Fehér ​esküvő 109 csillagozás

Milly Johnson: Fehér esküvő Milly Johnson: Fehér esküvő

Erre ​a napra vártak.

Ez lesz-e a nap, amelyen valóra válnak álmaik?

Bel, egy csokoládédinasztia örökösnője az álomesküvőjét tervezgeti élete szerelmével, Richarddal, amikor bekövetkezik a katasztrófa, és az addig hibátlannak hitt világ darabokra hullik körülötte.

A fagylaltszalon-tulajdonos Violet arra készül, hogy örök hűséget fogadjon Glynnek, akit már réges-rég nem szeret, ám mégsem képes kimondani a rövidke mondatot: „már nem akarok a feleséged lenni.”

A mindent önerőből elérő üzletasszony, Max úgy tervezi, hogy a házasságkötő teremben mondja ki a boldogító igent jóképű vőlegényének, Stuartnak, de ahogy közeleg a nagy nap, egyre jobban magával ragadja a régi ábránd: a bazi nagy lagzi és annak mesébe illő kellékei.

Mindhárom nő a Fehér Esküvő menyasszonyiruha-szalonban keresi a tökéletes alkalomhoz leginkább illő, megfelelő kellékeket. A szalon tulajdonosa, Freya a garancia arra, hogy a kiválasztott ruha meghozza majd nekik az áhított… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Pioneer Books, Pécs, 2018
576 oldal · ISBN: 9786155435355
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
606 oldal · ISBN: 9789633832738
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
606 oldal · ISBN: 9789633832936

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Belinda ‘Bel’ Candy


Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

Porcsinrózsa>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Nagyon tetszett a könyv. Fordulatos, cselekményes, izgalmas és érdekes történet, még ha némileg sablonos is. A szokott módon indít, a három barátnős szállal, amelyet aztán bőven kibontakoztat. A nők közül egyiket sem tudtam megkedvelni, sőt, picit még taszítottak is azzal, hogy egyikük sem viselkedett felnőtt ember módjára.. A férfiak közül akadtak szimpatikus karakterek.
Amellett, hogy remekül szórakoztatott, sok tanulsággal is szolgált a regény. Az egyik, hogy nem árt alaposan megismerni azt, akivel össze akarjuk kötni az életünket. S még azután is ajánlott aludni a döntésre néhányat.
Hiányoltam a ruhaszalon történetének lezárását, valahogy ott maradt a levegőben lógva. De ezért nem volt szívem levonni a csillagokból, mert nagyon jól kikapcsolódtam olvasás közben.

Csoszi>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Szeretem Milly Johnson könyveit, de ez éppen hogy csak elérte a négy csillagot. Nem volt rossz, meg gyorsan lehetett vele haladni, de az esküvői előkészületeket, különösen Max-ét túlzónak tartottam.
A történetben három fiatal nő: Bel, Max és Violet az esküvőjére készül. Csak éppen nem a megfelelő pasival. A vőlegények majd' mindegyike kész katasztrófa: Richardot szimplán csak utáltam, Stuart semleges volt, a pszicho Glyn-től pedig még a hideg is kirázott. Az új pasik viszont határozottan bejövősek voltak:)

aram76>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Jó volt ez, nagyon is. Mindhárom lány esküvője érdekes előzményekkel telt. Legjobban Bel története tetszett. Max érdekes személyiség volt, élő példája a nem egymással, hanem egymás mellett élésnek. Valahol megértettem miért szeretne óriási lagzit, de valóban túlzásba esett. Violet a butaság élő példája volt. Azt a Glynt, csak jól fejbe kellett volna vágni még idejében. Tetszett a lányok barátsága, és Bel összetartó családja.

klaratakacs P>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Alapvetően távol áll tőlem az esküvő mánia, feleslegesnek tartom az egészet, de ez a könyv el tudott szórakoztatni témájától függetlenül.
A három főszereplő közül Max volt a legkiállhatatlanabb, önző és semmit nem kommunikáló, teljesen megértettem Stuart lépését. Belinda volt a kedvencem, rendesen megadta a módját a bosszúnak, mondjuk utána fene se randizott volna a férjével. A nyaralóba menekülés, a doktorral való együttlét viszont bejött, a humora, ahogyan egymásra hangolódtak… Violet és Glyn párosa számomra nem érhető dolgok közé tartozott ,a végkifejletet borítékoltam előre, de még ez is érdekesebb volt, mint a Max körül forgó cigánylakodalom.

HENGYE>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Nagyon megszerettem Milly Johnson regényeit, mely miket eddig olvastam mind a mély barátságról szól.
Ez a könyv 3 esküvőre készülő menyasszonyról szól. A három menyasszony egy esküvői ruha boltban ismerkedik meg és köt barátságot. Mind három esküvő érdekes fordulatot vesz, a legérdekesebb Belindáé.
Nagyon érdekes a téma mert szerintem nagyon sokan nem ahhoz mennek hozzá akihez kéne, de ehhez fel kell ismerni és bátran ki kell állnunk magunkért.
Bár szórakoztató, néhol humoros a szereplők hatalmas jellemfejlődésen mennek keresztül.
A végére pedig minden a helyére kerül és nem marad el a happy end, még ha másképp is mint az elején készültek.

