Őszi ​románc 154 csillagozás

Milly Johnson: Őszi románc

Juliet Miller egy viharos válás után új lakásba költözik, és hirdetésben keres társbérlőt. Túl a harmincon nem nagyon bízik benne, hogy talál megfelelő lakótársat. Már feladná a reményt, amikor megjelenik Floz, a szabadúszó reklámszövegíró, és a két nő azonnal összebarátkozik.
Amikor Juliet ikerbátyja, Guy, a félénk, szelíd óriás megismeri Flozt, rögvest fülig belehabarodik. De hiába igyekszik, hogy vonzalmat ébresszen benne, valahogy mindig minden rosszul sül el…
Guy legjobb barátja, Steve már régóta titokban szerelmes Julietbe. Egy átborozott éjszakán az ágyban kötnek ki – ám Steve érzelmekre vágyik. És bonyolítja a dolgot, hogy Julietre felfigyel álmai férfija, Piers…
Ahogy Floz és Juliet barátsága mélyül, Floz a Miller család tagjává válik. Hogyan tudná a javára fordítani ezt a kedvező helyzetet Guy, hogy a nő ne csak a barátot lássa benne, hanem felfedezze az érte lángoló férfit is?
Bonyodalom bonyodalom hátán…

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
508 oldal · ISBN: 9789633831472 · Fordította: Tóth Attila
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
508 oldal · ISBN: 9789633830864 · Fordította: Tóth Attila

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Floz Cherrydale


Kedvencelte 8

Most olvassa 5

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 42


Kiemelt értékelések

Mulán>!
Milly Johnson: Őszi románc

Nem ájultam el tőle sokkal de sokkal többet vártam ettől a sztoritól. A két „főszereplő” lány se nyűgözött le, Juliet bénázása és Florence de leginkább ő annyira idegesített, főleg mikor a régi szerelme lerázza „elköszön tőle” ő meg csak azért is még ír neki és ő nem adja fel- kérem szépen ez a nő egy ragadvány aki nem érti meg hogy ha valami nem működhet az nem is fog működni. És tetőzött az egész azzal hogy Juliet nek ennyire béna idegtépő ostoba a tesója. Nem volt vicces nem tudtam nevetni rajta csak is idegesített. Az egyetlen szereplő Coco tetszett mert ő pont olyan aki mosolyt tud csalni az ember arcára.

zsPetra>!
Milly Johnson: Őszi románc

Nem nyűgözött le a történet.

Az őszi hangulat miatt akartam elolvasni, ezt meg is kaptam. Egyszer kétszer elég jó kis őszi hangulatot teremtett.
A történetben van fantázia, de jobban ki lehetett volna dolgozni. A közepe elhúzott, a vége összecsapott, hirtelen lett vége.
Elég sokáig húzódott, hogy mindenki bevallja a másiknak mit érzett, végig azt vártam, hogy ki mikor vallja már be.
A szereplők a korukhoz képest nekem nagyon gyerekesnek tűntek. Felnőtt ember létükre nem tudtak úgy viselkedni:
-Coco szerelmi élete (ahogy nyávogott folyton)
-Floz nem tudta elengedi régi „szerelmét”
-Guy esetlensége, félénksége.
Ezzel most nem azt mondom, hogy végig határozottan, és mindenttudón kellett volna viselkedniük, de annyira ki lett hagsúlyozva mindenki gyengesége…
Bepillantást nyerünk mindenki szemszöge, de ez sokszor úgy összeolvadt, hogy azt sem tudtam, hogy ez a gondolat az adott szereplőhöz tartozik, vagy már a következőhöz.

Egy kis laza kikapcsolódásra vágytam, és azt meg is kaptam, de nem egy világmegváltó történet.

Paulinusz_Tünde P>!
Milly Johnson: Őszi románc

Második Milly könyvem nem volt szerencsés választás. Nem szeretem, amikor szekérderéknyi szereplőnk van, ráadásul csak mellékszereplők, de mind megvannak említve név szerint, végzettség szerint, születési hely szerint….stb. Ettől egy kicsit mindig frászt kapok.
A két főszereplőnk Juliet és Floz nekem most nem volt karakán szereplő, szinte semmilyen érzelmet nem váltottak ki belőlem. Guy és Steve szintén laposak maradtak. A szokásos kliséken végigbukdácsolva végre a végére értem és felsóhajtottam, mert egy jó szerkesztő levitte volna az 508 oldalt legalább háromszázra, és akkor legalább egy fess kis történetet kaphattunk volna. Kár.

