Délutáni ​tea a Napraforgó Kávéházban 67 csillagozás

Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban

A Napraforgó Kávéházban a délutáni tea legfontosabb hozzávalója egy jó adag barátság és csipetnyi szeretet. Connie élete fenekestül felfordul, amikor megtudja, hogy férje, Jimmy Diamond, akivel huszonnégy éve él őszintének hitt házasságban, azt tervezi, elhagyja őt a szemtelenül fiatal és szőke titkárnőjéért. Maradék önbecsülésének megmentésére bosszút forral. Célja eléréséhez szüksége van férjével közösen alapított takarítócégük, a Diamond Shine alkalmazottainak segítségére, akikről Napraforgó kávéházbeli találkozóik során kiderül, hogy egytől egyig csupa szív lányok és asszonyok, és a takarítás mellett szoros barátság is összeköti őket. Vajon képesek lesznek a Napraforgó Kávéház hölgyvendégei arra, hogy minden foltot eltüntető tisztítószereikkel megszabadítsák Connie-t a sérelmeitől és a fájdalmától?
Ha hiteles, szerethető és lenyűgöző karakterekről akarunk olvasni, akkor elég, ha kinyitjuk Milly valamelyik könyvét – ő mindig a fején találja a szöget.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435331 · Fordította: H. Prikler Renáta

Enciklopédia 7


Most olvassa 2

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 49


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban

Milly Johnson könyvei mindig olyan vidámak és tetszetős borítóval jelennek meg, hogy már ránézésre is jó kedve van tőle az embernek. Ez a könyv a címével megduplázta ezt a hatást, mert egy délutáni tea egy Napraforgó nevű kávéházban, milyen is lehet. Olyan csajos, vidám, tele női dolgokkal, beszélgetésekkel, baráti érzésekkel.

Pontosan ezt kínálja nekünk ez a könyv, garantált kikapcsolódást, jó szórakozást, vidám órákat, legfőképpen női társaságban, de azért ahol nők vannak, ott természetesen férfiak is vannak, így jó pár figyelemre méltó szereplőt megismerhetünk az ő soraikból is.

Barátság, szerelem, munka, csalódás, újrakezdés, nők, nők, nők és férfiak – ezzel a pár szóval össze is lehetne foglalni ezt a könyvet, ajánlom, ha egy hosszú kikapcsolódásra vágytok, a könyv 500 oldala bőven nyújt erre lehetőséget. Szeretem Milly Johnsont, bár volt már könyve, amit abbahagytam, nem tudom, hogy én nem voltam megfelelő hangulatban, vagy pedig tényleg annyira gyengécskére sikeredett, de az biztos, hogy a Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban című könyvéről azt lehet elmondani, hogy egy jól sikerült, összeszedett, olvasmányos, szívmelengető történet.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2018/09/milly-johnson-del…

Málnika P>!
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban

Nagyon szeretem Milly Johnson írásait, és bár megvallom, ennek a könyvnek a terjedelme kicsit elriasztott az elején, ismét egy igazán szeretnivaló történetet kaptam. A színpompás, nőcis borító egy üde és humoros cselekményt rejt, amelynek központjában, a címével ellentétben, nem egy kávéház, hanem egy takarító cég áll. A tulajdonos, Jimmy és a gyakornok titkárnő közötti románc kitudódik, amely egyszerre két nőnek okoz fájdalmat, a feleségének, Connie-nak és a férfiba régóta szerelmes, csak „vén kóróként” emlegetett irodavezetőnek, Dellának. A két csalódott nő azonban nem hagyja magát, és hamarosan nem is akármilyen bosszút forral. A történet, bármilyen meglepő, 500 oldalon is képes végig fenntartani az érdeklődést, amelyről a gördülékeny stílus mellett elsősorban a nagyszerűen eltalált szereplők tehetnek. Még a butuska titkárnő, Ivanka is csak színesíti a történetet, lehetetlen nem derülni rajta. Továbbra is garantáltan hűséges olvasója maradok az írónőnek, aki a könnyed regények igazi mestere.

