Tavaszi ​affér 159 csillagozás

Milly Johnson: Tavaszi affér

Amikor ​Lou Winter, hogy a fogorvosi rendelő várójában elviselhetővé tegye a várakozást, felkap egy szamárfüles magazint, és felfedez benne egy tavaszi nagytakarításról szóló cikket, még nem is sejti, hogy az írás gyökeresen megváltoztatja az életét. Az, ami egyszerű és nagyon időszerű rendrakásnak indul, hamarosan mániává duzzad, és kicsúszik a keze közül.

Minél több szeméttől szabadítja meg Lou az otthonát, és minél több szekrényt és fiókot rak rendbe, annál több fényhez és levegőhöz jutnak az agyában és szívében szorosan bezárt, rejtett zugok is. Ettől kezdve új megvilágításban kezdi látni önmagát és a környezetét, és képes szembenézni azokkal az érzésekkel, amelyeket a soha meg nem született gyermeke iránti vágyakozás, a férje hűtlensége és a legjobb barátnőjének a hiánya váltott ki belőle.

Lázas ténykedése közepette egyre gyakrabban körvonalazódik emlékezetében annak a merész, félelmet nem ismerő lánynak az alakja, aki valaha ő maga volt. Eszébe… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
558 oldal · ISBN: 9789632549248 · Fordította: H. Prikler Renáta
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
558 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632547794 · Fordította: H. Prikler Renáta

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Lou Winter · Phil Winter


Kedvencelte 24

Most olvassa 4

Várólistára tette 73

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Milly Johnson: Tavaszi affér

Bárcsak lenne időm és energiám, hogy nekiessek a szekrényeimnek és a hosszú évek során felhalmozott, sosem használt, kinőtt, semmire sem jó vackokat kidobjam! A történetben Lou pontosan ezt tette, és ahogy megszabadult a terhektől, pozitív változások indultak el az életében. Nagyon szerettem, hogy sok évnyi elnyomás, megaláztatás után Lou szép fokozatosan visszatalált önmagához, és kiállt saját magáért. Érdemes volt elolvasni.

bokrichard>!
Milly Johnson: Tavaszi affér

Kissé meglepett, mennyire jó, pedig semmi extra nincs benne. Kétféle szemszögből tudom nézni az ilyen könyveket. A racionális énem ezt már-már túl együgyűnek és banálisnak tartaná, rengeteg nyilvánvaló „fordulattal”, sablonosnak mondható férjjel, feleséggel, barátokkal, családtagokkal. Talán ez is kerekedett volna felül, ha nem lenne a stílus gördülékeny, na meg ott a mélyebb mondanivaló, ami szintén nem egy túlgondolt eszme, egyszerűen csak a selejtezés- minden téren. A másik énem, az érzelmesebb, a szentimentálisabb, aki valahogy kontroll alatt tartott olvasás közben, egyszerűen csak élvezte minden sorát a könyvnek. Lou iszonyatosan szimpatikusan kezelte a helyzetet, a végére karakán, menő nővé változott, aki a konténeres szerelemmel teljesedett ki igazán. Milly Johnson igazán tudja, hogy egy egyszerű történetből hogyan hozza ki a maximumot, nekem legalább is kihozta. (A fél csillag mínuszt a racionális énemnek ajánlom!)

Nefi P>!
Milly Johnson: Tavaszi affér

Egy nagyon jól felépített történet, kiváló karakterábrázolásokkal. A történet nagyszerűsége az, hogy totál hétköznapi az egész cselekmény. Nincs túlragozva, de találó. A tavaszi nagytakarítás és a lélektakarítás párhuzamba állítása. Az egész persze nem ilyen egyszerű, de a fantázia világában teljesen jól összeegyeztethető dolog. Élmény volt olvasni, és gyönyörű a borítója is. Eddig 3 könyvét olvastam az írónőnek, de eddig ez tetszett a legjobban :) Már-már kedvet csinált egy kiadós lomtalanításhoz, selejtezéshez, de csak már-már :):):)

4 hozzászólás
pingvin1>!
Milly Johnson: Tavaszi affér

Jó kis történet, jól megírva, szórakoztat, elgondolkodtat.
Kedvet kaptam hozzá én is…
Örülök, mert egy kedvenc született, remélem a többi könyve is ilyen jó :-))

7 hozzászólás
Ittimi78>!
Milly Johnson: Tavaszi affér

Jó történet lett volna ez, szerethető karakterekkel, de nehezen haladtam vele, mert az idő java részében az író olyan dolgokról beszélt, aminek semmi köze a történethez.
Mint egy barokk bútor. Kényelmes, és van mit nézni rajta, de egy kicsit „túl sok” a mai környezetbe :)
Bizony jó sok bekezdést ugrottam át a könyv során, de egyszerűen nem érdekelt egy ócska dugóhúzó élettörténete, amit egy lényegtelen lomtalanítás során szanált a főhősnő és hasonló „érdekességek”. Oldalakon keresztül… Szóval nem az én könyvem volt, de egy kihívás kedvéért végig olvastam.

