Itt ​jönnek a csajok 92 csillagozás

Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Ven, ​Roz, Olive és Frankie iskoláskoruk óta barátok. Kislányokként fantasztikus jövőről álmodoztak; gazdagságról, romantikáról és mesés állásokról. Azt hitték, a világ egy ínycsiklandóan finom osztriga.
Huszonöt év elteltével azonban be kellett látniuk, hogy mégsem az. Olive másokhoz jár takarítani, hogy lusta, munkanélküli férjét és betegeskedő anyósát eltarthassa. Roz képtelen kimutatni a szerelmét kedves, gondoskodó partnere iránt, mert volt férje, az önző, nőhajhász Ian a bizalom utolsó csíráját is kiirtotta benne. Ráadásul Frankie-vel is sikerült összerúgnia a port.
Ven azonban elhatározza, hogy iskoláskori álmukat megvalósítva ismét összehozza a barátnőit. Akkor megfogadták, hogy negyvenéves korukban hajóra szállnak. És mire észbe kapnának, valóban ott vannak egy csodálatos hajó fedélzetén, távol az otthonuktól, a tenger közepén. De feledtetni tudja-e a kék ég, a tűző nap és a tizenhat napnyi luxus a feszültséget és a magányt, ami odahaza vár rájuk, ha ismét… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
614 oldal · ISBN: 9789633831076 · Fordította: H. Prikler Renáta

Enciklopédia 1


Kedvencelte 16

Most olvassa 5

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 38


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Egyetlen dolgot sajnáltam, mégpedig azt, hogy nem a nyaralás alatt olvastam, mert ez egy tipikus könnyed, humoros, nyári könyv, vízpart mellett ideális.
A történet négy barátnőről szól, akik tizenhat napot töltenek egy luxushajón a Földközi-tengeren. A hajón jókat esznek, isznak, vásárolgatnak, kellemes emberekkel találkoznak, időnként partra szállnak. Természetesen szerelmek is szövődnek. Miután véget ér az utazás, mind a négy nő élete megváltozik.
Remélem, egyszer nekem is lesz lehetőségem egy hosszabb hajóútra.

Nefi P>!
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Ez a könyv kicsit más volt, mint amit Milly Johnsontól megszoktam. Kicsit sablonosabb. Éppen azt szerettem a könyveiben, hogy életszerűek voltak… eddig. Na itt minden cukormázas lett a végére, és bevallom még a szám is összeragadt ettől a sok cukortól. Szóval nekem sok volt a cukor, félek ha így haladunk és ennyi cukrot adagol a könyveiben akkor cukorbeteg leszek… A történet felépítése még el is ment, csak ez a nagy amerika szipi-szupi minden na ezzel engem eltaszít magától. Persze másnak biztos ez jön be, nekem mint fentebb látható, nem.

Ja de valami bejött. Az írónő könyveinek a borítóit imádom. Nem csak ez tetszik, hanem mindegyik :) Olyan kis aranyos, olyan vidám :)

aram76 >!
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Ez most nekem nagyon másabb volt, mint az eddigiek. Szerintem ez tetszett a legkevésbé. Maga a történet alapja teljesen rendben volt, de valahogy olyan sok benne az egy helyben toporgás, a felesleges sallang, meg az üresjárat, hogy ezt most néhol valóban untam. Néhol vicces jelenetekkel azért fellendült a történet, de itt most a kevesebb több lett volna elv szintén igaz.

Judit91>!
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Bájos, könnyed, lassú folyású történet. Ideális nyáron a vízpartra egy fagyi vagy koktél mellé. :)
A négy barátnő kapcsolata különleges, jó volt olvasni, hogy annak ellenére, hogy mások, ennyire kiállnak a másik mellett, és fontosak egymásnak.
Kicsit talán sablonos volt a történet, nem ragadott úgy magával, mint a Tavaszi affér, amit az írónőtől olvastam. A végére minden cukormázas lett, kicsit sok volt a jóból.
A borítót viszont imádtam, nagyon jól megcsinálják az írónő könyvei. Vidám, aranyos mindegyik.

