Nulla ​hulladék (SzóKiMondó Ökomesék 1.) 15 csillagozás

Miller-Ferjentsik Viola: Nulla hulladék

SzóKiMondó Ökomesék mesesorozatunk korunk környezeti problémáit veszi sorra: hulladék, fogyasztás, közlekedés, energia, zöld felületek. Minden kötetben játékosan ismerkedünk a témával és mindig a megoldásokra koncentrálunk. Így a gyerekek emészthető módon szembesülnek a problémával és azonnal megtanulják a megoldásokat is.

Kiadói ajánlás: 3 éves kortól · Tagok ajánlása: 3 éves kortól

>!
TreeFa World, 2019
52 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155671128

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Miller-Ferjentsik Viola: Nulla hulladék

Bővebb értékelés a blogon:
https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2020/05/mill…

Az ember és a természet témaköre a XXI. század egyik legnagyobb divatjává nőtte ki magát.

A természet változása: kezdve a jéghegyek olvadásával egészen a tengerek és óceánok szennyezettségéig, számos oldalon; térben és időben foglalkoztatják a környezetvédőket és most már szerencsére egyre nagyobb számba az átlag lakosokat is. Mert nem mindegy, hogy hol és miképpen élünk! Nagy örömömre eme gyermekkönyv is egy jó példa arra, hogy nem lehet elég korán kezdeni a tanulást. Főleg ha a család is kiveszi ebben a részét. Összekötve a kellemest a hasznossal…..

csgabi P>!
Miller-Ferjentsik Viola: Nulla hulladék

Jó volt. :-) Kicsit óvakodtam tőle, mert ki tudja, mit és hogyan, de jópofa és ügyes, ahogyan a gyerekeknek megpróbálják elmagyarázni, hogyan tehetnek többet a környezetükért. Néha én is azt éreztem, hogy talán szájbarágós, meg egy óvodás nem beszél így, de hát valahogyan meg kellett oldaniuk, hogy a gondolatok, ötletek átjöjjenek, és azokból tovább lehessen lépni a történetben.
Szóval érdemes volt elolvasni. Ötletes kis könyv, és még igazodik a modern követelményekhez is a QR kódokkal. Egy kis interaktív kiadvány.

4 hozzászólás
krlany IP>!
Miller-Ferjentsik Viola: Nulla hulladék

Először is újrahasznosított papírra nyomták, így nem keveredett önmagával ellentmondásba. Egy kicsit szájbarágós, egy kicsit didaktikus, de valahogy én is így magyaráztam nem régen az ötévesnek. (Engem egy kicsit a régi Közlekedj okosan rajzfilm stílusára emlékeztetett.)
Jópofa, hogy QR kódokkal környezettudatosságról szóló gyerekdalokat lehet hallgatni belőle (nekem a Kukablues meg a Rózsi néni sok a szatyor jött be, de gyanítom a gyerkőcöknél inkább az Alma együttes a befutó), meg két szelektív szemeteses rajzfilmet megnézni. Tetszenek benne a szókártyák és a párosító, összekötős, játékos feladatok is. Felnőtteknek meg weboldalak vannak felsorolva, ahol utána tudnak nézni a hulladékmentes háztartás mikéntjének, vegyszermentes dolgoknak, mosható pelenkáknak, javítóműhelyeknek.
Szóval szerintem nagyon jó az elgondolás, jó, hogy van ilyen könyv… és lesz még négy kötet.

PTJulia P>!
Miller-Ferjentsik Viola: Nulla hulladék

Remek könyv, óvodás-kisiskolás szinten tanít a hulladékgazdálkodásról. Nagyon tetszik, hogy nemcsak a klasszikus szelektív gyűjtésre hívja fel a figyelmet, hanem pl. a zokni újrahasznosításra, de még jobb, hogy arra, hogy eleve vásároljunk úgy, hogy kevesebb bármilyen hulladék is keletkezik. A melléklet kártyácskákkal játszani is lehet, és a könyv olvasása közben is lehet vele keresgélni. Minden óvodába, első osztályba oda kellene adni ezt a könyvet!

Filippino P>!
Miller-Ferjentsik Viola: Nulla hulladék

Jó, persze, ilyeneket nem kérdez egy gyerek, mint a könyvben, itt a válaszok a fontosak, de azok nagyon. Tetszenek az ajándék kártyák, a sok játék, amit lehet velük játszani, a dallista a végén. Ötletes, humoros, rendhagyó kis mesekönyv, de emellé a példamutatás a legfontosabb.

szemüveges_süni P>!
Miller-Ferjentsik Viola: Nulla hulladék

Picit szájbarágós,de sajnos ez az igazság.Pedig annyira szeretem a chipset!:)

eeszter P>!
Miller-Ferjentsik Viola: Nulla hulladék

Nagy szükség van az ilyen mesekönyvekre, amik környezettudatosságra nevelnek már kicsi kortól. Szerintem még később is elő kell majd vennünk, mert a majdnem 4 éves kislányom egyelőre még csak nagyon felületesen figyelt, de alapozásnak jó volt.

Meryl P>!
Miller-Ferjentsik Viola: Nulla hulladék

Végre egy olyan gyerekkönyv ami értelmesen bemutatja a hulladékgazdálkodást úgy, hogy egy gyerek is megértse. Fontos része a különböző szakszavak megismertetése a történet alatt ami külön tetszett. Pl: újrahasznosítás, komposztálás stb. Mindenképpen hasznos, ha másért nem hogy ezek a szavak könnyen megmagyarázhatóak.
A szókártyák amik kivehetőek és később felhasználhatóak mindenképpen bónusz, akár játékként is.
Aki könyezettudatos gyerkőcöt szeretne nevelni annak mindenképp ajánlom! :)


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

Móna és Marci nagyival ment a játszótérre.

(első mondat)

Nikolett0907 P>!

Nagyi szerint a szokások
kicsi korban rögzülnek;
Pusztulástól közösen kell
megvédeni földünket.

43. oldal


A sorozat következő kötete

SzóKiMondó Ökomesék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bartos Erika: Buda tornyai
Bartos Erika: Bogyó és Babóca foglalkoztatókönyv 12 új mesével
Mechler Anna: Olina és a varázsszirmok
Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról
Jámbor Eszter: Öt tornacsuka a Levendula Házban
Berg Judit: Tökmagok a korallzátonyon
Csapody Kinga: Irány a Vértes és a Gerecse!
Kemény Kristóf: Focista leszek én is!
Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy?
Berg Judit: Nádtengeri nyár