Napsütés ​a Vadvirág Kunyhó fölött 13 csillagozás

Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Viv elszegődik a Vadvirág Kunyhó nevű, kissé lepukkant állatmenhelyre dolgozni. A feladata, hogy segítsen az adminisztrációban, ám igazából egy sokkal szívhez szólóbb küldetés vonzotta erre a helyre.
Geraldine az állatmenhely vezetője. A múltja elől menekülve itt talált rá a boldogságra, azonban a mentsvárát most veszély fenyegeti. Vajon képes lesz végleg maga mögött hagyni a múltját és megvédeni a jövőjét? Viv anyja, Stel azt hiszi, hogy életében először olyan férfivel hozta össze a sors, aki jól fog bánni vele. Ian kedves, figyelmes, és nyilvánvaló, hogy őrülten belezúgott. Hiszen mindig is erre vágyott, nem igaz? Új kezdetek, régi titkok és egy hely, amelyet mindenki otthonnak nevezhet – ez a Vadvirág Kunyhó.

Eredeti mű: Milly Johnson: Sunshine Over Wildflower Cottage

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435478

Most olvassa 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

>!
Málnika
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

„Azok a dolgok, amelyek furcsává tesznek, alkalomadtán a legerősebb fegyvereddé válhatnak, tudod?"

Leni Sarki Teaháza és a Napraforgó Kávéház után ezúttal egy újabb menedékhellyel várja olvasóit Milly Johnson, az Ironmist faluban található Vadvirág Kunyhó Állatmenhellyel. Új regénye azonban sajnos a megszokottnál jóval laposabban kezdődik, majdnem 200 oldalnak kellett eltelnie ahhoz, hogy igazán bele tudjak feledkezni a történetbe. Az állandóan, már-már szinte idegesítően, felbukkanó utalások Viv különös titkára, és az Idős Spice Girl csapat mellékszereplőinek feleslegesen beiktatott saját fejezetei jelentősen levontak a cselekmény gördülékenységéből. Azonban, egy idő után, szerencsére csak megjött az a bizonyos Milly Johnson-os báj, miközben a negatív szereplők, különösen a manipulatív, nárcisztikus Ian igazán jól megformált karakterekké váltak. A könyv elolvasása után elég vegyesek maradtak az érzéseim, színvonala messze elmaradt kedvencemtől, a Teaház a sarkontól, ám az írónő kedvelőnek egy újabb színpompás csemegéül szolgálhat kívül-belül, csupán egy kicsit kevesebb fűszerrel.

2 hozzászólás
>!
Anarchia_Könyvblog P
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Milly Johnson könyvei azok, amelyek igazi felüdülést hoznak számomra. A rengeteg thriller és krimi után sokszor szükségem van egy könnyed hangulatú regényre, ami kikapcsol és kihúz a szürke mindennapokból. Az írónőtől az első könyv, amit olvastam: Délutáni tea a Napraforgó kávéházban. Azóta Johnson függő lettem. Amikor jönnek a szürke időszakok, ősz, tél, vagy sok volt a nyomasztó történet, mindig az Ő könyveihez nyúlok és egyszerűen imádom őket, – megnyugtat, és utána újra színes pompájában látom a világot.
Ajánló itt:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/06/27/milly_john…

>!
sahi P
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Szeretem Milly Johnson könyveit. De ez a történet nálam most nem igazán talált be. Lassú volt a történetvezetés, helyenként erősen kesze-kusza volt. A szerelmi szál sem volt túl erős. Általában szeretem a háttérben zajló eseményeket, a mellékszereplők is nagyon szimpatikusak szoktak lenni. Ennél a könyvnél valahogy kevésbé kerültek közel a szívemhez. Persze voltak benne aranyos, megható pillanatok is. Nem bánom, hogy elolvastam, de ez most nem lett kedvelt.

>!
Kis_piros_könyveskomód
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Milly Johnson új regénye egy fiatal lány és egy megmentésre váró állatmenhely történetét meséli el. A huszonéves Viv elszegődik dolgozni az Isten háta mögötti, kissé szedett-vedett menhelyre, hogy segítsen a könyvelésben és az adminisztrációban. A menhelyet az életvidám, örökké mosolygós Geraldine és a karizmatikus, de mindig mogorva Heath vezeti. Ahogyan

A szereplőket hamar megszerettem, bár a történet most kicsit lassabban indult be, mint azokban a Milly Johnson regényekben, amiket eddig olvastam (Teaház a sarkon; Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban). Úgy a 100-150. oldal környékén kaptam rá igazán az ízére, addig hősiesen bevallom, voltak fejezetek, amiket átlapoztam. A regényben az állatmenhelyes főszál mellett ugyanis mellékszálként betekintést nyerhetünk Viv édesanyja és a barátnői, az Old Spice Girls csapat életének ügyes-bajos dolgaiba (najó, ezen a néven azért elég jót derültem :D), ami ebben a regényben kicsit feleslegesnek tűnt számomra – az öt barátnővel kapcsolatos események sokáig nem is igazán kötötték le a figyelmemet. Kivételt jelent Viv egyedülálló édesanyja, aki nem túl szerencsés a szerelemben és ismét egy bántalmazó kapcsolatban találja magát.
A menhely története is kényelmesen hömpölyög, szép lassan derül fény mindenre: mi fenyegeti a Vadvirág Kunyhót, mi elől menekült ide Geraldine, mi keserítette meg Heath-t és valójában miért vállalta el Viv a munkát.

Bár már az első oldalaknál lehetett sejteni, hogy ki kivel talál majd egymásra a történet végén, voltak benne jó kis fordulatok, meglepő csavarok.Mindent összevetve, kedves olvasásélmény volt, jó volt pár órára bevackolni magam a történetbe, és sodródni a szereplőkkel.

» A teljes blogbejegyzésem itt olvasható a könyvről:
https://kispiroskonyveskomod.home.blog/2019/07/29/egy-h…

>!
Zsebilany
Milly Johnson: Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött

Nagyon szeretem olvasni az írónő történeteit. Jó a könyvek atmoszférája. Amikor befejezem, mindig azt érzem, hogy folytathatná bármeddig, jó lenne még olvasni.


Népszerű idézetek

>!
Málnika

Soha ne becsüld alá egy kis kedvesség erejét. Egy hullám az óceán egyik végén cunamit okozhat a túlparton.

10. oldal (A szerző megjegyzése)

>!
Málnika

Azok a dolgok, amelyek furcsává tesznek, alkalomadtán a legerősebb fegyvereddé válhatnak, tudod?

36. oldal, 3. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Marilyn Miller: Hozzád láncolva
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sienna Cole: Reményszimfónia
Ella Steel: Sors-Fordító
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
L. M. Montgomery: Anne válaszúton
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál