Napsütés ​a Vadvirág Kunyhó fölött 32 csillagozás

Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Viv elszegődik a Vadvirág Kunyhó nevű, kissé lepukkant állatmenhelyre dolgozni. A feladata, hogy segítsen az adminisztrációban, ám igazából egy sokkal szívhez szólóbb küldetés vonzotta erre a helyre.
Geraldine az állatmenhely vezetője. A múltja elől menekülve itt talált rá a boldogságra, azonban a mentsvárát most veszély fenyegeti. Vajon képes lesz végleg maga mögött hagyni a múltját és megvédeni a jövőjét? Viv anyja, Stel azt hiszi, hogy életében először olyan férfivel hozta össze a sors, aki jól fog bánni vele. Ian kedves, figyelmes, és nyilvánvaló, hogy őrülten belezúgott. Hiszen mindig is erre vágyott, nem igaz? Új kezdetek, régi titkok és egy hely, amelyet mindenki otthonnak nevezhet – ez a Vadvirág Kunyhó.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435478 · Fordította: Bótyik Bettina Zora

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

Málnika P>!
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

„Azok a dolgok, amelyek furcsává tesznek, alkalomadtán a legerősebb fegyvereddé válhatnak, tudod?"

Leni Sarki Teaháza és a Napraforgó Kávéház után ezúttal egy újabb menedékhellyel várja olvasóit Milly Johnson, az Ironmist faluban található Vadvirág Kunyhó Állatmenhellyel. Új regénye azonban sajnos a megszokottnál jóval laposabban kezdődik, majdnem 200 oldalnak kellett eltelnie ahhoz, hogy igazán bele tudjak feledkezni a történetbe. Az állandóan, már-már szinte idegesítően, felbukkanó utalások Viv különös titkára, és az Idős Spice Girl csapat mellékszereplőinek feleslegesen beiktatott saját fejezetei jelentősen levontak a cselekmény gördülékenységéből. Azonban, egy idő után, szerencsére csak megjött az a bizonyos Milly Johnson-os báj, miközben a negatív szereplők, különösen a manipulatív, nárcisztikus Ian igazán jól megformált karakterekké váltak. A könyv elolvasása után elég vegyesek maradtak az érzéseim, színvonala messze elmaradt kedvencemtől, a Teaház a sarkontól, ám az írónő kedvelőnek egy újabb színpompás csemegéül szolgálhat kívül-belül, csupán egy kicsit kevesebb fűszerrel.

2 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Milly Johnson könyvei azok, amelyek igazi felüdülést hoznak számomra. A rengeteg thriller és krimi után sokszor szükségem van egy könnyed hangulatú regényre, ami kikapcsol és kihúz a szürke mindennapokból. Az írónőtől az első könyv, amit olvastam: Délutáni tea a Napraforgó kávéházban. Azóta Johnson függő lettem. Amikor jönnek a szürke időszakok, ősz, tél, vagy sok volt a nyomasztó történet, mindig az Ő könyveihez nyúlok és egyszerűen imádom őket, – megnyugtat, és utána újra színes pompájában látom a világot.
Ajánló itt:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/06/27/milly_john…

Baráth_Zsuzsanna P>!
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Óvatosan lépd át a Vadvirág Kunyhó küszöbét, mert nagyon hamar rájössz, hogy el sem akarsz menni innen. Mert egy igazi kis ékszerdoboz egy különös hely, ahol nemcsak sok beteg állat talál otthonra, hanem a mindennapi rohanástól megszürkült lelked is. Racionális közgazdászként nem igazán rajongok a romantikus történetekért, de annyi jót hallottam már Milly Johnsonról, hogy úgy döntöttem, adok neki egy esélyt. És milyen jól tettem, mert nagyon kedves, szívhez szóló sztorihoz volt szerencsém, amiben van minden, szerelem, barátság, emberi gonoszság, sok titok és persze a happy end sem maradhat el, hiszen ez a műfaj sajátja. Addig azonban még sokat lehet aggódni azon, hogy mi lesz a Vadvirág Kunyhó, a benne lakó emberek és állatok sorsa, és vajon miként fog megoldódni a probléma, ami miatt a megszűnés réme fenyegeti ezt a varázslatos helyet. Habár egy picit nehezen indulnak be az események, utána már kellőképpen felgyorsulnak ahhoz, hogy ne akarjuk letenni ezt a könyvet, amely igazi csajos olvasmány, de nem mondanám felszínesnek, a karakterek jól megírásra kerültek, és a történet is kellőképpen izgalmas. Azért persze ne várjunk shakespeare-i mélységeket, ez egy jófajta lektűr, ha ennél többet nem várunk el tőle, akkor nem fogunk csalódni benne. Nem olvastam még eddig semmit az írónőtől, ezért azt nem tudom megmondani, hogy a többi könyvéhez képest hová helyezhető az életműben, nekem remek kikapcsolódást jelentett, sétáltam volna még a Vadvirág Kunyhónál Vezérrel, a hatalmas, ámde nagyon kedves kutyával az oldalamon.
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2019/08/31/konyvkritika_…

