A ​kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója 5 csillagozás

Miklósi Ádám: A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója

Miért ​ragaszkodnak hozzánk? És mi miért nevezzük őket a legjobb barátainknak? Hogyan tanulnak? Milyen tényezők alakítják személyiségüket? Tényleg a farkastól származnak? Igaz-e, hogy tudnak számolni?

A kutya az egyetlen olyan állatfaj, amely latin nevében megkapta a familiaris, azaz a ’családhoz tartozó’ jelzőt. Mégis tudományos kutatások hiányában eddig gyakran csak általánosságokkal és sokszor éppen tévhitekkel találkozhatott a gyanútlan olvasó.

Az utóbbi években sok szakértő sokféle megközelítésből írt a kutyákról. A legtöbb efféle könyv célja az volt, hogy a szerző egyéni nézőpontjából magyarázza meg a kutyák viselkedését. Szakítva a hagyománnyal, jelen kötet tudományos értelemben, kutatási adatokkal alátámasztva foglalja össze mindazon ismereteket, amit ma a kutyák evolúciójáról, viselkedéséről és gondolkodásáról tudhatunk.

Tizenhat évvel ezelőtt az ELTE Etológia Tanszékén Csányi Vilmos vezetésével kezdődött a kutyák etológiai vizsgálata. Azóta a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Az evolúciós gondolat Typotex

>!
Typotex, Budapest, 2010
418 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632792880

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 17


Népszerű idézetek

XX73>!

Csányi (2005): Egy esős napon tett séta után hazaérve elfelejtettem szárazra törölni a kutyámat. Bukfenc utánam futott, elém állt, és elkezdte a fejét a szőnyegbe dörgölni. Majd felállt és kérdőn nézett rám. „A törülköződet szeretnéd?”, kérdeztem. Ezt hallva felugrott és befutott a fürdőszobába, ahol a törülközője lógott.

66. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Korom Gábor: Még mindig neked ugatok!
Kis Anna – Mező Tibor: Kutyaelsősegély
Pozdora Zsuzsa (szerk.): Barangolás a kutyák világában
Szinák János: Kutyák 2.
Árkosi József: Pásztorkutyák Magyarországon
Dr. Biró Andor (szerk.): Régi magyar kutyafajták
Sárkány Pál – Ócsag Imre: Magyar kutyafajták
Árkosi József: Magyar pásztorkutyák
Hargitai Judit: Tacskók és terrierek
Vámosi-Nagy Nóra: Klikk!