Yizri36 P>!
Milly Johnson: Őszi románc

Nagyon hangulatos őszi olvasmány Milly Johnsontól. A megszokott könnyedséggel és humorral átitatva a történet.
Nagyon szerettem a karaktereket. A kedves Floz, aki több bánatot cipel magában, ráadásul az élet ismét kemény akadályt gördít elé. Sajnáltam, mert naív volt, de közben megragadt egy ábrándos múltban. Nem engedte magának, hogy egy kiútat válasszon. Guy, aki egy szerethető nagy mackó. Hihetetlen sok mosolyt csalt ki belőlem, hogy egyfolytában bénázott Floz körül. Annyira aranyos jelenetek voltak ezek. Aztán pedig Steve és Juliet, akik a legváratlanabb helyen találták meg a szerelmet. Ezt pedig tökéletesen körbelengte az ősz hangulata és a romantika.
Eddig még nem csalódtam az írónő könyveiben. Imádtam!

konyvolvaso>!
Milly Johnson: Őszi románc

Romantikus regények kedvelőinek ajánlom és Milly Johnson kedvelőknek. Fordulatokban gazdag, lebilincselő történet. Van benne románc, reménytelen szerelem, gasztronómia és mindaz ami egy sikerkönyvhöz illik. A vége nagyon tanulságos, Mit meg nem tehetnek családon belül az emberek egymásért.

koan12>!
Milly Johnson: Őszi románc

Ez a könyv arra jó, hogy kikapcsolja az agyat. Könnyed, laza, „egynek elmegy”. Egy kissé műnek, hihetetlennek tűnt nekem, nem hiszem, hogy a valóságban ez a történet így, ahogy van megtörténhetne. Az írónő felhívja a figyelmet az internet veszélyeire, pontosabb a internetes párkeresés buktatóira, veszélyeire. Ezen kívül további problémákkal is foglalkozik (alkoholizmus, meddőség, öngyilkosság). Ami pozitívumként említhető, hogy nem huszonéves csinibabákról szól, hanem olyan harmincas nőkről (és pasikról is), akiknek az életében már volt egy-két megpróbáltatás.

Agatha>!
Milly Johnson: Őszi románc

A fülszöveg sokkal jobb, mint maga a könyv.
Arra számítottam, hogy kapok egy kellemesen szórakoztató történetet, ami segít feledtetni, hogy már nincs nyár és az ősz szépségeire hangol. Nem akartam én semmi eget rengetőt vagy világmegváltót, csak egy cuki sztorit egy testvérpárról, akik nagyjából egy időben lelik meg életük szerelmét, persze számos vicces félreértés nyomán, csak hogy lehessen drukkolni nekik.
Ehhez képest lett egy idétlen női főszereplőnk Juliet személyében, aki gyakorlatilag semmi mást nem hajtogatott, csak azt, hogy utálja Steve-et (az nem derül ki, miért), kapunk egy spoiler Flozt, aki spoiler, egy ÁNTSZ-ért üvöltő étteremben főszakácsként dolgozó Guyt spoiler, és végül Steve-et, egy nevetséges Dolph Lundgren-utánzatot, aki gyerekkora óta szerelmes Julietbe, és még mindig idétlenkedik zavarában, ha álmai hölgye hozzászól. És persze mindenkinek volt még az életében legalább egy-egy nagyon lehangoló esemény, körülmény.
Mintha az írónő nem bírta volna eldönteni, hogy ő most egy chicklitet ír, vagy valami mélyen szántóbb vizekre evez. Ráadásul kimondhatatlanul túlírt.

Noriella>!
Milly Johnson: Őszi románc

Bár az elején nehezen indult be a cselekmény, illetve számomra nehéz volt megszokni az E/3-at, végül egy 5 csillagos történet lett számomra.
A főszereplőnk 4 igazán szerethető fiatal, akik engem kicsit a FRIENDS sorozat karaktereire emlékeztettek. A 30-as éveikben járnak és mindennapi problémákkal kell megküzdeniük. Mellékszereplőkből sincs hiány, amit én élveztem. Mind különböző és egyedi karakterek, jól kifejtett háttértörténetekkel.
A fülszöveg ne tévesszen meg senkit, bár csak egy szimpla romantikus könyvnek tűnik, annál sokkal több ez a történet…olyan cselekményszálak futnak benne, amikre nem is számítottam és valahol szívszorítóak, valahol megdöbbentőek. off

Paulina_Sándorné P>!
Milly Johnson: Őszi románc

Aranyos történet volt, bár nem mindenhol kötött le. Rövidebben lehet, hogy jobb lett volna. Kedvesek voltak a szereplők, bírtam őket. Juliet aranyos lány, vicces volt a lakótárs keresése. Coco szimpatikus, bírtam a stílusát. Floz jó fej, nem semmi munkája van. Imádtam a kapcsolatát Guy-jal. Aranyosak voltak, bár néha a kínlódásuk idegesítő volt. Guy, amilyen határozott a konyhában, olyan mulya, ha kapcsolatokról, főleg lányokról van szó. A végét imádtam, Juliet előtt le a kalappal.

