Matyi ​és Sári a világ körül (Matyi és Sári) 6 csillagozás

Miloš Macourek: Matyi és Sári a világ körül

Matyi és Sári a harmadik béből, Jonatán kutya, no és a varázslatos telefonkagyló: minden adott a nevetéshez és az elképesztő ka­lan­dokhoz! Aki esetleg nem tudná, Matyi és Sári tulajdonában egy olyan telefonkagyló van, ami bármilyen kívánságukat teljesíti. Nem csoda hát, hogy jártak már a jégkorszakban, találkoztak Leonardóval, sőt, emberrablókat is fogtak. Ebben a részben Párizsban Vilma nénit, az Északi-sarkon Torockai Leopold professzort mentik meg, fürdenek az Amazonasban és Jonatánból majdnem hollywoodi sztárt csinálnak. Ahhoz sem hiányzik sok (ha nem lenne az az átkozott Horácsek és Pacanda!), hogy „jelentős mértékben hozzájáruljanak az emberiség fejlődéséhez”. Zseniális szöveg, zseniális rajzok, sok-sok nevetés a cseh gyerek­irodalom legnagyobbjaitól: immár negyedszerre.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2016
98 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634102014 · Illusztrálta: Adolf Born

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

katen P>!
Miloš Macourek: Matyi és Sári a világ körül

Az egyik legjobb rész a sok jó közül. Rengeteget nevettünk, nagyon jól szórakoztunk rajta! Csak mintha ez pöppet vékonyabb lenne a megszokottabbnál – elolvasgattuk volna még egy jó ideig…

Boglárka_Tóth>!
Miloš Macourek: Matyi és Sári a világ körül

Ugyanaz, ugyanúgy, nem tudok ráunni negyedszer sem. Remek és nagyon cseh a humor, ici-pici képtelenségggel fűszerezve. Nálam Matyi és Sári (ill. Mach és Sebesztová) mindig a top 5 gyerekkönyv-sorozatok közt lesz.

katinyka_kati>!
Miloš Macourek: Matyi és Sári a világ körül

A rajzok és a szöveg együtt zseinális – minden kifinomult könyvkedvelőnek ajánlom, akinek füldugó kell a Bogyó és Babócához!


Népszerű idézetek

Hintafa P>!

Egyszer tavasszal Sáriékat meglátogatta Vilma néni, és Sári azt mondta Matyinak, na, ez hiányzott csak, és amikor Matyi megkérdezte, hogy ki is az a Vilma néni, Sári elkezdte magyarázni neki, hogy Vilma néni egy iősebb hölgy, egy csomó barátnője van, akikkel folyton telefonon cseveg, hogy valaha nagyon gazdag volt és beutazta a fél világot, de ma már csak a rokonaihoz járogat, és hogy amikor felbukkan, a papa mindig keresztet vet és azt mondja, na, ebből már megint szép kis malőr lesz.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Ondrej Sekora: Piripócs város krónikája
M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínómdánomba
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Timo Parvela: Ella újabb kalandjai
Michael Bond: A medve, akit Paddingtonnak hívnak
Jeremy Strong: Apa szerzett egy aligátort!
Fodor Sándor: Csipike, az óriás törpe
William Makepeace Thackeray: A rózsa és a gyűrű