Fehér ​esküvő 72 csillagozás

Milly Johnson: Fehér esküvő Milly Johnson: Fehér esküvő

Erre ​a napra vártak.

Ez lesz-e a nap, amelyen valóra válnak álmaik?

Bel, egy csokoládédinasztia örökösnője az álomesküvőjét tervezgeti élete szerelmével, Richarddal, amikor bekövetkezik a katasztrófa, és az addig hibátlannak hitt világ darabokra hullik körülötte.

A fagylaltszalon-tulajdonos Violet arra készül, hogy örök hűséget fogadjon Glynnek, akit már réges-rég nem szeret, ám mégsem képes kimondani a rövidke mondatot: „már nem akarok a feleséged lenni.”

A mindent önerőből elérő üzletasszony, Max úgy tervezi, hogy a házasságkötő teremben mondja ki a boldogító igent jóképű vőlegényének, Stuartnak, de ahogy közeleg a nagy nap, egyre jobban magával ragadja a régi ábránd: a bazi nagy lagzi és annak mesébe illő kellékei.

Mindhárom nő a Fehér Esküvő menyasszonyiruha-szalonban keresi a tökéletes alkalomhoz leginkább illő, megfelelő kellékeket. A szalon tulajdonosa, Freya a garancia arra, hogy a kiválasztott ruha meghozza majd nekik az áhított… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Pioneer, Pécs, 2018
576 oldal · ISBN: 9786155435355
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
606 oldal · ISBN: 9789633832738
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
606 oldal · ISBN: 9789633832936

Kedvencelte 5

Most olvassa 5

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

Csoszi >!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Szeretem Milly Johnson könyveit, de ez éppen hogy csak elérte a négy csillagot. Nem volt rossz, meg gyorsan lehetett vele haladni, de az esküvői előkészületeket, különösen Max-ét túlzónak tartottam.
A történetben három fiatal nő: Bel, Max és Violet az esküvőjére készül. Csak éppen nem a megfelelő pasival. A vőlegények majd' mindegyike kész katasztrófa: Richardot szimplán csak utáltam, Stuart semleges volt, a pszicho Glyn-től pedig még a hideg is kirázott. Az új pasik viszont határozottan bejövősek voltak:)

klaratakacs P>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Alapvetően távol áll tőlem az esküvő mánia, feleslegesnek tartom az egészet, de ez a könyv el tudott szórakoztatni témájától függetlenül.
A három főszereplő közül Max volt a legkiállhatatlanabb, önző és semmit nem kommunikáló, teljesen megértettem Stuart lépését. Belinda volt a kedvencem, rendesen megadta a módját a bosszúnak, mondjuk utána fene se randizott volna a férjével. A nyaralóba menekülés, a doktorral való együttlét viszont bejött, a humora, ahogyan egymásra hangolódtak… Violet és Glyn párosa számomra nem érhető dolgok közé tartozott ,a végkifejletet borítékoltam előre, de még ez is érdekesebb volt, mint a Max körül forgó cigánylakodalom.

Nefi>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Tetszett is meg nem is. Szeretem Milly Johnon könyveit, mert az élet dolgairól, válságairól szól, ami mindig elgondolkodtatja az embert :)
Néha kicsit elnagyolt volt, néha kicsit túl részletes, de elvitte, egyik rész a másikat.
Ami viszont nem annyira tetszett, az az, hogy kicsit sok volt a sablon. A cím sem annyira találó így már… de spoilerezés nélkül ennél többet nem tudok írni :)

byBB>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Vannak írók, akiknek friss megjelenésű könyveit ártól-tartalomtól függetlenül kapásból megveszem. Milly Johnson is közéjük tartozik.
Szeretem a könnyed, vicces, romantikus írásait Olyan könnyen el tudja hitetni velünk, hogy mindenkire ott vár valahol a nagy Ő, az igaz szerelem, hogy sohasem késő a boldog élet reményében feladni a régi életünket, újrakezdeni, hogy merjünk dönteni csak a saját érdekünkben, a saját boldogságunkért és hogy az igazi barátság többet ér mindennél! Hogy nem szabad feladnunk az álmainkat soha semmiért, és legyen bennünk elég bátorság, hogy a nyomukba eredjünk.
A fehér esküvőben sem csalódtam és nagyon várom, hogy ismét Milly Johnsont tarthassak a kezembe!

Lucy_Saint>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Mindig mosolyogva fejezem be Johnson könyveit. (kivétel a Madarak és méhek és a Yorkshire P. klub, mert azok förtelmesre sikerültek)
Így voltam ezzel is, hiába, aki tud az tud.
Bízom benne, hogy valamelyik kiadó is bizalmat szavaz Millynek és még sok regényén kacarázhatok jókat.

