Macsókarácsony (Macsó 2.) 27 csillagozás

Mike Menders: Macsókarácsony

Bevállalós vagy?
Átlépnéd a határaidat?
Mersz nagyot álmodni?
Felkészültél egy varázslatos karácsonyra?

>!
Magánkiadás, Budapest, 2019
154 oldal · ISBN: 9786156119001
>!
Magánkiadás, Budapest, 2019
154 oldal · ISBN: 9786156119018

Kedvencelte 11

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Én nagyon szeretek tabu témákról olvasni, és viszonylag kevés olyan író akad Magyarországon, aki nyíltsággal és könnyedséggel (humorral) tudna írni a megcsalásról. Szóval az első gondolatom az volt az olvasás elkezdése után, hogy NA VÉGRE! De ettől függetlenül is elvarázsolt a macsókari, a jól megszokott pimasz és szemtelen történetet kaptam.
Na már most, ahogy egyre több Halasi Miklós könyvet olvasok, egyre erősödik bennem az érzés, hogy de jó lenne, ha vége szakadna a sok külföldi erotikus ponyvaáradatnak, és nagyobb figyelem lenne fordítva a hazai alkotókra a műfajban, akik közül is Miklós egyértelműen kitűnik eredetiségével. Szóval ha valakinek elege van ezekből a tucat amcsi limonádékból, akkor ezt bátran ajánlom. <3

11 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Mike Menders: Macsókarácsony

A Macsókarácsony a Macsóbőrben című regény „folytatása”. Ugyanazokkal a szereplőkkel kalandozunk, egy újabb fordulatos izgalomba csöppenhetünk.
Mike Menders alkotása egy sokkal kihívóbb, arcot pirongatóbb világba hív minket. Élvezetet nyújt, kikapcsol!

A történet az erotikus fűszerezésen túl sokkal többet ad magából. Az író a különböző bölcseleteket a sorok mögé rejtette, amik néhol leplezetlenül, néhol álcázva fel-felbukkannak az olvasó számára – ezzel is nyújtva és erősítve magát, az olvasási élményt.

Maga a történet a hűtlenséget, mint tettet jeleníti meg, humorral és erotikával fűszerezve. Valamint az élet más oldalaival is szembeállít minket.

Főszereplőnknek meg kell értenie azt, hogy miért történik mindez vele, miért kell ezeket a kalandokat véghez vinnie és hol a vég.

Mike Menders a saját stílusában nemcsak megnevettetni és élményt nyújtani akar, hanem tanítani is. Megmutatja nekünk azt, hogy a pénz nem minden, de mi az, ami az ember számára nélkülözhetetlen. Tréfás közegben próbálja meg átadni nekünk azokat az üzeneteket, amiket közvetíteni szeretne. Az olvasó pedig akaratán kívül észreveszi ezeket!

Feltétlenül ajánlom az erotika és a romantika kedvelőinek! Ismerjétek meg a macsó világát!
(Bea)

Teljes értékelés: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/02/11/mike_mende…

1 hozzászólás
marilynmiller I>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Ez aztán a Karácsony…
Nagyon kíváncsi voltam, hogy mit tartogat számomra a folytatás. Az első rész bőven hagyott bennem kérdéseket, amikre itt megkaptam a válaszokat.
Szóval a mi macsónk…
Péter az igazi macsó, és nem az, akinek a bőrébe bújik. ;) A külső csak egy első benyomás. Ami amögött van, az az igazi érték.
Ebben a kötetben egy számomra dögös, ugyanakkor visszataszító férfi bőrébe bújt. A dögöst nem részletezem, tudjuk mit jelent. Viszont ahogy ezt használta, na az nem. Komoly témát feszeget az író. A megcsalást. Igen, erre a szóra sokunk zsebében kinyílik a bicska. Azonban Mike más perspektívából is megmutatja nekünk ezt. Erre csak annyit írok, mindenki szűrje le a számára fontosak vélt tanulságot.
Szóval, akinek a bőrében vagyunk, az Will, aki először talán nem szimpatikus nekünk. De aztán… ez változik.
Hogy miért? Mert Péter belevitte a lelkét az idegen bőrébe. Az első részben nem találta a helyét. Mondjuk én is lestem volna, ha más bőrében ébredek. ;) de itt megállta a helyét derekasan.
Mint kiderült, mindennek oka volt. Álmok, amik ha akarjuk, valóra válhatnak.
Ildikó nagyon érdekes karakter volt számomra, aki ördögien angyali volt. Hogy miért? Ha elolvasod a második kötetet, megtudod. ;)
A könyv végét imádtam. Nagyon örülök, hogy az író belecsempészte azt, hogy milyen is az igazi karácsony. Hogy miről is szól.
Szeretetről. Családról. Vagy akár szerelemről. Esélyről és álmokról, amiket csak szabadon kell engednünk, hogy egy napon kamatostul foghassuk be őket.

