Teaház ​a sarkon 120 csillagozás

Milly Johnson: Teaház a sarkon

A Spring Hill tér kedves kis menedékhely, távol a mindennapok nyüzsgésétől. Itt várja vendégeit Leni Merryman Sarki teaháza, amely valódi paradicsom a könyvmolyok számára, és csak úgy vonzza a magányos szíveket. Leni kínálja a környék legkülönlegesebb tortáit a legizgalmasabb irodalmi témákkal fűszerezve: ki az ellenszenvesebb, Mr. Darcy vagy Heathcliff? A Manderley-ház asszonyának története szívszorítóbb, vagy Jane Eyre-é? Az irodalmi teadélutánok résztvevői hétről hétre mind jobban megnyílnak egymás előtt, s kiderül, hogy az ő életük is csaknem olyan regényes, mint kedvenc hőseiké. Hazugságok, tönkrement házasságok, éveken át titkolt kapcsolatok, személyes tragédiák látnak napvilágot. De nincs az a szív, amelyet ne melegítene át egy forró angol tea, egy szelet finom sütemény és Leni Merryman mosolya.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435294 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Enciklopédia 1


Kedvencelte 15

Most olvassa 5

Várólistára tette 118

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Alapvetően szeretem Milly Johnson könyveit, olvastam már tőle nagyon jót és kevésbé jót is, de ez a könyve kétségbevonhatatlanul helyet kap a kedvenc könyveim között. Annyira nagyon szerettem a könyvbeli világot, a szereplőket, a teaházat, hogy bátran ajánlom mindenkinek, nekem felejthetetlen élmény volt.

Mert milyen is lehetne az a történet, amelynek központi helyszíne a Sarki teaház, melyben nem csak finom teákat lehet inni és még finomabb süteményeket enni, hanem könyvekkel kapcsolatos csodálatosan szépséges tárgyakat lehet vásárolni.

Melyik könyvmolynak nem dobogna gyorsabban a szíve, ha az eladó kötényét könyvborítók díszítik, a vörös macskáját Mr. Bingley-nek nevezi és régi írógépbillentyűkből készült mandzsettagombokat találna a bolt üvegvitrinében, ahol a tüsihajú, bájos tulajdonosnő, a mindig mosolygós Leni Merryman az ellenállhatatlan ajándéktárgyakat tartja.

Nagyon szép történet, kedves, bájos, szeretetre méltó, és bár könnyed és szórakoztató, engem sikerült megríkatnia is.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/11/milly-johnson-teah…

3 hozzászólás
konyvolvaso >!
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Kedves kis történet, szerethető szereplőkkel. Napjaink népszerű vállalkozási formáját mutatja be és a szereplőkről megismerjük, hogyan miért választják éppen a cukrászdát vagy virágboltot. Már azt hinnénk, hogy mindegyiknél minden tökéletes, minden kiváló de közben fény derül a részletekre is. Megtudjuk, hogy a fényes kirakat mögött milyen sorsok vannak. Jól szórakoztam a regényen. Jühet az irónő további kötete. Ajánlom mindenkinek aki szereti az álomvilágot de főként lányoknak, nőknek való. Szerintem legalábbis.:)

Anarchia_Könyvblog>!
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Teljes mértékben beleszerettem az írónő stílusába. Őszintén mondom rajongója lettem az írásainak.
Nemrégiben volt szerencsém elolvasni a Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban című művét, kicsit féltem, hisz nem az én zsánerem, de pár oldal után megvett. Nem csalódtam most sem. Kikapcsol és feltölt lelkileg. Biztos vagyok benne, hogy ha eljön az ősz és a tél, újra előfogom venni. Nem csak nyári olvasmánynak tökéletes, de a szürke hétköznapokat is feldobja ez a mesés történet.
Teljes ajánlót itt olvashatjátok:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/08/19/milly-j…

Navi P>!
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Ezt bizony több helyen is megkönnyeztem.
Szép, ugyanakkor szívszorító történetek a második vagy sokadik esélyről az életben. Amikor már azt hiszed, minden elveszett, az élet képes csodákat tenni. Most ezeknek lehettünk szemtanúi. Nagyon sajnálom mindegyik szereplőnket, a veszteségeik, szenvedéseik miatt, ugyanakkor jó szívvel tettem le a könyvet, mert van remény :)
Molly, Carla, Leni, Ryan … nagyon a szívemhez nőttek. És Harvey is :)

Kókuszka>!
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Már majdnem visszavittem olvasatlanul a könyvtárba. Nem szeretem a túl romantikus, limonádé történeteket. Milyen jól tettem, hogy elkezdtem olvasni. Egy szerethető, érzelmekkel teli történet. A Teaház egy varázslatos kis hely, gyógyír a léleknek. Minden kedden más író jegyében kínál különleges írószereket, ajándéktárgyakat, hozzájuk kapcsolódóan elnevezett tortákat. Itt a lélek békére talál, amire szükség is van, hisz mindenkinek megvan a maga csontváza.

