Őszi ​románc 67 csillagozás

Milly Johnson: Őszi románc

Juliet Miller egy viharos válás után új lakásba költözik, és hirdetésben keres társbérlőt. Túl a harmincon nem nagyon bízik benne, hogy talál megfelelő lakótársat. Már feladná a reményt, amikor megjelenik Floz, a szabadúszó reklámszövegíró, és a két nő azonnal összebarátkozik.
Amikor Juliet ikerbátyja, Guy, a félénk, szelíd óriás megismeri Flozt, rögvest fülig belehabarodik. De hiába igyekszik, hogy vonzalmat ébresszen benne, valahogy mindig minden rosszul sül el…
Guy legjobb barátja, Steve már régóta titokban szerelmes Julietbe. Egy átborozott éjszakán az ágyban kötnek ki – ám Steve érzelmekre vágyik. És bonyolítja a dolgot, hogy Julietre felfigyel álmai férfija, Piers…
Ahogy Floz és Juliet barátsága mélyül, Floz a Miller család tagjává válik. Hogyan tudná a javára fordítani ezt a kedvező helyzetet Guy, hogy a nő ne csak a barátot lássa benne, hanem felfedezze az érte lángoló férfit is?
Bonyodalom bonyodalom hátán…

Eredeti mű: Milly Johnson: An Autumn Crush

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
510 oldal · ISBN: 9789633831472 · Fordította: Tóth Attila

Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nefi P
Milly Johnson: Őszi románc

Ez is könyvtári, a hosszú téli estékre. Ez sem jött be igazán. Jó lett volna, ha a fókusz a szereplőkön van, nem mindenhol máson. Egyszer olvasós kategória, pedig az írónő stílusa nem rossz.

>!
krlany I+SMP
Milly Johnson: Őszi románc

Mint tudjuk, nem vagyok valami nagy romantikus könyv olvasós emberke, pedig simán meg lehet venni engem egy ilyen típusú jó történettel, csak az a baj, hogy abból kevés van, és elég nehéz kiválogatni a kiválót a sok izé közül.
Hát ez is ilyen izé… pedig amúgy az ötletből még akár jó dolgok is lehettek volna, csak ne lenne az a sok klisé… meg blődség… spoiler vagy spoiler jaj hagyjuk már! persze, mit boncolgatom! happyend a lényeg, meg a borítékolt boldogság!;D
https://kulturleny.wordpress.com/2015/08/05/oszi-romanc/

>!
Niki_
Milly Johnson: Őszi románc

Bevallom, hogy tán nem jó időszakban olvastam, nem épp a toppon voltam hangulatilag és tudom, hogy ilyenkor a fába is bele tudok kötni, hogy rossz helyen eresztett gyökeret, hát még egy történetbe. Szóval lehet, hogy csak rossz pillanatban kapott el, de ez a Johnson könyv valahogy nem jött be. :o(
Kedveltem a humorát, voltak benne olyan események, amikor kellemesen kuncogtam, de ezek kevesek voltak ahhoz, hogy szeretni tudjam.
Lehetett volna fordulatosabb, izgalmasabb, jobban kidolgozottabb. Hiába több, mint 500 oldal, nekem akkor is hiányérzetem maradt. Igazából nagyon lassan haladtam az olvasásával, többször félre is tettem, kicsit nyögve-nyelős olvasmány volt a számomra.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2015/11/milly-johnson-oszi-r…

>!
Felixa P
Milly Johnson: Őszi románc

Nem olvastam még az írónőtől, de elsőre úgy tűnik, hogy nem volt ez annyira rossz választás. Itt most leginkább a karakterek sokasága kimondottan bejött. Ennek köszönhetően a cselekmény is mozgalmas volt, hiszen egyszerre több szálon futott. A történet a realitások talaján áll, aktuális problémákat boncolgat, hoz felszínre és dolgoz fel. Közben pedig szórakoztat, mert humormorzsák vannak elhintve a sorok között. Igaz, kicsit bő lére lett eresztve a könyv, de hosszúsága ellenére gyorsan olvasós és szórakoztató olvasmány.

>!
byBB P
Milly Johnson: Őszi románc

Éreztem én, hogy kell nekem, remek volt!
Ősz, szerelem, barátok, egy kis rejtély, sok nevetés, csak jó lehet!
(Én is szeptember 22-én születtem, minő véletlen! Ezt azért mondom, mert…olvassátok el és megtudjátok!)

>!
noji789
Milly Johnson: Őszi románc

Értem miért van ennyi százalékon, itt Molyon. Aranyos kis történet volt, de nem kötött le. Az írónőtől olvastam már, ott tetszett a stílusa, de ez a könyv nem volt az igazi. Lehetett volna fordulatosabb, kevésbé unalmas.


Népszerű idézetek

>!
ValerinLanz P

Guy nem válaszolt, mivel Floz akkor jött ki a fürdőszobából, és olyan látványt keltett, mintha éppen akkor akarna szarvat növeszteni a homlokán.
– A nyavalyába! – kiáltott fel Juliet. – Hozok rá jeget.
– Nem kell – mondta Floz. – Most már kellően nagy lett.
– Ezt már egész biztos máskor is mondtad – nevetett Steve.

>!
ValerinLanz P

– Hallottam, hogy ezen a héten Juliet réseit tömöd be, Steven – mondta Grainne, és nem értette, hogy miért teszi mindenki hirtelen a szája elé a szalvétát.

>!
Chloe_Cassie

Guy gyűlölte az évnek ezt a részét, amikor a komor nyirkos ősz lépett a nyár helyébe – ez olyan időszak volt, amikor a dolgok meghaltak, és őt megrohanták a szomorú emlékek.
….
Ilyenkor a kéretlen gondolatok csak átsuhantak az agyán, mint a száraz levelek a szélbenm de nem maradtak ott.


Hasonló könyvek címkék alapján

Fekete István: Hajnal Badányban
Malonyay Dezső: A tartódi medvehajtás
Elisabetta Gnone: Flox őszi bolondságai
L. M. Montgomery: Az arany út
John Hearne: Ősz a Karib-tengeren
Joanne Harris: A St. Oswald fiúiskola
Stephen King (Richard Bachman): Az átkozott út
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző
Gazdag Erzsi: Itt az ősz!
Berg Judit: Ősz a Nádtengeren