Amit ​csak akarsz 39 csillagozás

Mike Greenberg: Amit csak akarsz

Brooke ​tizenöt éve boldog házasságban él az egyetemen megismert szerelmével. Túl az átmulatott éjszakákon, a kávéízű reggeleken, az ikrek születésén, priznicen és pelenkázáson, Scott még mindig a legnagyobb odaadással rajong érte. Brooke elhatározza, hogy negyvenedik szülinapjára teljesíti élete nagy álmát: Scott egy művészi aktfotó-sorozatot kap a feleségéről…
Samantha rosszkor volt rossz helyen. Újdonsült feleségként éppen élete legboldogabb napjait élhetné Hawaii-on, amikor egy szerencsétlen véletlen folytán belenéz férje levelezésébe, és amit ott lát, az felér egy válóokkal…
Katherine vezető beosztásban dolgozik annál a cégnél, amit egykori pasija, a Katherine-t csúnyán átverő Phillip irányít. Hiába a sofőr és a luxus, a szakítást és a legyőzöttség érzését nem képes kiheverni, és bár energikus és céltudatos nő, minden reggel fájdalommal és haraggal a szívében ébred…
A három nő élete egy adott pillanatban örökre összefonódik, ráadásul úgy, ahogy sohasem… (tovább)

>!
Erawan, Budapest, 2014
288 oldal · ISBN: 9789630868334 · Fordította: Laik Eszter
>!
Erawan, 2013
368 oldal · ISBN: 9789630868327 · Fordította: Laik Eszter

Enciklopédia 2


Kedvencelte 6

Most olvassa 7

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 40


Kiemelt értékelések

>!
tündérrózsa P
Mike Greenberg: Amit csak akarsz

Ülök, és keresem a szavakat, amikkel leírhatnám, mit is érzek, de nem megy. Számtalanszor megfogalmaztam és visszatöröltem, egyiket sem éreztem igazinak. Ez a könyv fantasztikus. Egy könyv betegségről, reményről, barátságról. Három nő története, akik egymástól függetlenül élik majdnem tökéletes kis életüket. Gazdagok, szépek, sikeresek. Én már az elején megkedveltem mindhármójukat. Különbözőek a problémáik, de egy dolog mégis összeköti őket. Pár embertől azt hallottam, egyáltalán nem sajnálatra méltók, hiszen gazdagok. Számomra ez inkább azt jelenti, hogy a betegség nem válogat. Lehet az ember gazdag, szegény, fiatal vagy öreg, ebből a szempontból teljesen mindegy.
A könyv első fele könnyed, humoros, gyorsan haladós. Mivel már tudtam, mi a történet fő témája, izgatottan vártam, hogyan alakul Brooke, Katherine és Samantha sorsa. Mindhárman máshogy próbálják megoldani a kialakult helyzetet, közben megismerkednek, összebarátkoznak. A végére nekem Katherine lett a legszimpatikusabb és Brooke-ot kedveltem legkevésbé. Értem én, hogy mit miért tesz, de nem értek egyet vele.
Úgy érzem, ez a könyv megtanít remélni, hogy igenis van megoldás! Mindezt egy viszonylag könnyen emészthető, néhol humoros, néhol megható stílusban. Én csak ajánlani tudom mindenkinek.

>!
picurka13
Mike Greenberg: Amit csak akarsz

Az elején nem tudtam mire vélni a három nő különböző történéseit. Majd a második részben minden kitisztult és kezdtem megérteni a történteket. Az biztos, hogy nem erre a történetre számítottam a borító láttán, de nem bántam meg, hogy elolvastam, sőt. Örülök, hogy ilyen történetet is olvasni tudtam. A fél csillag levonást összességében adtam, túl sziruposra sikeredett a vége szerintem, de ez csak az én véleményem.

>!
Pöfivonat 
Mike Greenberg: Amit csak akarsz

Meglepően kellemes olvasmány, habár a végére már kezdett fárasztó lenni az a sok kedvesség, tökéletesség és boldogság, ami a végét jellemezte. A való élet azért nem ennyire szirupos, de nem tagadom hogy néha szükség van egy – két ilyen történetre is, csak úgy az illúzió kedvéért

5 hozzászólás
>!
pieta4
Mike Greenberg: Amit csak akarsz

Most fejeztem be a könyvet, teljesen a hatása alá kerültem. A történet szíven ütött személyes érintettség okán is, s azért is mert valós események indították az írót a megírására. A borító, a fülszöveg félrevezetett, bár valamit így utólag, újra elolvasva mégis sejtetett. Egy csajos, párkapcsolati, útkereséses könyvre számítottam. Ezt az első részben meg is kaptam, sok odafigyelést nem igényelt az olvasás, peregtek a lapok. Aztán jött a második rész, és bumm! Megrázó fordulat állt be mindhárom nő életében, s ez padlóra küldött.
Arra tanít, hogy a boldogság körölöttünk van, mindig és minden pillanatban.

