Macsókarácsony (Macsó 2.) 34 csillagozás

Mike Menders: Macsókarácsony Mike Menders: Macsókarácsony

Bevállalós vagy?
Átlépnéd a határaidat?
Mersz nagyot álmodni?
Felkészültél egy varázslatos karácsonyra?

>!
Magánkiadás, Budapest, 2021
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156119070
>!
Magánkiadás, Budapest, 2019
154 oldal · ISBN: 9786156119001
>!
Magánkiadás, Budapest, 2019
154 oldal · ISBN: 9786156119018

Kedvencelte 16

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Én nagyon szeretek tabu témákról olvasni, és viszonylag kevés olyan író akad Magyarországon, aki nyíltsággal és könnyedséggel (humorral) tudna írni a megcsalásról. Szóval az első gondolatom az volt az olvasás elkezdése után, hogy NA VÉGRE! De ettől függetlenül is elvarázsolt a macsókari, a jól megszokott pimasz és szemtelen történetet kaptam.
Na már most, ahogy egyre több Halasi Miklós könyvet olvasok, egyre erősödik bennem az érzés, hogy de jó lenne, ha vége szakadna a sok külföldi erotikus ponyvaáradatnak, és nagyobb figyelem lenne fordítva a hazai alkotókra a műfajban, akik közül is Miklós egyértelműen kitűnik eredetiségével. Szóval ha valakinek elege van ezekből a tucat amcsi limonádékból, akkor ezt bátran ajánlom. <3

11 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Mike Menders: Macsókarácsony

A Macsókarácsony a Macsóbőrben című regény „folytatása”. Ugyanazokkal a szereplőkkel kalandozunk, egy újabb fordulatos izgalomba csöppenhetünk.
Mike Menders alkotása egy sokkal kihívóbb, arcot pirongatóbb világba hív minket. Élvezetet nyújt, kikapcsol!

A történet az erotikus fűszerezésen túl sokkal többet ad magából. Az író a különböző bölcseleteket a sorok mögé rejtette, amik néhol leplezetlenül, néhol álcázva fel-felbukkannak az olvasó számára – ezzel is nyújtva és erősítve magát, az olvasási élményt.

Maga a történet a hűtlenséget, mint tettet jeleníti meg, humorral és erotikával fűszerezve. Valamint az élet más oldalaival is szembeállít minket.

Főszereplőnknek meg kell értenie azt, hogy miért történik mindez vele, miért kell ezeket a kalandokat véghez vinnie és hol a vég.

Mike Menders a saját stílusában nemcsak megnevettetni és élményt nyújtani akar, hanem tanítani is. Megmutatja nekünk azt, hogy a pénz nem minden, de mi az, ami az ember számára nélkülözhetetlen. Tréfás közegben próbálja meg átadni nekünk azokat az üzeneteket, amiket közvetíteni szeretne. Az olvasó pedig akaratán kívül észreveszi ezeket!

Feltétlenül ajánlom az erotika és a romantika kedvelőinek! Ismerjétek meg a macsó világát!
(Bea)

Teljes értékelés: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/02/11/mike_mende…

1 hozzászólás
marilynmiller I>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Ez aztán a Karácsony…
Nagyon kíváncsi voltam, hogy mit tartogat számomra a folytatás. Az első rész bőven hagyott bennem kérdéseket, amikre itt megkaptam a válaszokat.
Szóval a mi macsónk…
Péter az igazi macsó, és nem az, akinek a bőrébe bújik. ;) A külső csak egy első benyomás. Ami amögött van, az az igazi érték.
Ebben a kötetben egy számomra dögös, ugyanakkor visszataszító férfi bőrébe bújt. A dögöst nem részletezem, tudjuk mit jelent. Viszont ahogy ezt használta, na az nem. Komoly témát feszeget az író. A megcsalást. Igen, erre a szóra sokunk zsebében kinyílik a bicska. Azonban Mike más perspektívából is megmutatja nekünk ezt. Erre csak annyit írok, mindenki szűrje le a számára fontosak vélt tanulságot.
Szóval, akinek a bőrében vagyunk, az Will, aki először talán nem szimpatikus nekünk. De aztán… ez változik.
Hogy miért? Mert Péter belevitte a lelkét az idegen bőrébe. Az első részben nem találta a helyét. Mondjuk én is lestem volna, ha más bőrében ébredek. ;) de itt megállta a helyét derekasan.
Mint kiderült, mindennek oka volt. Álmok, amik ha akarjuk, valóra válhatnak.
Ildikó nagyon érdekes karakter volt számomra, aki ördögien angyali volt. Hogy miért? Ha elolvasod a második kötetet, megtudod. ;)
A könyv végét imádtam. Nagyon örülök, hogy az író belecsempészte azt, hogy milyen is az igazi karácsony. Hogy miről is szól.
Szeretetről. Családról. Vagy akár szerelemről. Esélyről és álmokról, amiket csak szabadon kell engednünk, hogy egy napon kamatostul foghassuk be őket.

