Téli ​láng 168 csillagozás

Milly Johnson: Téli láng

A karácsony a vidámság és a szeretet ünnepe…

Vajon Eve is megtalálhatja a boldogságot?

Eve soha nem szerette a karácsonyt, azóta pedig különösen gyűlöli, hogy a vőlegénye karácsony napján veszítette életét egy afganisztáni bevetésen. A legkevésbé sem számít arra, hogy kedves, idős nagynénje egy élményparkot hagy rá a végrendeletében, mégpedig olyat, amelynek fő témája épp a karácsony…

És nem ez az egyetlen meglepetés. A nagynénje végakarata úgy szól, hogy Eve-nek egy rejtélyes üzlettárssal, Jacques Glace-szal közösen kell vezetnie a parkot. Ki ez a Jacques Glace, és vajon miért vette be Evelyn néni a végrendeletébe?

Ám Eve nem retten vissza a kihívástól. Elhatározza, hogy bármi áron sikerre viszi Winterworldöt. Vajon sikerül egyszer s mindenkorra felülkerekednie a karácsony és a mindent eluraló karácsonyi giccs iránti ellenszenvén? És végül sikerül Jacques-nak felolvasztania a lány jéggé fagyott szívét?

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Pioneer Books, Budapest, 2016
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435232 · Fordította: Frei-Kovács Judit
>!
312 oldal · ISBN: N9786155435287 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Enciklopédia 5


Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 49


Kiemelt értékelések

Málnika >!
Milly Johnson: Téli láng

”Az élet értékes árucikk (…) Nem jog, hanem kiváltság, éppen ezért úgy kell bánnunk vele, mint egy zamatos őszibarackkal: beleharapni, ízlelgetni, kiélvezni minden egyes cseppjét.”

Milly Johnson az, aki a borús időkbe is fényt és derűt tud hozni, ez alól a Téli láng című regénye sem kivétel. A kandalló melegét és a mézeskalács illatát árasztó írása remek ünnepi olvasmány a chick lit és a romantika kedvelőinek, még akkor is, ha a történet vége jelentősen kiszámítható.

Eve megdöbben, amikor megtudja, hogy megörökli nagynénje Winterworld névre hallgató karácsonyi élményparkját, amelynek létezéséről eddig sejtelme sem volt. A megkeseredett, munkamániás lány, aki ráadásul szívből gyűlöli a karácsonyt, elhatározza, hogy elfogadja a kihívást, spoiler és átveszi a park vezetését. Azonban mindehhez egy titokzatos üzlettársa is akad, akit idősek pénzére pályázó szélhámosnak vél. Miközben még mindig 5 éve karácsonykor elhunyt vőlegényét gyászolja, igazi Grincsként szembetalálja magát rénszarvasokkal, manókkal, hógépekkel, csillámokkal, azaz egy igazi varázslatos, ünnepi mesevilággal. Míg szívből drukkoltam, hogy Eve el tudja engedni a múlt sérelmeit és traumáit, beteljesítve nagynénje kimondatlan végakaratát, a Daily Trumpet elképesztő helyesbítésein ezúttal is jól szórakoztam. A karácsonyi hangulatú, bájos történet kitűnő szezonális kikapcsolódás, se többet, se kevesebbet nem érdemes várni tőle.

Jagika P>!
Milly Johnson: Téli láng

Valahogy nem találtam rá erre a hangulatra, erre a történetre. Lehet, hogy nem jókor olvastam, vagy túl sok volt a mesterkéltség a műben, nem tudom. Maga a helyszín is, a Winterworld, biztosan taszítana a giccses megjelenésével együtt, hiába fáradozott a létrehozásán a két főszereplő. Vártam, hogy mikor tűnik fel a karácsony ünnepének a lényege, de nem esett szó róla. Talán jobb is így, mert megmaradt értéknek…

2 hozzászólás
Amaryll87 P>!
Milly Johnson: Téli láng

Kész kínzás ez a könyv! Annyira vágytam a végkifejletre, és olyan lassan jött el. De olyan jó volt olvasni a történetet. Mindig megmelengette a szívemet. Imádom a karácsonyt, Winterworld nekem maga lenne a mennyország. Eve az elején kicsit bosszantott, de ahogy kezdett visszatérni az életbe, úgy kezdtem megszeretni. Jacquesot meg egyszerűen nem lehet nem szeretni.

cicus61 P>!
Milly Johnson: Téli láng

Olvastam már pár könyvet az írónőtől és hát nem ez a legjobb. A történet unalmas, a szereplők nem fogtak meg. Voltak benne jó részek, de egészében nem tetszett. Eve is olyan semmilyen. Maga az ötlet a Winterworld tetszik Nekem is, lehetne ilyen itt is :) Megint a sok-sok felesleges részlet, ami nélkül sokkal jobb lett volna.

ser22>!
Milly Johnson: Téli láng

Most már biztos, hogy Milly Johnson az egyik legkedvencebb írónőm lesz. Ahogy a Tavaszi affér, ez is nagyon tetszett.
Igazi karácsonyi hangulatot árasztó, könnyed olvasvány. Tele sok kedves momentummal és humorral. Effin mérgelődésein jókat derültem. Itt nem csak a főszereplők, de a park dolgozói is nagyon szerethetőek voltak. Bár eleinte Eve kicsit ellenszenvesnek tűnt, de meglehetett érteni az okát. Idővel pedig ő is kinyílt.
Karácsonyra jó kis olvasmány. :)