Nefi>!
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Igazi könyvmoly könyv. Minden könyvmoly bele tudja magát élni ebbe az édes-bús történetbe. Lassan kezdődik, lassan folyik a történet, de nagyon szépen célba ér. Megható, megmosolyogtató, elgondolkodtató történet. Csak ajánlani tudom.

moonchristal P>!
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Érdekes, egész másra számítottam, ennek ellenére tetszett. A szereplők rendben voltak, a történet végig érdekes volt, a stílus is tetszett. Szerintem fogok még olvasni az írónőtől.

2 hozzászólás
Dors_Peabody>!
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Öregszem. Nem tudom másra fogni. Engem, aki elkötelezett krimi rajongó vagyok és ugyanilyen elkötelezettséggel utálom a romantikus történeteket, most rabul ejtett ez a regény. Pedig sablonos, minden minimális fordulatot előre sejteni lehet, már az ötvenedik oldalon simán sejthető kinek ki lesz a párja és persze minden szereplő csupa báj és kellem. Sőt, az egész regény egy merő szirup. És a happy end happy end hátán garantálja a végén a cukorbetegséget. De valahogy mégsem. Ez a regény és benne minden, a szereplők, a helyszín, a stílus annyira bájos és elragadó, hogy egyszerűen még az olyan szőrös szívű olvasót is elvarázsol, mint én. Nincs mese, öregszem, csak ez lehet a magyarázat:). Most akkor jöhet egy vérbeli krimi és közben gyorsan kinézem melyik Milly Johnson regény legyen a következő.

2 hozzászólás
Málnika P>!
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Ez az a könyv, amihez, ha lehetne az öt csillag mellé biggyesztenék még jó pár grátisz csillagot. Először a borító fogott meg, de a történet az, ami teljesen elvarázsolt. Rég olvastam már ki ilyen gyorsan könyvet, és biztos vagyok benne, hogy a Spring Hill-t megtöltő bátor újrakezdők mind örökre nyomot hagynak bennem. A sarki teaház tulajdonosa Leni, és a bájos légkörben nyugalmat lelő Carla, Molly, Will, Mr. Singh, Shaun, Ryan és Harvey mindannyian csodálatos személyiségek. Teljesen el tudtam merülni bennük, szinte láttam magam előtt őket, ahogy próbálják feldolgozni a múlt borzalmait, miközben éreztem a gőzölgő tea melegét, a számban Leni tortakülönlegességeinek mennyei ízét, nem is beszélve a vitrinben rejlő, könyvmolyoknak való kincsekről. A több mint 400 oldal egyetlen sorában sem veszített számomra csodájából ez a regény, amelynek vége kellemes, de nem mézédes happy end. Az egész úgy tökéletes, ahogy van. Általában nem szoktam újraolvasni romantikus regényeket, de evvel biztosan kivételt teszek majd.

1 hozzászólás
Zoe27 >!
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Ez a könyv egy igazi hamisíthatatlan limonádé – mese. Limonádé, mert nagyon könnyed hangvétellel lett megírva és a témája sem kifejezetten elgondolkodtató. Mese pedig azért, mert minden úgy történik, akár egy álomban ( a rossz a megbünteti, a jót megjutalmazza).
A nyaraláshoz nagyon jó társaságot nyújt.


Népszerű idézetek

Kókuszka>!

Akit nem sokat dicsérnek, kevéssel is megelégszik.

356. oldal, 92.fejezet

Kókuszka>!

Ne hagyd, hogy a múltbéli tapasztalatok megmérgezzék a jövődet! Nem menekülhetsz el az elől, ami történt, de tanulhatsz belőle.

346. oldal, 89.fejezet

Zoe27 >!

– Ha az ember padlót fog, onnan csak felállni lehet – mondta Leni, és jelentőségteljesen a kis üzlethelyiségre nézett.

267. oldal

czuczy>!

Nem is értem, hogy lehet, hogy valaki nem szereti a könyveket. Nekem olyan sok örömet okoznak.

110. oldal

konyvolvaso >!

– Imádom Jane Austen könyveit – mondta Molly. – A Meggyőző érvek a kedvencem.

Málnika P>!

Akkor vagyunk a legkiszolgáltatottabbak, ha megbízunk valakiben, de ha képtelenek vagyunk bízni, nem tudunk se örülni, se szeretni.

436. oldal, 118. fejezet

Kókuszka>!

– Azt hiszem, nagy szüksége van egy szeletre a csokis-rumos tortámból. Teleraktam önbizalomnövelő szerekkel.

266. oldal, 65.fejezet

Zoe27 >!

A családjában mindenki imádott olvasni. Az édesanyja rajongott a romantikus könyvekért, az édesapja pedig minden kémregényt elolvasott. A húgának Agatha Christie volt a kedvence, vagy százszor elolvasta az összes könyvét, míg Will az életrajzokat és a történelmi könyveket kedvelte. Szerette, ha könyvek veszik körül; bútorként szolgáltak, otthonossá tették a házat.

189. oldal

konyvolvaso >!

Shaun imádta a könyveket, és sokat olvasott a csöndes estéin.

konyvolvaso >!

– Elolvastam mindent Dickenstől, Thomas Hardytól, a Brontë nővérektől és Jane Austentól, és még sok minden mást is.


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Jojo Moyes: Akit elhagytál
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Carole Matthews: A Csokiimádók diétája
Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!
Carole Matthews: Cukrászda a kertben
Joanna Trollope: Sógornők