És azt mondhatom, hogy kár a történetért, mert ha a felesleges részek ki lettek volna gyomlálva, jó könyv lett volna :))

2 hozzászólás
aram76>!
Milly Johnson: Tavaszi affér

Ó, ezt nagyon imádtam. De jó lenne, ha egyszer én is rászánnám magam egy ilyen tisztogatásra. Egy konténer és bele minden, amit csak rakosgatok évek óta. Igazán érdekes könyv volt, ami a fizikai megtisztuláson túl szól a lelkiről is. Klassz úgy laza történetű könyvet olvasni, hogy azon túl, hogy esetleg be van skatulyázva a romantikus limonádék közé, mégis ad valamit, valami többet, jobbat, mint ha csak egy felejthető romantikust olvasnánk. Ebben a történetben is vannak elgondolkodtató mondatok, tettek. Úgy van megírva, hogy simán elhiszed, mert ez az életben simán megtörténhet. Szól azoknak, felnyithatja azok szemét, akik bántalmazó, nem egyenrangú kapcsolatban élnek, mert bizony van lelki bántalmazás is. spoiler

Felixa P>!
Milly Johnson: Tavaszi affér

Meglepően jó benyomást keltett a történet, pedig semmi extra, vagy különlegesség nincs benne. Csupán a realitás, na meg persze a kiszámíthatóság. Lehet, hogy ennek köszönhető, hogy ébren tartotta a kíváncsiságomat és azt vettem észre, hogy már a végére is értem. A történet jól felépített és a karakterek személyisége is bizalomgerjesztő. Természetesen van közöttük olyan, aki egyből belopja magát az olvasó szívébe, és olyan is akit legszívesebben jól pofán vágna. Az alapötlet fonalára nagyon találóan és párhuzamosan van felfűzve az élet egy-egy mozzanata, mint a gyöngyszemek egymásutánja. Kellemes kis limonádé rózsaszín pohárban.

Zoe27>!
Milly Johnson: Tavaszi affér

A Cukrászda a kertben című könyv hangulatát idézte számomra, bár Johnson szereplői hál' Istennek hamarabb a sarkukra állnak.
Tetszett Lou tettrekészsége és elszántsága. Nagyon megfogott az is, hogy bár az élete megalkuváson alapult mégis nyitott szemmel járt és kész volt igent mondani az újdonságokra.
Az írónő nagyon haragszik a férfi társadalom azon példányaira, akik csak kapni szeretnek, de adni hírből sem… Kész őket megbüntetni és ez a büntetés nem meseszerű. Ez a történet végre tartalmazott legalább ilyen szinten hétköznapi momentumokat.
Ez a könyv felnyitotta a szemem mindazon dolgokra amiktől ideje megválni. :)
Mindenkinek ajánlom, aki nehezen szánja rá magát, hogy végre rendet rakjon és jól érezze magát a saját életében. ;)

Szelén>!
Milly Johnson: Tavaszi affér

Üde, kellemes kis könyvecske. Olyan kedvet kaptam tőle, hogy én is ilyen nagy takarítást csapjak, mert bizony ahogy Lou a főszereplő kidobál mindent a lakásából, úgy kerül minden a helyére az életében is.
Most, tavasszal különösen aktuálisnak érzem.
Ugyanakkor a romantikus szál egy kicsit gyengére sikeredett, és Tom jelleme nekem elég színtelen lett, mert azon kívül, hogy milyen a külseje, semmit sem tudunk meg róla.
Második könyvem amúgy az írónőtől, és ez is tetszett, akárcsak a Yorksihire puding klub.
Aki könnyed kikapcsolódásra vágyik, az olvassa el nyugodtan.

Marcsusa>!
Milly Johnson: Tavaszi affér

Egyszerűen imádtam! És majdnem elkapott a lomtalanítási láz engem is… :)
Tetszik, hogy Lou tanul a korábbi hibájából és nem követi el még egyszer. És bocsánat srácok, de az is tetszett, ahogy „pofára esett” a férje. Az örök optimista, hogy nem ment el, hamarosan visszajön, meg ilyenek, aztán hoppá válás!!!
És igen! Lou végre önmaga, és amit eddig halogatott és a be nem váltott álmai, mind valóra válnak. :)


Népszerű idézetek

cseresznyeszilva>!

