50. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Egy ​gyilkos elme (Zoe Bentley 1.) 208 csillagozás

Mike Omer: Egy gyilkos elme

Megfojtotta, ​bebalzsamozta és pózba rendezte áldozatait.
Vajon Zoe megállíthatja a gyilkost – és eltemetheti a saját múltját?

Három női holttestet találtak Chicagóban: mindhárom áldozatot megfojtották, bebalzsamozták és rémisztően élethű pózokba állították be. A helyi rendőrnyomozó profilozójának munkájában kételkedve az FBI bevonja az ügybe Zoe Bentley törvényszéki pszichológust is.

Zoe nem csípi új partnerét, Tatum Gray különleges ügynököt. Zoe olyan, mint egy vadász, szenvedélyes és éles szemű; Tatum viszont egy önelégült, öntörvényű fickó, aki nem tiszteli a szabályokat. A feladatuk, hogy elmerüljenek a gyilkos lelkében, és kibogozzák, mi lehet a bizarr fantáziái mögött, különben még több nő hal meg. De amikor három, jelentéktelennek tűnő borítékban olyan üzenetekre lelnek, amelyek a Zoe gyerekkorában átélt, hajmeresztő bűnesetekre utalnak, a vadászból váratlanul préda lesz.

Zoét arra képezték ki, hogy befészkelje magát a gyilkosok elméjébe. De… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578192 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
432 oldal · ISBN: 9789635615391 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
432 oldal · ISBN: 9789635615407 · Fordította: Nagy Boldizsár

Enciklopédia 31

Szereplők népszerűség szerint

Marvin Gray · Tatum Gray · Zoe Bentley


Kedvencelte 21

Most olvassa 3

Várólistára tette 183

Kívánságlistára tette 169

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Mike Omer: Egy gyilkos elme

Jobban belegondolva, ez a thriller nem volt ütősebb, kegyetlenebb vagy szimplán eredetibb népszerű társainál, mégis letehetetlenné tette a feszült tempó és a jelen történéseibe beszivárgó múlt. Bár bírom a romantikát, de most örültem hogy kimaradt, sajnos sok Kristály Pöttyös veszíti el a fókuszt azzal, hogy egy kialakuló szerelmet előtérbe helyez, és sokszor nem oda illő módon tompít a krimi szálon. Itt nem volt szerelem, csak két, megpróbáltatásokat megélt, mégsem sérült lelkű karakter, akik a kezdeti idegenkedés után összecsiszolódnak, és profi partnerekké válnak. Szerencsére függővéges a történet, a legnagyobb örömmel fogok újra belecsöppenni Zoe és Tatum nyomozásába. :)

mate55 P>!
Mike Omer: Egy gyilkos elme

Vajon a múlt valóban a múlt? Omer thrillere, amolyan biztonsági játék: nem váltja meg a műfajt, de stílusgyakorlatnak abszolút megteszi, mert nem feltétlenül akar a kultikus elődök nyomdokaiba lépni, inkább csak magába szippant minél több olyan elemet, amit a sötét történetek izgalmasan rémisztő világánál már tapasztalhattunk. Mégsem ettől lett különleges, hanem egyrészt a klasszikus téma újszerű megközelítése miatt, másrészt, mert tökéletesen hozta azt az elszántságot, azt a tanácstalanságot, és minden egyes érzelmet, amit egy ilyen nyomozás előidézhet az emberben. Legalább annyira építkezik a félelmetes, örömteli borzongást kiváltó deviáns személyből, mint a nyomozók munkáját bemutató történetszövéséből. Ezáltal a nyomozás az érdekességet, az egyelőre „jelöletlen határidő” az izgalmat képviseli a regényben. A feszültséggel nem fukarkodik, hogy már csak akkor tudná jobban érzékeltetni az idő torokszorító múlását, ha minden oldalon lenne egy homokóra, ehelyett be kell érnünk a két nyomozó, szenvtelen, de valamiért mégis rokonszenves alkatával. Nem tudom hány rész megjelenése várható még hazánkban, ám ha mindenképp valamilyen válasszal szeretnék szolgálni, akkor azt mondhatom: amíg az olvasókat leköti az ilyen őrültek ellen folytatott, átgondoltan megszerkesztett thrillerek világa, addig valószínűleg zöld út áll Mike Omer neve által fémjelzett sorozat előtt.

Iványi_Nemes_Tímea>!
Mike Omer: Egy gyilkos elme

Na ez nálam elkelt. Minden benne volt, amit csak egy jó thrillertől várok, a vége meg szerencsére függővéges, várom a folytatást. :)

9 hozzászólás
Réka0128 P>!
Mike Omer: Egy gyilkos elme

„Meglepően sok pszichopata van a világban. A teljes lakosság egy százaléka.”