Banditaa P>!
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Valami nagyon romantikusat vártam, ehhez képest sokkal jobbat kaptam. Értékesek voltak a szereplők, a történeteik, az állatmenhelyes részek pedig kifejezetten bájosak. Ugyan semmi nem volt benne, amit előre ne lehetett volna megjósolni vagy kikövetkeztetni, de ettől még kellemes olvasmány volt.

lady_An>!
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Semmi extra a szokásos aranyos M.J. történet. Kikapcsolja az embert, ad valami kis pluszt. Mindig érint nagy problémákat , de sosem megy bele mélyen. Itt pl állatkínzás. Néha kell ilyen kis léleknek jól eső történet ami nem szirupos.

Székely_Ági>!
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Milly Johnson könyvei nekem egyet jelentenek a könnyed kikapcsolódással. Ez a történet egy picit lassabban indult el, mint a többi (minden magyarul megjelent könyvét elolvastam), ettől függetlenül hozta a megszokott vidámságot és romantikát.

sahi P>!
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Szeretem Milly Johnson könyveit. De ez a történet nálam most nem igazán talált be. Lassú volt a történetvezetés, helyenként erősen kesze-kusza volt. A szerelmi szál sem volt túl erős. Általában szeretem a háttérben zajló eseményeket, a mellékszereplők is nagyon szimpatikusak szoktak lenni. Ennél a könyvnél valahogy kevésbé kerültek közel a szívemhez. Persze voltak benne aranyos, megható pillanatok is. Nem bánom, hogy elolvastam, de ez most nem lett kedvelt.

Kis_piros_könyveskomód>!
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Milly Johnson új regénye egy fiatal lány és egy megmentésre váró állatmenhely történetét meséli el. A huszonéves Viv elszegődik dolgozni az Isten háta mögötti, kissé szedett-vedett menhelyre, hogy segítsen a könyvelésben és az adminisztrációban. A menhelyet az életvidám, örökké mosolygós Geraldine és a karizmatikus, de mindig mogorva Heath vezeti. Ahogyan

A szereplőket hamar megszerettem, bár a történet most kicsit lassabban indult be, mint azokban a Milly Johnson regényekben, amiket eddig olvastam (Teaház a sarkon; Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban). Úgy a 100-150. oldal környékén kaptam rá igazán az ízére, addig hősiesen bevallom, voltak fejezetek, amiket átlapoztam. A regényben az állatmenhelyes főszál mellett ugyanis mellékszálként betekintést nyerhetünk Viv édesanyja és a barátnői, az Old Spice Girls csapat életének ügyes-bajos dolgaiba (najó, ezen a néven azért elég jót derültem :D), ami ebben a regényben kicsit feleslegesnek tűnt számomra – az öt barátnővel kapcsolatos események sokáig nem is igazán kötötték le a figyelmemet. Kivételt jelent Viv egyedülálló édesanyja, aki nem túl szerencsés a szerelemben és ismét egy bántalmazó kapcsolatban találja magát.
A menhely története is kényelmesen hömpölyög, szép lassan derül fény mindenre: mi fenyegeti a Vadvirág Kunyhót, mi elől menekült ide Geraldine, mi keserítette meg Heath-t és valójában miért vállalta el Viv a munkát.

Bár már az első oldalaknál lehetett sejteni, hogy ki kivel talál majd egymásra a történet végén, voltak benne jó kis fordulatok, meglepő csavarok.Mindent összevetve, kedves olvasásélmény volt, jó volt pár órára bevackolni magam a történetbe, és sodródni a szereplőkkel.

» A teljes blogbejegyzésem itt olvasható a könyvről:
https://kispiroskonyveskomod.home.blog/2019/07/29/egy-h…

Alizee>!
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Könnyed, szórakoztató történet… lenne, ha a csapnivaló fordítás nem rontaná el.

l2njpx>!
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Az Old Spice Girlsös sztorik teljesen feleslegesek és unalmasak voltak, egyébként cuki


Népszerű idézetek

Málnika P>!

Soha ne becsüld alá egy kis kedvesség erejét. Egy hullám az óceán egyik végén cunamit okozhat a túlparton.

10. oldal (A szerző megjegyzése)

Málnika P>!

Azok a dolgok, amelyek furcsává tesznek, alkalomadtán a legerősebb fegyvereddé válhatnak, tudod?

36. oldal, 3. fejezet

zsófcsa>!

Milyen ironikus az élet, az összes szeretetedet egy gyereknek adod, felkészítve arra, hogy elhagyjon téged.

Chi >!

– Azok a dolgok, amelyek furcsává tesznek, alkalomadtán a legerősebb fegyvereddé válhatnak, tudtad?


Hasonló könyvek címkék alapján

Jeffrey Archer: Majd az idő eldönti
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
James Clavell: A sógun
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Charlotte Brontë: A lowoodi árva
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Joss Stirling: Summer
Patrick Ness: Háború a békéért
Jojo Moyes: Páros, páratlan