inci81 P>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Atya ég! Nem találok szavakat, annyira imádtam ezt a történetet! Már a Macsóbőrbent is szerettem, na de a Macsókarácsony viszont egészen bekúszott a bőröm alá, a gondolataim mélyére, egyszerűen odavagyok érte.
Arra meg büszke vagyok és sokat jelent számomra, hogy egy dedikált tiszteletpéldányom van ebből a kisregényből.
Nem csupán egy pimasz, pikáns és humoros szórakoztató olvasmány, hanem elgondolkodtató mondanivalót is rejtenek a sorai.
Mike Mendersnek minden könyve egy kicsit más, mégis mindegyikben az az egyedi stílus jelenik meg, amit annyira szeretek a könyveiben, s ami miatt az egyik kedvenc magyar íróm.

3 hozzászólás
Nora42>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Ó már!! Hirtelen nem is találok szavakat!! Az érzékeimet maximálisan uralta, sírtam, röhögtem, élveztem minden sorát, imádom! Még most is csorognak a könnyeim, nem tudom eldönteni, mitől. Az örömtől, a meghatottságtól…… vagy fogalmam sincs….. Mike Menders, sikerült elérned azt amit eddig nagyon kevesek váltottak ki belőlem a könyvükkel, össze vagyok zavarodva, és össze, vissza irok, remélem ki tudod bogozni!! :) Hatalmas ajándékot kaptam tőled, amit nem tudok eléggé megköszönni! Ez a kis novella kedvencemmé vált, remélem hamarosan diszítheti a polcomat! Rövid, de velős történet, ami megint kimozdított a komfortzónámból, és ott is maradok. A sorok között elrejtve a komoly mondanivaló! Köszönöm, köszönöm, hogy olvashattam!! <3

8 hozzászólás
erzsi5062>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Egy újabb huncut, de annál tanulságosabb és szenvedélyesebb regény Mike Menders tollából… Nem tudtam letenni, imádtam! Csak ajánlani tudom minden kinek!

2 hozzászólás
Zsófia_Unger>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Egy szívmelengető, karácsonyi hangulatú, erotikával fűszerezett történet. A különlegessége, hogy a hűtlenség másik oldalát is bemutatja és tanácsot ad, hogyan találjunk vissza a társunkhoz. Köszönöm az élményt! :)

