Téli ​láng 91 csillagozás

Milly Johnson: Téli láng

A karácsony a vidámság és a szeretet ünnepe…

Vajon Eve is megtalálhatja a boldogságot?

Eve soha nem szerette a karácsonyt, azóta pedig különösen gyűlöli, hogy a vőlegénye karácsony napján veszítette életét egy afganisztáni bevetésen. A legkevésbé sem számít arra, hogy kedves, idős nagynénje egy élményparkot hagy rá a végrendeletében, mégpedig olyat, amelynek fő témája épp a karácsony…

És nem ez az egyetlen meglepetés. A nagynénje végakarata úgy szól, hogy Eve-nek egy rejtélyes üzlettárssal, Jacques Glace-szal közösen kell vezetnie a parkot. Ki ez a Jacques Glace, és vajon miért vette be Evelyn néni a végrendeletébe?

Ám Eve nem retten vissza a kihívástól. Elhatározza, hogy bármi áron sikerre viszi Winterworldöt. Vajon sikerül egyszer s mindenkorra felülkerekednie a karácsony és a mindent eluraló karácsonyi giccs iránti ellenszenvén? És végül sikerül Jacques-nak felolvasztania a lány jéggé fagyott szívét?

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Pioneer Books, Budapest, 2016
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435232 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Most olvassa 8

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
moonchristal P
Milly Johnson: Téli láng

Nem tudnám jó szívvel azt mondani, hogy tökéletes romantikus mese, némi komoly háttérrel fűszerezve, de ennek ellenére egy aranyos karácsonyi mese. Eve sajnos nem lett a szívem csücske, és emiatt nem tudtam igazán lelkesedni az egész könyvért, cserébe mindenki mást szerettem benne, és a Winterworld ötlete is fantasztikus volt, kéne egy itthonra. :) Biztos nem lesz újraolvasós, de karácsonyi hangolódásnak illetve kikapcsolódásnak egy hosszú, unalmas buszútra pont megfelelt.

>!
sztinus P
Milly Johnson: Téli láng

Nem a legérdekesebb és legértèkesebb könyv a vilàgon karácsony témàban, de nekem erre a két napra èpp jól esett.
A Winterworld-öt is megkedveltem a vègére, pedig én mèg Disneyworldben sem voltam. Valami kis halvàny làngot tartalmazott, pl. a fagyik fantázianeve csúcs.

>!
Felixa P
Milly Johnson: Téli láng

Kimondottan hangulatkeltő így karácsony előtt. A szeretet ünnepe hatja át a lapokat. Az biztos, hogy nem az izgalom az, ami átjárja az olvasót, hanem a téli légkör. Winterworld az, ami megmozgatja az ember fantáziáját. Haladva az olvasással egyre inkább erősödik az olvasóban az érzés, hogy a valóságban is be szeretné barangolni azt a csodálatos parkot. Tipikus szórakoztató olvasmány, semmi elgondolkodtató dologgal a háttérben.

>!
ptagi P
Milly Johnson: Téli láng

Olvastam már Milly Johnsont, szóval nem voltak felé irreális elvárásaim. A könnyed karácsonyi sztorit megkaptam. De annyira sablonos, és annyira hervasztó, hogy már az elején kimondatja az egyik főszereplővel, hogy úgyis mi lesz a végkimenetel… Persze, tudtam én, hát egy romantikus karácsonyi történetben mégis mi lehetne…? De ah… egy picit hagyhatott volna még bizonytalanságban.
Egyébként pont jó volt egy kicsit kiszellőztetni az agyamat a sok ünnepi komolyságtól.

>!
Zoe27
Milly Johnson: Téli láng

Az események kiszámíthatóak, de ettől még aranyos.
Igazi karácsonyi történet és még a bosszú lehetősége is kimaradt ebből a könyvéből.
Ha valaki magára ismer a történetben, akkor pedig még tanulsággal is gazdagodhat.
Az önismeret útja sosem sima, ezt mutatja meg az olvasó számára Eve karaktere.

>!
mokus33
Milly Johnson: Téli láng

Milly Johnson tud ennél jobbat is szerintem, ez a regénye kissé gyengécskére sikeredett. Már az alapötlet is elég nyögvenyelős, ez az öreg nagynéni élete végén élményparkot kezd építeni dolog nekem túl elvarázsolt szituáció :) Ettől függetlenül pontosan ez a rész tetszett a legjobban, érdekes volt látni, hogyan formálódik, hogyan szépül a hely, milyen újabbnál újabb ötletek merülnek fel a megvalósítás közben. Nem gondoltam volna, hogy pont ebben találom meg a szépséget, de mivel a karakterekben nem volt tűz, a romantikus szál pedig minden igyekezet dacára rettentő lapos volt, így kénytelen voltam ezzel beérni:)