6 hozzászólás
pieta4>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Milly Johnson az egyik kedvencem, így nehezemre esik rosszat írni róla, de most sajnos ezt kell tennem. Elsősorban azért szeretem a könyveit, mert könnyedek, viccesek, mégis rejtenek valami bölcs, megfontolandó gondolatot. Ez esetben a könnyedség inkább ponyva volt, a humor pedig alig-alig tűnt fel és nem is volt eredeti vagy sziporkázó. A tanulság egész egyszerűen annyi, hogy csak ahhoz menjünk férjhez, akit nekünk szánt az ég:)
Az pedig zavart, sőt megdöbbentett, hogy néhány helyen elég közönséges mondatok szerepeltek, amik nem illetek egy ilyen stílusú könyvbe, történetbe és nem is volt eddig jellemző az írónőre.

picurka13>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Nagyon szeretem Milly Johnson könyveit, ez a könyv is siker volt nálam. Azért vontam le a fél csillagot, mert nekem nem volt elég gyors, pörgős az esemény. Igaz nagyon tetszett, hogy 3 fele lett véve a könyv, így megismertük igazán a 3 menyasszonyt, vőlegényt és a történetek végkimenetelét. Néhány helyen a megfogalmazás nem volt a fogamra való, de sebaj, jó volt így is.

briggg>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Ahhoz képest, hogy már tudni lehetett az elején, hogy mi lesz a vége (bár szerintem az ilyen lányregényeknél ez borítékolható) nagyon tetszett. Izgalmas volt mindehárom lánynak az élete, szerelme és az adott esküvők végkimenetele is tetszett, mert mindhárom más és más volt.
Ami kicsit zavart, hogy számomra néhány helyen kissé vulgáris volt a megfogalmazás egy lányregényhez mérten.

zsófcsa>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

nagyon kis kellemes könyv volt, bár meg kell mondjam, az eddig olvasottak után valahogy jobbra számítottam.
részemről ha az elején elindított Bel-sztori ment volna végig, teljesen elégedett lettem volna! :)
a Max vonal borzasztóan idegesített, Glynhez pedig semmi türelmem nem volt :)
valahogy nem csak a karaktererekkel volt problémám, maga a történet sem kötött le annyira, mint ahogyan arra számítottam az írónőtől.
egyszer jó élmény volt, de évek múlva, ha minden könyvem elfogyott (hahaha), nem hiszem hogy ezt venném elő.

Sünike>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Nagyon jó kikapcsolódást nyújtott, és ez is nagyon tetszett. Ez volt az első olyan Johnson regény, ahol úgy éreztem, lehetett volna húzni a régmúltat leírós sorok közül. Ami még egy kicsit zavar, az az állandó teázás. Tényleg mindenki, mindig, mindenhol teát iszik? A sok tea olvasásától már-már úgy éreztem, hogy sürgősen ki kell mennem a mellékhelyiségbe…


Népszerű idézetek

csucsorka P>!

Csak szerelemből szabad házasodni. Más ok nem létezik.

171. oldal

AgiJovi>!

Violetnek percekbe telt azonosítani azt a valamit, amivel a nagyanyja megpróbálta lefeszegetni a palackról a kupakot.
– Nagyi… Honnan a csudából szedted azt az izét? – mutatott Violet a nagy, faragásokkal díszített fa sörnyitóra.
– Edith hozta nekem Korfuról – felelte Nan. – MIért, mi bajod vele?
– Ne mondd, hogy még sosem nézted meg úgy istenigazából. Tudod egyáltalán, hogy mit ábrázol?
Nan forgatni kezdte a kezében a nyitót. – Azt nem, de olajfából készült – mondta, majd el is hallgatott, mert ennél többet nem tudott hozzátenni a rövid leíráshoz.
– Nagyi, ez egy hatalmas fütyi.
Nan, az új információ birtokában alaposan szemügyre vette a sokat használt eszközt, azután kitört belőle a vidám nevetés.
– Jé! Eddig észre sem vettem. És lefogadom, hogy Edithnek sem tűnt fel. Tudod, ő készíti a templomi összejövetelekre a szendvicset. Remélem, nem hozott egyet a plébánosnak is.

7. fejezet

AgiJovi>!

– Most meg mi van? – kérdezte Max olyan ártatlan hangon, ami mellett ördöginek tűnt volna egy karácsonyi angyal éneke is.

6. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Jill Mansell: Vegyespáros
Jill Mansell: Az első az utolsó?
Madeleine Wickham: Titkok, hazugságok
Sophie Kinsella: Tripla koktél
Madeleine Wickham: Velem alszol?
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!
Vi Keeland – Penelope Ward: Nagyképű öltönyös