Navi P>!
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban

Hát, ezt sikerült egy ültő-fekvő helyemben befalnom :)
Nagyon élveztem a történetet, szorítottam a lányoknak, hogy minden jól alakuljon :)
Szerencsére mindenkinek jól alakult a sorsa, Cherylre is rámosolygott a szerencse, Della körül is alakul valami és Connie sem utálja már a csokoládét :D Mindenki azt kapta, amit megérdemel. Jimmy, mint férj, leszerepelt, de talán mint apa még képes összeszedni magát. S legalább tisztességesen bánt Connie-val, ezt azért a javára lehet írni. Lance aljas kis dög, megérdemelte a sorsát, bár sajnálom a házat, s hiszem, hogy az ő keze van a dologban. Garry egy jellemtelen fráter. Csak a pénz.
A neonrózsaszín bugyis kislány :) Nagyon aranyos volt a története :)
Mr. Savant, vhol sajnálom az öreget, de megbocsátani nem tudok neki.
Amíg olvastam, folyamatosan az Elvált nők klubja lebegett a szemem előtt.
Szerintem Milly Johnson lett az új kedvenc szerzőm :D

4 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban

Még! Még! Még Milly Johnsont!

Annyira jól esett nekem ez a könyv. Imádtam minden sorát. Ismét kiléptem a komfortzónámból és egy olyan zsánert választottam, ami nem igazán áll közel hozzám. Idővel rá kell jönnöm, hogy éppen az olyan könyvek szerettetik meg velem a könnyed romantikus és humoros regényeket, mint a Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban. Elmélyültem a történetben és nem is akaródzott ebből az állapotból feljönnöm. Írnám, hogy kifejezetten ajánlom azoknak a nőknek, akik éppen szerelmi csalódáson esnek át, de nem csak nekik kedvezne ez a könyv. A humora és a szerethetősége mellett ad egy igazi motivációt, egy löketet – célt ad. Így mindenkinek ajánlani tudom, zsánertől függetlenül.
A teljes ajánlót itt érhetitek el:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/08/02/milly-j…

bokrichard>!
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban

Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban… Ízlelgetve a címet elképzeltem, hogy nem lesz egy túl adrenalingörcs sztori, amit olvasni fogok. A hosszú, nyári teázgatás, lamentálás ideje azonban lejárt, hisz valljuk be senki nem szeret aludni olvasás közben. Na itt nem fogsz aludni! A „gyengébbik” nem képviseletében, sőt, főszerepében egyre több történet kerekedik ki. A 21. század modern amazonjai felveszik a kesztyűt a lusta, hűtlen, és egyéb bibliai bűnökről nem mentes férfiak ellen. Egyre több és több a bosszú sztori: szeretik a hölgyek ezeket a történeteket, beleképzelik magukat a szituációba, egyesek talán még vágyakoznak is ilyenre titokban a kalandos élet végett. És ahogy elindul Connie, Della, és Cheryl kalandja, (eszembe jut eközben a Csajok bosszúja egy-két alkalommal, bizonyos pontokon) megismerjük a hölgyeket, megszeretjük őket, együtt harcolunk velük, közben azért áskálódunk is egymás felé. Na meg persze nevetünk a sok laza, humoros beszóláson, ami olyan könnyed, erőlködésektől mentesen épül be az egészbe, hogy öröm olvasni. Na, ilyen egy tökéletes nyárzárás.

klaratakacs P>!
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban

Milly Johnson könyveitől sosem várok többet, mint kikapcsolódást, de ez most kicsit alulteljesített ebben a kategóriában is. Gyakorlatilag egy kliséhalmaz, jó történetre van felfűzve. Ami tetszett, az ahogyan két nő össze tudott fogni és tényleg kőkeményen spoiler . Jó ötletek, mesterien gonosz kivitelezés. A többi rész a sokat markol, keveset fog esete, túl sok mellékszál, igazából egyik sem fontos, nyugodtan kihagyható lenne, mint a kísértetház, vagy a Clamp család, de még címet adó Napraforgó kávéház is.

Ács_Milán>!
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban

A borító már az első pillantásra megfogott, ami azonban a belső tartalmat illeti, már nem annyira.
Egy könnyed, amolyan limonádé történet, életszerű elemekkel, amiben többször vicces és mulattató események szerepelnek, de nagyon vontatott az egész. Ha fele ennyi oldalszámot tartalmazott volna a könyv, sokkal jobban csúszott volna.
Azonban többször sikerült hangosan felnevetnem olvasás közben, „szerencsétlen” Jimmy kárára. De csak azt kapta amit megérdemelt. Egy idő után szánalmasnak éreztem ezt a férfit és Connie-nak drukkoltam, hogy a tervét be tudja teljesíteni.
A befejezés nem igazán tetszett. Ahhoz képest, hogy az addig olvasottak eléggé vontatottak voltak, az utolsó fejezet olyan összecsapottnak hatott.
Az epilógus viszont remek lezárást adott a történetnek.
Nálam egyszer olvasós kategóriába került ez a regény.

