The ​Buntline Special (Weird West Tales 1.) 1 csillagozás

Mike Resnick: The Buntline Special

Welcome to a West like you've never seen before, where electric lights shine down on the streets of Tombstone, while horseless stagecoaches carry passengers to and fro, and where death is no obstacle to The Thing That Was Once Johnny Ringo. Think you know the story of the O.K. Corral? Think again, as five-time Hugo winner Mike Resnick takes on his first steampunk western tale, and the West will never be the same.

>!
Prometheus, 2010
320 oldal · ISBN: 9781616142490
>!
Pyr, 2010
ISBN: 9781616142995
>!
Pyr
322 oldal · ASIN: B0056C089A

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Noro
Mike Resnick: The Buntline Special

Hazánkban valószínűleg kevés embert izgat annyira a vadnyugati fantasy, mint engem. Kár, hogy ez is inkább steampunk volt, mint fantasy. Az indián népek varázsereje a Mississippi vonalában megállítja az USA terjeszkedését nyugat felé, ezért a kormány elküldi a legnagyobb koponyát, Thomas Edisont, hogy fejtse meg a sámánok titkait. Méghozzá Tombstone városába, ahogy Wyatt Earp és testvérei őrzik a törvényt, már ami kevés van belőle.
A könyv tulajdonképpen pont az a fajta hihetetlen kliséhalmaz, mint Westerfeld Leviatán-trilógiája. Tökéletesen abszurd világot mutat be, de a maga módján mégis élvezetes tud lenni. A különbség sajnos az, hogy Resnick könyve nem igazán bővelkedik az izgalmas cselekményben. Talán túl szorosan próbálta követni az eredeti Wyatt Earp-sztori időrendjét, kínosan alkalmazkodva az abban megesett üresjáratokhoz. Ezzel együtt jól kikapcsolta az agyamat egy vasárnap erejéig a maga nagyonponyva stílusával és néhány jópofa poénnal.

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Weird West Tales sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Michelle Modesto: Revenge and the Wild
Stephen King: Wolves of the Calla
Josiah Bancroft: Senlin Ascends
Tara Sim: Timekeeper
Aimee Hyndman: Hour of Mischief
Lindsay Buroker: Shadows Over Innocence
Marie Brennan: In The Labyrinth of Drakes
James P. Blaylock: The Digging Leviathan
Ian Watson – Ian Whates (szerk.): The Mammoth Book of Alternate Histories
Mackenzi Lee: This Monstrous Thing