Vandaboszi7 P>!
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Nagyon szuper regény, tele szeretettel ;) ! Fantasztikus élmény volt a hajóút és végig követni a négy barátnő életének révbe érését. A hajóút állomásaival gyönyörű helyekre jutottunk el a csajokkal :) ! A történet jól felépített, elragadó, teljesen beszippantott és kikapcsolt. Ajánlom mindenkinek, aki egy csajos könnyű olvasmányra áhítozik, amiben az álmok valóra válnak ;) !

Házi_Zsuzsanna>!
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Annyira kedves olvasmány, én nagyon szerettem, teljesen kikapcsolt.

kormix P>!
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Valami teljesen mást szerettem volna olvasni az előző könyveim után, így esett a választásom erre. Olvasás közben mindig változott a fejemben a kép arról, hogy mit is írok majd ide.
Az utazás előtti résznél elgondolkodtam, hogy tényleg akarom-e ezt. Mind a négyen szenvedtek valami miatt, valami olyan dolog miatt, amin amúgy lehetett volna változtatni. Sebaj, ilyen az élet, lépjünk tovább.
A tizenhat napos utazás jól el lett nyújtva, legalábbis eleinte lassabban haladtam és sokszor felmerült a kérdés, hogy még csak ennyi nap telt el? De már ennyi oldal?? Aztán végül fel sem tűnt, hogy lassan hazaérnek. Szóval valahol a közepén belelendültem.
A karakterekről röviden. Ven (de miért Venice? miért?) teljesen semleges volt, egészen a végéig, amikor kínosabbnál kínosabb szituációkba került, ekkor már megmosolyogtam. Roz (de miért Rozalind? miért?), ahogy ő is mondja, egy hülye, fagyos picsa volt, és a nagy titok kiderülése után sem lett szimpatikus, de legalább nem irritált. Frankie-t (a Francescának rosszabb becenevet esetleg?) egészen megkedveltem, belevaló volt. Olive (végre egy normális név) volt valamiért a legszimpatikusabb, drukkoltam neki.
A szerelmi szálak adták a történet pikantériáját, számomra ötletesek voltak (lehet csak azért, mert még nem igazán olvastam hasonló könyvet). A hajóút fantasztikusan lett megírva, ezek után ki ne akarna a zsebében tudni egy valag pénzt és befizetni legalább egy ilyen kalandra? Na ugye.
Amit még kiemelnék: egy pozitívum, Florence és Dennis személyében, nagyon tetszett mindaz, amit jelképeztek; és egy negatívum, a smárolás szó teljesen indokolatlan és szövegidegen használata.
Összességében tetszett (a tündérmesés befejezéssel vagy annak ellenére), ha megint besokallok/olvasási válságba kerülök, egy újabb Milly Johnson történettel fogok megpróbálkozni. (Feltéve, hogy nem ilyen hosszú mind.)

pieta4>!
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Milly Johnson nálam a favorit a csajos könyvek kategóriában. Most egy csodás hajóúton vehettem részt a segítségével. Ven, Roz, Olive és Frankie hátuk mögött hagyják ügyes-bajos, boldogtalan életüket, és kipróbálnak egy másik életet, a gondtalan luxust. Ez az utazás segít nekik abban, hogy megtalálják régi énjüket, s nyitottak legyenek a változtatásra.

lha>!
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Szerintem ez egy nagyon kis jó hangulatú regény :) Valószínűleg azért fogott meg, mert éppen én is hajókázni készülök ezért nagyon bele tudtam élni magam, de azért ez egy nem mindennapi környezet. Nagyon tetszettek a helyszínek, a hajó leírása és az angol háttérország. Nagyon könnyű volt a „filmemet” felépíteni magamban. A történetek kedvesek, kellemesek és – sajnos – kicsit kiszámíthatóak voltak. Mégis jó volt drukkolni nekik, figyelni hogyan alakulnak a dolgok. Nagyon szívesen olvasnám a folytatást is, hogy kinek mi alakult. Volt egy jó kis meglepetés is a végén, amivel én nem számoltam :) és ez kitűnő spoiler alapoztak meg vele. A lányok/nők szimpatikusak voltak a maguk kis problémáival. Igazi nyári, nyaralós, kikapcsolódó könyv, bátran aánlom mindenkinek, aki egy jó kis könnyű olvasmányra vágyik.