Már a megjelenés előtt kinéztem ezt a könyvet, de kicsit tartottam tőle, mert sajnos van pár negatív tapasztalom a kristály pöttyös kategóriában. Végül @EssentialHencsi értékelése meggyőzött, és úgy gondoltam érdemes neki adni egy esélyt. Az első pár fejezet után hatalmas lelkesedéssel ugrottam fejest a sztoriba, de a végére sajnos alábbhagyott ez a lendület. Nagyon érdekfeszítően és izgalmasan indult a történet, viszont a közepétől egy kicsit elnyújtottnak éreztem már a nyomozást. Túl nagy csavarokra sem kell számítani, bár a gyilkos kiléte kifejezetten meglepett.
Zoe Bentley karaktere szerintem nagyon hasonlít Angela Marsons Kim Stone-jára, és talán pont ezért is szimpatizáltam vele az elejétől kezdve. Zoey társát, Tatum Gray FBI-ügynököt egyelőre nem igazán tudom hova tenni, talán majd a következő részben közelebb kerülünk egymáshoz. :) A gyilkos szemszögéből íródott fejezetek kifejezetten tetszettek, kár hogy nem volt belőlük több.
Nem volt egy kiemelkedő olvasmány, de ha kiadják a sorozat további köteteit, akkor azokat is biztosan be fogom szerezni. :)

dagikám>!
Mike Omer: Egy gyilkos elme

Aztaaaa…már megint a fejemet verem a falba, hogy hogy várhattam eddig egy ilyen könyvvel??? Egy pörgős, izgalmas krimi/thrillerről van szó, amelyben egy profilozó és egy FBI ügynök nyomoz egy chicagói sorozatgyilkos után, aki nőket öl meg, balzsamoz be, hogy beteg fantáziáját kiélhesse rajtuk.
Két idő síkon fut a történet, egyik a jelenben játszódik és a nyomozást követhetjük mi is, a másikon a profilozó, az akkor 14 éves Zoe visszaemlékezésébe nyerhettünk bepillantást. Ebben az évben is egy sorozatgyilkos szedte az áldozatait. A fiatal Zoe sejteni vélte, hogy ki lehet az elkövető, de senki nem hitt neki.
Vajon most annyi év után ismét keresztezik egymás útjait és bosszút állhat a sorozatgyilkos, hogy annó feltertóztatták? És milyen lezárás volt ez kérem?? :O
Nem bánnám megjelenne a következő rész is magyarul, ugyanúgy falnám az oldalakat, mint ennél a könyvnél.
Természetesen kedvenc lett ♥️

4 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Mike Omer: Egy gyilkos elme

Az egyetlen kérdésem, hogy MIKOR JÖN A FOLYTATÁS???
Egyre több pszicho-thriller olvasnék, mert annyira jók. Imádom amikor a rendőrökkel együtt nyomozok, hogy ki lehet a tettes. A két különböző idősíkon történő sztorik nem annyira jönnek be, de itt egyáltalán nem éreztem az idő múlását. Teljesen el tudtam különíteni. Zoe-nak mindvégig hittem. A profilozós jeleneteknél tisztára úgy éreztem, mintha én lettem volna Dr. Spencer Reid a Gyilkos elmékben.

Niki P>!
Mike Omer: Egy gyilkos elme

Huuuuhaaaa!!!!
Az elmúlt évek során sok kedvenc könyvet avattam, de nagyon kevés azok száma, amikről még olvasás közben, a könyv felénél kijelentettem, hogy igen, kedvenc let. Ennél a könyvnél ez volt a helyzet. Egy sora sem unalmas, végig fenntartotta az érdeklődésem, besszippantott, és még aludni is alig akart engedni :D
Az író olyan szépen vezette végig az olvasót… az orránál fogva! Lassan bontakoztak ki a szállak, mintha már lett volna gyanusított, amikor kezd beindulni az olvasó fantáziája, hogy mi is történhetett, ki is lehet a tettes, jón egy újabb mozzanat, csavar és hopp, szépen pofára is esik.
Az utóbbi időben elég sok olyan könyvet olvastam, ahol a főszereplő páros első találkozáskor utálják egymást, majd amikor elkezdenek együtt dolgozni, szépen lassan egymásba bolundulnak, itt viszont nem ez volt. Az elején ismeretlenül is totál unszimpatikusak voltak egymásnak, és ez idővel sem változott. Bírálták egymás munkáját, modorát, minimális időt töltöttek együtt, és bár olvadt köztük ez a fagyos légkör, voltak rá utalások, hoogy mintha kezdenék megkedvelni egymást, de nem mentünk át szerelmi történetbe, hanem megmaradt az eredeti nyomozós vonal. Mint munkatársak nagyon jó párost alkotott Tatum és Zoe, mintha kiegészítették volna egymást, megvolt köztük egy egészséges versenyszellem.
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, remélem meg fog jelenni magyarul, mert bár a történet kerek, de az egyik, múltba visszanyúló száll nem lett lezárva. És persze kiváncsi vagyok arra is, hogyan alakul majd Zoe és Tatum munka viszonya :)

