Légvárak ​és régiségek 11 csillagozás

Milly Johnson: Légvárak és régiségek

Van amikor egy halálközeli élmény ad egérutat a boldogsághoz

Lewis Harley menő befektetési bankár, ám egy szívroham rádöbbenti, hogy többet akar az élettől, így felépülése után belevág régi álma megvalósításába, és régiségboltot nyit. Az egész életét régiségek között töltő Bonnie Brookland torkig van zsugori és rosszindulatú főnökével, és amikor a véletlen Lewis boltjába sodorja, örömmel fogadja a férfi állásajánlatát. Hamar kiderül, hogy több van köztük főnök-beosztott kapcsolatnál, ám az élet az útjukba áll: mindketten házasságban élnek, titkaikat és traumáikat pedig még saját maguk elől is rejtegetik. Kapnak-e egy utolsó esélyt a boldogságra?

>!
Pioneer Books, Pécs, 2019
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435515 · Fordította: Palásthy Ágnes

Most olvassa 1

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 40


Kiemelt értékelések

>!
Málnika
Milly Johnson: Légvárak és régiségek

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy tovább küszködj, amikor tudod, hogy nem a megfelelő helyen vagy.”

Milly Johnson: Teaház a sarkon regénye után, amely nagy kedvencem lett az angol írónőtől, ismét visszatér a Spring Hill térre, sőt, nagy örömömre még Leni teaháza is többször említésre kerül benne. Az új megjelenés ezúttal egy mesés régiségboltban játszódik, a szerző pedig annyi szeretettel közelít felé, hogy le sem tagadhatná, mennyire szeret ezeken a helyeken bogarászni. A két főhőst, Bonnie-t és Lew-t azonban nemcsak a közös munkahely, és az az iránt szívből jövő szenvedély köti össze, hanem a romokban heverő házasságuk is. A főszereplők mellett, Milly Johnson-tól megszokott remek karakterábrázolást kapva, a többiek is nagyon eltaláltak, beleértve a negatív karaktereket is, mint a nárcisztikus, manipulátor Stephen-t és a felszínes, csak az anyagiakat szem előtt tartó Charlotte-ot. A történet csak sodor magával miközben a válóperek, a nyomozás és természetesen a kibontakozó romantika zajlik. A második esély és a közösség összetartó ereje ismét hangsúlyos szerepet kap, miközben a Daily Trumpet cikkei és helyesbítései a nevetésről is gondoskodnak. Nagyon élveztem ezt a szórakoztató regényt, amely pont kellő arányban tartalmazza a könnyedséget és a mélységet.

>!
sahi P
Milly Johnson: Légvárak és régiségek

Mély érzelmekkel fűszerezett, elgondolkodtató, remek olvasmány. Nem könnyed románc. Színes képet fest egy régiségkereskedésről és közben két ember házasságát is bemutatja. Mindkét házasság rossz. Más problémák, más társadalmi közeg, szerintem remekül ábrázolva. Lew és Bonnie második esélyt kapott… Különc, ugyanakkor csupaszív mellékszereplők még külön érdekessé tették a könyvet.

>!
Betonka_Wass
Milly Johnson: Légvárak és régiségek

Azért szeretem Milly Johnson könyveit, mert hihető történeteket ír… többnyire, és most sem csalódtam. Kedveltem a történetet, a közeget is amelyben játszódik és remélem még visszatérünk más történetekkel is a helyszínre. Kellemes olvasmány, szórakoztat, elgondolkodtat és megmutatja a hasonló helyzetben lévőknek, hogy van élet a válás után is. A helyi sajtó elírásai pedig minden alkalommal megnevettettek.

bővebben: https://betonkabulija.blogspot.com/2020/01/milly-johnso…

>!
nagy_ági
Milly Johnson: Légvárak és régiségek

Egy kicsit összekapcsolódik más, régebben olvasott Milly Johnson könyvvel. A sarki kis teázó olyan, mint a Teaház a sarkon c. könyvben ("szabadon álló, üvegezett vitrin csupa könyves témájú ajándéktárgyat rejtett: retikülöket, naplókat, sálakat, tollakat"), vagy amikor Bonnie könyvet olvas, épp romantikus regénysorozatot választ, akár a Madarak és méhek c. könyvben, hiszen ott a főszereplő hölgy épp azokat írja. Piros pipacsos könyv, azaz nem egy egyszerű, könnyed olvasmány, itt érzelmek vannak, mély, régmúlt érzelmek. Csak ajánlani tudom, aki szereti a régiségeket, az antik üzletek kínálatát. Tartalmas, érzelmekkel fűszerezett történet.


Népszerű idézetek

>!
Málnika

Az élet túl rövid ahhoz, hogy tovább küszködj, amikor tudod, hogy nem a megfelelő helyen vagy.

237. oldal

5 hozzászólás
>!
Málnika

Minden hónap egyik péntekén a házban élő pár leül az asztalhoz, és kínait eszik kartondobozokból, és még mindig értékelni tudják az ehhez hasonló, egyszerű örömöket.

443. oldal

>!
Kókuszka

A szerelem csak a tégla a falhoz. A többi dolog a cement.

250. oldal

>!
Málnika

A férfi szeretné elmondani a világnak, hogy ha az élet egy második esélyt kínál, meg kell ragadni két kézzel, elrohanni vele, megtartani, és kincsként őrizni.

443. oldal

>!
Málnika

Az ő barátságuk a közösen elfogyasztott teára és süteményre meg a jóízű beszélgetésekre szorítkozott, hogy egy időre megszabaduljanak a gondoktól, amelyek a háttérben foglalkoztatják őket. Olyan volt ez a barátság, mint a könnyed tajték a hideg, sötét vizek felett.

39. oldal

>!
nagy_ági

„De ma este végre azzal a reménnyel a szívében feküdt le, hogy a holnap nem olyan lesz, mint a többi megszokott, unalmas nap. ”

55. oldal

>!
nagy_ági

„Bonnie nem látta a vörösesbarna falakat a nappaliban. Ő ablakokat látott, amelyeken beárad a napfény minden reggel. Nem törött, szilánkos padlót látott, hanem ragyogó fényeset. Pattogó tüzet látott, amely falta a fahasábokat a kandalló éhes szájában, és egy nagy, vörös, medveszerű kutyát, aki egy vastag szőnyegen a kandalló előtt alszik kissé horkolva, és csontokról álmodozva.”

393. oldal

>!
nagy_ági

„ A citromházba vezető ajtó nyitva állt, beengedte a kerti virágok mámorító illatát. A férfi képzeletében ez az illat éppen olyan volt, mint Bonnie parfümje.”

396. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Akit elhagytál
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Janet Evanovich: Két ravatal
Erin Watt: Cifra palota
Meg Cabot: Töltött galamb
Kerstin Gier: Fellegszálló
Cecelia Ahern: Talált tárgyak országa
Sarah Addison Allen: A barackfa titka
Nicolas Barreau: Egy este Párizsban