Tégy rendet a házadban, és a fejedben is. Ne engedd, hogy a zűrzavaros élet diktálja a tempót. Dobd ki a felesleges cuccot, és vedd kezedbe az irányítást!

13. oldal

cseresznyeszilva>!

Az írás rámutatott, milyen felszabadító hatású lehet a limlomokkal teli szekrények kiürítése – el sem tudja képzelni az ember. Milyen szabadon szárnyal majd a lélek, miután elégettük a magazinokból kivágott, soha ki ne próbált recepthalmot, nem beszélve azokról a ruhákról, amelyek legalább négy számmal kisebbek a valós méretünknél, és amelyekről hiába reméltük, hogy egyszer még belefogyunk.

12. oldal

AgiJovi>!

A szerelem olyan, mint a páncél, gondolta Lou. Ha magára ölti az ember, szembe tud nézni bármivel. De amikor a szerelem elmúlt, nemcsak a páncélt vette vissza, hanem vele együtt a bőr felső rétegét is lehúzta.

37. fejezet

Málnika>!

-Talán eszembe jutott, hogy van a világon egy „én”, amelyik azt szeretné, ha egyszer az életben tekintettel lennének rá a környezetében élő emberek. Mert erről az „énről” a jelek szerint mindenki megfeledkezett. Még én magam is!

272. oldal, 29. fejezet (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2013)

ValerinLanz P>!

– Amit a magam otromba módján közölni próbálok, az a következő. Udvarolni szeretnék neked, Lou. Csókolózni akarok veled a kanapén, filmnézés közben. El akarlak hívni a parkba, sétálni… meg moziba… hogy utána hazakísérhesselek, és a küszöbön, még egyszer utoljára, megcsókolhassalak, és aztán számolhassam a perceket addig, míg úja magamhoz nem ölelhetlek.

469. oldal

Lucy_Saint>!

Vannak dolgok, amiktől nehéz megválni.Néha nehezebb mint gondolnánk, még akkor is, ha hasznavehetetlennek tűnnek. Rengeteg érzelem kötődhet egy-egy dologhoz, ezért van olyan érzésünk, hogy jóval többet dobunk el magunktól egy csorba bögrénél, amit a nagyitól kaptunk valamikor.

110-111. oldal 11. fejezet - Tavaszi affér (Ulpius kiadó , 2013)

Málnika>!

Egyiküknek sem tetszett soha, annyira csúnya volt, hogy még egy vaknak is megfájdult volna tőle a szeme, még arra sem volt alkalmas, hogy jótékonysági célokra felajánlják. A legszívesebben apró darabokra törte volna, hogy egyetlen szerencsétlennek se kelljen szenvednie a látványától. Dobj ki mindent, ami csúnya, vagy törött, folytatódott a cikk. Csak olyan dolgot tarts meg az otthonodban, amelynek a látványa kellemes a szemnek, és amelyek pozítiv energiákat bocsátanak ki magukból.

182. oldal, 21. fejezet (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2013)

Málnika>!

– De miért, Lou? Miért érzi valaki jobban magát attól, hogy a másik ember lelkébe gázol? – Zoé értetlenül megcsóválta a fejét. Az, hogy valakit az értéke alapján kell megítélni, a jó emberek hátrányos tulajdonsága volt.
– Nem tudom, szívem, számtalan oka lehet. Előfordul, hogy azok, akik a saját életükben nem tudnak kontrollálni bizonyos dolgokat, keresnek valakit, aki felett uralkodhatnak, és ebben élik ki magukat. Lou szinte látta magát, amint a műanyag székkel küzd a saját kertjében. És mi volt a háttérben? A saját kudarca.

236. oldal, 26. fejezet (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2013)

nypiro P>!

A nő, akit beengedett, hasonlított Loura, és mégis más volt. Ostobaságnak tűnt, de olyan volt, mint annak a fiatal nőnek az érett, sokkal kívánatosabb verziója, akibe annak idején beleszeretett. Aki mellette is ugyanilyenné válhatott volna, ha nem viselik meg a körülmények és a bánásmód, amelyben részesült.

Kapcsolódó szócikkek: Lou Winter · Phil Winter
hencsa06>!

Ezernyi dolog kavargott a fejében, és most olyan volt, mintha valaki belemártott volna egy nagy fakanalat, hogy alaposan megkeverje benne az egyébként is zagyva gondolatokat.

11. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Hilary Boyd: Csütörtökön a parkban
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Lisa Kleypas: A kék szemű ördög
Jill Mansell: Az első az utolsó?
Joanna Trollope: Szeretőből feleség
Vi Keeland: Csak szex
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár
Jill Mansell: Vegyespáros