Itt ​és most és aztán 29 csillagozás

Mike Chen: Itt és most és aztán

Kin ​Stewart átlagos családapa: informatikával foglalkozik, a mindennapok apró-cseprő gondjaival küzd, és próbál jóban lenni tinédzser lányával, Mirandával. Valójában azonban időutazó titkos ügynök a jövőből, aki az 1990-es években rekedt egy küldetés során.

Múltját titkolva új életet kezdett, ám időről időre emlékezetkieséssel járó
rosszullétek törnek rá, és ezek megzavarják a családi nyugalmat. Egy délután megérkezik a „mentő” csapat – tizennyolc év késéssel. Küldetésük: visszavinni őt 2142-be, ahol valójában csak hetek teltek el, és ahol egy másik család várja, amire nem emlékszik. A két történet között őrlődő Kin kétségbeesetten igyekszik fenntartani a kapcsolatot múltbeli és jelenbeli életével egyaránt. De amikor bizonyos lépései azzal fenyegetnek, hogy elpusztulhat az Időfelügyelő Ügynökség, megváltozhat a történelem, és lánya élete is veszélyben forog, vállalkoznia kell egy utolsó útra Miranda megmentése érdekében, még akkor is, ha ezzel megsérti az időutazás… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Metropolis Media, Budapest, 2021
336 oldal · ISBN: 9789635510443 · Fordította: Szente Mihály
>!
Metropolis Media, Budapest, 2021
322 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635510436 · Fordította: Szente Mihály

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Kin Stewart


Most olvassa 1

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Morpheus>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Ez egy igazán megható családi időutazós thriller, nem csak nőknek, de inkább nekik. Azért a férfiak is elolvashatják, ha nem bánják, ha a könnycsatornából időnként szivároghat néminemű nedű. A történet jól kigondolt, nincsenek benne túl nagy logikai bakugrások, vagy legalábbis nem olyan nagyok, hogy zavaróak legyenek. Az időutazás is viszonylag jól működik, a könyvekből és filmekből unalomig ismert időügynökség a kiindulási alap. És van egy időügynökünk, aki… A többit aki akarja, elolvassa.

4 hozzászólás
Nuwiel P>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Elolvastad a fülszöveget, és tucatnyi film vagy könyv ugrott be rögtön? Nekem ugyan nem, csak néhány, de az ötleteire nem mondanám én sem, hogy eredetiek. Egyes vélemények szerint már régen megírtak mindent, és egy ideje az irodalom csak újra és újra ismétli önmagát. Nos, akár így van, akár nem, Mike Chen első könyvét én jó szívvel tudom ajánlani.

A karakterei nem a világot akarják megmenteni. Nincs gonosz milliárdos, aki világuralomra hajt, nincs meteorit, ami becsapódna, nincs földönkívüli faj, ami pont a mi bolygónkat és pont New Yorkot szeretné elpusztítani. Csak egyszerű emberek vannak, akik bármit megtennének a szeretteikért. Van benne geekség is, a főszereplő egyik felesége például Star Trek rajongó, a lánya a Doctor Who megnézésére szeretné rávenni az apját, de egyáltalán nincs erőltetve, épp csak annyira, amennyire a történet indokolja. Vannak benne bőven fordulatok, de egyet sem éreztem erőltetettnek, és amint megtörtént a bevezetés, és beindult a sztori, mindig volt valamiért izgulni. Minden egyes jelenet hozzá tudott tenni a cselekményhez, minden egyes részlet fontos volt a végkifejlet szempontjából, és a lezárást is ügyesen oldotta meg. A mese véget ért, nem maradtak elvarratlan szálak, elégedetten csuktam be a könyvet, mármint kapcsoltam ki a Kindle-t.

Remélem, hogy jó fogyása lesz, és a @Galaktika ki fogja adni a többi könyvét is. A kigyűjtött bakik ellenére szerintem jó munkát végeztek a könyvvel, csak így tovább!

Kkatja P>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Első könyves íróként nagyon jó lett, oké nem feltétlenül a sci-fi szál, mert az szinte csak a díszletet szolgáltatja a családi kalamajkához, ez viszont nagyon jól ki lett fejtve, Kin a főhős apuka, mindent megtesz a lánya életéért, kicsit döcögős kezdés után felkapcsol a sebesség és izgalmasnál izgalmasabb kalandokba keveredve drukkolhatunk hőseinknek.

Lisie87 P>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Az eleje döcögős volt, aztán jól beindult. Igazából élveztem, de az időutazós történetek mindig egy kicsit elgondolkodtatnak, hogy na, akkor most ha visszamennek és ezt csinálják, akkor mi változik meg, szóval elgondolkodtató. A vége tetszett, jó lett az ötlet. Aki szereti az ilyen témájút, annak ajánlom, mert nem túl nehéz olvasmány, de élvezetes! :)

WerWolf>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Mike Chen első regénye, az Itt és most és aztán, egy igazán izgalmas családi dráma, amiben feltűnnek sci-fi elemek (de erről majd később). Érződik, hogy a történet szívvel-lélekkel íródott, és maga az író is sok mindent beleszőtt a saját életéből. Kicsit olyan a regény, mintha saját apai elhivatottságát írta volna meg, ahol a főszereplője, Kin mindent megtesz a lányáért, még akkor is, ha ez a saját életébe kerülhet.
Elég vegyesek az érzéseim a regénnyel kapcsolatban. A családi dráma, Kin és Miranda története nem csak izgalmas, hanem érzelmekkel telített is, ami bevonzza az olvasót, és nem hagyja, hogy letegye a könyvet. Viszont a sci-fi szál nagyon kidolgozatlan, és Chen ott hágja át a szabályokat, ahol neki kényelmes, és a történet szempontjából a legegyszerűbb megoldást kínálja.
Aki szereti a kalandos történeteket, egy kis drámával és izgalommal fűszerezve, és nem veszi annyira szigorúan az időutazás szabályait mint én, annak felhőtlen szórakozást nyújthat a regény. Lebilincselő, izgalmas és valóban a családi kötelékekre koncentrál. Kicsit érződik rajta, hogy első kötetes szerzőről van szó, de a fő történeti szál igen jól ki van dolgozva. A mellékszálakon lehetett volna még csiszolni, és Pennyt is kicsit valóságosabbra megalkotni.

Bővebben: http://www.letya.hu/2021/03/mike-chen-itt-es-most-es-aztan/

1 hozzászólás
Kitabu_hu P>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Te mire lennél hajlandó, hogy megmentsd a lányod életét?

Kin Stewart időutazó titkos ügynök, aki egy balul elsült akció után a múltban reked. Mivel semmi esélyt nem lát a visszaútra, családot alapít, ám egy nap a jövő megtalálja. Akaratán kívül hazaviszik, elszakítva ezzel szeretteitől, ám a visszatérés más meglepetést is tartogat: egy teljesen másik életet egy másik nő oldalán, amit teljesen elfelejtett. Elképesztő őrlődés veszi kezdetét, melynek során óriási harcot vív magával, a világával, majd szembesülve múltbéli tetteinek következményeivel, már imádott lánya életéért is aggódnia kell.

Imádtam ezt a sztorit, ami a szuper futurisztikus elemek keretébe ágyazva egy igazán szívmelengető és izgalmas családi történet. Kin, Miranda és Penny mindannyian megvívják a saját küzdelmeiket, s bebizonyítják, hogy a szeretetnek sem az idő, sem a változások nem szabhatnak gátat.♥

Mike Chen első regènye méltán aratott óriási sikert, engem teljesen elvarázsolt az a finomság, ahogy az emberi lélek összetevőit elegyítette a scifi elemeivel.
Remek olvasmány volt, remélem hamarosan olvashatok még tőle!♥

“(…) egész életünkben változunk, ami rendben is van mindaddig, amíg emlékszel rá, hogy milyen ember voltál.”

Demencze_Ilona_blogger P>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Az Itt és most és aztán nem a világot akarja megváltani, hanem egy érzelmekre ható, emberi kapcsolatok fontosságát erősítő szórakoztató történet elmesélésére hivatott.
Mike Chen remekül bánik a szavakkal, stílusa rendkívül simulékony, mely segíti az olvasót abban, hogy teljesen átadja magát Kin Stewart történetének.
Kiválóan bánik az emocionális eszközökkel, igazi emberi kapcsolatok, intenzív érzelmek jellemzik a könyvet.
Mike Chen édesapaként és lelkes állatmentőként tagadhatatlanul beleírta saját lelkének egy részét a sorok közé. Valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy Kin karaktere egy igazán szerethető, gondoskodó apatípus. Ráadásul Chen annyira jól ért a történetmeséléshez, hogy az összes karaktere szinte élővé és szerethetővé válik az olvasó szemében.
A teljes kritikámat a Roboraptor oldalán olvashatjátok:
https://roboraptor.24.hu/2021/05/25/mike-chen-itt-es-mo…

hopeless_bookworm>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Kin Stewart időutazó titkosügynök, aki egy balul sikerült akció után az 1990-es években reked. Új életet kezd, megnősül, családot alapít, már-már el is felejti régi életét, ám ekkor váratlanul befut a mentőcsapat, hogy visszavigyék 2142-be. Happy end, nem igaz? Nos, nem egészen. Kin ugyanis képtelen ugyanúgy folytatni az életét a saját idejében, mintha a 90-es években leélt 18 év meg sem történt volna. Ezért utánanéz annak, hogy mi történt a múltban hagyott családjával. Sokkolja az, amit talál, ezért megszegi az egyik legfőbb szabályt. Bár az időutazásos szál kétségtelenül nagyon izgalmas, de végső soron mégsem ez áll a történet középpontjában. A hangsúly sokkal inkább Kin belső vívódásán van, ahogy kétségbeesetten igyekszik a múltbeli és a jelenbeli élete közt valamiféle hidat verni, ha már továbblépni képtelen. Az események a könyv második felében pörögnek fel igazán, amikor Kin megtudja, hogy a lánya élete veszélyben van, így visszatér egy utolsó múltbéli utazásra. A könyv vége nagyon megható lett, aki szereti a szirupos, hollywoodi filmeket idéző befejezéseket, az biztosan nem fog csalódni.

