Teaház ​a sarkon 92 csillagozás

Milly Johnson: Teaház a sarkon

A Spring Hill tér kedves kis menedékhely, távol a mindennapok nyüzsgésétől. Itt várja vendégeit Leni Merryman Sarki teaháza, amely valódi paradicsom a könyvmolyok számára, és csak úgy vonzza a magányos szíveket. Leni kínálja a környék legkülönlegesebb tortáit a legizgalmasabb irodalmi témákkal fűszerezve: ki az ellenszenvesebb, Mr. Darcy vagy Heathcliff? A Manderley-ház asszonyának története szívszorítóbb, vagy Jane Eyre-é? Az irodalmi teadélutánok résztvevői hétről hétre mind jobban megnyílnak egymás előtt, s kiderül, hogy az ő életük is csaknem olyan regényes, mint kedvenc hőseiké. Hazugságok, tönkrement házasságok, éveken át titkolt kapcsolatok, személyes tragédiák látnak napvilágot. De nincs az a szív, amelyet ne melegítene át egy forró angol tea, egy szelet finom sütemény és Leni Merryman mosolya.

>!
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435294 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Enciklopédia 1


Kedvencelte 12

Most olvassa 6

Várólistára tette 103

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Alapvetően szeretem Milly Johnson könyveit, olvastam már tőle nagyon jót és kevésbé jót is, de ez a könyve kétségbevonhatatlanul helyet kap a kedvenc könyveim között. Annyira nagyon szerettem a könyvbeli világot, a szereplőket, a teaházat, hogy bátran ajánlom mindenkinek, nekem felejthetetlen élmény volt.

Mert milyen is lehetne az a történet, amelynek központi helyszíne a Sarki teaház, melyben nem csak finom teákat lehet inni és még finomabb süteményeket enni, hanem könyvekkel kapcsolatos csodálatosan szépséges tárgyakat lehet vásárolni.

Melyik könyvmolynak nem dobogna gyorsabban a szíve, ha az eladó kötényét könyvborítók díszítik, a vörös macskáját Mr. Bingley-nek nevezi és régi írógépbillentyűkből készült mandzsettagombokat találna a bolt üvegvitrinében, ahol a tüsihajú, bájos tulajdonosnő, a mindig mosolygós Leni Merryman az ellenállhatatlan ajándéktárgyakat tartja.

Nagyon szép történet, kedves, bájos, szeretetre méltó, és bár könnyed és szórakoztató, engem sikerült megríkatnia is.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/11/milly-johnson-teah…

3 hozzászólás
>!
Anarchia_Könyvblog P
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Teljes mértékben beleszerettem az írónő stílusába. Őszintén mondom rajongója lettem az írásainak.
Nemrégiben volt szerencsém elolvasni a Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban című művét, kicsit féltem, hisz nem az én zsánerem, de pár oldal után megvett. Nem csalódtam most sem. Kikapcsol és feltölt lelkileg. Biztos vagyok benne, hogy ha eljön az ősz és a tél, újra előfogom venni. Nem csak nyári olvasmánynak tökéletes, de a szürke hétköznapokat is feldobja ez a mesés történet.
Teljes ajánlót itt olvashatjátok:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/08/19/milly-j…

>!
Navi P
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Ezt bizony több helyen is megkönnyeztem.
Szép, ugyanakkor szívszorító történetek a második vagy sokadik esélyről az életben. Amikor már azt hiszed, minden elveszett, az élet képes csodákat tenni. Most ezeknek lehettünk szemtanúi. Nagyon sajnálom mindegyik szereplőnket, a veszteségeik, szenvedéseik miatt, ugyanakkor jó szívvel tettem le a könyvet, mert van remény :)
Molly, Carla, Leni, Ryan … nagyon a szívemhez nőttek. És Harvey is :)

>!
moonchristal P
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Érdekes, egész másra számítottam, ennek ellenére tetszett. A szereplők rendben voltak, a történet végig érdekes volt, a stílus is tetszett. Szerintem fogok még olvasni az írónőtől.

2 hozzászólás
>!
Kókuszka 
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Már majdnem visszavittem olvasatlanul a könyvtárba. Nem szeretem a túl romantikus, limonádé történeteket. Milyen jól tettem, hogy elkezdtem olvasni. Egy szerethető, érzelmekkel teli történet. A Teaház egy varázslatos kis hely, gyógyír a léleknek. Minden kedden más író jegyében kínál különleges írószereket, ajándéktárgyakat, hozzájuk kapcsolódóan elnevezett tortákat. Itt a lélek békére talál, amire szükség is van, hisz mindenkinek megvan a maga csontváza.

>!
Nefi P
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Igazi könyvmoly könyv. Minden könyvmoly bele tudja magát élni ebbe az édes-bús történetbe. Lassan kezdődik, lassan folyik a történet, de nagyon szépen célba ér. Megható, megmosolyogtató, elgondolkodtató történet. Csak ajánlani tudom.