7 hozzászólás
>!
Mariann_Patakiné
Mike Greenberg: Amit csak akarsz

Az Apám feleségei után olvastam ezt a csodálatos könyvet.
Végig arra gondoltam olvasás közben, hogy ez nekem nagyon-nagyon tetszik.
Annyi jó gondolat volt benne.
Tetszettek a nem szokványos karakterek, másképpen reagáltak dolgokra , mint az átlagember.
Na , jó, a történet sem átlagos.
A végére megfogalmazódott bennem, hogy ha valaki egy, csak egyetlen egy ilyen könyvet ír életében, annak érdemes volt tollat fognia.
Ajánlom mindenkinek !!

>!
Pandalány P
Mike Greenberg: Amit csak akarsz

Két év után újraolvasni ezt a könyvet ugyanolyan felkavaró volt, mint elsőre. Nagyon-nagyon jól érzékelteti az író mindazt, amit egy nő érezhet egy ilyen nehéz helyzetben, bár szerencsére elképzelésem sincs, milyen lehet a valóságban mindezt átélni. Nem is szeretném megtudni. Őszintén szólva megkönnyebbülés volt a végére érni a könyvnek és nem azért, mert untam volna vagy nem tetszett. Nagyon jó könyv, szerintem talán az egyik legjobb Erawan-regény. Nagyon várom a másik Greenberg-regényt!

Már rögtön a borító felkeltette az érdeklődésemet e könyv iránt. Macaroonok, kis kerek színes édességek (amiket egyébként sajnálnék megenni, annyira szépek!). Nagyon kíváncsian vártam ezt a könyvet, már csak az interneten olvasható vélemények alapján is. Azt gondoltam, hogy ez egy klassz kis romantikus könnyű olvasmány lesz, de nagyot tévedtem!
Nagy lendülettel kezdtem bele az olvasásba, és a kötet első felén csak úgy végigszáguldottam. Azonban következett a második rész, amelynek első fejlécét elolvasva megtorpantam, hideg zuhanyként ért a folytatás.
Van három főhősnőnk a történetben: Brooke, Samantha és Katherine. Mindhárman más-más életet élnek, azonban egy súlyos betegség összeköti őket. És ennek leírása kezdődik a második részben. Kellett egy nap olvasási pihenő, amíg folytatni tudtam az olvasást, nagyon felzaklatott az egész. Ugyanakkor persze kíváncsi voltam, vajon mi történik később a főszereplőinkkel, hogyan alakul az életük és mi történik velük. A kíváncsiságom legyőzte a félelmemet és továbbolvastam a könyvet. Hogy miért volt annyira ijesztő?Mert valóságos, bárkivel megtörténhet, a szeretteimmel és akár velem is…
Igazság szerint a könyv második harmada, ami leginkább ijesztő volt számomra, a betegség felfedezése és az első orvosi vizsgálatok. Az utolsó harmadában a könyvnek sokkal több cselekmény zajlott, láttam, miként kezelik és fogják fel ezek a nők azt, ami történik velük.Összességében tetszett a könyv, érdekes volt, elgondolkodtató és mindenekelőtt megrázó.

>!
minett
Mike Greenberg: Amit csak akarsz

Hát ez a könyv sokkal jobb, mint ahogy a három macaron sugallja a borítón és mindig megállapítom, hogy a férfiak valahogy jól írnak női könyveket.
Mindhárom nő szimpatikus volt, bár Brooke nem igazán tudott túllépni a saját korlátain Katherine-nel szemben, aki sokkal több mindent feladott az életéből.
Először csalódott voltam, amikor megtudtam mi az a fordulat, ami összehozta a három nőci életét, de aztán mégsem csalódtam, valahogy pozitív életérzést sugallt mindvégig

5 hozzászólás
>!
Kókuszka 
Mike Greenberg: Amit csak akarsz

Könnyed olvasmánynak indult három szimpatikus, rokonszenves nőről. Aztán hirtelen a második részben csak kapkodjuk a fejünket, hogy mi van? Mindhárman a mellrákfórumba regisztrálnak és a közös betegség hozza össze öket. Az író olyan témához nyúl, ami eleve megrázó és letaglózó. Brooke, Samantha és Katherine együtt veszik fel a küzdelmet a gyilkos kórral. Nagyon emberi, elgondolkodtató regény az élet törékenységéről, mint ahogy Brooke mondja „Szeretném visszakapni a tegnapot, és amit lehet, a mából.”

>!
briggg
Mike Greenberg: Amit csak akarsz

Öt csillag. Nagyon tetszett. Rohamtempóban olvastam, mert nagyon izgultam, hogy mi lesz a vége. De azt hiszem ez az a könyv, amit többször is el lehet, sőt el is kell olvasni kicsit lassabban, elgondolkozva. Nagyon tetszett, nagyon összeszedett volt. Ami meg külön jó volt, hogy különböző lehetőségeket villant meg az olvasó előtt.

