Itt ​jönnek a csajok 55 csillagozás

Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Ven, ​Roz, Olive és Frankie iskoláskoruk óta barátok. Kislányokként fantasztikus jövőről álmodoztak; gazdagságról, romantikáról és mesés állásokról. Azt hitték, a világ egy ínycsiklandóan finom osztriga.
Huszonöt év elteltével azonban be kellett látniuk, hogy mégsem az. Olive másokhoz jár takarítani, hogy lusta, munkanélküli férjét és betegeskedő anyósát eltarthassa. Roz képtelen kimutatni a szerelmét kedves, gondoskodó partnere iránt, mert volt férje, az önző, nőhajhász Ian a bizalom utolsó csíráját is kiirtotta benne. Ráadásul Frankie-vel is sikerült összerúgnia a port.
Ven azonban elhatározza, hogy iskoláskori álmukat megvalósítva ismét összehozza a barátnőit. Akkor megfogadták, hogy negyvenéves korukban hajóra szállnak. És mire észbe kapnának, valóban ott vannak egy csodálatos hajó fedélzetén, távol az otthonuktól, a tenger közepén. De feledtetni tudja-e a kék ég, a tűző nap és a tizenhat napnyi luxus a feszültséget és a magányt, ami odahaza vár rájuk, ha ismét… (tovább)

Eredeti mű: Milly Johnson: Here Come the Girls

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
614 oldal · ISBN: 9789633831076 · Fordította: H. Prikler Renáta

Kedvencelte 10

Most olvassa 6

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi P
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Egyetlen dolgot sajnáltam, mégpedig azt, hogy nem a nyaralás alatt olvastam, mert ez egy tipikus könnyed, humoros, nyári könyv, vízpart mellett ideális.
A történet négy barátnőről szól, akik tizenhat napot töltenek egy luxushajón a Földközi-tengeren. A hajón jókat esznek, isznak, vásárolgatnak, kellemes emberekkel találkoznak, időnként partra szállnak. Természetesen szerelmek is szövődnek. Miután véget ér az utazás, mind a négy nő élete megváltozik.
Remélem, egyszer nekem is lesz lehetőségem egy hosszabb hajóútra.

>!
zsófcsa
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

élveztem, bár elcsépelt, de valóban túlzás nélkül mondható, hogy amikor egy Milly Johnson könyv kerül a kezembe, tényleg olyan, mintha egy jó hosszú délutánt egy pohár bor mellett végigbeszélgettem volna a barátnőimmel :)
persze szokás szerint megvoltak a kisebb fordulatok is, a szokásos karakterek, problémák, ami bizonyára az agyamra menne, ha hetente olvasnék Tőle egy-egy könyvet, de így, alkalomadtán nagyon is kellemes volt

>!
kormix
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Valami teljesen mást szerettem volna olvasni az előző könyveim után, így esett a választásom erre. Olvasás közben mindig változott a fejemben a kép arról, hogy mit is írok majd ide.
Az utazás előtti résznél elgondolkodtam, hogy tényleg akarom-e ezt. Mind a négyen szenvedtek valami miatt, valami olyan dolog miatt, amin amúgy lehetett volna változtatni. Sebaj, ilyen az élet, lépjünk tovább.
A tizenhat napos utazás jól el lett nyújtva, legalábbis eleinte lassabban haladtam és sokszor felmerült a kérdés, hogy még csak ennyi nap telt el? De már ennyi oldal?? Aztán végül fel sem tűnt, hogy lassan hazaérnek. Szóval valahol a közepén belelendültem.
A karakterekről röviden. Ven (de miért Venice? miért?) teljesen semleges volt, egészen a végéig, amikor kínosabbnál kínosabb szituációkba került, ekkor már megmosolyogtam. Roz (de miért Rozalind? miért?), ahogy ő is mondja, egy hülye, fagyos picsa volt, és a nagy titok kiderülése után sem lett szimpatikus, de legalább nem irritált. Frankie-t (a Francescának rosszabb becenevet esetleg?) egészen megkedveltem, belevaló volt. Olive (végre egy normális név) volt valamiért a legszimpatikusabb, drukkoltam neki.
A szerelmi szálak adták a történet pikantériáját, számomra ötletesek voltak (lehet csak azért, mert még nem igazán olvastam hasonló könyvet). A hajóút fantasztikusan lett megírva, ezek után ki ne akarna a zsebében tudni egy valag pénzt és befizetni legalább egy ilyen kalandra? Na ugye.
Amit még kiemelnék: egy pozitívum, Florence és Dennis személyében, nagyon tetszett mindaz, amit jelképeztek; és egy negatívum, a smárolás szó teljesen indokolatlan és szövegidegen használata.
Összességében tetszett (a tündérmesés befejezéssel vagy annak ellenére), ha megint besokallok/olvasási válságba kerülök, egy újabb Milly Johnson történettel fogok megpróbálkozni. (Feltéve, hogy nem ilyen hosszú mind.)

