Itt ​és most és aztán 50 csillagozás

Mike Chen: Itt és most és aztán

Kin ​Stewart átlagos családapa: informatikával foglalkozik, a mindennapok apró-cseprő gondjaival küzd, és próbál jóban lenni tinédzser lányával, Mirandával. Valójában azonban időutazó titkos ügynök a jövőből, aki az 1990-es években rekedt egy küldetés során.

Múltját titkolva új életet kezdett, ám időről időre emlékezetkieséssel járó
rosszullétek törnek rá, és ezek megzavarják a családi nyugalmat. Egy délután megérkezik a „mentő” csapat – tizennyolc év késéssel. Küldetésük: visszavinni őt 2142-be, ahol valójában csak hetek teltek el, és ahol egy másik család várja, amire nem emlékszik. A két történet között őrlődő Kin kétségbeesetten igyekszik fenntartani a kapcsolatot múltbeli és jelenbeli életével egyaránt. De amikor bizonyos lépései azzal fenyegetnek, hogy elpusztulhat az Időfelügyelő Ügynökség, megváltozhat a történelem, és lánya élete is veszélyben forog, vállalkoznia kell egy utolsó útra Miranda megmentése érdekében, még akkor is, ha ezzel megsérti az időutazás… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Metropolis Media, Budapest, 2021
336 oldal · ISBN: 9789635510443 · Fordította: Szente Mihály
>!
Metropolis Media, Budapest, 2021
322 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635510436 · Fordította: Szente Mihály

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Kin Stewart


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 97

Kívánságlistára tette 82

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Morpheus>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Ez egy igazán megható családi időutazós thriller, nem csak nőknek, de inkább nekik. Azért a férfiak is elolvashatják, ha nem bánják, ha a könnycsatornából időnként szivároghat néminemű nedű. A történet jól kigondolt, nincsenek benne túl nagy logikai bakugrások, vagy legalábbis nem olyan nagyok, hogy zavaróak legyenek. Az időutazás is viszonylag jól működik, a könyvekből és filmekből unalomig ismert időügynökség a kiindulási alap. És van egy időügynökünk, aki… A többit aki akarja, elolvassa.

6 hozzászólás
Ngie P>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Hát nekem ez borzasztóan tetszett! Egyáltalán nem számítottam rá, hogy ennyire be fog szippantani, alig bírtam letenni. Könnyed sci-fi történet, amiben a sci-fi inkább csak a történet színpadi kelléke, és a középpontban az emberi kapcsolatok állnak.

Nuwiel P>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Elolvastad a fülszöveget, és tucatnyi film vagy könyv ugrott be rögtön? Nekem ugyan nem, csak néhány, de az ötleteire nem mondanám én sem, hogy eredetiek. Egyes vélemények szerint már régen megírtak mindent, és egy ideje az irodalom csak újra és újra ismétli önmagát. Nos, akár így van, akár nem, Mike Chen első könyvét én jó szívvel tudom ajánlani.

A karakterei nem a világot akarják megmenteni. Nincs gonosz milliárdos, aki világuralomra hajt, nincs meteorit, ami becsapódna, nincs földönkívüli faj, ami pont a mi bolygónkat és pont New Yorkot szeretné elpusztítani. Csak egyszerű emberek vannak, akik bármit megtennének a szeretteikért. Van benne geekség is, a főszereplő egyik felesége például Star Trek rajongó, a lánya a Doctor Who megnézésére szeretné rávenni az apját, de egyáltalán nincs erőltetve, épp csak annyira, amennyire a történet indokolja. Vannak benne bőven fordulatok, de egyet sem éreztem erőltetettnek, és amint megtörtént a bevezetés, és beindult a sztori, mindig volt valamiért izgulni. Minden egyes jelenet hozzá tudott tenni a cselekményhez, minden egyes részlet fontos volt a végkifejlet szempontjából, és a lezárást is ügyesen oldotta meg. A mese véget ért, nem maradtak elvarratlan szálak, elégedetten csuktam be a könyvet, mármint kapcsoltam ki a Kindle-t.

Remélem, hogy jó fogyása lesz, és a @Galaktika ki fogja adni a többi könyvét is. A kigyűjtött bakik ellenére szerintem jó munkát végeztek a könyvvel, csak így tovább!

Kkatja P>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Első könyves íróként nagyon jó lett, oké nem feltétlenül a sci-fi szál, mert az szinte csak a díszletet szolgáltatja a családi kalamajkához, ez viszont nagyon jól ki lett fejtve, Kin a főhős apuka, mindent megtesz a lánya életéért, kicsit döcögős kezdés után felkapcsol a sebesség és izgalmasnál izgalmasabb kalandokba keveredve drukkolhatunk hőseinknek.

kriszet_Paulinusz P>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Nem nyűgöződtem le.
Sem a stílus, sem a történet nem volt az enyém.
A stílus rosszabb volt, a történet kicsit jobb. Hozzáteszem az időutazás az egyik kedvenc témám és szeretem, de itt ebben a kivitelezésben nem tudom többre értékelni. Voltak benne a logikával ellentétes dolgok, de még ez sem zavart volna, ha nem érzem folyamatosan következetlennek. A szereplőink sem értek meg, nem voltak igaziak.
Ez most nem az én olvasásom volt.

Avilda>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Soft sci-fi, amiben az emberi érzelmek, a család a fontosabb tényező – van erre külön keresőszó? Mert rájöttem, hogy nagyon szeretem ezeket.
Tetszett, kedves volt, aranyos, megható – bár azt hittem, többet ugrálunk, de így is akadtak fordulatok és izgalmak.
Mínusz pont a kiadónak, hogy már megint sok hibát fedeztem fel, ragok hiányoztak, vagy pont hogy voltak, amikor nem kellett volna, egyszer még E/1-be is átmentünk.
A fordítás viszont nagyon jó, más munkája is ugyanilyen gördülékenyen működött.

Lisie87 P>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Az eleje döcögős volt, aztán jól beindult. Igazából élveztem, de az időutazós történetek mindig egy kicsit elgondolkodtatnak, hogy na, akkor most ha visszamennek és ezt csinálják, akkor mi változik meg, szóval elgondolkodtató. A vége tetszett, jó lett az ötlet. Aki szereti az ilyen témájút, annak ajánlom, mert nem túl nehéz olvasmány, de élvezetes! :)

WerWolf>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Mike Chen első regénye, az Itt és most és aztán, egy igazán izgalmas családi dráma, amiben feltűnnek sci-fi elemek (de erről majd később). Érződik, hogy a történet szívvel-lélekkel íródott, és maga az író is sok mindent beleszőtt a saját életéből. Kicsit olyan a regény, mintha saját apai elhivatottságát írta volna meg, ahol a főszereplője, Kin mindent megtesz a lányáért, még akkor is, ha ez a saját életébe kerülhet.
Elég vegyesek az érzéseim a regénnyel kapcsolatban. A családi dráma, Kin és Miranda története nem csak izgalmas, hanem érzelmekkel telített is, ami bevonzza az olvasót, és nem hagyja, hogy letegye a könyvet. Viszont a sci-fi szál nagyon kidolgozatlan, és Chen ott hágja át a szabályokat, ahol neki kényelmes, és a történet szempontjából a legegyszerűbb megoldást kínálja.
Aki szereti a kalandos történeteket, egy kis drámával és izgalommal fűszerezve, és nem veszi annyira szigorúan az időutazás szabályait mint én, annak felhőtlen szórakozást nyújthat a regény. Lebilincselő, izgalmas és valóban a családi kötelékekre koncentrál. Kicsit érződik rajta, hogy első kötetes szerzőről van szó, de a fő történeti szál igen jól ki van dolgozva. A mellékszálakon lehetett volna még csiszolni, és Pennyt is kicsit valóságosabbra megalkotni.

Bővebben: http://www.letya.hu/2021/03/mike-chen-itt-es-most-es-aztan/

1 hozzászólás
_BenGa P>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

„Chennek remek stílusa van, emiatt akár egy délután alatt el is olvasható a könyv. Jól használja fel az időutazás témáját, nincsen túlbonyolítva a dolog, bár az nem feltétlen mondható el, hogy teljesen eredeti ötletekkel operálna. Mondjuk kicsit nem értettem, hogy az emberi agy miért ne tudna két különböző kort is feldolgozni, bár valahol érthető, hogy valóban megterhelő lehet az a rengeteg információ, érzés… Amit hiányoltam még, hogy a történet során említett futurisztikus dolgok nem lettek rendesen bemutatva és kifejtve, maximum csak az időutazáshoz kapcsolódó fogalmak. Például szívesen olvastam volna az atmovonatról, elsőre érdekesnek hangzott. :)”

Kicsit bővebben a blogomon:
link

Zsoofia>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Az egyedüli problémám ezzel a könyvvel az volt, hogy a szöveg néhol butácska, ponyva minőség, és nem tudom érzésre megmondani hogy a fordítás csúszott mellé, vagy az eredeti szövegnek ilyen erőszakolt a prózája.

Ezen kívül egy bájos cozy sci-firől van szó, ahol egy apuka nagyon szereti a lányát, és emiatt csinál butaságokat. A karakterek karakterhűen viselkednek, az izgalom egy picit leül a könyv közepén, de helyette főszereplőnk érzéseibe kapunk bepillantást, amit ritkán engednek meg minimális tapasztalatom alapján. Utána bekapcsol az akció, mint egy jó filmben, a vége pedig több mint csodás.

Szívmelengető, kedves kis könyvről van szó, ami nem akar sokat, de azt nagyon effektíven adja át. Mindenkinek tudom ajánlani, nagyon gyorsan bingelhető könyv.


Népszerű idézetek

Nuwiel P>!

Köszönet mindenkinek, aki részt vett a megteremtésében azon sci-fi történeteknek, amelyek a gondolataimat és álmaimat fűtötték egész életemben. Allons-y!

Köszönetnyilvánítás

Babó_Buca P>!

…azt csináld, ami boldoggá tesz! Sosem tudhatod, mikor fogja valami elragadni tőled a boldogságot.

164-165. oldal

Babó_Buca P>!

Milyen könnyű volt az emberek számára visszatérni a megszokott sablonokhoz, akárhol és akármelyik korban éltek!

121. oldal

Babó_Buca P>!

Tőlünk jobbra emberek jártak ki-be egy ajándékbolt ajtaján, valamivel távolabb egy jókora „Fedezze fel a történelmét!” felirat lebegett, alatta egy kisebb felirat, ami olyasmiről szólt, hogy ezen a helyen a látogatók a közösségi média archívumaiban keresgélhetnek az őseik után.

152. oldal

Babó_Buca P>!

…azt csináld, amit szeretnél! Ne az én kedvemért csináld, vagy a nagymama kedvéért, vagy a barátok, vagy a fiúk, vagy tudom is én, kinek a kedvéért. Ha azért akarsz tanulni, hogy aztán majd videójátékokat készíthess, akkor csináld azt! Lehet, hogy nem fogsz sokat keresni, és valószínűleg nehéz lesz néha, de biztosra veszem, hogy sikerülni fog.

164. oldal

Babó_Buca P>!

Régen, a huszonegyedik század elején, a közösségi média megjelenése révén rengeteg ember hagyott digitális nyomot a világban.

176-177. oldal

klaudia_kozak P>!

Kin Stewart valaha időutazó titkos ügynök volt.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kin Stewart

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: 11/22/63
Stephen King: 11.22.63
Michael Crichton: A Gömb
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Marisha Pessl: Örök ébredés
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox
Stephen King: A Setét Torony – A Setét Torony
Dean R. Koontz: Égi jel
Blake Crouch: Hamis emlékek
Isaac Asimov: Kavics az égben