2 hozzászólás
Moncsi22>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Na jó. Most már tényleg nem értek semmit vagy mégis? Érdekes volt ez a történet. De bevallom olvastam volna még. Péter kalandjai izgalmasak, szenvedélyesek és vérpezsdítőek, Ebben a történetben két álomról írt az író úr :) Az első álomban egy férj, apa szerepét kapta meg, akit az olvasó hűtlennek tekinthet. De vajon tényleg az? Vajon az a nő akivel ő kavar rosszat akar neki? Vagy meg akarja menteni a barátnője és a férfi házasságát? Egy konzervatív nő is változhat? Ezek a kérdések felmerültek bennem olvasás közben. És kaptam rá választ. A második álom nagyon tetszett. Hisz ez betekintést engedett egyszerre Péter múltjában, jelenébe és jövőjében egyaránt. Megismerhetjük Péter szüleit akiket ő elvesztett. Megtudhatunk egy családi titkot is. Aztán megismerhetjük Lizt aki állítólag Péter nagy szerelme és később felesége lesz. De vajon tényleg így lesz? Ők találkoznak személyesen is? Vagy csak mindig álmaikban? Aztán ott van még Ildikó, Mária, Sharon vagy hogy is hívják. Ő egy érdekes személy. Annyit sikerült összeraknom, hogy ő és a nyakláncok kötődnek egymáshoz. De vajon hogyan? Ő egy angyal? Egy védelmező? Vagy ő a nyakékek szelleme? Egy segítő?

1 hozzászólás
Cleaveland>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Tudjátok mit? Öt csillag és mondom is, miért.

Ez nem csak egy sima, egyszerű „mamipornó”, mint oly sok másik történet nem a tiédre célzok, Mike, nem is egy nyálas romantikus történet. Ez kőkemény pszichológia, egy jó adag szexszel nyakon öntve, és két ölnyi életvezetési tanács belekeverve.

Bizony elgondolkodtató, megfontolandó és megfogadandó tanácsokat olvashattam benne, amik fontosak a személyiségünk fejlődésének szempontjából.

Aki csak teheti, olvassa. Mike, hálás vagyok, amiért megírtad, és köszönöm, hogy olvashattam.

3 hozzászólás
zsofi_f>!
Mike Menders: Macsókarácsony

Hű. Vagány, pimasz, szókimondó. A helyszínekért (Bécs, London) külön köszönet. :) Így még izgalmasabb lett az egész számomra. Ismét tanultam valamit: nem érdemes korlátok közé zárni magunkat. Bármi lehetséges. Nem rég, egy helyzetből megtanultam, tapasztalnom kell, különben nem vagyok előrébb. A könyv erre most ráerősített. A vége pedig imádnivaló. Köszönöm az élményt :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

inci81 P>!

Tanácsot adni és segíteni valakinek jó dolog, de más felett döntést hozni egoizmus.

Anarchia_Könyvblog>!

Hidd el fiam, a valós életben kapott korlátok kellenek. Mi más formálna téged? Az álmok? Az élmények nem csak jók, hanem rosszak is lehetnek, és mind alakítanak, csiszolnak. Csak arra vigyázz, hogy ne keserítsenek meg, mert akkor itt is az leszel, hiába kapod meg a tudást. (..) Szóval azt jegyezd meg, hogy az életed a halálodra is kihatással lesz, ezért is kell megtapasztalnod minél többet, mielőtt átjössz ide.

inci81 P>!

… a másik nem egy tárgy, hanem önálló személyiség, akinek saját gondolatai, erőforrásai vannak.

inci81 P>!

… éld meg a pillanatot, mert rossz döntés nincs, csak utak vannak, melyek időnként elválnak, máskor találkoznak. De egyik sem hiba, tehát te se ítélkezz!

Emilly_Palton I>!

Rossz döntés nincs, csak utak, melyek hatással vannak az életekre, tapasztalatot adnak.

21. oldal

Emilly_Palton I>!

Az élmények nem csak jók, hanem rosszak is lehetnek, és mind alakítanak, csiszolnak. Csak arra vigyázz, hogy ne keserítsenek meg…

94. oldal

Anarchia_Könyvblog>!

Az ember önző, de mégsem bír láncok közt élni. Akkor is az ösztöneire és érzelmeire hallgat, ha az esze ellenkezik. De a megcsalás oka mindig más, és több személyen múlik, hiszen legalább hárman vannak benne. A háttérben állhat önbizalomhiány, zárkózottság, eltérő vágyak és igények.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: Szennyből az angyal
Vavyan Fable: Mennyből a csontváz
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Christine Anne Colman: Megsebzetten
Marie M.: Ahol a mesék véget érnek