>!
szabina_b_90
Mike Greenberg: Amit csak akarsz

Ennyi előnye van, hogy tp-n vagyok, el is olvastam. Többet kaptam, mint vártam. Valamiért egy 'limonádé' sztorira számítottam, erre bumm! Nem lett kedvenc, nem csíptem a szereplőket, de a könyv mondanivalója magáért beszél.


Népszerű idézetek

>!
hajnalihold

Néha csupán el kell nézni egymás gyengeségeit.

325. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyengeség
1 hozzászólás
>!
Pandalány P

A düh inspirál. A düh háborúkat robbantott ki, betegségeket gyógyított, civilizációkat hódított meg. Ha nem is mindig a legcélravezetőbb érzelem, de piszkosul sokat lendíthet a dolgokon. És most nekem is segített. Minden lépésnél átmosott, elragadott. Ahogy futottam, emlékezni kezdtem, ki vagyok.

>!
katalinko

Nem azért érdemes élni, ami megtörténhet. Hanem azért, ami éppen most történik. Ebben a pillanatban, ami éppúgy az enyém, mint bárki másé. Nem számít, hány pillanatot hagytam a hátam mögött – az számít, hogy most élek csak igazán, és élek, ahogy bárki más, és ez a pillanat éppannyira az enyém is, mint bárki másé. Ez a lényeg, akár rákkal együtt él valaki, akár anélkül. Azért érdemes élni, ami most történik.
Nem a tegnapért nem és nem a holnapért. A mostért.

355

>!
Pandalány P

Csak futottam hát, amilyen vadul és gyorsan képes voltam rá. Nem tudtam, hová rohanok, de nem is volt fontos. Mit számít az irány, amikor nem valami felé, hanem valami elől rohanunk?

>!
Nilla I

Ha van mire büszkének lennem, hát akkor az, hogy penge vagyok a zenében
Úgy értem, született gangszta vagyok. Jó-jó, fehér, greenwichi lány, meg nincsenek tetoválásaim, és az életben nem sütöttem még el egy stukkert sem, de azóta rá vagyok kattanva a hip-hopra, mióta először hallottam a The Message-et Grandmaster Flash-től. Úgy ismerem a műfajt, hogy rám lehetne bízni egy teljes hip-hop-műsort egy rádióadón. Grandmaster Flash-től a Sugarhill Gangen át a Run-DMC-ig, a Public Enemytől az N.W.A-ig, Tupac Shakurtól Biggie Smallsig, Snoop Doggig és Jay-Z-ig mindent becsülettel végighallgattam.

156. oldal

1 hozzászólás
>!
tündérrózsa P

És ami a legfontosabb: kell egy bizalmas, aki olyan, mint az anyánk, csak közben figyel is ránk. Ha az anyám próbálja tudtomra adni, hogy rosszul csinálom az életem, akkor csak azért is úgy csinálom, mert így csak elbizonytalanít.

49. oldal

>!
ilovemycoffee

Ha belegondolok, elég könnyen két kategóriába sorolhatók a férfiak az alapján, amit isznak, és milyen tudással rendelkeznek róla. Vannak a sörös fickók, nagyon tipikusak: vidám, társasági lények, hátrafele fordított baseballsapkával, akik meghívnak egy sörre a softballmeccs után. Ott vannak a whiskys macsók, akik roppant komolyan veszik magukat, és – akár tudatában vannak, akár nem – a legnagyobb nőgyűlölők. A ginesek nagyon élére vasaltak, a vodkások nagyon mélyenszántóak, a pezsgősök meg rendszerint nagyon melegek.

94 - 95. oldal - Samantha

>!
ilovemycoffee

A martini olyan, mint egy veszélyes lány: szépen ki van csinosítva, és ránézésre maga az ártatlanság, de belül titkokat őrizget és tudja, mikor jön el a megfelelő pillanat.

106. oldal - Katherine

>!
ilovemycoffee

Egész életem arra pazaroltam, hogy egy szemétláda után siránkoztam, mert elhagyott egy libáért, aki mellett Kim Kardashian Nobel-díjas lenne.

265. oldal - Katherine

>!
tündérrózsa P

Egy óra elteltével szerelmes voltam. Beleszerettem a fenyők sokféle zöldjébe, a nyárfák törzsének szürkésfehérjébe, a tiszta ég pasztellkékjébe. Szerelmes voltam a levegő illatába – mint a cukor, ha egyáltalán ez lehetséges vagy a krémes tej, édes, friss és tiszta.

142-143. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Mitch Albom: Keddi beszélgetések életről és halálról
David Michie: A Dalai Láma macskája
Nick Vujicic: Élet korlátok nélkül
Geoffrey Cross: Az Élet Iskolája
Naomie Hay: A nyeremény
Joyce Meyer: A szeretet forradalma
Bodó Miklós (szerk.): A rák megelőzhető! Mit kell tennünk!?
Michio Kushi: Rákmegelőző és gyógyító diéta
Bert Hellinger: Családdinamikai kötődések rákbetegeknél
Szent-Györgyi Albert: Az őrült majom