>!
pieta4
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Milly Johnson nálam a favorit a csajos könyvek kategóriában. Most egy csodás hajóúton vehettem részt a segítségével. Ven, Roz, Olive és Frankie hátuk mögött hagyják ügyes-bajos, boldogtalan életüket, és kipróbálnak egy másik életet, a gondtalan luxust. Ez az utazás segít nekik abban, hogy megtalálják régi énjüket, s nyitottak legyenek a változtatásra.

>!
AgiJovi
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Eddig is mindig vágyakozva néztem az óceánjáról luxus hajókról szóló úti filmeket, de ez után a könyv után legszívesebben azonnal hajóra szállnék… :-)
Kedves, romantikus, vicces történet 4 barátnőről, akik egy hajóutazáson vesznek részt… az utazás természetesen korántsem unalmas. Tetszettek a karakterek, az emberi sorsok, a barátság ereje….

>!
Memécske
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Kedves kis történet, lassan haladtam vele, mert ne nagyon volt időm. Szórakoztató és szerethető. Vágyom egy hajóútra :)

>!
Sünike
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Nagyon-nagyon tetszett, talán azért is, mert egy hajón játszódott. Jó pár évvel ezelőtt hosszas spórolás után én is befizettem egy rövidebb hajós útra, de sajnos nem jött össze a minimális létszám, és kútba esett az egész. Talán épp ezért élveztem annyira a hajó leírását, a különböző szórakozási lehetőségeket, a partra szállásokat. Így legalább, ha csupán csak papíron is, de én is részese lehettem egy kis hajókázásnak.

>!
Leonine
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Nagyon imádtam! Csak egyetlen nyitott kérdést hagyott bennem: hogyan fogok összeszedni egy luxus hajóutazásra valót???

>!
Zeszti
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

Tipikus csajos könyv egy pohár bor mellé de ebben a kategóriában szerintem Milly Johnson verhetetlen. Nyári délutánokra egy kis kikapcsolódásnak az egyik legjobb! :)


Népszerű idézetek

>!
Csoszi P

Az emberek mindig úgy emlékeznek, hogy gyermekkorukban olyanok voltak a karácsonyok, mint az emeletes, fehér bevonatú esküvői torták.

(első mondat)

>!
Csoszi P

Vehetünk nagy házakat, szép autókat, olajfaligeteket meg hajóutakat, de nem vehetünk kisbabákat, szerető férjeket és barátságokat, igaz?

614. oldal

>!
Csoszi P

Az álló cseppkövet sztalagmitnak, a függőt sztalaktitnak nevezzük.

418. oldal

>!
Csoszi P

A buszban, ha lehet, még elviselhetetlenebb volt a forróság, míg a sofőr el nem indította a motort. Ekkor a légkondicionáló is működni kezdett, és a buszon ülők úgy sóhajtottak fel a megkönnyebbüléstől, mintha kollektív orgazmust éltek volna át egy gigantikus orgián.

262. oldal

>!
Csoszi P

A nap szinte megolvadt a kékben tündöklő égen. Ven félig-meddig arra számított, hogy hamarosan csöpögni kezd. Egy brit csoport tagjai, akiket felismertek a hajóról, jellemző módon az elviselhetetlen hőségre panaszkodva haladtak el mellettük. Ven majdnem felnevetett. Az angolok azért utaztak ilyen helyekre, hogy végre melegük legyen, aztán amikor az lett, meg akartak halni. Otthon aztán azt mesélték fűnek-fának, hogy milyen mesés időjárásban volt részük, és amikor a tél első szele megcsapta őket, már készek lettek volna arra is, hogy a kibírhatatlan forróságba visszatérjenek.

309. oldal

>!
AgiJovi

– Angel vagyok, és a hajóútjukon én fogom felszolgálni önöknek az italokat. Szeretnének rendelni valamit az itallapról?
– A mindenit – motyogta Olive. – A szobánkat maga Jézus takarítja, és egy angyaltól kapjuk a piát.
– Ezek után azon sem lepődnék meg, ha maga Szent Péter lenne a biztonsági őr – tette hozzá vihogva Roz.

>!
AgiJovi

A szerencsétlenséget mindig nagyobb adagokban osztja a sors, mint a szerencsét – gondolta Olive.

>!
hellodorie P

Megpróbálta elképzelni, amint élete alkonyán táncba viszi a férfi, aki mellett megöregedett, de csak a megsavanyodott vénasszonyt látta, aki irigykedve nézi majd magányos erkélyéről a világ vidámabb felét alkotó párokat.

37. fejezet

>!
Szami81

Maud nénikém mindig azt mondta, hogy egy nő nem lehet boldog egy olyan férfi mellett, aki nem próbálja meg felderíteni az összes lyukát.

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Jewell: Harmincasok… és utána semmi?
Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Daphne du Maurier: A Manderley-ház asszonya
Joss Stirling: Storm és Stone
Rosamunde Pilcher: Otthon I-II.
Anne Brontë: Wildfell asszonya
Jane Austen: Meggyőző érvek
Rosamunde Pilcher: Téli napforduló
Elinor Glyn: Vak a szerelem