1 hozzászólás
konyvolvaso >!
Milly Johnson: Téli láng

Hihetetlen történet jelenik meg előttünk. Mi történik ha egy idős szórakozott rokonunk Vidámpark létrehozását tervezi és a terv hirtelen ránk marad? Az ezzel járó előnyős és kevésbé kedvező elképzelés minden viszontagsága vagy jövedelmezőségének lehetősége megjelenik..
Romantikus történet kibontakozását követhetjük végig és drukkolhatunk a kedvenceinknek.
Javaslom minden romantikus regény kedvelőnek és Milly Johnson rajongónak. Tetszett ahogy a főszereplők egyre jobban megismerték egymást és egyre jobban sikerült együttmüködniük.

moonchristal P>!
Milly Johnson: Téli láng

Nem tudnám jó szívvel azt mondani, hogy tökéletes romantikus mese, némi komoly háttérrel fűszerezve, de ennek ellenére egy aranyos karácsonyi mese. Eve sajnos nem lett a szívem csücske, és emiatt nem tudtam igazán lelkesedni az egész könyvért, cserébe mindenki mást szerettem benne, és a Winterworld ötlete is fantasztikus volt, kéne egy itthonra. :) Biztos nem lesz újraolvasós, de karácsonyi hangolódásnak illetve kikapcsolódásnak egy hosszú, unalmas buszútra pont megfelelt.

Orsolya_Mojzer P>!
Milly Johnson: Téli láng

A fél csillag levonás, Eve miatt van. Számomra roppant előítéletes volt néha. Jacgues nem ezt érdemelte. A történet egészen jó volt. Humoros, mivel karácsonyi élménypark a főtémája, szívderítő is. Én is elfogadnék egy ilyet. Még nem olvastam semmit az írónőtől, ezek után tervbe veszem a könyveit, ha egy kis könnyed sztorira vágyom. Remélem a többi főhősnő nem olyan lesz mint Eve. A gonosz nagyanyjával teljesen egyetértek, egy rakás szerencsétlenség. Legalább a végén megjött az esze.

hofeherke11 P>!
Milly Johnson: Téli láng

Igazi szívet-lelket melengő történet volt szerelemről, újrakezdésről na és persze a karácsony csodájáról.
A főszereplő Eve az elején még elég idegesítő volt az állandó cinizmusával, ami persze érthető valamennyire, tekintve a fájdalmas múltját, de szerencsére ez a történet második felében megváltozott. Nagyon tetszett a történet végkifejlete is, ahogy Evelyn néni végakarata kibontakozott.
spoiler
Tökéletes karácsonyi/romantikus olvasmány.

„Néha kialszik bennünk a fény, de aztán ismét felgyúl, ha találkozunk egy másik emberi lénnyel. Mindannyian óriási hálával tartozunk azoknak, akik képesek újból felgyújtani ezt a belső fényt.”

Hencsulátor>!
Milly Johnson: Téli láng

Karácsonyra hangolódás miatt olvastam, arra tökéletesen megfelelt, nem okozott nagy meglepetéseket.
Eve miatt időnként vertem a fejem a falba, hiszen borzasztóan negatív volt, de így tudott fejlődni. Jacques vicces fickó, kicsit sajnálom, hogy nem láthattunk bele jobban az ő érzelmeibe. Nagyon szívesen elmennék ebbe a kalandparkba, de még hogy! Az összes csodás fagyit végigkóstolnám. :P

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Málnika >!

Mindannyian csak annyit kívánhatunk, hogy az utolsó percünkig szeretet vegyen körül bennünket.

238. oldal

Detty77 P>!

„Néha kialszik bennünk a fény, de aztán ismét felgyúl, ha találkozunk egy másik emberi lénnyel. Mindannyian óriási hálával tartozunk azoknak, akik képesek újból felgyújtani ezt a belső fényt.”

Albert Schweitzer

nypiro P>!

Azt kívánjuk, bárcsak tovább velünk maradhattál volna, de így is örülünk, hogy egyáltalán megismerhettünk.

Katona_Zsuzsanna P>!

Az ember nem írhatja meg a saját happy endjét. Figyeljen, most költői leszek: a tollat hatalmasabb kéz tartja.

302. oldal

konyvolvaso >!

Rózsát vesz neki, csokoládét meg olyan nagy, puha képeslapokat.

279. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csokoládé · képeslap
Detty77 P>!

Vannak olyanok, akik egész évben a szívükben hordják a karácsonyt.

cicus61 P>!

Nyilván megszámlálhatatlan mennyiségű féleszű tyúk ájuldozhatott már ugyanezektől a házassági ajánlatoktól.

229. oldal

Detty77 P>!

Ha az ember rátalál egy olyan valakire, akit nyilvánvalóan ön is a magáénak tudhat, kapaszkodjon bele, amíg tud, és élvezzen ki minden egyes pillanatot.

konyvolvaso >!

A kávézó még nem nyitott meg, ezért Phoebe sült krumplit és csirkefalatkákat ebédelt. Na meg mézeskalácsos jégkrémet.

213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: jégkrém

Hasonló könyvek címkék alapján

Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem
Kerstin Gier: Fellegszálló
Mandy Baggot: Egy karácsony Párizsban
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt
Leiner Laura: Mindig karácsony
Sarah Morgan: Csoda az 5. sugárúton
Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Natalie Cox: Nem csak karácsonyra