>!
ladydark
Milly Johnson: Téli láng

Nem azt kaptam, amit vártam.
Ettől eltekintve nem volt rossz a könyv, csak én valami romantikus, könnyed kis olvasmányra számítottam, de romantika nem sok volt benne, kb 5% és ezzel lehet még túloztam is.
Inkább afféle lélekregénynek, vagy női sors regénynek lehetett felfogni.
A park építésének munkálatai és a mellékszereplők nagyon jók voltak.
Viszont az a kevés romantika is ami volt, az nem a főszereplő Eve-Jacques párosnál valósult meg, sokkal inkább Violet és Pav hozta ezt a vonalat.
A főszereplővé avanzsált Jacques pedig inkább egy sokat emlegetett mellékszereplője volt a könyvnek, szinte semmit nem tudtunk meg róla, az érzéseiről vagy a gondolatairól. Ennek a könyvnek 1 főszereplője volt csupán, Eve akinek a legfőbb történések a lelkében játszódtak le.

>!
nagy_anikó
Milly Johnson: Téli láng

Ilyen borús, szeles, hómentes téli napokon nagyon jól esett ez a kis történet. Könnyed kikapcsolódást nyújtott. Érdekes történet – a karácsonyt nem szerető Eve (szépen lassan ki is derült, hogy Eve miért is gyűlöli az ünnepeket) és az ismeretlen Jacques megörökli Eve nagynénjének félig kész élményparkját. Persze feltételt is tartalmaz a végrendelet. Együtt kell befejezni és irányítani a parkot. Mint kiderül Evelyn néni nagyon is tudta, hogy mit akart, mit miért csinált. Kellemes kis civódások, adok-kapok szituációk, humoros részek, Eve nyomozása és a lassan alakuló szeretet a lányban az állatok, a park, az emberek iránt megváltoztatja Evet.

>!
Annemary
Milly Johnson: Téli láng

Lehet hogy cukorszirupos, de én szeretem az ilyen könyveket is, főleg karácsonykor. Jó kis álmodozás karácsonyvárás közben.
Szerethető szereplőkkel, igazán karácsonyi környezettel. Szívesen sétálnék Winterword-ben, hóesésben :)
Milly Johnson-tól ez az első könyvem, de úgy érzem nem az utolsó!

>!
kolika
Milly Johnson: Téli láng

Nem sok új dolgot hozott fel a könyv. A chick lites, modern romantikus kötetek szokásos kliséi egymás után sorakoztak fel. Kezdetben akadnak gondok, de aztán minden megy, mint a karikacsapás. Mint a mesében. S a helyszín is ezt erősíti. A helyszín az, ami miatt mégis elfogadhatónak ítélem a könyvet. Így karácsony felé haladván segít a karácsonyi hangulat felkeltésében.
A szereplők? Hát nem hiszem, hogy ennyi tökéletes, jólelkű férfi, nő szaladgál a világban. Ez is inkább a mesei világ felé viszi el a könyvet.
A újságban megjelenő elírások és helyreigazítások a könyv színes, üde foltjai voltak, s már vártam, hogy mikor és mi lesz a következő rovat.


Népszerű idézetek

>!
nagy_anikó

– Nagyon is kislány még – jelentette ki Jacques, és tengerkék szeme minden erejével Eve felé fordult. – A kemény, makacs külső mögött csak egy kislány, aki arra vágyik, hogy babusgassák és szeressék, hogy hihessen még a csodákban.

>!
Katona_Zsuzsanna

Az ember nem írhatja meg a saját happy endjét. Figyeljen, most költői leszek: a tollat hatalmasabb kéz tartja.

302. oldal

>!
Erika_Bogár I

Az „elítélt: H block tízes cella” külsejű rénszarvas továbbra is őrt állt a Télapó kunyhója előtt – jobban mondva egy bárkácsáruházi fészer előtt, melynek tetejére nem túl nagy sikerrel vattát teregettek.

>!
Katona_Zsuzsanna

Az élet elrabolta tőle a vőlegényét, és még ez sem volt elég, most ellopja az emlékeit is, apránként cseni el őket, napról napra.

79. oldal

>!
Katona_Zsuzsanna

Eve-nek soha nem lehetett háziállata, mert Ruth nem volt hajlandó bajlódni velük, ezért a kislány ott ücsörgött Evelyn néni kanapéján, és simogatta a doromboló macskát, Fancyt, ami már önmagában is ritka élvezetnek számított.

Kapcsolódó szócikkek: macska
>!
Katona_Zsuzsanna

Az élet értékes árucikk, és ez jelenti a legfőbb megélhetésünket, Miss Douglas! – folytatta Jacques. – Nem jog, hanem kiváltság, éppen ezért úgy kell bánnunk vele, mint egy zamatos őszibarackkal: beleharapni, ízlelgetni, kiélvezni minden egyes cseppjét.

277. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Josie Silver: Egy decemberi nap
Kerstin Gier: Fellegszálló
Mandy Baggot: Egy karácsony Párizsban
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt
Amanda Prowse: Egyszemélyes karácsony
Jenny Colgan: Karácsony a Piciny Csodák Pékségében
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban
Katie Fforde: Karácsonyi meglepetés és más történetek