Trudiz >!
Mike Menders: Macsókarácsony

Az első részt nem olvastam, de nem volt zavaró. Kibogoztam, hogy főszereplőnk más bőrébe bújt, aki tipikus hódító, túlfűtött erotikával.
A végére azért a „normál” érzelmek is befigyeltek.

1 hozzászólás
Beszterczei_Erika >!
Mike Menders: Macsókarácsony

„Más dolgom nincs, mint élvezni azt, ami elém kerül, a többi pedig majd ki derül.”
Pontosan így kezdtem neki a folytatásnak, amit már nagyon vártam.
Will aki bőrébe bújt most a mi macsónk, nem volt szimpatikus, mivel csalja a feleségét, de Péter lelkével szerethető karakterré vált.
A kis szöszi már néha idegesített, hogy az mindig is be kapna mindent is, olyan erőszakos volt. XD
Shu nagyon jó anya és tetszett ahogy Will kedvére tett, örültem, hogy megbeszélték a dolgokat, remélem Péter ezzel sokat segített.
Na és most jöjjenek azok amikkel ismét meglepett az író úr :
Na az a hármas kérem, lehidaltam xD
És most akkor ki is az Angyal bőrbe bújt ki vörös démon??? Ildikó, Veronika, Mária, Sharon…… Állnevek tudom én, de érdekelne ki is ő, ha nem a mindenható ;)
A vége gyönyörű szép volt, meg is könnyeztem, ahogy újra a szüleivel karácsonyozott boldogan. Együtt voltak.
Lizről remélem még olvasok és minél hamarabb!!!!
Erotikában, humorban és álomszerű fordulatokban gazdag írás!!
Köszönöm szépen, hogy rád találtam @mikemenders és olvashatom az írásaidat!
Remek kitérő volt, de most én is felébredek az álomból és újra Hanké leszek ♥
Add át Péternek : „Találj rám, amikor ébren vagy!”

2 hozzászólás
Ella_Steel I>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Péter karácsonyi története is igen erotikusra sikerült, ez tagadhatatlan. De a buja sorok mögött ezúttal is komoly mondanivaló bujkàlt. A vége pedig igazán érzelmesen zárult.
Ui: A statisztikai adatok bekiabálása volt az egyik kedvenc részem.

1 hozzászólás
inci81 P>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Atya ég! Nem találok szavakat, annyira imádtam ezt a történetet! Már a Macsóbőrbent is szerettem, na de a Macsókarácsony viszont egészen bekúszott a bőröm alá, a gondolataim mélyére, egyszerűen odavagyok érte.
Arra meg büszke vagyok és sokat jelent számomra, hogy egy dedikált tiszteletpéldányom van ebből a kisregényből.
Nem csupán egy pimasz, pikáns és humoros szórakoztató olvasmány, hanem elgondolkodtató mondanivalót is rejtenek a sorai.
Mike Mendersnek minden könyve egy kicsit más, mégis mindegyikben az az egyedi stílus jelenik meg, amit annyira szeretek a könyveiben, s ami miatt az egyik kedvenc magyar íróm.