zsófcsa>!
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

élveztem, bár elcsépelt, de valóban túlzás nélkül mondható, hogy amikor egy Milly Johnson könyv kerül a kezembe, tényleg olyan, mintha egy jó hosszú délutánt egy pohár bor mellett végigbeszélgettem volna a barátnőimmel :)
persze szokás szerint megvoltak a kisebb fordulatok is, a szokásos karakterek, problémák, ami bizonyára az agyamra menne, ha hetente olvasnék Tőle egy-egy könyvet, de így, alkalomadtán nagyon is kellemes volt


Népszerű idézetek

Csoszi>!

Az emberek mindig úgy emlékeznek, hogy gyermekkorukban olyanok voltak a karácsonyok, mint az emeletes, fehér bevonatú esküvői torták.

(első mondat)

Csoszi>!

Vehetünk nagy házakat, szép autókat, olajfaligeteket meg hajóutakat, de nem vehetünk kisbabákat, szerető férjeket és barátságokat, igaz?

614. oldal

Csoszi>!

Az álló cseppkövet sztalagmitnak, a függőt sztalaktitnak nevezzük.

418. oldal

Kapcsolódó szócikkek: cseppkő
Csoszi>!

A buszban, ha lehet, még elviselhetetlenebb volt a forróság, míg a sofőr el nem indította a motort. Ekkor a légkondicionáló is működni kezdett, és a buszon ülők úgy sóhajtottak fel a megkönnyebbüléstől, mintha kollektív orgazmust éltek volna át egy gigantikus orgián.

262. oldal

Csoszi>!

A nap szinte megolvadt a kékben tündöklő égen. Ven félig-meddig arra számított, hogy hamarosan csöpögni kezd. Egy brit csoport tagjai, akiket felismertek a hajóról, jellemző módon az elviselhetetlen hőségre panaszkodva haladtak el mellettük. Ven majdnem felnevetett. Az angolok azért utaztak ilyen helyekre, hogy végre melegük legyen, aztán amikor az lett, meg akartak halni. Otthon aztán azt mesélték fűnek-fának, hogy milyen mesés időjárásban volt részük, és amikor a tél első szele megcsapta őket, már készek lettek volna arra is, hogy a kibírhatatlan forróságba visszatérjenek.

309. oldal

AgiJovi>!

– Angel vagyok, és a hajóútjukon én fogom felszolgálni önöknek az italokat. Szeretnének rendelni valamit az itallapról?
– A mindenit – motyogta Olive. – A szobánkat maga Jézus takarítja, és egy angyaltól kapjuk a piát.
– Ezek után azon sem lepődnék meg, ha maga Szent Péter lenne a biztonsági őr – tette hozzá vihogva Roz.

hellodorie>!

Megpróbálta elképzelni, amint élete alkonyán táncba viszi a férfi, aki mellett megöregedett, de csak a megsavanyodott vénasszonyt látta, aki irigykedve nézi majd magányos erkélyéről a világ vidámabb felét alkotó párokat.

37. fejezet

Szami81>!

Maud nénikém mindig azt mondta, hogy egy nő nem lehet boldog egy olyan férfi mellett, aki nem próbálja meg felderíteni az összes lyukát.

2 hozzászólás
AgiJovi>!

A szerencsétlenséget mindig nagyobb adagokban osztja a sors, mint a szerencsét – gondolta Olive.


Hasonló könyvek címkék alapján

Katie Fforde: Tökéletes nyár
Julianne Donaldson: Blackmoore
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc
Fejős Éva: Eper reggelire
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Rosanna Ley: A sáfrányösvény
Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra