Itt ​és most és aztán 7 csillagozás

Mike Chen: Itt és most és aztán

Kin ​Stewart átlagos családapa: informatikával foglalkozik, a mindennapok apró-cseprő gondjaival küzd, és próbál jóban lenni tinédzser lányával, Mirandával. Valójában azonban időutazó titkos ügynök a jövőből, aki az 1990-es években rekedt egy küldetés során.

Múltját titkolva új életet kezdett, ám időről időre emlékezetkieséssel járó
rosszullétek törnek rá, és ezek megzavarják a családi nyugalmat. Egy délután megérkezik a „mentő” csapat – tizennyolc év késéssel. Küldetésük: visszavinni őt 2142-be, ahol valójában csak hetek teltek el, és ahol egy másik család várja, amire nem emlékszik. A két történet között őrlődő Kin kétségbeesetten igyekszik fenntartani a kapcsolatot múltbeli és jelenbeli életével egyaránt. De amikor bizonyos lépései azzal fenyegetnek, hogy elpusztulhat az Időfelügyelő Ügynökség, megváltozhat a történelem, és lánya élete is veszélyben forog, vállalkoznia kell egy utolsó útra Miranda megmentése érdekében, még akkor is, ha ezzel megsérti az időutazás… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Metropolis Media, Budapest, 2021
336 oldal · ISBN: 9789635510443 · Fordította: Szente Mihály
>!
Metropolis Media, Budapest, 2021
ISBN: 9789635510436 · Fordította: Szente Mihály

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 59

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Morpheus>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Ez egy igazán megható családi időutazós thriller, nem csak nőknek, de inkább nekik. Azért a férfiak is elolvashatják, ha nem bánják, ha a könnycsatornából időnként szivároghat néminemű nedű. A történet jól kigondolt, nincsenek benne túl nagy logikai bakugrások, vagy legalábbis nem olyan nagyok, hogy zavaróak legyenek. Az időutazás is viszonylag jól működik, a könyvekből és filmekből unalomig ismert időügynökség a kiindulási alap. És van egy időügynökünk, aki… A többit aki akarja, elolvassa.

4 hozzászólás
Nuwiel P>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Elolvastad a fülszöveget, és tucatnyi film vagy könyv ugrott be rögtön? Nekem ugyan nem, csak néhány, de az ötleteire nem mondanám én sem, hogy eredetiek. Egyes vélemények szerint már régen megírtak mindent, és egy ideje az irodalom csak újra és újra ismétli önmagát. Nos, akár így van, akár nem, Mike Chen első könyvét én jó szívvel tudom ajánlani.

A karakterei nem a világot akarják megmenteni. Nincs gonosz milliárdos, aki világuralomra hajt, nincs meteorit, ami becsapódna, nincs földönkívüli faj, ami pont a mi bolygónkat és pont New Yorkot szeretné elpusztítani. Csak egyszerű emberek vannak, akik bármit megtennének a szeretteikért. Van benne geekség is, a főszereplő egyik felesége például Star Trek rajongó, a lánya a Doctor Who megnézésére szeretné rávenni az apját, de egyáltalán nincs erőltetve, épp csak annyira, amennyire a történet indokolja. Vannak benne bőven fordulatok, de egyet sem éreztem erőltetettnek, és amint megtörtént a bevezetés, és beindult a sztori, mindig volt valamiért izgulni. Minden egyes jelenet hozzá tudott tenni a cselekményhez, minden egyes részlet fontos volt a végkifejlet szempontjából, és a lezárást is ügyesen oldotta meg. A mese véget ért, nem maradtak elvarratlan szálak, elégedetten csuktam be a könyvet, mármint kapcsoltam ki a Kindle-t.

Remélem, hogy jó fogyása lesz, és a @Galaktika ki fogja adni a többi könyvét is. A kigyűjtött bakik ellenére szerintem jó munkát végeztek a könyvvel, csak így tovább!

WerWolf>!
Mike Chen: Itt és most és aztán

Mike Chen első regénye, az Itt és most és aztán, egy igazán izgalmas családi dráma, amiben feltűnnek sci-fi elemek (de erről majd később). Érződik, hogy a történet szívvel-lélekkel íródott, és maga az író is sok mindent beleszőtt a saját életéből. Kicsit olyan a regény, mintha saját apai elhivatottságát írta volna meg, ahol a főszereplője, Kin mindent megtesz a lányáért, még akkor is, ha ez a saját életébe kerülhet.
Elég vegyesek az érzéseim a regénnyel kapcsolatban. A családi dráma, Kin és Miranda története nem csak izgalmas, hanem érzelmekkel telített is, ami bevonzza az olvasót, és nem hagyja, hogy letegye a könyvet. Viszont a sci-fi szál nagyon kidolgozatlan, és Chen ott hágja át a szabályokat, ahol neki kényelmes, és a történet szempontjából a legegyszerűbb megoldást kínálja.
Aki szereti a kalandos történeteket, egy kis drámával és izgalommal fűszerezve, és nem veszi annyira szigorúan az időutazás szabályait mint én, annak felhőtlen szórakozást nyújthat a regény. Lebilincselő, izgalmas és valóban a családi kötelékekre koncentrál. Kicsit érződik rajta, hogy első kötetes szerzőről van szó, de a fő történeti szál igen jól ki van dolgozva. A mellékszálakon lehetett volna még csiszolni, és Pennyt is kicsit valóságosabbra megalkotni.

Bővebben: http://www.letya.hu/2021/03/mike-chen-itt-es-most-es-aztan/

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nuwiel P>!

Köszönet mindenkinek, aki részt vett a megteremtésében azon sci-fi történeteknek, amelyek a gondolataimat és álmaimat fűtötték egész életemben. Allons-y!

Köszönetnyilvánítás


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: 11.22.63
Stephen King: 11/22/63
Marisha Pessl: Örök ébredés
Adam Christopher: A sötétség fejedelme
Stephen King: Az Intézet
Christopher Paolini: Álmok a csillagok közt I-II.
James Rollins: Káosz
Amy Wills: Stranger Things rajongói kézikönyv
Cory Doctorow: Radikálisok
Patrick Lee: A futó