (76. oldal):
– Szóval akkor mi legyen a neve, keresztapu?
– Nem tudom, még soha senkit nem neveztem el, még a kutyámat is csak kutyának hívom!

2 hozzászólás
Ashley_Redwood>!
Mimi Taylor: Fekete Bárány

Tony, Tony, Tony. Te drága, hát elraboltad a szívem!
Nagyon szeretem az olyan könyveket, amikben nem csak egy, hanem két szereplő szemszögén át tapasztalhatjuk, láthatjuk a történéseket. Kiváltképp előnyben részesítem azon példányokat, amikben a férfiak gondolkodásmódja, látásvilága, hozzáállása kap nagyobb szerepet.
Ugyan a E.L James: Greyében nagyon nem jött be a dolog, Lauren Blakely: Kőkeménye már egészen hatalmasnak bizonyult. Aztán, jött Mimi, te szentséges! Te, hát, bizony! Áldom a neved, amiért összerittyentettél nekünk, komoly munkával egy olyan könyvet, mint a Fekete Bárány.
Olyan férfit adományoztál szerény kis fantáziánk bűvkörébe, amit nem minden nap találni.
Tökéletesen eltaláltad azt, hogyan gondolkodik egy férfi, ráéreztél minden mozdulatára, lépésére lélegzetvételére.
(…)
Sok az olyan regény, amelyekben a főszereplők elég háttérbe szorulnak, és ezzel hát, valljuk be: nem is emlékszünk rájuk. A Fekete Bárányban a család szerepe igen fontos, épp ezért van kiemelve, az összetartás, a szeretet és minden ami ehhez kell csapódjon, nagyszerűen van megírva.
Ugyan megérződik az, hogy első könyves írónőnk, de bőséggel mehetne külföldiek közé olyan erővel hatással és cukisággal bír.
Nagyon megszerettem a regényt, még ha a vége nekem már túl cukormázas is lett.
Kampány:
Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, aki vágyik hatalmas szívvel bíró romantikára.
Aki kételkedik abban, hogy a magyarok jól írnak.
Végül pedig azoknak, akik a cím alapján arra asszociálnak, hogy Tony a Fekete Bárány, mert ez nem igaz. Tony igenis egy szerethető karakter, aki ha ez elején nem is, a végére már biztosan a nők álmai OHMY pasijává változik.
Továbbá: van itt minden mint a piacon, erotika, romantika, erőszak és persze a mocskos, sötét titkok.
Blogos bejegyzés:
HOLNAP

6 hozzászólás
K_A_Hikari P>!
Mimi Taylor: Fekete Bárány

„Soha nem hittem, hogy valaha is eljön az a nő, aki önmagamért szeret. Mert azért valljuk be, sosem voltam az a szerethető fajta.”

Néha akkor is szükség van az ilyen rózsaszínködös-álomvilágos regényekre, csak azért, hogy ne vesszen ki az ember lányából az a rész, aki még reménykedik hercegben és fehér lóban.
(…)
Összességében nem volt ez rossz kis regény, még az apróbb hibái ellenére sem.
Az tuti, hogy a romantikus lelkűeknek és az erotika kedvelőinek tetszeni fog, sőt, annak is, aki csak ki akar szakadni egy kicsit a mindennapokból.
Pont emiatt olvas el belőle az ember újabb és újabb fejezeteket.

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

Mimi_Taylor I>!

Mindig azt hittem, hogy az én szüleim halhatatlanok, hogy boldogan élnek, míg világ a világ. Persze az ember tisztában van vele, hogy ez nem így van, de hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Jonathan Edwards "Tony"
zuna19>!

Lényegében egy szemétkupac tetején csücsültem, de soha életemben nem voltam még ilyen boldog.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Jonathan Edwards "Tony"
Anarchia_Könyvblog>!

Vagy összeroppanunk a keresztünk súlya alatt, vagy kitartóan cipeljük tovább.

Ana_blogger>!

– Ne haragudj, hogy zavartalak! – felállt és elindult az ajtó felé.
– Amy!
– Igen?
– Te sosem zavarsz! (…)

63. oldal

zuna19>!

Az életünk percei peregnek a szemünk előtt és nem tehetünk ellene semmit. Talán egy dolgot kivéve, hogy maximálisan kihasználjuk és kiélvezzük mindazt, ami nekünk megadatott. Mert az egyetlen dolog, amit biztosan nem tudhatunk előre, hogy számunkra mikor jön el az utolsó perc.

1 hozzászólás
zuna19>!

– De most komolyan, már azon gondolkodom, hogy szabadalmaztatnom kéne téged, remek vágyölő lenne belőled!

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Jonathan Edwards "Tony"
Mimi_Taylor I>!

… a döntés a mi kezünkben van. Vagy összeroppanunk a saját keresztünk súlya alatt, vagy kitartóan cipeljük tovább.

penzesliza>!

Engem idegesített az ő határtalan nyugalma. Miután megmozdultak a babák, nem akartam szexelni vele, mert féltem, hogy bajuk esik. Amy meg olyan szexéhes lett, hogy bizony óriási erőfeszítésembe került távol tartani magam tőle. Egészen másfél hétig sikerült is, aztán az én drágám feladta nekem a leckét. Közölte velem egyik este ugyanis, ha most nem dugom meg, akkor összeszedi a cuccait és lelép. Mi mást tehettem volna, hát engedtem neki.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sophie Jackson: Egy csepp remény
Emma Chase: Behálózva
Christine Anne Colman: Megsebzetten
Mira Sabo: Előjog
Becca Prior: Stockholm-szindróma
Anne L. Green: Viharos érzelmek
Borsa Brown: Az Arab