Nefi>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Tetszett is meg nem is. Szeretem Milly Johnon könyveit, mert az élet dolgairól, válságairól szól, ami mindig elgondolkodtatja az embert :)
Néha kicsit elnagyolt volt, néha kicsit túl részletes, de elvitte, egyik rész a másikat.
Ami viszont nem annyira tetszett, az az, hogy kicsit sok volt a sablon. A cím sem annyira találó így már… de spoilerezés nélkül ennél többet nem tudok írni :)

Berike>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Milly Johnson ismét nem okozott csalódást. Aranyos történet, tele bonyodalommal, csalódással. Három barátnő. három sors, három rossz választás…majd happy endingl. Pont az a történet, ami egy ködös, esős októberi vasárnapra szükséges.

byBB>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Vannak írók, akiknek friss megjelenésű könyveit ártól-tartalomtól függetlenül kapásból megveszem. Milly Johnson is közéjük tartozik.
Szeretem a könnyed, vicces, romantikus írásait Olyan könnyen el tudja hitetni velünk, hogy mindenkire ott vár valahol a nagy Ő, az igaz szerelem, hogy sohasem késő a boldog élet reményében feladni a régi életünket, újrakezdeni, hogy merjünk dönteni csak a saját érdekünkben, a saját boldogságunkért és hogy az igazi barátság többet ér mindennél! Hogy nem szabad feladnunk az álmainkat soha semmiért, és legyen bennünk elég bátorság, hogy a nyomukba eredjünk.
A fehér esküvőben sem csalódtam és nagyon várom, hogy ismét Milly Johnsont tarthassak a kezembe!

Lucy_Saint>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Mindig mosolyogva fejezem be Johnson könyveit. (kivétel a Madarak és méhek és a Yorkshire P. klub, mert azok förtelmesre sikerültek)
Így voltam ezzel is, hiába, aki tud az tud.
Bízom benne, hogy valamelyik kiadó is bizalmat szavaz Millynek és még sok regényén kacarázhatok jókat.

6 hozzászólás
Tímea_Kocsis_2>!
Milly Johnson: Fehér esküvő

Érdekes bár félrevezető című regény, ahol a cím a ruhaboltra utal. Három menyasszony, akik eltérő okokból, de rosszul választottak. Esküvői készülődés ami valahogy mégsem boldog nászhoz vezet. Három különböző módon füstbement esküvő. A vőlegények közül még Stuart a leg normálisabb, de ő is hamarabb észbe kaphatott volna. Glyn konkrétan pszchiátriai eset, Richard pedig egy görény. Szerencsére valamennyi menyasszony rátalál végül az igazira. Freya a Fehét Esküvő tulajdonosnője pedig valami különös bűverővel rendelkező tündér lehet.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

csucsorka IP>!

Csak szerelemből szabad házasodni. Más ok nem létezik.

171. oldal

Chi>!

A régi emlékeknek még most is muffin- és forrócsoki-illata volt, aminek csokireszelék lebegett a tetején.

Chi>!

Van ezen a világon bármi, amiben biztosak lehetünk?

nypiro P>!

Olyan férfira vágyott, aki elmosolyodik már attól is, hogy ő az eszébe jut.

Kapcsolódó szócikkek: Belinda ‘Bel’ Candy
Chi>!

Rájött, hogy jobb férfi nélkül, mint a rossz férfi mellett sóvárogni a jó után.

AgiJovi P>!

Violetnek percekbe telt azonosítani azt a valamit, amivel a nagyanyja megpróbálta lefeszegetni a palackról a kupakot.
– Nagyi… Honnan a csudából szedted azt az izét? – mutatott Violet a nagy, faragásokkal díszített fa sörnyitóra.
– Edith hozta nekem Korfuról – felelte Nan. – MIért, mi bajod vele?
– Ne mondd, hogy még sosem nézted meg úgy istenigazából. Tudod egyáltalán, hogy mit ábrázol?
Nan forgatni kezdte a kezében a nyitót. – Azt nem, de olajfából készült – mondta, majd el is hallgatott, mert ennél többet nem tudott hozzátenni a rövid leíráshoz.
– Nagyi, ez egy hatalmas fütyi.
Nan, az új információ birtokában alaposan szemügyre vette a sokat használt eszközt, azután kitört belőle a vidám nevetés.
– Jé! Eddig észre sem vettem. És lefogadom, hogy Edithnek sem tűnt fel. Tudod, ő készíti a templomi összejövetelekre a szendvicset. Remélem, nem hozott egyet a plébánosnak is.

7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: sörnyitó
Chi>!

– Az élet túl rövid ahhoz, hogy mártírt csináljunk magunkból, Violet. Ígérd meg, hogy most, azonnal elkezdesz élni.

Papírtigris>!

– Mit fogsz viselni? Úgy értem, az esküvődön.
Stuart visszaköpte a sört a korsójába.
– Milyen kérdés ez egy hús-vér férfitól? Nőiesebb témát nem találtál?

267. oldal, 44. fejezet (Pioneer Books, 2018)

Papírtigris>!

Bel tudta, hogy valóban jól fest, mert a magabiztos nőket mindig körüllengte valami megfoghatatlan szépség, ami ellensúlyozta a testi tökéletlenségüket. […] A belső kisugárzásnak mágikus ereje volt, ami az esetek többségében afrodiziákumként hatott a férfiakra.

536. oldal, 99. fejezet (Pioneer Books, 2018)

Papírtigris>!

Nincs nagyobb boldogság, mint ha szeretnek bennünket embertársaink, és úgy találjuk, jelenlétünk hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzék magukat.
(Charlotte Brontë)

567. oldal, Epilógus (Pioneer Books, 2018)


Hasonló könyvek címkék alapján

Dolly Alderton: Szellemek
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm
Jodi Taylor: Semmi lány
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem
Vi Keeland: Csak szex
Lia Louis: Kedves Emmie Blue
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre
Lindsey Kelk: Egy koszorúslány naplója
Josie Silver: Egy decemberi nap