byBB>!
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban

Ez a regény ott van az írónő legjobbjai között! És ha minden igaz, még idén újabb könyve jelenik meg nálunk! Nagyon helyes, mert Milly Johnsontól a sok is kevés! Addig is én naponta ránézek a kiadó oldalára…

6 hozzászólás
Felixa P>!
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban

Szeretek ráfeledkezni egy könyvnek a borítójára… Elképzelem a látvány alapján borító és a cím kapcsolatát… Itt nem egészen van kapcsolat a kettő között, csak részben.
A történet egyáltalán nincs elrugaszkodva a realitások talajától. Egyszerre könnyed, szórakoztató, szókimondó és elgondolkodtató. Hiába sejteti a borítékolható végkifejletet, simán el lehet mellette iszkolni, mivel a cselekmény pörgése és a karakterek személyisége ezt feledteti. Szerencsére a rózsaszín köd sem telepszik rá a lapokra, ami még kellemesebbé teszi az olvasást. A történet erőteljesen rávilágít egy tanulságra, mégpedig arra, hogy soha nincs késő újrakezdeni.

Zoe27>!
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban

Egy újabb limonádé és kellemes szórakozás! :)
Nagyon tetszett a történet során megjelenített színek és hangulatvilág.
Remek könyv azoknak a nőknek, akik újra szeretnék/kell kezdeniük az életüket.
Az örök kitartás mintaképe Connie.
A történet tanulság sosincs késő újrakezdeni.
Nekem egy picit hirtelen véget ért a történet —> mintha lenyomták volna az utolsó húsz oldalnál a tekerés gombot, de ettől függetlenül pontosan azt kaptam tőle, amit vártam és amit szerettem volna.


Népszerű idézetek

Málnika P>!

Időt lopott tőlem, ami sokkal értékesebb, mint a pénz.

446. oldal, 89. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: idő · pénz
Málnika P>!

És nem fogom elfelejteni, hogy mennyivel könnyebb másnak tanácsot adni, mint ugyanazt a tanácsot betartani.

411. oldal, 82. fejezet

Málnika P>!

Maga sokkal többet érdemel annál, mint hogy meg kelljen elégednie egy másodosztályú élettel. Egy kapcsolat sosem alapulhat kizárólag szereteten, bármit állítanak is a nagyokosok. Ha nincs benne tisztelet és bizalom, semmit sem ér.

130. oldal, 25. fejezet

Málnika P>!

”Mit érne az élet, ha nem lenne bátorságunk kipróbálni új dolgokat?”

435. oldal, 88. fejezet

Jagika P>!

Légy napraforgó,
bátor, mosolygó,
merész, vidám,
aranylón ragyogó.
Verj erős gyökeret,
emeld magasra fejed,
nap felé fordítsd arcodat,
hogy az árnyékok mögéd bújjanak.

Kapcsolódó szócikkek: napraforgó
Málnika P>!

Ha Van Gogh megfesthette volna a színeket, amelyekben Cheryl lelke pompázott, akkor csak két színbe kellett volna belemártani az ecsetjét, bár azokba elég sokszor: az aranyba és a legszebb napsárgába.

418. oldal, 84. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Vincent van Gogh
Málnika P>!

Della felkapta a két üres bögrét, amelyekből a langymeleg Proseccót itták. Az ital ettől eltekintve kifogástalan volt. Győzelemíze volt, és egy váratlan barátság kezdete tette még zamatosabbá, amely úgy nőtt ki az életük kérges, ám frissen felásott talajából, mint egy büszke napraforgó.

486. oldal, 96. fejezet

Bea_Könyvutca P>!

Szedd össze magad, szedd össze magad, mondogatta egy nyugtató hang valahonnan nagyon mélyről.

55. oldal

Szelén P>!

Ne merészelj még egy könnyet ejteni ezért a férfiért! Hát nem hullattál már eleget?

1 hozzászólás
Zoe27>!

Connie figyelte, ahogy a férje egy teljesítményfokozó drogokkal felpumpált gepárd sebességével bevágódik a kocsijába.

171. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Jojo Moyes: Akit elhagytál
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Carole Matthews: A Csokiimádók diétája
Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!
Carole Matthews: Cukrászda a kertben
Joanna Trollope: Sógornők