Nefi>!
Milly Johnson: Őszi románc

Ez is könyvtári, a hosszú téli estékre. Ez sem jött be igazán. Jó lett volna, ha a fókusz a szereplőkön van, nem mindenhol máson. Egyszer olvasós kategória, pedig az írónő stílusa nem rossz.


Népszerű idézetek

Chi>!

Vannak elragadó emberek ezen a bolygón, akik egy-két kedves szóval máris elviselhetőbbé tudják tenni az életet.

Chi>!

Nem furcsa, hogy mennyire idegenné válhatnak azok, akik valamikor nagyon közel álltak hozzánk?

Hunni>!

– A pénz nem minden, Perry. Nem lehet rajta boldogságot venni.
– Igen, ebben tökéletesen egyetértek veled, kedves Gron. Ettől függetlenül, jó, ha van.
Megolajozza az élet fogaskerekeit

18. oldal, 3. fejezet

ValerinLanz P>!

– Hallottam, hogy ezen a héten Juliet réseit tömöd be, Steven – mondta Grainne, és nem értette, hogy miért teszi mindenki hirtelen a szája elé a szalvétát.

Chloe_Cassie>!

Guy gyűlölte az évnek ezt a részét, amikor a komor nyirkos ősz lépett a nyár helyébe – ez olyan időszak volt, amikor a dolgok meghaltak, és őt megrohanták a szomorú emlékek.
….
Ilyenkor a kéretlen gondolatok csak átsuhantak az agyán, mint a száraz levelek a szélbenm de nem maradtak ott.

Chi>!

A józan ész azt súgta neki, hogy maradjon csendben. Nem lesz pénze, ha megveszi az éttermet, és ideje sem lesz a szükséges munkák elvégzésére. De Guy Miller szíve izgatottan dobogott, és nem volt hajlandó odafigyelni a józan ész szavára.
Túlságosan is sokáig törekedett a biztonságra, és élt szerényen. Bátortalan szívvel nem lehet nagyszerű nőket meghódítani.

nypiro P>!

Amennyiben könnyebb számodra, ha újra kapcsolatba lépsz velem, akkor írjál. Ha nem jelent könnyebbséget, akkor ne tedd. Tökéletesen megértem.

Kapcsolódó szócikkek: Floz Cherrydale
Papírtigris>!

A jutalmat munkának kell megelőznie. Ültetünk, mielőtt arathatnánk. Izzadva vetnünk kell, mielőtt vidáman szüretelünk.
(Ralph Ransom)

9. oldal (Ulpius, 2014)

Papírtigris>!

Tudta, hogy amikor a baba megszületik, ölelgetni fogja, és elviszi az iskolába, hogy a gyermek emlékezzen a szerető szülői kézre, mert ez nagyon fontos. Azt mondják, hogy az ember nem hiányolja, amiben sosem volt része, de Steve Feast más véleményen volt, mivel fájdalmas űrt hagyott benne a melegség hiánya. Rengeteg nővel lefeküdt már, hogy egy kevés vonzalmat tapasztaljon, még ha csak kis időre is. Érzett ugyan valamennyit, ám azt össze sem lehetett hasonlítani azzal, amit az jelentett volna, ha egy reggel a mamája viszi őt iskolába, és fogja a kezét.

310-311. oldal, 62. fejezet (Ulpius, 2014)

konyvolvaso>!

Csendben kiment a konyhába, készített magának egy pohár koffeinmentes kávét, és hatalmas adag brandyt is tett bele.

253. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Karina Halle: A féktelen trónörökös
Vi Keeland – Penelope Ward: Rebel Heart – Lázadó szív
Vi Keeland: Csak szex
Talia Hibbert: Kezdj élni, Chloe Brown!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak
Farkas Andrea: Szerelem az étlapon
Emma Chase: Királyi szerető
J. K. Smith: Káosz a köbön
Christine d'Abo: 30 fülledt nap
Sophie Kinsella: Mézeshetek