>!
Málnika 
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Ez az a könyv, amihez, ha lehetne az öt csillag mellé biggyesztenék még jó pár grátisz csillagot. Először a borító fogott meg, de a történet az, ami teljesen elvarázsolt. Rég olvastam már ki ilyen gyorsan könyvet, és biztos vagyok benne, hogy a Spring Hill-t megtöltő bátor újrakezdők mind örökre nyomot hagynak bennem. A sarki teaház tulajdonosa Leni, és a bájos légkörben nyugalmat lelő Carla, Molly, Will, Mr. Singh, Shaun, Ryan és Harvey mindannyian csodálatos személyiségek. Teljesen el tudtam merülni bennük, szinte láttam magam előtt őket, ahogy próbálják feldolgozni a múlt borzalmait, miközben éreztem a gőzölgő tea melegét, a számban Leni tortakülönlegességeinek mennyei ízét, nem is beszélve a vitrinben rejlő, könyvmolyoknak való kincsekről. A több mint 400 oldal egyetlen sorában sem veszített számomra csodájából ez a regény, amelynek vége kellemes, de nem mézédes happy end. Az egész úgy tökéletes, ahogy van. Általában nem szoktam újraolvasni romantikus regényeket, de evvel biztosan kivételt teszek majd.

1 hozzászólás
>!
Zoe27 P
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Ez a könyv egy igazi hamisíthatatlan limonádé – mese. Limonádé, mert nagyon könnyed hangvétellel lett megírva és a témája sem kifejezetten elgondolkodtató. Mese pedig azért, mert minden úgy történik, akár egy álomban ( a rossz a megbünteti, a jót megjutalmazza).
A nyaraláshoz nagyon jó társaságot nyújt.

>!
byBB
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Senki nem ért annyira az összetört szívű szereplők életének pozitív mederbe tereléséhez, mint Milly Johnson. Én ezért imádom annyira a könyveit. És azért, mert történetei egyszerre rózsaszínűek és életszerűek, reményteliek és éppúgy fájdalmasak is. Meg hát tudjátok…minden jó, ha a vége jó… és mindig jó a Vége!

>!
hencsa06
Milly Johnson: Teaház a sarkon

Ez a regénye az írónőnek nagyon jóra sikerült. Ilyen regény kellett most a lelkemnek. Aranyos , kedves regény több szállal. Az életről szól kicsit mesébe illően. De ez így volt jó. Megmelengette a lelkemet.


Népszerű idézetek

>!
Kókuszka 

Akit nem sokat dicsérnek, kevéssel is megelégszik.

356. oldal, 92.fejezet

>!
Kókuszka 

Ne hagyd, hogy a múltbéli tapasztalatok megmérgezzék a jövődet! Nem menekülhetsz el az elől, ami történt, de tanulhatsz belőle.

346. oldal, 89.fejezet

>!
Zoe27 P

– Ha az ember padlót fog, onnan csak felállni lehet – mondta Leni, és jelentőségteljesen a kis üzlethelyiségre nézett.

267. oldal

>!
Kókuszka 

– Azt hiszem, nagy szüksége van egy szeletre a csokis-rumos tortámból. Teleraktam önbizalomnövelő szerekkel.

266. oldal, 65.fejezet

>!
Málnika 

Akkor vagyunk a legkiszolgáltatottabbak, ha megbízunk valakiben, de ha képtelenek vagyunk bízni, nem tudunk se örülni, se szeretni.

436. oldal, 118. fejezet

>!
Zoe27 P

Megélték az életet, minden percét.

303. oldal

>!
Zoe27 P

– Egy tökéletes férfi túl nyomasztó lenne – állapította meg Molly, majd észrevette, hogy Harvey leplezetlen ámulattal bámul rá.
– Az esendő hősök a legjobbak.

184. oldal

>!
Zoe27 P

A családjában mindenki imádott olvasni. Az édesanyja rajongott a romantikus könyvekért, az édesapja pedig minden kémregényt elolvasott. A húgának Agatha Christie volt a kedvence, vagy százszor elolvasta az összes könyvét, míg Will az életrajzokat és a történelmi könyveket kedvelte. Szerette, ha könyvek veszik körül; bútorként szolgáltak, otthonossá tették a házat.

189. oldal

>!
Zoe27 P

Volt ott egy jegyzettömb az Öt kismalac borítójával. Will egyszer kicsavarta a húga kezéből a regényt, hátralapozott, és megfenyegette, hogy elárulja, ki a gyilkos. A lány hozzávágta a hajkeféjét, és Willnek felrepedt a szemhéja. Kórházba kellett vinni, ahol két öltéssel összevarrták, és az édesanyjuk jól leszidta a testvérét.

190. oldal

>!
Mógi

Azzal, hogy megtanulunk szeretni, utat engedünk egy sor fájdalomnak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Joanna Trollope: Sógornők
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Jill Mansell: Te az enyém, én a tied?
Penny Vincenzi: Teljesen más nő
Jane Green: Hiúság városa
Jill Mansell: …szólóban
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled
Kate Eberlen: Miss You
Rosanna Ley: Kis színház a tengerparton