deen>!
Mike Omer: Egy gyilkos elme

Meglepően jó krimit olvashattam. Zoe és Tatum már nem is lehetne különbözőbb, mégis a kezdeti ellenségeskedés és súrlódások után a munkát helyezik előtérbe a saját nézeteik helyett és igazán hatékonyan dolgoznak együtt. A cselekmény nagyon izgalmas, külön tetszett, hogy a gyilkos gondolataiba is bepillantást nyerhettem, így sokkal közelebb lehetett kerülni az ügyhöz és az áldozatokhoz. Zoe múltja és jelene párhuzamosan zajlik, a szálak pedig nem meglepően a jelenben összefonódva folytatódnak. Külön tetszett, hogy csak a végén derült ki, hogy ki az elkövető. Igazán klassz nyomozás volt. Remélem lesz folytatás!

Navi P>!
Mike Omer: Egy gyilkos elme

Még nem 5 csillag, de nagyon közel van. Zoé karaktere jó, a múltja és a jelene szépen összefügg, a tavi jelenet és a selfie pedig feltette erre a pontot. Logikusan, jól gondolkozik, de hallgat az ösztöneire is.
Tatum is jó, van humora és ha hajlandó leszállni az FBI-lóról, akkor kifejezetten szerethető. Marvin pedig csak hab a tortán.
Az elkövető jól megvezetett, simán a másikra gondoltam én is, az alibi ellenére is.
Kíváncsian várom a folytatást :)

Lanore P>!
Mike Omer: Egy gyilkos elme

Nem tudom megunni az ilyen sorozatokat, ez is egészen jó nyitókötet volt. Zoe furcsa szerzet, de érthető a személyisége, ahogy egyre több részlet került a helyére a múltjából, annál jobban megkedveltem, ahogy a borzasztó nevű Tatum-ot is. Bár Marvin a legjobb fej szereplő, ez tuti :D
A sztori is teljesen rendben volt, izgalmas volt, végig fenntartotta az érdeklődésem, és nem jöttem rá, hogy ki lehet a gyilkos spoiler, csak abban voltam biztos, hogy spoiler, az túl egyszerű megoldás lenne, reméltem, hogy nem így lesz. És ahogy az várható volt, nincs is spoiler, nagyon kíváncsi vagyok, hogyan alakul majd ez a szál, mi lesz velük.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Ez volt az újságírók kedvenc kifejezése, amikor a gyilkosról beszéltek. Egy elszabadult szörnyeteg. […] Zoe viszont tudta a rémisztő igazságot. Nem szörnyetegről volt szó. Nem egy űrlényről vagy egy pikkelyes bőrű rémről […]. Sokkal rosszabb. Egy emberről.

102. oldal

Könyvmolyocska1 >!

Meglehetősen sok pszichopata van a világban. A teljes lakosság egy százaléka.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pszichopata
Harriet P>!

[…] végül ő is rájött, miért olyan rémisztő a sötétség. Amikor besötétedik, és igazán sötét lesz, akkor az ember egyedül marad a képzeletével.

175. oldal

Könyvmolyképző KU>!

A férfi mosolygott, amikor elképzelte, hogyan öregszik majd meg a lány mellett. A hideg teleken összebújnak a kanapén, és betakarózva nézik a tévét. Fekszenek az ágyban: Lily a mellkasára teszi a fejét, és miközben ő a derekára csúsztatja a kezét, a lány könyvet olvas. Ülnek az étkező asztalnál, elmeséli a napját a lánynak, ő pedig odaadó szeretettel figyeli. Meglepetésére egy könnycsepp gyűlt a szeme sarkába. Boldog volt.
Igen, több formaldehidre lesz szüksége.

142. oldal

Black_widow>!

Az igaz szerelemnek túl kell élnie az olyan semmiségeket is, mint a halál.

7. oldal

Mónika_T P>!

Már végzett egy fél Snickersszel, de az agya leginkább arra koncentrált, hogy egyenletesen ossza el a csoki maradékát a sörrel.
Nem akarta úgy inni a sör utolsó harmadát, hogy nem tud hozzá Snickerst enni. Mindig akkor kezdtek elromlani a dolgok, amikor valaki nem osztotta be rendesen a csokiját.

216. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Zoe Bentley
4 hozzászólás
Mónika_T P>!

Ha az ember körül mindenki ugyanazt kezdi el ismételgetni újra meg újra, akkor a gyanúból szép lassan tény lesz.

357. oldal

Black_widow>!

Van abban valami megnyugtató, ha az ember úgy megy el otthonról, hogy tudja, amikor visszatér, a kedvese várja őt.

96. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
James Patterson – J.D. Barker: A madártollas gyilkosságok
Gillian Flynn: Éles tárgyak
Søren Sveistrup: A gesztenyeember
M. J. Arlidge: Ecc, pecc
Stacy Willingham: Villanás a sötétben
Chris Carter: Kivégzés
Steve Cavanagh: Tizenhárom
Farkas Anett: A 33-as beteg