3 hozzászólás
Ficere_Barbara P>!
Mike Menders: Macsókarácsony

A Macsóbőrben után jött is a Macsókarácsony.
Ha lehet ilyet mondani, ez sokkal jobban tetszett mint az előző.
A Mi Pèterünk ismét egy másik férfi bőrébe bújt, nevezetesen Will bőrébe. Hihetetlen izgalmas volt ez a része a könyvnek. Az különösen tetszett,hogy Pèter helyrehozta picit Will és Shu èletetèt. Az is nagyon tetszett,hogy az erotika mellett rengeteg érzelem is megbújt ebben az írásban. De az az édes hármas, azért az nem volt semmi, csak kapkodtam a fejem.
Pèter szüleivel való találkozása pedig igazi érzelmi cunamikènt èrt. Az az őszinte szeretet, segíteni akarás , önzetlensèg mind mind ott vibrál közöttük. Segítettek Pèternek megérteni a dolgokat. Imádtam Ibi és Laci karakterèt.
Ildikó, aki Mária illetve Sharon ebben a részben is nagyon nagyon szimpatikus karakter, szerettem. Tetszett a stílusa, és az is ahogyan kezelte Pètert.
Elizabeth karaktere is szimpatikus, remélem olvashatok még róluk nagyon nagyon sokat.
Èrzelmekben gazdag fantasztikus írást kaptam ismét.
Köszönöm szépen@Mike_Menders ismét Neked az élményt.

„Hidd el fiam, a valós életben kapott korlátok kellenek. Mi más formálhatna tèged? Az álmok? Az èlmènyek nem csak jók, hanem rosszak is lehetnek, és mind alakítanak, csiszolnak.”

4 hozzászólás
Nora42>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Ó már!! Hirtelen nem is találok szavakat!! Az érzékeimet maximálisan uralta, sírtam, röhögtem, élveztem minden sorát, imádom! Még most is csorognak a könnyeim, nem tudom eldönteni, mitől. Az örömtől, a meghatottságtól…… vagy fogalmam sincs….. Mike Menders, sikerült elérned azt amit eddig nagyon kevesek váltottak ki belőlem a könyvükkel, össze vagyok zavarodva, és össze, vissza irok, remélem ki tudod bogozni!! :) Hatalmas ajándékot kaptam tőled, amit nem tudok eléggé megköszönni! Ez a kis novella kedvencemmé vált, remélem hamarosan diszítheti a polcomat! Rövid, de velős történet, ami megint kimozdított a komfortzónámból, és ott is maradok. A sorok között elrejtve a komoly mondanivaló! Köszönöm, köszönöm, hogy olvashattam!! <3

8 hozzászólás
erzsi5062>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Egy újabb huncut, de annál tanulságosabb és szenvedélyesebb regény Mike Menders tollából… Nem tudtam letenni, imádtam! Csak ajánlani tudom minden kinek!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

inci81 P>!

Tanácsot adni és segíteni valakinek jó dolog, de más felett döntést hozni egoizmus.

Anarchia_Könyvblog>!

Hidd el fiam, a valós életben kapott korlátok kellenek. Mi más formálna téged? Az álmok? Az élmények nem csak jók, hanem rosszak is lehetnek, és mind alakítanak, csiszolnak. Csak arra vigyázz, hogy ne keserítsenek meg, mert akkor itt is az leszel, hiába kapod meg a tudást. (..) Szóval azt jegyezd meg, hogy az életed a halálodra is kihatással lesz, ezért is kell megtapasztalnod minél többet, mielőtt átjössz ide.

inci81 P>!

… a másik nem egy tárgy, hanem önálló személyiség, akinek saját gondolatai, erőforrásai vannak.

inci81 P>!

… éld meg a pillanatot, mert rossz döntés nincs, csak utak vannak, melyek időnként elválnak, máskor találkoznak. De egyik sem hiba, tehát te se ítélkezz!

Emilly_Palton I>!

Rossz döntés nincs, csak utak, melyek hatással vannak az életekre, tapasztalatot adnak.

21. oldal

Beszterczei_Erika >!

A fő, hogy már tudod, kit rendelt neked a sors, és amikor mindketten készen álltok, találkoztok.

Emilly_Palton I>!

Az élmények nem csak jók, hanem rosszak is lehetnek, és mind alakítanak, csiszolnak. Csak arra vigyázz, hogy ne keserítsenek meg…

94. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: Mennyből a csontváz
Leisa Rayven: Szívtiprók karácsonya
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya
Christine Anne Colman: Megsebzetten
Vavyan Fable: Szennyből az angyal
Terry Pratchett: Vadkanapó
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a karácsonyi búcsúcsók
Christopher Moore: A leghülyébb angyal