Flow 8 csillagozás

The Psychology of Optimal Experience
Mihály Csíkszentmihályi: Flow Mihály Csíkszentmihályi: Flow

Psychologist Mihaly Csikszentmihalyi's famous investigations of „optimal experience” have revealed that what makes an experience genuinely satisfying is a state of consciousness called flow. During flow, people typically experience deep enjoyment, creativity, and a total involvement with life. In this new edition of his groundbreaking classic work, Csikszentmihalyi demonstrates the ways this positive state can be controlled, not just left to chance. Flow: The Psychology of Optimal Experience teaches how, by ordering the information that enters our consciousness, we can discover true happiness and greatly improve the quality of our lives.

>!
Ebury, London, 2013
322 oldal · ASIN: B00GO8HZIW
>!
Akadémiai, Budapest, 2010
372 oldal · puhatáblás · Fordította: Legéndyné Szabó Edit
>!
Akadémia, 2010
372 oldal · ISBN: 9789630588331

1 további kiadás


Most olvassa 15

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Nicolettini_Sillingrano>!
Mihály Csíkszentmihályi: Flow

Mihály Csíkszentmihályi: Flow The Psychology of Optimal Experience

Egyetemi tanáraim a gazdasági karon, munkáltatóm a gyógyszergyárnál, továbbá pszichológai előadásokon is idéztek a könyvből. Személyes célom volt, hogy végre elolvassam ezt a gyakran idézett könyvet. Bár sok újat nem mondott a könyv, inkább csak keretbe foglalta a tanulmányaimat. Nem csalódtam, tetszett.

Attila_Makkai>!
Mihály Csíkszentmihályi: Flow

Mihály Csíkszentmihályi: Flow The Psychology of Optimal Experience

Főleg futóként érdemes elolvasni. Én is várom, hogy a FLOW-t megtapasztalhassam futás közben. Hasonló élményeim voltak már, amik percekig tartottak és valóban meglepő volt, hogy erőfeszítés nélkül futottam sokat és fel sem tűnt, hogy milyen sokáig és kiemelkedő eredménnyel csináltam meg. De a könyv alapján értem, hogy ez nem volt még FLOW. Úgyhogy várok tovább. A könyvvel kapcsolatban annyit írnék, hogy nagyon jó olvasni a kis sztorikat, hogy ki hogyan élte meg, mit ért el vele. De néha nekem unalmas volt, kifejezetten alig vártam, hogy egy-egy részen túllegyek már. De ez lehet, hogy csak ízlés kérdése.

Sándor_Aranyi>!
Mihály Csíkszentmihályi: Flow

Mihály Csíkszentmihályi: Flow The Psychology of Optimal Experience

Pár hónapja ötletként feldobtam a flow-t. Valami olyat láttam viszont, ami az Event Horizon filmre emlékeztetett. Figyelmesebb, lassabb olvasással ajánlom inkább.


Népszerű idézetek

_minka_ I>!

A person who pays attention to an interaction instead of worrying about the self obtains a paradoxical result. She no longer feels like a separate individual, yet her self becomes stronger. The autotelic individual grows beyond the limits of individuality by investing psychic energy in a system in which she is included. Because of this union of the person and the system, the self emerges at a higher level of complexity.

212. oldal

Mihály Csíkszentmihályi: Flow The Psychology of Optimal Experience

5 hozzászólás
_minka_ I>!

In each new epoch—perhaps every generation, or even every few years, if the conditions in which we live change that rapidly—it becomes necessary to rethink and reformulate what it takes to establish autonomy in consciousness.

22. oldal

Mihály Csíkszentmihályi: Flow The Psychology of Optimal Experience


Hasonló könyvek címkék alapján

James Clear: Atomic Habits
Bruce D. Perry – Maia Szalavitz: The Boy Who Was Raised As a Dog
Demi Lovato: Staying Strong
Cal Newport: Digital Minimalism
Corinne Sweet: The Mindfulness Journal
Oliver Burkeman: The Antidote
Marie Kondo: The Life-Changing Magic of Tidying Up
Jake Knapp – John Zeratsky: Make Time
Michael W. Taft: The Mindful Geek
Shawn Achor: The Happiness Advantage