Babó_Buca P>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Több időutazásra és kevesebb családi drámára számítottam, de pont fordítva sikerült. Mike Chen a sci-fi környezetet fűszerként használja, néha belekap, és akkor meglepődök az ötletein, de sok helyen kihasználatlanul hagyja. Ezt egy idő után már nem bántam, mert sokkal jobban tetszettek azok a részek, ahol a lányára koncentrálunk, mert azon kívül elég kusza volt a regény és az elbeszélése.

Bővebben: https://egy-lany-blogja.blogspot.com/2021/08/az-apai-os…

kétezertizenhúsz>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Mike Chen regényét sokkal inkább jellemezném családtörténetként, mintsem időutazós sci-fiként: ha tudtam volna, hogy a történet sokkal inkább épül az érzelmekre és az összetartozás erejére, a biztató fülszöveg és borító ellenére sem vettem volna meg könyvet. Számomra így is túl érzelmes volt, ami egyes fejezeteknél már nagyon zavart, viszont mindezek ellenére egy érdekes hangulatú és cselekményű kötetbe futottam bele, így könnyen el tudtam vonatkoztatni az előbbitől.
Kin és családja(i) története sokkal többnek tűnt 300 oldalnál: volt itt minden, ami szükséges egy letehetetlen olvasmányhoz, még az olyan érzelmi analfabétáknak is, mint én. A vacillálás, küzdelem és vívódás mellett egy igen érdekes világot teremtett meg nekünk Chen, kidolgozott elméleteivel és életszerű cselekményével engem teljesen levett a lábamról, egyszerűen hihetetlen, hogy milyen zsenialitással vegyíti össze a különböző műfajokat a regényben, mindezt úgy, hogy ez az első könyve!
A regény végére már nagyon megszerettem a karaktereket: ha nem lettek volna ilyen erős egyéniségek, ilyesféle kidolgozott háttértörténettel, akkor biztosan nem tudták volna ennyire fenntartani az érdeklődésemet a könyv vége és sorsuk iránt: éppen ezért ki is akadtam a hirtelen befejezés miatt, dehát a lényeget megtudhattam, nem? Márpedig azt, hogy még egy ilyen sci-fivel biztosan nem találkozok többé: az Itt és most és aztán egy egyszerű, de emlékezetes történet, ami után én el sem tudom dönteni, hogy most tetszik-e, vagy sem a regény: gondolkodok, gondolkodok…

>!
Metropolis Media, Budapest, 2021
322 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635510436 · Fordította: Szente Mihály

Népszerű idézetek

Nuwiel P>!

Köszönet mindenkinek, aki részt vett a megteremtésében azon sci-fi történeteknek, amelyek a gondolataimat és álmaimat fűtötték egész életemben. Allons-y!

Köszönetnyilvánítás

Babó_Buca P>!

…azt csináld, ami boldoggá tesz! Sosem tudhatod, mikor fogja valami elragadni tőled a boldogságot.

164-165. oldal

Babó_Buca P>!

Milyen könnyű volt az emberek számára visszatérni a megszokott sablonokhoz, akárhol és akármelyik korban éltek!

121. oldal

Babó_Buca P>!

Tőlünk jobbra emberek jártak ki-be egy ajándékbolt ajtaján, valamivel távolabb egy jókora „Fedezze fel a történelmét!” felirat lebegett, alatta egy kisebb felirat, ami olyasmiről szólt, hogy ezen a helyen a látogatók a közösségi média archívumaiban keresgélhetnek az őseik után.

152. oldal

Babó_Buca P>!

…azt csináld, amit szeretnél! Ne az én kedvemért csináld, vagy a nagymama kedvéért, vagy a barátok, vagy a fiúk, vagy tudom is én, kinek a kedvéért. Ha azért akarsz tanulni, hogy aztán majd videójátékokat készíthess, akkor csináld azt! Lehet, hogy nem fogsz sokat keresni, és valószínűleg nehéz lesz néha, de biztosra veszem, hogy sikerülni fog.

164. oldal

Babó_Buca P>!

Régen, a huszonegyedik század elején, a közösségi média megjelenése révén rengeteg ember hagyott digitális nyomot a világban.

176-177. oldal

klaudia_kozak P>!

Kin Stewart valaha időutazó titkos ügynök volt.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kin Stewart

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: 11/22/63
Stephen King: 11.22.63
Michael Crichton: A Gömb
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Marisha Pessl: Örök ébredés
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox
Stephen King: A Setét Torony – A Setét Torony
Dean R. Koontz: Égi jel
Blake Crouch: Hamis emlékek
Isaac Asimov: Kavics az égben